gemini71 01.07.09, 19:41 www.zw.com.pl/artykul/1,377551_Ladowanie__w_kapciach_.html :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emza4 jest głośniej?! 06.07.09, 09:40 Nie macie wrażenia że huk samolotów jest większy niż był przed wdrożeniem tej nowej procedury podchodzenia do ladowania? Odpowiedz Link
2mario_s Re: jest głośniej?! 06.07.09, 15:11 jest bardzo głośno,mieszkam tu od 3 lat i przy otwartym, oknie TV już nie słyszę, a prez telefon rozmawiac można zapomnieć najwidoczniej ten nowy szlak lądowania idzie centralnie nad józefoslawem a omija piaseczno... wydaj mi się też, że samoloty są na niższej wysokości niż zazwyczaj Odpowiedz Link
rybkanulek Re: będzie ciszej? 06.07.09, 20:55 To prawda, mam wrażenie że jest większy ruch odkąd zaczęły się wakacje. Obawiam się że może być jeszcze gorzej - LOT obniżył ceny i opłaty lotniskowe - na Okęciu mogą pojawić się nowi przewoźnicy... Odpowiedz Link
darekxr Re: będzie ciszej? 06.07.09, 22:17 rybkanulek napisała: > LOT obniżył ceny i opłaty lotniskowe - na Okęciu mogą pojawić się nowi przewoźnicy... Hmm, słyszałem dokładnie odwrotnie. Z powodu podwyżki znika z Okęcia Easy Jet. Odpowiedz Link
lucy_mama Re: będzie ciszej? 06.07.09, 22:39 Witam wszystkich, mam zamiar sprowadzić się w te wakacje do Józefosławia - chcę tu osiąść uciekając przed hałasem. To co tu czytam trochę mnie przeraża... czy naprawdę jest to takie męczące? w jakich godzinach najczęściej? pozdrawiam PS. poszukuję mieszkania do wynajęcia:) Odpowiedz Link
jozefoslaw2008 Re: będzie ciszej? 07.07.09, 10:53 najglosniej jest miedzy 7-24 ze wzgledu na kretynów jadacych 100 na godzine drogami przy których nie ma chodnika a samoloty to żaden kłopot Odpowiedz Link
ionen76 Re: będzie ciszej? 08.07.09, 14:50 Ja mieszkałem już na brudnie, mokotowie, ochocie, w centrum i na ursynowie. Teraz mieszkam w Józku i zdecydowanie spośród wszystkich tych lokalizacji jest najciszej. Najgłośniejszy był chyba ursynów - tam to dopiero latały samoloty, spać nie można było :) Odpowiedz Link
mirrys Re: będzie ciszej? 07.07.09, 07:57 < LOT obniżył ceny i opłaty lotniskowe W jaki sposób LOT może obniżyć opłaty lotniskowe nie będąc właścicielem lotniska ? Może wreszcie ludzie przestaną mylić PPL Porty Lotnicze (czyli m.in. port lotniczy Okęcie ) i PLL LOT SA (czyli przewoźnik lotniczy, jeden z wielu korzystających z lotniska). MIrek Odpowiedz Link
sibeliuss Re: będzie ciszej? 07.07.09, 09:44 Chyba kupując tu mieszkanie brałaś pod uwagę niedogodności? Odpowiedz Link
2mario_s Re: będzie ciszej? 07.07.09, 14:57 przed zakupem weź pod uwagę, że jednak jest głośno od samolotów najgorzej jes słychac nad ranem, prawie co 10min, tak od 5.00 no i po 22.00 jak ulice się wyciszają. głównie na odcinku od geodetów w kierunku lasu jakieś 600m maja strefę wznoszenie i lądowania jak się wprowadzałem 3 lata temu, nie był to taki problem teraz coraz bardziej mi to psuje nerwy... Odpowiedz Link
magda.218 Re: będzie ciszej? 09.07.09, 23:02 ja mieszkam w Józefosławiu 1,5 roku i żadnych hałasów nie słyszę. Albo mam jakąś dobrą miejscówkę albo jestem lekko głucha ;) Odpowiedz Link
ometeotl Re: będzie ciszej? 10.07.09, 09:12 Na usta się pcha, że cicho to może jest w Bieszczadach, ale nie o to chodzi.... Faktycznie jest trochę głośniej, ale tak jakoś nietypowo?! Ryk silników nie jest jednostajny jak w samochodzie na luzie, a wydawałoby się, że w samolocie też powinno (być ciszej) tak być. Albo „zwrócenie” uwagi na problem zaostrzyło nam słuch ;-) Odpowiedz Link
laryska Re: będzie ciszej? 10.07.09, 11:25 Czytam was i czuje sie jakbym mieszkała w innym miejscu. JA NIE SLYSZE ZADNYCH SAMOLOTÓW... i głucha tez nie jestem ;) Mieszkamy na osiedlu Willa Nowa, koleżanka w Al. Róż i ona strasznie narzeka na samoloty - a u nas cisza.... Ostatnio, raz jeden, jedyny przelecial nam nad glowami samolot i rzeczywiscie bylo bardzo glosno. Wtedy zrozumialam, ze ten hałas zalezy od korytarzy którymi latają. Szczęśliwie nad naszym osiedlem korytarzy nie ma.... Odpowiedz Link
miszkowiec Re: będzie ciszej? 10.07.09, 11:52 To chyba nawet nie chodzi o osiedle tylko o stronę, na którą masz okna. Mój sąsiad zna rozkład wszystkich porannych lotów. Mówi, że nie potrzebuje zegarka i może wg samolotów rano z domu wychodzić ;) A ja nic nie słyszę, choć mieszkamy w tym samym bloku... Ino okna mam na drugą stronę ;) On ma więcej słońca (SW) ale i samoloty, a ja słońca mniej (NE), ale za to ciszę i spokój :) Odpowiedz Link
laryska Re: będzie ciszej? 11.07.09, 18:25 biedny sąsiad ;) Ja tam czasem pociąg słyszę, kiedy w nocy przejeżdza przecinając Julianowską, ale to naprawdę rzadkość :) Odpowiedz Link
miszkowiec Re: będzie ciszej? 14.07.09, 13:41 eee, chyba nie narzeka :) Mieszkać przy Szyszkowej to jest coś... :> Odpowiedz Link
2mario_s Re: będzie ciszej? 15.07.09, 09:14 ja mam to na codzien, mieszkam w józefosławiu, pracuje przy szyskowej samoloty non stop choć w pracy mi to nie przeszkadza ale w józku o 5 nad ranem bardzo trzeba się przyzwyczaic tak jak do sąsiadów z ogródkami koszącymi swoją trawę - każdy robi to innego dnia, sianokosy non stop w usa w tygodniu są 2 dni na koszenie trawy, tam szanuje sie spokój sąsiada a u nas jeden w pon po pracy od 18 do 20 drugi w sirodę po 19 itp itd drugi w sobote jak nie jest jeszcze gorąco to od 8 są tacy co w niedziele po południu... Odpowiedz Link
aqua-27 Re: będzie ciszej? 15.07.09, 11:37 Też zwróciłam ostatnio uwagę na te "sianokosy" :-) I powiem szczerze, odgłosy kosiarki pod oknem są dla mnie bardziej męczące niż latające samoloty... Odpowiedz Link
iwona.wz Re: będzie ciszej? 16.07.09, 11:25 Masz rację, ale w Wawie jest to samo. Mi to pewnie nie przeszkadza, bo się wyprowadziłam z domu z ogrodem do mieszkania i te sianokosy są dla mnie neutralnym dźwiękiem. Szkoda, że zapach świeżo skoszonej trawy nie dociera do mieszkania. Swojskie zapachy. Dobrze, że makaronu (obornika) nie rozrzucają w ogórdkach :) Odpowiedz Link
iwona.wz Re: będzie ciszej? 15.07.09, 15:59 Ja tam lubię dźwięk elektrycznej kosiarki, ale nie z samego rana i jak kładę się spać ! Na szczęście moi sąsiedzi robią to w dzień :) a w dodatku od mojej strony nie mają trawników :D Odpowiedz Link