Dodaj do ulubionych

Czym haftujecie!!

02.05.05, 00:53
Mam pytanko do wszystkich!Czym haftujecie? tzn.muliną czy wełnom? Ja ostatnio
haftowałam muliną ale nie wyszło to zbyt ładnie!
Obserwuj wątek
    • aga19791 Re: Czym haftujecie!! 02.05.05, 11:32
      cześć

Ja haftuję tylko muliną firmy Ariadna,ponieważ jest jeszcze stosunkowo tania (
      w moim mieście kosztuje 1 - 1,20 zł za szt). Czasami pozwalam sobie na mulinę
      firmy DMC,ale jest droższa (2 zł) więc kupuję ją tylko sporadycznie. Haftuje
      na kanwie typu Aida ( 40 zł\mb )oraz na takiej tańszje ale za to z większymi
      ocxzkami kupowanej w sklepie z materiałami (ok. 13 zł\mb ).

Dawno dawno temu,jeszcze w szkole podstawowej haftowałam ale nie
      krzyżykami ,tylko ściegiem łańcuszkowym na zwykłym szarym płótnie i wtedy
      korzystałam z wełny.Obrazki do tej pory wiszą u mnie w domu . Sa nadal ładne i
      wg mnie wyszło mi to całkiem całkiem. Ale to było dawno temu,kiedy zaczynałam
      przygodę z haftem.
      Obrazki haftowane wełną sa wieksze a ja wolę aby moje miały więcej drobiazgów w
      sobie i były kolorystycznie bogatsze (co w przypadku wełny oznacza wieksze
      rozmiary).

pozdrowienia

Agnieszka z Bełchatowa
      • wadera77 Re: Czym haftujecie!! 06.05.05, 22:51
        ja rowniez haftuje tylko mulina i tez Ariadna (kupuje po 1,20) Teraz przymierzam
        sie do portretu ojca Pio i chce wyhaftowac mulina DMC. Jednak zastanawiam sie
        czy ta mulina jest naprawde ladniejsza...???
    • jolunia01 Re: Czym haftujecie!! 01.06.05, 00:09
      Zależy co. Małe wzorki na chusteczkach czy bluzkach - muliną i to dzieloną na 2-
      3 niteczki. Nieskomplikowane wzory obrazków - wełną. Serwetki, bieżniki, czasem
      obrus - muliną niedzieloną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka