Gość: lecedogrecji IP: *.chello.pl 04.07.10, 10:32 Czy ktoś już był w tym roku w tym hotelu? Proszę o opinie na temat pokoi, wyżywienia, czystości. Jak wyglądają animacje dla dzieci? Może ktoś wybiera się tutaj w lipcu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.06.14, 14:51 Podbijam. Słyszałam, że hotel jest w trakcie zmiany właściciela, a może juz po zmianie? Jak jest z czystością. Przeczytałam opinię z maja tego roku o karaluchach w pokoju (brrr). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.14, 16:11 Byłam rok temu, w czerwcu. Animacji dla dzieci nie było, ale to był czerwiec. W ogóle animacje były chyba dość marne, ale to wiem tylko z pobieżnych obserwacji, sama animacji unikam jak ognia. Generalnie hotel cichy, spokojny. W pokojach czystość była ok, żadnych robali, standard w miarę dobry, choć nie żaden luksusowy (stare zasłonki przy wannie, wanna z zaciekami itp). Jedzenie też w porządku, choć mogło by być lepiej, mało owoców morza, ryb, więcej makaronów, mięs, pomidory jakieś takie hipermarketowe, a nie pachnące greckie. Rankiem łaziły przy stołach na zewnątrz wychodzone koty. Plaża wąska, kamienista, kiedy tam byłam wiało i była dość spora fala, snurkowanie z dzieckiem więc utrudnione. Dobra baza wypadowa samochodem na całą wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.14, 16:13 O rany, nie doczytałam, że potrzebne opinie tylko z tego roku, bo zmiana właściciela. Gapa. Sorry. Ale może ktoś zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zakyntos i caravel zante IP: *.193.c69.petrotel.pl 19.06.14, 11:08 Lece do hotelu jutro a wczoraj na stronie Itaki tez przeczytalam ten wpis o robalach. Mam nadzieje ze to jakis glupi zart bo jestem przerazona. Jest mnostwo opinii na atronie tripadvisord czy jakos tak, wlasciwie wszyscy zadowoleni( tylko na starcie sporo niezadowolonych), ale nikt nie wspomina o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.06.14, 19:18 Ja lecę dopiero w połowie lipca, więc mam wielką prośbę-daj znać po przyjeździe co i jak. Też jestem przerażona robalami wszystko zniosę tylko nie robale w pokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia68 Re: zakyntos i caravel zante IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.14, 20:43 Byłam w maju tego roku. Robali w pokojach ie było, ale pokój śmierdział stęchlizną, grzybem, do szaf radzę zabrać saszetki zapachowe. Mieszkaliśmy w budynku głównym. Może w tych bocznych jest inaczej. Ubrania trzymałam w workach foliowych, bo inaczej musiałabym wliczyć do kosztów wakacji pralnię chemiczną. Ogólnie jesteśmy rozczarowani hotelem. Wg opinii miało być super jedzenie : może dla Anglików ( 80 % gości ), ale dla mnie za mało ryb, owoców morza itp. Owoce w cienkich plasterkach. Na tzw. greckim wieczorze było kremowe ciasto - to samo co zawsze, ale z flagą grecką zrobioną z kremu. All inclusive - wino - białe można było wypić, napoje " z węża ", wielu gości hotelowych robiło zakupy w sklepach, mimo że wykupili " wszystko w cenie". Lokalizacja dobra, blisko do miasteczka, sklepów. Na przeciwko hotelu super tawerna z imprezami. Wielki plus wyprawy to rezydentka biura ITAKA. Polecam wycieczkę dookoła wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 20:28 Ja mieszkałam w budynku bocznym, z widokiem na morze. Stęchlizny nie było. Co do jedzenia potwierdzam. Głodna nie byłam, tylko tak mało grecko...Te sztuczne pomidory, a obok w tawernie soczyste pachnące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.06.14, 08:07 Podbijam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zakyntos i caravel zante IP: 185.9.127.* 02.07.14, 12:45 Jestem świeżo po powrocie z hotelu Caravel i jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel bajecznie położony, byliśmy 11 dni i ja żadnego robala w pokoju nie widziałam. Inni też nie więc nie wiem co ten facet na stronie itaki wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zakyntos i caravel zante IP: *.ibd.gtsenergis.pl 02.07.14, 16:16 Dzięki za odpowiedź. Czy możesz napisać jeszcze czy mieszkałaś w budynku głównym czy bocznych ?Czy jest ciepła woda w basenach i morzu i czy przy płytszym basenie jest bar z napojami? Jak z jedzeniem ? Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zakyntos i caravel zante IP: 185.9.127.* 02.07.14, 17:11 Woda jest bardzo ciepla zarowno w basenach jak i morzu- zwlaszcza po poludniu. Jedzenie przepyszne, choc jak dla mnie brakowalo suszonych pomidorow, wyboru oliwek. Mieszkalismy w budynku bocznym zaraz przy bramie wiazdowej. Droga boczna wiec ruch maly, czasami wieczorem glosniej bo obok w tawernie muzyka na zywo. Przy bocznym basenie jest maly barek ale platny. Po napoje trzeba isc do barku przy glownym basenie. Bardzo ciezko przy nim o wolne lezaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zakyntos i caravel zante IP: 185.9.127.* 02.07.14, 14:39 Pokoje standardowej wielkosci. Nasz byl dwuosobowy z dostawka i dosyc ciasno. Animacje raczej skromne- wieczorem mini disco, w ciagu dnia tez jakies zajecia dla dzieci ale nasza corka nie korzystala. Sa rozne konkursy, siatkowka o 11 i 17. Hotel jest czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. caravel - rozczarowanie IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.14, 22:29 Wróciliśmy wczoraj - byliśmy w Caravel 12 dni. Spore rozczarowanie. Wszystko byłoby ok, gdyby hotel miał 3 gwiazdki i był tańszy. Jednak przy 4 i kwocie, jaką się zapłaciło Itace - rozczarowanie. Do rzeczy: Pokój. Najpierw dostaliśmy taki w budynku obok bramy (b. Hermes), na parterze. I nie jestem nadwrażliwa, a w Grecji już któryś raz z kolei, ale pierwszy raz po wejściu do pokoju popłynęły mi łzy złości. Okrutny smród, stęchlizna i grzyb + jakiś silny środek chemiczny - w całym pokoju. Na ścianach ślady zalania (?), ohydne stare meble (to pół biedy, że stare, ale BRUDNE!), przy drzwiach wejściowych grzyb na ścianie. Łazienka - aż mnie wzdraga na myśl o niej. Żółta "toaleta", z plamami na desce :/. Grzyb na suficie. Wanna - zażółcona, z plamami (?). Zapach w szafie - nawet nie chcę myśleć, co go spowodowało... Wszystko powyższe spowodowało, że wróciliśmy do recepcji z prośbą o zmianę pokoju na nieśmierdzący, bez grzyba, z czystą (o losie!) toaletą. Odmówiono nam. Po dłuższych utarczkach bardzo niemiła recepcjonistka (średnio również mówiąca po angielsku) znalazła jednak pokój na następny dzień. Noc musieliśmy spędzić zatem w zatęchłym, ciemnym "grobowcu". Pokój zmieniono nam na taki wysoko w budynku głównym, z widokiem na morze. Był ok. Również "wysłużony" (meble, klimatyzator), ale w miarę czysty i bez tajemniczych woni. Plaża. Całkiem ładna, jest obok hotelu. Kamieniste wejście do morza, duże kamienie, boso jest ciężko. Dalej sporo jeżowców, trzeba uważać. Leżaki - płatne w pierwszym rzędzie (6 euro za 2+parasol) :D. Heca. Dwa pozostałe rzędy (za kładką) już "normalnie" w AI ;). Leżaków przy basenie bardzo mało, mimo, że jest tam miejsce... Jedzenie. Jeśli ktoś lubi typowe, hotelowe jedzenie i niewielką jego różnorodność - pewnie będzie zadowolony. Ja nie lubię i mój wybór padł na Caravel, bo w wielu opiniach przewijały się peany na temat doskonałej kuchni w hotelu i greckich specjałach codziennie w ramach AI. No i cóż. Greckiego jedzenia jak na lekarstwo (ani razu przez 12 dni nie było np. mousaki), za to dostatek frytek, makaronów maści wszelkiej. Nie uświadczy się oliwek... Z owoców arbuz, czasem melon i pomarańcza w plastrach :(. Na szczęście obok hotelu, przy plaży w zasadzie, jest tawerna Avgoustis - tam po paru dniach chodziliśmy na kolacje i pyszne, greckie jedzenie (kolacja dla 2 osób z winem/ piwem - około 30-35 euro). O barze przy basenie nie warto wspominać - to kpina ;). Inne. Hotelowe wi-fi - nie działa. Naprawdę, nie działa. Raz udało nam się połączyć i tylko na dole, przy recepcji. Warto jednak, jeśli ktoś lubi/ musi mieć dostęp do Internetu, w sklepie kupić sobie dostęp do Ionian Wi-Fi - bardzo porządny transfer, dostęp na 3 dni to koszt 10 euro. Animacje - nie korzystaliśmy; te, które widzieliśmy z raz, czy dwa, były po rosyjsku. Ogólnie hotel robi takie sobie wrażenie. To najstarszy hotel na wyspie (dosłownie) i to widać. Ładnie położony, ale czuć i widać, że powinien zostać wyremontowany; robi "oldschoolowe" wrażenie. Wiadomo, na greckiej, pięknej wyspie to nie hotel gra pierwsze skrzypce, jednak skoro ktoś kupił sobie takie wakacje (z AI), to można oczekiwać, że wszystko będzie grać. Tak nie jest w przypadku Caravel. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG Re: caravel - rozczarowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.14, 20:17 Witam chciałem zapytać czy w hotelu są ręczniki kąpielowe czy trzeba wziąć ze sobą ? oraz czy ktoś wie ile kosztuje wypożyczenie samochodu? lecę do hotelu 12.07. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajtowy Re: caravel - rozczarowanie IP: *.home.otenet.gr 18.07.14, 13:40 Jesli nie widzialas oliwek to radze iść do lekarza od oczu. Nie wierzcie w te bzdury wypisane powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: caravel - rozczarowanie IP: 195.184.82.* 09.09.14, 12:44 Ja jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Bliskość plaży w naszym przypadku to było jedno z ważniejszych kryteriów, a nie wszystkie hotele mogą się tym poszczycić. Tutaj plażę mamy na wyciągnięcie ręki. W tym roku 4 biura podróży organizowały tam wakacje - Rainbow Tours, Itaka, Neckermann i TUI. My lecieliśmy z RT. Dostaliśmy pokój z widokiem na morze w budynku HERA. Pokój ładny, spory, czysty, bez przykrego zapachu z mebli. Czysta toaleta, czysta deska klozetowa, wanna. Na prawdę nie mogę przyczepić się do niczego jeśli chodzi o pokój. Oczywiście meble nie są w nowoczesnym designie, ale wszystko było czyste i spokojnie mogłam rozłożyć w szafie ubrania. Wiem, że różne biura mają oferowane różne pokoje w tym hotelu i być może Itaka nie dostaje tych najlepszych. Poznałam kilka osób, które podróżowały z Itaką i też narzekały na pokoje. Ale chyba oferta z Itaki była też tańsza niż z RT. Generalnie bardzo fajny hotel, w super miejscu z dobrym jedzeniem. Spokojny - dużo osób starszych, rodzin z dziećmi, par. Bardzo dużo Polaków (może przez to, że aż 4 biura podróży oferowały tam w tym roku wakacje). Jeśli chodzi o wycieczki nie kupowaliśmy ich przez nasze biuro. Bezpośrednio przy hotelu jest lokalne biuro (prowadzone przez bardzo miłą rodzinę - mają też sklep i małą knajpkę), z którego często korzystaliśmy. W mieście działa też wiele innych biur oferujących różne ceny wycieczek (np wycieczki odbywają się różnymi łódkami na co warto zwracać uwagę). Polecam też wypożyczenie auta i zwiedzenie wyspy samemu. Także nie korzystaliśmy z pomocy Rainbow Tours i auto wypożyczyliśmy z pełnym ubezpieczeniem. Zobaczyliśmy dużo. Wyspa jest piękna i warto zobaczyć coś więcej niż plażę i hotelowy basen ;) Plaża obok hotelu jest całkiem ładna, płatne leżaki, możliwość rozłożenia ręcznika/koca. Przy brzegu kamienie, morze turkusowe i przezroczyste, bardzo daleko płytkie. Jedzenie bardzo dobre, smacznie przyrządzone. Sporo owoców - arbuzy, melony, nektarynki, owoce w plastrach np ananasy. Na naszym pobycie tylko raz były zielone winogrona. Codziennie były oliwki. Są także owoce morza, makarony, mięsa, sporo sałatek, warzyw. Dobre desery. Zupy tylko na kolację. Jedzenie bardzo różnorodne, smakowało nam wszystkich. Wakacje zaliczam do udanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: caravel - rozczarowanie IP: 195.184.82.* 09.09.14, 12:51 Jeśli ktoś nastawia się na animacje to ich tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: caravel - rozczarowanie IP: 195.184.82.* 09.09.14, 14:00 Baseny są dwa jeden głębszy bezpośrednio przy hotelu, drugi płytszy dla dzieci obok przy plaży. Zamykane około godziny 17. Kiepskie WIFI. Stanowisko komputerowe z którego można bezpłatnie korzystać. Podczas mojego pobytu nie było jakoś bardzo oblegane i spokojnie można było skorzystać z internetu. All inclusive to w zasadzie 3 posiłki + nielimitowane napoje do godziny 23:30. Między posiłkami resztki jedzenia. Nam jednak nie dokuczał głód (może ze względu na upał) i poza głównymi posiłkami raczyliśmy się jedynie lodami. Blisko Waterpark Tsilivi. Po godzinie 14:00 płatny mniej. Miejscowość Tsilivi rozległa, knajpki, dużo sklepów, organizatorów wycieczek. Hotel spokojny, bez całonocnych imprez. Obok tawerny z wieczorną muzyką. Brak animacji. Para animatorów, którzy kompletnie nie przejawiają inicjatywy żeby coś organizować. Zachowują się jakby sami byli na wakacjach, więc na atrakcje nie należy się nastawiać. W przypadku RT transfer z lotniska to ok 1h. Śniadania 7:30-9:30, lunch 12:30-14:00. Późna kolacja (19:30-21:30) co dla nas było plusem, bo mogliśmy korzystać z wielu wycieczek i nie tracić dwóch posiłków. Przedłużenie doby w hotelu do godziny wylotu ok 60 euro. Obsługa na prawdę bardzo zaangażowana (poza animatorami), aby pobyt w hotelu przebiegał miło. Warto czasem dać napiwek (o czym często zapominamy korzystając z ALL INCLUSIVE) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajtowy Re: caravel - rozczarowanie IP: *.messagelabs.net 09.09.14, 14:35 A Fokis nadal za barem po 17:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ile płaciliście za pobyt w Caravelu? IP: 195.184.82.* 22.07.14, 14:41 miesiąc, ilość dni, biuro podróży, czy była opcja all? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość i w jakim miesiącu rezerwowany pobyt? IP: 195.184.82.* 22.07.14, 14:44 Odpowiedz Link Zgłoś