15.12.06, 10:30
Jestem tak ogólnie to początkująca trochę już kiedyś haftowałam i mam pytanie
odnośnie krosna.
Chciałabym kupić tylko nie wiem czy duze czy może mniejsze?
Chciałabym stojące.
Niewiem czy w Wojtku czy na Kann?Jaka jest róznica jeśli wogóle jest?
Poradzcie coś?
Napewno zacznę od mniejszych wzorów.
Pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • jaggnaa Re: Krosno 15.12.06, 11:33
      witaj
      ja używam dużego krosna z kaanu, jest super, chociaż na pewno trzeba sie
      przyzwyczaić do haftowania na nowym sprzęcie. Jeżeli haftujesz małe wzory, to na
      pewno wystarczy mniejsze (chyba że nie masz problemów z miejscem w domu no i
      jesteś zarażona krzyżykami na zawsze smile na tym dużym swobodnie można wyhaftować
      obrazek np. 20x20 cm bo krosno bardzo łatwo dostosować do odpowiedniego rozmiaru
      kanwy. co do różnic między krosnami z wojtka i kaanu, to wydaje mi sie ,że
      jakichś wielkich nie ma, to z kaanu jest chyba bardziej stabilne (ale nie miałam
      w rękach tego z wojtka, więc nie mogę za to ręczyć) to z kaanu znacznie lepiej
      jest opisane na forum, masz opinie hafciarek, wszystkie są zadowolone. no a poza
      tym na kaanie możesz zawsze zamówić np. dodatkowe patyczki do zakleszczania
      kanwy, gdyby z tymi z kompletu coś sie stało- np pies pogryzł, bo raczej przy
      haftowaniu nic im sie ni stanie smile
      ja po miesiącu przyzwyczajania sie do krosna teraz nie wyobrazam sobie , jak
      mogłam wcześniej męczyć sie trzymając kanwę w rękach- więc polecam, zobaczysz o
      ile mniej bolą plecy i ręce!!
      pozdrawiam
      Jagna
    • pysia.w Re: Krosno 15.12.06, 11:39
      nie posiadam krosna, haftuję na tamborku, jeśli zdecydujesz sie na krosno to
      chyba to większe, bo małe z Kaanu mozesz postawić tylko na stole, jakiś czas
      temu chciałam krosno i szukałam informacji na ten temat - dziewczyny polecają
      krosna z Kaanu.
      nic więcej nie mogę pomóc, ale zapewne bedziesz miała więcej konkretnych
      informacji od posiadaczek krosnasmile
    • ela2225 Re: Krosno 15.12.06, 11:50
      Dzięki dziewczyny chyba się zdecyduję na to duze z Kanna bo w Wojtku cena ta
      sama.
    • ela2225 Re: Krosno 15.12.06, 11:50
      Mam zamiar robic i większe obrazy jak się dobrze wprawię
      Pozdrawiam
    • wikcon Re: Krosno 15.12.06, 12:40
      Dziewczynki a możecie podać jakiś link na Kann ?
      • pysia.w Re: Krosno 15.12.06, 14:00
        proszę bardzo: www.kaan.pl/
        a tu link do krosna
        www.kaan.pl/forum/index.php?showtopic=4346&st=0&#entry39038
        • ewa.m6 Re: Krosno 16.12.06, 18:02
          Od dwóch miesięcy mam duże krosno z Wojtka i nie narzekam.Tylko przy skręcaniu
          trzeba było się nagłowić,bo instukcja jest kiepska.Pozdrawiam
    • ela2225 Re: Krosno 16.12.06, 20:28
      ZamówiłaM DUŻE Z kANN.
      Zobaczymy.
      • maniusza Re: Krosno 20.12.06, 12:35
        dobry wybór smile

ja mam takie od paru miesięcy (co do składania to nie wiem bo mąż składał ale
        dał radę smile ) i zastanawiam się jak sobie radziłam kiedyś bez krosna?... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka