Dodaj do ulubionych

Wlasnie wrocilam z Andaluzji

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.07.07, 00:52
16 dni -zrobilismy 1600 km , lecielismy samolotem z Londynu do MALAGI i tam
wypozyczylismy auto - koszt 247 euro za 16 dni ,
odwiedzilismy GRANADE - 2 dni - mysle ze to wystarczy
SEWILLA - tez 2 dni
CORDOBA - 2 dni - ale mysle ze to zadlugo 1dzien wystarczy - mi sie nie
podobalo to miasto szczerze
RONDA - 1 dzien
KADYKS -1 dzien
no i zjechalismy COSTA DE LA LUZ i COSTA DEL SOL - osobiscie wole DE LA
LUZ , napewno tam wroce za rok
temperatura 35-45 stopni
to tak pokrotce
jesli moge w czyms pomoc -pytajcie
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka74 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.07.07, 11:10
      cześć
      a jaka temperatura wody w morzu? czy nie jest zbyt zimna?
      pozdrawiam
      • Gość: masz Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.kat.3s.pl 08.07.07, 15:37
        wrocilam dzis w nocy. Tydzien spedzilismu w Nerji, drugi w Esteponie. Woda od
        zimnej do lodowatej w zaleznosci od miejsca.
        • Gość: emajka3 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: 217.153.81.* 09.07.07, 11:20
          Napisz o twoich wrażeniach z Nerii.To nowy kierunek biur podróży, myślę że warty
          zobaczenia.Jest wielu chętnych a niewiele (prawie wcale)opinii.
          Pozdrawiam
          majka
        • Gość: jerro Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.07, 11:31
          Witam;

A jak jest z noclegami? MOżesz coś polecić?
          pozdrawiam
          mail: jkpost@o2.pl
    • Gość: frida7 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.sds.uw.edu.pl 08.07.07, 22:14
      ja mam pytanie, gdzie wypozyczyliscie auto, jakas lokalna wypozyczalnia czy
      duza sieciowa firma?
      • Gość: masz Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.gl.digi.pl 09.07.07, 11:09
        auto mielismy z wypozyczalni malagacar.com (jest tez malagacar bez "com"). Bylo
        bez zarzutu. auto - VW Caddy -spisalo sie super-przejechalismy ponad 2500 km.
    • Gość: lop Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.07, 23:19
      nasstepnym razem zapakuj termometr ze sobą i mierz i patrz...
    • Gość: jerro Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.07, 11:29
      Witam;

A jak jest z noclegami? Możesz polecić jakies sprawdzone kwatery?
      pozdrawiam
      mail: jkpost@o2.pl
      • Gość: AGA Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.07.07, 22:23
        W GRANADZIE moge polecic hotel MOLINOS , cena normalnie 70 euro za dobe ale ja
        rezerwowalam przez , www.travelsupermarket.com i placilismy 80 euro za 2 doby
        hotelik super - czysty , duze pokoje z lazienkami ,obsluga super, wszedzie
        blisko ,polecam !! do Alhambry 10-15 minut pieszo !!
        w MALADZE - hostel The Melting Pot Backpackers - tez super - blisko plazy 5
        minut okolo 46 euro za pokoj dwuosobowy ze sniadaniem- ten ze strony
        www.hostelworld.com
        W CORDOBIE - 45 euro za pokoj dwuosobowy ,z lazienka tez blisko wszedzie, to
        byl hotel , czysto , Gracia Esparteria Cordoba - tez ze strony
        www.travelsupermarket.com
        ale w Cordobie jest mnostwo hosteli , hoteli jak szukalam na necie nie bylo
        wyboru a jak tam przyjechalismy to na kazdym kroku hostel albo hotel
        w Sewilli hotel Zurbaran cena 70 euro za dobe a przez travelsupermarket 80 za 2
        noce , pokoje duze , lazienka ale w lazience czuc bylo stechlizne - takze nie
        polecam no chyba ze nam sie taki pokoj trafil :-)
        w Torremolinos mielismy apartament 312 euro za tydzien - rezerwowalismy dzien
        przed przyjazdem dlatego byla juz promocja , fajne duze apartamenty do plazy 10
        minut pieszo ale Torremolinos to same budynki-drapacze chmur :-) i
        restauracje , nie podobalo mi sie tam
        w Cadiz - hostel przy plazy 70 euro za dobe pokoj dwuosob. na plaze sekunda ,
        super , czysty z lazienka , w tych okolicach juz drogo , to bylo z
        www.hostelworld.com - Hostal El Campanario .
        samochod byl wynajety z www.carjet.com
        odbierasz z lotniska , zatankowany juz - oczywiscie musisz zaplacic - jak
        zwracasz oddajesz z pustym bakiem - co nie jest takie latwe , ale ogolnie
        szybka bezproblemowa obsluga ,jak zwracasz oddajesz tylko klucze albo wrzucasz
        do skrzynki jak wczesnie lecisz , bardzo zadowoleni bylismy . rezerwowalismy
        przez neta , mozesz zaplacic od razu albo przy odbiorze auta .
        to tyle jak cos jescze moge pomoc to piszcie
        pozdrawiam
    • Gość: masz Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.gl.digi.pl 10.07.07, 14:54
      Nerja jest bardzo ladnym miasteczkiem z szeroka plaza, czystym choc chlodnym w
      tym roku morzem i milym starym miatem z knajpkami i tzw. balkonem Europy czyli
      promenada z tarasem nad morzem.Nie przypomina molochow turystycznych na zachod
      od Malagi. Jesli ktos woli cos spokojniejszego a jednoczesnie niepozbawionego
      rozrywek to polecam. Z Nerji jest dobry dojazd do Grenady, Malagi, Kordoby.
    • jarek4441 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 11.07.07, 06:00
      Mam pytanie dotyczące Alhambry konkretnie biletów, chcę zamówić przez internet
      wcześniej - czy jest to bezwzględnie konieczne, czy bilet wspólny 10 euro
      obejmuje również wstęp do ogrodów nie umiem zneleźć tej informacji
      • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 11.07.07, 09:39
        Bilet za 10 euro jest do Alkazaby, Genaralife i Palacios Nazaries. Ja nie
        rezerwowałem, byłem w czerwcu ok. godz.16ejw kasie i wstęp do Palacios Nazaries
        mieliśmy na godzinę 19.30. Było dużo ludzi z rezerwacjami, są oddzielne kasy.
        • konkubinka Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 11.07.07, 11:37
          przepraszam,ze sie wcinam:)Czy ktos moze mnie poinstruowac gdzie i jak zamowic
          te bilety?
          Voyager
          Czy wiesz moze czy dzieci maja znizki na komunikacje -pociagi , autobusy ?
          Chodzi o Malage i Fuengirole.
          • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 11.07.07, 12:48
            Oj tego niestety nie wiem, ale bilet z Fuengiroli do Malagi kosztuje 1.6 euro od
            osoby, czyli nie aż tak strasznie.
            • konkubinka Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 12.07.07, 20:11
              ale pociag czy autobus?podobno jedno i drugie pasuje, co tansze?
              • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 12.07.07, 20:54
                Ja jeździłem tylko autobusem i samochodem.
    • Gość: dzidka74 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: 212.2.101.* 13.07.07, 19:03
      w jaki sposób najlepiej dostać się do Gibraltaru?
      • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 13.07.07, 19:45
        Najlepiej to chyba samochodem, my tak jeździliśmy. Przy wjeździe na górę są
        korki i ogólnie wolno się jeździ. Nam sprawdzali paszporty, lepiej mieć przy
        sobie, ale to tylko wyrywkowo.Można jechać drogą darmową albo płatną autostradą.
        Za kawałek autostrady zapłaciliśmy ok.3 euro, chyba 2.7.Wracaliśmy drogą
        niepłatną, leci bliżej morza i czasami się łączą z autostradą, są znaki i można
        się połapać.
    • kigap1 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 18.07.07, 21:25
      Hola!!
      Właśnie wybieramy się do Andaluzji
      Mam kilka pytań
      np jakie są eny jedzenia ?
      Czy byłaś w Maroku ? Jeśli tak to w jakiej cenie są promy i jaki polecasz
      Pozdrawiam
      • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 18.07.07, 21:45
        Ceny nie są zbyt atrakcyjne.Wydaje mi się,że już gdzieś o tym pisałem. W
        Fuengiroli-pizza ok. 6 euro( najtańsza), paella w jednej knajpce 14 euro w innej
        22 euro dla 2 osób, w McDonaldzie zestaw 6 euro, cola w hotelu do kolacji 0.2l-
        1.6 euro. W sklepie np. Mercadonnie można kupić np. wodę 2 l za 0.5 euro, cola 2
        l ok.1.5 euro.Tyle pamiętam, chyba nic nie pokręciłem :)
        • wasaga Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 03.08.07, 15:47
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=66788893 jedzenie
    • dorodoma Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 24.07.07, 09:29
      Czy w Alhambrze byłaś 1 czy 2 dni - zastanawiam się czy wystarczy 1 dzień na
      zwiedzenie Alhambry. A jak jest z biletami do ogrodów, bo w internecie nic o
      tym nie piszą, czy je kupuje się po wejsciu i nie ma z tym kłopotów?
      • Gość: wrocilam wczoraj Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:03
        bilet za 10 euro obejmuje już ogrody - wchodzisz do nich kiedy chcesz; godzina
        na bilecie oznacza moment wejscia do palacu i tylko o nia musisz zadbać.

jeden dzień zdecydowanie wystarczy, nawet na bardzo wnikliwe i leniwe zwiedzanie
    • Gość: Milosz Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.07, 10:54
      Witam, czy da sie jechac samochodem bez klimatyzacji? Jest czasami LGP na
      stacjach? Mozna nocowac na parkigach w samochodzie? Jest bezpiecznie? Pozdrawiam
      • Gość: wczoraj Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:07
        da się bez klimatyzacji- takim byliśmy, ale jest to duże utrudnienie,
        szczególnie właśnie w Andaluzji (41 C o 20 ); staraliśmy się nie jechac w porze
        najgorszych upałów.
        • Gość: Marek Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.aster.pl 27.07.07, 11:04
          Witam. Próbuję dowiedzieć się, jak najtaniej dolecieć na południe z Polski na
          początku września. Obecnie najkorzystniejsza oferta, jaką znalazłem, to
          połączenie w obie strony Lufthansy Katowice-Frankfurt-Madryt za ok 800 zł.
          Później planowałbym wynajem samochodu. Czy ktoś jest mi w stanie polecić coś
          bardziej atrakcyjnego?

Jednocześnie myślę o zrobieniu całej trasy własnym samochodem (z Polski), ale
          obawiam się, że taka podróż może być katorżniczym wyczynem. Jeśli jednak już
          jechać, to którędy najlepiej (viamichelin.com podaje parę wariantów)?

Ostatnie pytanie, to czy jest szansa, żeby jadąc w ciemno znaleźć jakieś
          mieszkanie lub apartament w przyzwoitej cenie w okolicach Cadiz? Serwis
          www.domy-letniskowe.com ma ciekawe oferty, ale strona wygląda niezbyt
          profesjonalnie, a w połączeniu z niskimi cenami stawia to wiarygodność oferty
          pod znakiem zapytania. Czy ktoś korzystał z tego serwisu? Czy czteroosobowy
          apartament w cenie 300/euro za tydzień to oferta, na jakie rzeczywiście można
          trafić?
    • Gość: Monika Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.07, 13:23
      Czesc Aga, ja lece do Malagi za 2 tyg i chce zrobic podobna trase do was. Mam
      jedno pytanie: ile zajelo Wam przejechanie z Malagi do Granady? Ktora trasa
      jechaliscie?

Dziekuje za odpowiedz!!

Monika
      • cleo_69 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji -do Moniki!!! 05.08.07, 13:52
        Cześć!!!Za 2 tygodnie lecisz tzn.koło 19.08,czy 20.08? Również się tam wybieram
        z koleżanką!!!Jeśli z biura lecisz to z jakiego ,jeśli można spytać?Może się
        tam spotkamy?IWONA
      • voyager747 Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji 05.08.07, 15:38
        Z Malagi do Grenady jedzie się samochodem ok.2 godziny, droga jest dobra i
        jedzie się dość szybko.My jeździliśmy z Malagi na północ i potem drogą nr 342,
        powrót tak samo.Tak chyba jest szybciej, bo ta droga nad morzem to prowadzi
        przez wiele miejscowości i pewnie jedzie się dłużej, ale tak nie jeździliśmy
        tylko tak zgaduję.
        Mam nadzieję,że moja odpowiedź tez może być, chociaż nie jestem Aga.:)
        • Gość: zu Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.chello.pl 06.08.07, 13:00
          W połowie wrzesnia wybieram sie z mezem i 8 m-cznym synkiem do
          Hiszpanii.Poszukujemy malego miasteczka z przyjaznymi hostelami lub
          hotelikami.Jestem przerazona ofertami bior podrozy.Te molohy sa przytlaczajace,
          centra handlowe i turystyczne to nie tot czego potrzebujemy. Czy znasz jakies
          miejsce ktore moglbys polecic.Pozdrawiam i dziekuje.
        • Gość: tomcioo Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: 62.87.185.* 06.08.07, 14:05
          z magali do granady jedzie sie prawie 2 godziny, autobus, koszt ok 10 euro z
          lotniska w maladze.

bylem w granadzie przez 10 miesiecy i jesli planujecie zwiedzic granade w 1 lub
          dwa dni, to mowie ze to za malo!!! bo alhambra i albaizin to za malo, trzeba
          poczuc atmosfere miasta w nocy! browary, imprezy, botellon, tapas itd itp...
          polecam! to to wszystko moze byc za darmo!!!

jesli macie pytania co do zwiedzania andaluzji i w ogole calej hiszpanii to
          pomoge z przyjemnoscia. 2 razy przejechalem polwysep, nie bylem tylko w
          santiago de compstella i galicji. jesli ktos szuka czesgos innego niz upalne
          rejony andaluzji to polecam cantabrie i kraj baskow.
          • Gość: Beata Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.chello.pl 06.08.07, 17:32
            Wybieramy się do Granady (i nie tylko)w końcu października.
            Chciałabym zadac Ci mnóstwo pytań, jeśli zechciałbyś odpowiedziec
            oczywista :-) Gdzie spac, jak sie tam dostac z Malagi, jak dojechac
            na Gibraltar, co można/warto i trzeba zobaczyc w tydzień (bo tyle
            mamy czasu)i takie tam. Chętnie napiszę na jakiegoś maila jeśli mi
            go podasz (napisz wtedy na kit-cat@wp.pl) lub jesli wolisz na forum
            to będę nudzic tutaj :-) pozdrawiam
            • Gość: zu Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.chello.pl 06.08.07, 22:04
              Ja tez mam mnostwo pytan. zastanawiamy sie czy poludnie czy polnoc. chcey na
              wlasna reke by uniknac ograniczonych ofertbior turystycznych.Porosze Cie tomciuu
              o jakis kontakt na maila zuzinek@go2.pl
        • Gość: Monika Re: Wlasnie wrocilam z Andaluzji IP: *.adsl.alicedsl.de 07.08.07, 09:20
          Super, dziekuje za odpowiedz:) i pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka