Dodaj do ulubionych

Nowy Starosta Piaseczyński.

27.11.06, 20:31
Dziś Rada Powiatu wybrała nowego Starostę,został nim nasz sołtys Pan Jan
Dąbek.
Obserwuj wątek
    • m-kow Re: Nowy Starosta Piaseczyński. 28.11.06, 11:43
      Powiat, to jest to coś, co za poprzedniej władzy wydało zgodę na budowę
      bloczydła Multi-Hekku zdaje się...
      Widzę tu pewne pole do wykazania się :)
      • kamilltee Re: Nowy Starosta Piaseczyński. 28.11.06, 15:34
        Powiat nadzoruje Inspektorat Nadzoru budowlanego (o ile dobrze zrozumiałem).
        Pozwolenie na budowę wydaje gmina - i jeśli plan jest zgodny z plane
        zagospodarowania nie wiem czy są podstawy do odmówienia wydania Pozwolenia.

tyle zrozumiałem z www.itvp.pl/potwojejstronie/odcinek/i.tvp/cat/161/lp/2283

ale cały Józefosław patrzy i liczy na wstrzymanie (moze właśnie przez Nadzór
        Budowlany) giganta na Geodetów, który zrójnuje infrastrukturę okolicy.
        • mpmp Re: Nowy Starosta Piaseczyński. 28.11.06, 17:27
          Pozwolenie na budowę wydaje Starosta. Załatwia się to w wydziale architektury w
          starostwie właśnie
          Pozdrawiam,
          M
      • grayna1 Re: Nowy Starosta Piaseczyński. 29.11.06, 00:54
        Witam.pozwolenia na budowę dla M-Hekk tz.Słowicza wydawała Gmina m.in burmistrz Zalewski. Obecnie przepisy się zmieniły i pozwolenia na budowę wydaje starostwo. Niestety jest to tylko decyzja administracyjna oparta na planie zagospodarowania przestrzennego zatwierdzonego przez Gminę.Jeżeli chcemy sobie pomóc musimy wymóc na Gminie zmianę do planu zagospodarowania przestrzennego.
        Pozdrawiam
    • pawel.michalak Re: Nowy Starosta Piaseczyński. 04.12.06, 18:59
      Obecnie obowiązujące przepisy budowlane zobowiązują Staroste do wydania zgody
      na budowę jeżeli plan zagospodarowania przestrzennego na to zezwala.Najbardziej
      władnym wydawaniu decyzji jest Burmistrz który może wydać zgodę na budowę lub
      ją wstrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka