Dodaj do ulubionych

Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru)

07.06.09, 17:24
Kochani,

Którą drogę wybrać? Przez Austrię czy Węgry?
Będę w 2 dzięci więc nie chcę stać w korkach i w miarę szybko
dojechać. Będę jak wiecie na wyspie Ciovo.

Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: 212.244.164.* 07.06.09, 17:34
      to zależy czy jedziesz na raz czy z noclegiem, z jakiego regionu, ja jadę z
      noclegiem i pozwoliłem sobie wybrać drogę przez węgry
      • bombamonika Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 07.06.09, 17:49
        Jadę z Warszawy i szczerze mówiąc wolałabym jechać na raz (obydwoje
        mamy prawo jazdy więc możemy jechać na zmianę)
        Jadę z dwójką dzieci 3,5 i 1,5 roku i nie wiem jak będą się
        zachowywać na trasie. Mam nadzieję, że pozwolą pojechać bez noclegu.

Monika
        • Gość: frytka Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:45
          ja tez jade z dzieckiem na wyspe Ciovo i jeszcze z kilkoma
          znajomymi, Jedziemy z Wrocławia ,wybieramy Austrie,bez noclegu,
          Wyjezdzamy na noc,wiec mam nadzieje że moj synek (2,5) bedzie spał.

pozdrawiam
    • bratek13 Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 07.06.09, 18:48
      My przez Węgry drugi raz:-) wcześniej jezdziliśmy Austria Słowenia-ale szkoda płacic tyle kasy za winiete w Słowenii-bo droga przez Węgry-jak przekonalismy sie ub roku-jest super.Autostrada , zero problemów .Nie napotkalismy nigdzie na korki-a przed słynnymi tunelami w Cro stalismy chwilke-w tym roku tego problemu juz ponoc nie będzie. Jedziemy z Krakowa więc droga dłuższa kilka godzin Was czeka, ale nie ma najmniejszych problemów z zatrzymywaniem się na duzych, oświetlonych parkingach.My tez z dwójką dzieci;-)Pozdrawiam-szczesliwej podrózy i udanego urlopu zycze.
      • Gość: Maciek Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.chello.pl 07.06.09, 21:38
        Generalnie możliwości dojazdu do Chorwacji są 2: albo oszczędnie i wolno, albo
        szybko i drożej. Jeśli ma być szybko i komfortowo to tylko autostradami
        (płatnymi), moim zdaniem, to najlepszy wariant, biorąc pod uwagę długość trasy,
        szczególnie jeśli chce się pokonać ją bez noclegu i jedzie się z małymi dziećmi.
        • ia3 Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 07.06.09, 22:00
          Witam.Napiszcie prosze jaki jest mniej wiecej koszt autostrad,gdybysmy jechali
          przez Austrie
          • Gość: Ada Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 07.06.09, 22:05
            Winietka austriacka kosztuje ok.8 euro
      • bombamonika Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 08.06.09, 16:52
        Dzięki,
        Pierwszy raz będę w Cro i nie mogę się już doczekać bo podobno jest
        piękna. Martwi mnie tylko podróż z dziećmi ale jak widzę wielu z Was
        jeździ z dziećmi i jakoś sobie dajecie radę.
        Może i nam się uda dojechać bez większego marudzenia.

Monika
    • Gość: rodrigez Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: 212.244.23.* 07.06.09, 23:24
      Witam,

ja osobiście wybierałem drogę przez słowacje węgry. czasowo wycchodzi podobnie jak przez austrię ( wyjazd z okolic Krakowa). Na słowacji się nie przyciśnie jak w austri ale widoczki fajne i raczej człowiek z monotoni jazdy nie uśnie. u madziarów wypadałem na autostradę przed budapesztem i tak w okolice trogiru. jakieś 750 km. sam trogir z małymi dziećmi odradzam. w okolicy nie brakuje ładnych miejsc lepszych do wypoczynku z maluchami. ceny wieniet na słowacja + węgry= koło 50 zł. pozdrawiam.
      • bombamonika Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 08.06.09, 16:54
        Będę na wyspie Ciovo koło Trogiru. Mam nadzieję, że jest cicho i
        spokojnie.

Monika
    • bah77 Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru)... 07.06.09, 23:34
      Moniko, sprawdź różne trasy:

www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/htm/hme/Homepage_lite.htm

Jednak jazda na wszystkich trasach z Wa-wy na Ciovo bez noclegu w
      ciekawym miejscu, to w/g mnie kiepski pomysł.

Pzdr

bah77
    • trypel Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 08.06.09, 09:07
      Ważna informacja. Tunele na autostradzie czynne. W zeszłym tygodniu korków nie
      było. Ciekawe jak bedzie na weekend ale myslę że teraz korkowac sie bedzie przy
      głównych zjazdach :)
      • legalna.brunetka Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 08.06.09, 11:43
        Bardzo ważna informacja. W ubiegłym roku stalismy zaledwie 4 godziny
        w korkach przy tunelach w środku tygodnia, nie wiem i nie wyobrażam
        sobie co sie działo w weekendy.Pozdrawiam
    • Gość: bazyl Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.nj.pl 08.06.09, 12:08
      Jeżeli chcesz zaoszczędzić na kosztach to na pewno lepiej jechać
      przez Węgry, krakusy piszą,że jadą autostradą ale większość ludzi
      jedzie autostradami przez Słowację ,a Węgry drogą 86.Lecz biorąc pod
      uwagę długość drogi to w Austrii musieli byście się przespać,wcale
      nie trzeba brać hotelu większość ludzi śpi we własnych autach na
      parkingu ( nie tylko polacy )natomiast na węgrach (węgrzech )nie ma
      takich parkingów przynajmniej przy 86.Owszem jakieś parkingi są,ale
      mówimy tu o ubikacji,możliwości rozprostowania nóg i stolikach by
      spokojnie zjeść.Prawdziwy ból w wariancie austriackim to Słowenia
      winieta kosztuje 37 eur.tu musicie pokombinować by wyszło taniej.
      • Gość: rodrigez Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: 212.244.23.* 08.06.09, 17:16
        do bazyla czy jak mu tam

krakusy piszą,że jadą autostradą ale większość ludzi
        > jedzie autostradami przez Słowację ,a Węgry drogą 86.Lecz

jako że jachałem i 86 i autostaradą przez węgry polecam autostradę. może kilka
        kilometrów więcej wychodzi ale ilośc tirów mniejsza o 80 % i komfort jazdy o 100
        % lepszy. szczególnie, że bodajże w zeszłym roku autostrada jest już cała zrobiona.
        i tak mit o skąpstwie krakusów umarł bo 86 jest fri a autostrada pare dych cie
        skrobnie. pozdrawiam.
    • Gość: kamil.chorzów Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:44
      Witam, ja też jadę z 1,5 rocznym dzieckiem i wybrałem drogę przez Węgry ( z
      Chorzowa ). Wg google maps przez Słowacja-Austria-Słowenia -Szybenik daje 1130
      km a przez sł owacje, Węgry ( cały czas autostradą przez Budapeszt) i dalej
      autostradą do Szybeniku 1220 km. Rożnica na całej trasie 90 km, a 90 % drogi
      autostradą. Tańsze winiety na Słowacji i Węgrzech niż w Czechach, Austrii i
      Słowenii. Od wjazdu w Żylinie autostrada do samego Szybeniku. Unikam
      ewentualnych korków na Słowenii i ich drogiej winiety ( na kombinowanie z
      objazdami nie mam ochoty jadąc z małym dzieckiem, chce jak najszybciej dotrzeć
      do celu)
      • Gość: Ada Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.06.09, 19:56
        my również jedziemy do Szybenika, ale trasą
        Bielsko-Biała-Czechy-Austria-Słowenia-Cro.Zawsze jeździmy tą trasą,ja sobie ją
        bardzo chwalę.Uważam, że jest prosta i komfortowa.W tym roku problemem może być
        tylko ominięcie autostrady w Słowenii,ale ten temat był już poruszany na forum i
        można się zapoznać z "objazdami".W zeszłym roku byliśmy w maju i temat winiet
        nas ominął.
        Co do trasy przez Węgry nie będę się wypowiadać bo nigdy nie jechałem.
        Jak byś miała pytania to pisz, chętnie pomogę.
      • Gość: glogi Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.toya.net.pl 10.06.09, 23:09
        Czy mógłbyś podać szczegóły tej trasy.Zawsze jeździłem przez austrię
        i słowenię więc może spróbować czegoś nowego.
        • Gość: glogi Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.toya.net.pl 10.06.09, 23:10
          chodzi mi o trase przez węgry
          • Gość: Alberto Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.ghnet.pl 10.06.09, 23:40
            A propo drogi 86 przez Wegry. Wybralem ja w drodze powrotnej i niestety nie byl
            to dobry wybor. Jechalem w nocy i w dodatku bardzo mocno padalo przez cala
            droge. Mozna to porownac do naszych krajówek, gdzie w nocy jezdza glownie TIRy,
            a i dziur nie brakuje od czasu do czasu. Przy takich opadach jazda byla bardzo
            niebezpieczna i uciazliwa. Drugi raz wybralbym jazde autostrada.
    • Gość: OloQ Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: *.galileusz.3s.pl 10.06.09, 23:52
      Jade do Chorwacji kolejny raz i polecam drogę 86 przez Węgry,
      natomiast zawsze planuje wyjazd w sobotę z katowic koło 17.00, na
      węgrzech jestem w nocy, więc dzieci spią, powoli ale oszczędnie i w
      nocy zero utrudnień, potem do Chorwacji na autostrady i jetem w
      sibeniku nad ranem...brak korków w tunelach, generalnie same plusy
      • Gość: Ada Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) IP: 85.114.55.* 11.06.09, 15:59
        My jestesmy od wczoraj w Szibeniku, tak jak pisalam wczesniej,
        jechalismy:Bielsko,Czechy,Austria,Slowenia(z objazdem autostrady przeez
        Mureck,Lenart,Ptuj)Szybenik.Droga super,bez zadnych problemow,bez korkow,tunele
        otwarte juz obie nitki.Pozdrav
        • bombamonika Re: Najlepsza droga do Chorwacji (koło Trogiru) 13.06.09, 19:02
          Ado,

A jaka pogoda w Chorwacji?
          Ja tam będę za 2tyg.
          Mam brać ciepłe ubrania czy tylko letnie.
          Będę pierwszy raz w Chorwacji i nic nie wiem.

Monika

Gość portalu: Ada napisał(a):

> My jestesmy od wczoraj w Szibeniku, tak jak pisalam wczesniej,
          > jechalismy:Bielsko,Czechy,Austria,Slowenia(z objazdem autostrady
          przeez
          > Mureck,Lenart,Ptuj)Szybenik.Droga super,bez zadnych problemow,bez
          korkow,tunele
          > otwarte juz obie nitki.Pozdrav

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka