19.05.07, 20:35
Dziewczyny pytanie czy ja moge rysowac po kanwie zwykłym ołówkiem szkolnym czy ma byc to specjalny i jak tak to w jakim sklepie mam kupic i jaka jest cena takiego ołówka z góry dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • okruszek444 Re: ołówek 19.05.07, 21:12
      Ja uzywam zwyklego olowka, zawsze tego samego, wyprobowanego, gdy zmieniam
      olowek robie probe na kawalku kanwy czy sie spiera, bo z tym roznie. Jesli
      wybierzesz dobry olowek to bez zadnego problemu spierzesz szarym mydlem.
      Sa mazaki samoznikajace, podobno super, ale nigdy takiego nie mialam, olowek
      wyprobowalam i jestem na tyle zadowolona, zeby przy nim pozostac.
      Pozdrawiam!!
      • julita414 Re: ołówek 20.05.07, 06:06
        ja tez robie to zwykłym ołówkiem, tylko najpierw próbuje, a mazak samoznikający
        kupiła, dałam 12 zł, i fajnie znika, ale...po 15 minutach od narysowania, wiec
        szkoda było 12 zł, - bo to 12 pasemek muliny mogłam za to kupic
    • krzysia551 Re: ołówek 20.05.07, 20:17
      witam
      ja nie uzywal olowka tylko krzedko Conty to te nie lamliwe, jak koncze wyszywac
      to jej juz prawie nie widac a to co zostanie schodzi w pranu
    • harpatkaa Re: ołówek 20.05.07, 21:31
      Ja osobiscie nie polecam olowka. Mialam ogromne problemy ze spraniem, a w
      zasadzie do tej pory nie zszedl. Wiem, ze w pasmateriach oprocz mazakow
      samoznikajacych sa tez takie, ktore schodza w praniu. Ewentualnie jesli bardzo
      chcesz uzyc olowka to najpierw sprawdz czy sie spiera albo rysuj po lewej
      stronie i tez niezbyt mocno. Wiem, ze to jest utrudnienie, ale lepsze to niz
      praca, na ktorej zostanie olowek.
      • lantas5 Re: ołówek 21.05.07, 08:33
        Ju używałam ołówka dopuki nie zmarnowałam swojej pracy ( nic nie pomogło nawet
        gotowanie- nie wiem może taka kanwa) Teraz kupiłam mazak 16 zł który zmywa się
        w zimnej wodzie bez żadnych proszków i płynów i jestem bardzo zadowolona jest
        super ( kolor niebieski) kupiłam w pasmanterii Pozdrawiam i polecam Jolka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka