kasiek05 11.09.05, 21:32 witam mieszkam tu od niedawna i nie znam dobrze okolicy.Jestem ciekawa czy jest w pobliżu jakiś klub/sala zabaw dla dzieci gdzie dzieci mogłyby zostawić swój nadmiar energii a przy okazji zintegrować się z rówieśnikami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malawojna Re: klub dla dzieci 12.09.05, 14:55 W Piasecznie przy domy kultury działają dwa fajne programy dla dzieci powyżej 3go roku życia- Zaczarowany Ołówek i Rytmika- szczegóły na stronie ośrodka kultury. Odpowiedz Link
bzeta Re: klub dla dzieci 13.09.05, 22:56 Przy ulicy Zielonej jest sala zabaw dla dzieci STONOGA. Nie jest specjalnie drogo - przynajmniej nie tak jak w Kids Play na Ursynowie, ale sala jest oczywiście dużo mniejsza. Można tam zostawić dziecko i zorganizować np. urodziny. W Konstancinie, w Starej Papierni jest Kangurek ale jest przedrogi. Oba miejsca są raczej dla młodszych dzieci - mój siedmioletni syn już się tam nudzi. Dodatkowo w takiej willi na Geodetów pomiędzy skrętem do Auchan a Chodzeniem jest Przystań (tel. 607626918), gdzie można zostawić dziecko pod opieką jak chce się iść na zakupy, albo do kina ... Odpowiedz Link
kasiek05 Re: klub dla dzieci 14.09.05, 10:34 bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wiem gdzie jest Przystań inawet ostatnio na nią spoglądałąm ale wydawała mi się nieczynna. Nic tam się nie dzieje, nie widać dzieci.Mój syn również ma 7 lat i rozpiera go energia (jak każdego chłopca w tym wieku) a niestety na moim osiedlu nie ma jego rówieśników.Po szkole chłopak poprostu się nudzi.Zadzwonię pod podany numer może jestem w błędzie. Odpowiedz Link
iza1963 Re: klub dla dzieci 18.09.05, 08:02 mieszkamy przy ul.Ogrodowej i tez dotkliwie odczuwalny jest brak miejsca dla dziecięcych zabaw.Po powrocie do domu po szkole nie ma kontaktu z rówieśnikami i nud aw domu Mam 7-dmio latka pełnego energii i fajnie byłoby nawiązać kontakt z sąsiadami by zorganizować wsolnie wolny czas a nawet baby sitting . Odpowiedz Link
kasiek05 Re: klub dla dzieci 18.09.05, 20:42 czy syn uczęszcza do szkoły na osiedlu Patronat (fila SP nr 5)? Odpowiedz Link
iza1963 Re: klub dla dzieci 19.09.05, 14:05 Niestety nasza szkoła jest na Ursynowie i po powrocie nie mamy z kim dzielić wolnego czasu w domu bo nie ma już zbawiennej instytucji podwórka. Jestem otwarta na propozycję zorganizowania wspólnej zabawy.Myślę, że można byłoby rozważyć wersję opieki nad dziećmi na zmianę tj. każda z mam miałaby swoj dyżur. Pozwalałoby to wygospodarować czas dla siebie a dzieci nie będą się nudziły. Odpowiedz Link