Gość: kasia IP: *.centertel.pl 14.06.10, 20:58 Czy był ktoś w Grecji z biura podróży Skarpa, czy warto czy mam szuka czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzych Re: grecja ze skarpy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:03 Byliśmy z biurem Skarpa 2 razy w Grecji tzn. riwiera olimpijska (Nei pori) i na Krecie. Z obu wyjazdów byliśmy bardzo zadowoleni. W sumie byłem już 3 razy ze Skarpą za granica i polecam to biuro. Oczywiście mozna miec do nich zastrzeżenia ale żadne biuro nie jest idealne a w Skarpie przynajmniej to co ci obiecywali przed wyjazdem na pewno na miejscu okaze się prawdą (no i jest to tanie biuro). Jeżeli chcesz jechać do Grecji kontynentalnej to warto pojechać do Nei Pori bo oferta Skarpy do tego miasteczka jest bardzo tania a jest tam piękna plaża, mnóstwo tawern - jest gdzie pójść wieczorem, a z wycieczek fakultatywnych warto zobaczyć Meteory lub na własną rękę pojechać pociągiem do Salonik. Trzeba jednak przyznać że przewazają tu turyści z byłego bloku socjalistycznego. Na Krecie byliśmy w Georgioupolis - to juz coś innego niż Nei Pori - mnóstwo turystów z całego świata - w hotelu Fereniki który ma w ofercie Skarpa sa głownie turyści z Niemiec, ale tez duzo Polaków i Anglików a w ofercie hotel ten ma takze angielski potentat turystyczny tzn. biuro Thomas Cook. Generalnie Kreta to najładniejsze miejsce w którym byłem a samo Georgioupolis to świetne baza do zwiedzenia wyspy - plecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokocha.19 Re: grecja ze skarpy IP: *.chello.pl 15.06.10, 20:33 tak samo uważam,że warto-ja byłam w tamtym roku z nimi w Kokino Nero i też byly to dla mnie cudowne wakacje.Kokino Nero leży na Riwierze Tesalskiej.Mała osada leżąca wśród drzew a to ogromny plus jak na tamte temperatury.Plaża kamienista,ale w niedalekiej odległości można znaleźć taką z większą ilością piachu.Ja jechałam autokarem ,ale kierowcy ze Skarpy jechali b.dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max powiem tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 11:48 Jeśli chodzi o grecje autobusem to powymieniam od najlepszych 1. Tęcza 2 ok services 3. beskid tour 4 SKARPA Informacja nie od przypadkowego turysty lecz od osoby, która pomimo tego że smama z nimi jezdzi ma na bierząco informacje od turystów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: grecja ze skarpy IP: *.chello.pl 16.06.10, 21:53 zdecydowanie nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art300 Re: grecja ze skarpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 15:04 Jeżeli już Riwiera Olimpijska to polecić mogę B.P Tęcza z Bielska Białej bo nie obiecują cudów i wszystko jest zgodne z opisem. Jeżeli chodzi o Skarpę to rozmawialiśmy w Nei Pori z kilkoma osobami zakwaterowanymi w hotelu Dias, które stwierdziły że Nei Pori jak najbardziej jednakże nigdy już ze Skarpą /autokar ok,jednak warunki pobytowe w hotelu tragiczne/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: grecja ze skarpy IP: *.centertel.pl 17.06.10, 20:24 ok dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś