Dodaj do ulubionych

klub dla dzieci

11.09.05, 21:32
witam mieszkam tu od niedawna i nie znam dobrze okolicy.Jestem ciekawa czy
jest w pobliżu jakiś klub/sala zabaw dla dzieci gdzie dzieci mogłyby zostawić
swój nadmiar energii a przy okazji zintegrować się z rówieśnikami?
Obserwuj wątek
    • malawojna Re: klub dla dzieci 12.09.05, 14:55
      W Piasecznie przy domy kultury działają dwa fajne programy dla dzieci powyżej
      3go roku życia- Zaczarowany Ołówek i Rytmika- szczegóły na stronie ośrodka
      kultury.
    • bzeta Re: klub dla dzieci 13.09.05, 22:56
      Przy ulicy Zielonej jest sala zabaw dla dzieci STONOGA. Nie jest specjalnie
      drogo - przynajmniej nie tak jak w Kids Play na Ursynowie, ale sala jest
      oczywiście dużo mniejsza. Można tam zostawić dziecko i zorganizować np.
      urodziny. W Konstancinie, w Starej Papierni jest Kangurek ale jest przedrogi.
      Oba miejsca są raczej dla młodszych dzieci - mój siedmioletni syn już się tam
      nudzi. Dodatkowo w takiej willi na Geodetów pomiędzy skrętem do Auchan a
      Chodzeniem jest Przystań (tel. 607626918), gdzie można zostawić dziecko pod
      opieką jak chce się iść na zakupy, albo do kina ...
      • kasiek05 Re: klub dla dzieci 14.09.05, 10:34
        bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wiem gdzie jest Przystań inawet ostatnio na nią
        spoglądałąm ale wydawała mi się nieczynna. Nic tam się nie dzieje, nie widać
        dzieci.Mój syn również ma 7 lat i rozpiera go energia (jak każdego chłopca w
        tym wieku) a niestety na moim osiedlu nie ma jego rówieśników.Po szkole chłopak
        poprostu się nudzi.Zadzwonię pod podany numer może jestem w błędzie.
    • iza1963 Re: klub dla dzieci 18.09.05, 08:02
      mieszkamy przy ul.Ogrodowej i tez dotkliwie odczuwalny jest brak miejsca dla
      dziecięcych zabaw.Po powrocie do domu po szkole nie ma kontaktu z rówieśnikami
      i nud aw domu Mam 7-dmio latka pełnego energii i fajnie byłoby nawiązać kontakt
      z sąsiadami by zorganizować wsolnie wolny czas a nawet baby sitting .
      • kasiek05 Re: klub dla dzieci 18.09.05, 20:42
        czy syn uczęszcza do szkoły na osiedlu Patronat (fila SP nr 5)?
        • iza1963 Re: klub dla dzieci 19.09.05, 14:05
          Niestety nasza szkoła jest na Ursynowie i po powrocie nie mamy z kim dzielić
          wolnego czasu w domu bo nie ma już zbawiennej instytucji podwórka. Jestem
          otwarta na propozycję zorganizowania wspólnej zabawy.Myślę, że można byłoby
          rozważyć wersję opieki nad dziećmi na zmianę tj. każda z mam miałaby swoj
          dyżur. Pozwalałoby to wygospodarować czas dla siebie a dzieci nie będą się
          nudziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka