Dodaj do ulubionych

Ribarica i Vodice

IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 13:27
Witam wszystkich znawców i bywalców :)
jedziemy na dwa tygodnie w te dwa miejsca w sierpniu, proszę o wasze spostrzeżenia i uwagi: plaża, zakupy, co warto zobaczyć,gdzie warto być a co omijać
dziękujemy za wszystkie informacje, rady i ostrzeżenia ;)
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Ribarica i Vodice 19.06.13, 14:11
      Przed wyjazdem do Ribaricy trzeba koniecznie dać na mszę,żeby nie trafiła wam sie akurat bora. ;)
      • Gość: boba5 Re: Ribarica i Vodice IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 14:54
        czy mógłbyś rozwinąć temat....
        • hepik1 Re: Ribarica i Vodice 19.06.13, 15:13
          Tak tylko postraszyłem,w sierpniu wiać nie powinno. ;)
          Nie darmo Pag tak wyglada a nie inaczej.
          Bora to taki wietrzyk schodzący z Velebitu w kierunku morza.Na wszelki wypadek trzeba wziąć po dwa 10 kg odważniki na osobę i nosić przy sobie,jak sie na borę zanosi .

• Gość: boba5 Re: Ribarica i Vodice IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 15:23
            a poza wiatrem, może polecasz coś szczególnie ciekawego lub fajne, klimatyczne miejsce?
            • hepik1 Re: Ribarica i Vodice 19.06.13, 15:54
              Wszędzie jest fajnie,w zależności od upodobań.Ribarica to spokojna dziura,Vodice to turystyczny moloch (jak na chorwackie warunki) z typowymi dla takich miejsc rozrywkami.
              Czyli będziesz miał dwa w jednym (wyjeździe)
              Nie ma co wiecej kombinować a do sierpnia kupa czasu,warto poszperać w necie i zobaczyć czym to sie je ;)
              • deoand Re: Ribarica i Vodice 19.06.13, 16:38
                Hej ... Parę ładnych lat temu byłem w Ribaricy ale po stronie lądowej ... Wyspa Pag jest naprzeciwko . Ot jechaliśmy Jadranką szukając noclegu i było napisane Ribarica i zjechaliśmy w dół do wioski i weszliśmy do jakiegoś domku z brzegu , pytając sie o nocleg na 7 dni . Akurat w tym domku nie było ale zaprowadzili nas do takiej fajnej willi obrosłej winoroślą i tam kwaterowaliśmy przez tydzień . Sama Ribarica to miała chyba tylko jeden sklep i tyle . Do morza było tuż tuż i oprócz pomostu do skakania na głęboka wodę był fragment łagodnego zejścia do wody ale uwaga jeżowce . Tyle dziś pamiętam ale nazwa jest mi bliska bo tam byłem -o Vodicach nic nie powiem bo nie byłem .Z Ribaricy jakos cofnąłem się w stronę Rijeki i Promem wjechałem na Pag aby zwiedzić wyspę -w każdym razie wyjechałem po zwiedzeniu wyspy gdzieś za miejscowościa PAG i juz nie promem a mostem wyjechałem na stały ląd gdzieś w okolicach Zadaru ... Stamtąd Jadranka z powrotem do Ribaricy !!!
          • katja_24 Re: Ribarica i Vodice 21.06.13, 16:27
            Nam sie trafila rok temu na Krku. Na szczescie w dzien wyjazdu :) I na szczescie nie zamkneli mostu dla osobowek...
    • Gość: boba5 Re: Ribarica i Vodice IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.13, 15:21
      dziękuję za wszystkie informacje
      • katja_24 Re: Ribarica i Vodice 21.06.13, 16:30
        A jaka masz kwatere w tej Ribaricy? Bo ja tez tam jade, ale we wrzesniu. Podziel sie jakimis wrazeniami po powrocie, bo bardzo malo jest info o tej miescinie.
        • Gość: boba5 do Katja_24 Re: Ribarica i Vodice IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.13, 15:27
          w Ribaricy bedę od 24.08 bo wcześniej w Vodicach - troche zwiedzamy, dlatego tez dwa miejsca, poza tym z Ribaricy jest w miarę blisko do Plitvic (na Krce juz byliśmy jakies 10 lat temu). opiszę co i jak po powrocie. studio z kuchnią 'zaklepalismy' z Interhomu (2 os. 844,00/ tydzień czyli jakieś 28 E-myslę ze cena jak na sierpień OK)
          pozdrawiam
          • katja_24 do Katja_24 Re: Ribarica i Vodice 26.06.13, 17:11
            faktycznie, cena niezla :) ja place 25e za apartman 2-osobowy.
            Koniecznie opisz cos po powrocie. Podobno sa tam dwie knajpy, ciekawa jestem, gdzie mozna cos zjesc, zeby bylo dobre i niedrogie ;)
            W Plitvicach bylam w 2009 roku, w Krka rok pozniej wiec sie nie wybieram, ale chetnie przeczytam, co ciekawego mozna zobaczyc w okolicy oprocz tego, co sama znalazlam na necie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Chorwat do Katja_24 Re: Ribarica i Vodice IP: *.adsl.net.t-com.hr 26.06.13, 20:45
              Wynajmuje apartamety w miescowosci Vodice nie daleko plazy...blisko centrum...wiecej info moge wyslać na mail: cro80@net.hr
          • katja_24 do Katja_24 Re: Ribarica i Vodice 06.09.13, 21:28
            WrociLAS? Jakies wskazowki? Ja jade w niedziele, teraz jestem w Ratecach w Slowenii :)
    • kociapaniusia Re: Ribarica i Vodice 21.06.13, 17:55
      Dwa lata temu byłam w Vodicach - kurort jak nasza Łeba - pić trzeba. Mnie się podobało :D
      Anonimowość w tłumie można zachować, ale jak ktoś liczy na ciszę i spokój, to raczej nie tu. Miałam fenomenalny apartament - przy samej marinie, z ogrodem, w którym stał dom z naszymi dwoma pokoikami! Taras w cieniu figowca i auto pod palmą - bajka! Właściciele to staruszkowie wyrabiający oliwę i - jakby inaczej - rakiję. Tylko w łazience trochę śmierdziało z rur - no ale nie bazowałam w kiblu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka