Dodaj do ulubionych

Porec, Rovinj czy Rabac?

28.04.05, 17:05
prosze polećcie nam najładniejsze miasteczko na Istrii, z wąskimi uliczkami,
starwką, knajpkami i włoskim klimacikiem, a moze znacie jeszcze inne ciekawe
miasto? a moze macie wyprobowane kwatery?
Obserwuj wątek
    • Gość: dabu1 Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: 195.127.59.* 28.04.05, 18:08
      Zdecydowanie polecam Rovinj, najpiękniejsze miasto na Istrii i żadne inne nie
      ma takiego klimatu. Jest tam dokładnie to czego potrzebujesz.
      Poreć też bardzo ładne, a z małych miasteczek to Novigrad i Motovun.
      Byłem tam rok temu i w tym chciałbym zajechać do Novigradu i Rovinj w drodze na
      południe chorwacji.
      Jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać parę zdjęćz tych miasteczek.
      Pozdrawiam
      • janny79 Re: Porec, Rovinj czy Rabac? 28.04.05, 18:40
        oczywiscie ze jestem zainteresowana.Byłabym wdzięczna za przysłanie fotek. a czy
        znasz moze namiary na jakies ciekawe kwatery, bo jedziemy tam z 5 mies.
        niemowlęciem?a naszukałam sie szczerze mówiąc w necie i nic ciekawego nie
        znalazłam.aha czy wziąć EURO?czy inną walutę?
        • Gość: dabu1 Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: 195.127.59.* 28.04.05, 19:42
          Niestety namiarów na kwatery nie posiadam, bo byliśmy pod namiotem w
          Novigradzie. Najlepiej pieniądze wybierać z bankomatów, najbezpieczniej i
          najlepszy przelicznik. Jeśli musicie brać pieniądze to euro jak najbardziej, a
          słyszałem że złotówki też można wziąć i spokojnie można wszędzie wymienić na
          kuny.
          Mój adres to dabu1@o2.pl, napisz do mnie, postaram się jutro z rana
          wysłaćtrochę zdjęć.
          Pozdrawiam
    • Gość: Stiwi Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 14:19
      Byłem w Rabac, piękne miałe miasteczko, centrum rozciąga się wzdłuż morza,
      tworzy to niesamowity klimat zarówno w dzień jak i wieczorem. Warto zabrać
      euro, choć można też złotówki, które wymieniałem w Rabac w kantorze bez
      problemu.

Byłem w hotelu Girandella, tani hotel, skromny, oddalony 800m od centrum, więc
      świetna lokalizacja, zarówno w dzień jak i wieczorkiem bardzo przyjemnie jest
      się przejść deptakiem z hotelu do centrum.
    • Gość: jaibo Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.05, 22:55
      hej:-) byliśmy w Poreciu-bardzo ladnie:-) jeżdziliśmy tam 5 lat z rzędu z
      dzieckiem-ani ono ani my sie nie nudziliśmy-jesli chcesz namiary to chetnie
      udostępnię:-)
    • Gość: rynio Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: *.chello.pl 22.05.05, 23:34
      Wąskie uliczk,starówka i włoski klimacik to nie ma się co zastanawiać tylko
      musicie jechać do Rovinij.W Porecu nie ma wąskich uliczek i włoskiego klimatu,a
      w Rabacu to nawet nie ma starówki.Jakkolwiek Istria jest tak mała,że jak
      pojedziesz tam swoim samochodem to gdzie byś nie nocowała to wszystkie te
      atrakcje masz w zasięgu ręki
      • Gość: remedios Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: *.lodz.mm.pl 24.05.05, 12:52
        Jak byłam w Chorwacji to mieszkałam w Poreciu, ale zwiedzałam wszystkie ta
        miasteczka i powiem szczerze że wszystkie są piękne i magiczne i mimo że soą
        bardzo podobne do siebie to każde znich ma cos takiego w sobie co czyni je
        wyjątkowym.Ja jestem zakochana w Porećiu, w każdej kamieniczce i w tej
        atmoswerze którą tworzą niesamowicie serdeczni ludzie.Ojejku musze tam wrócić
    • Gość: Zbyszek56 Re: Porec, Rovinj czy Rabac? IP: *.chello.pl 24.05.05, 20:45
      Witam Rovinj oczywiscie, jedyne cudowne, a klimatem miasteczko na Istrii.
      Wiem, sa inne wspaniałe, piękne miejsca, ale w Rovinj jest coś co powoduje, że
      zawsze tam wracamy, byliśmy już 6 razy. Widzielismy praktycznie całą Chorwację,
      drugim tak nastrojowym miastem jest Trogir, ale to inny region. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka