Dodaj do ulubionych

Dookoła Hiszpanii z Rainbow

IP: *.e-wro.net.pl 12.05.08, 21:27
Witam!
Czy są już pierwsi turyści którzy wrócili z wycieczki " Dookoła Hiszpanii" organizowanej przez Rainbow?
Jakie pozostały wrażenia organizacyjne? a linie lotnicze są OK?
Będę wdzięczna za informacje, wybieram się tam na początku czerwca
i każda uwaga będzie bardzo cenna.Sama również podzielę się wieściami po powrocie.Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka74 Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.bnet.pl 21.05.08, 07:53
      ja byłam w sierpniu w zeszłym roku. było małe opóżnienie przy
      wylocie z Katowic (ok. 1 h). sama wycieczka jest bardzo fajna,
      pilotka P. Tatiana też, chociaż jest trochę mało czasu - hiszpania
      jest dużym krajem i dużo czasu zajmuja przejazdy, szczególnie z
      Madrytu do Barcelony. hotele w czasie objazdu dobre - 3 noclegi
      mieliśmy w holetach czterogwiazdkowych. szkoda tylko, że w Madtycie
      hotel jest poza miastem i nie można wieczorkiem wybrać się do
      centrum. pozdrawiam i miłego pobytu
      • Gość: a_macie Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.e-wro.net.pl 22.05.08, 12:35
        Dzięki za info :D
        Ja wylatuję z Poznania liniami hiszpańskimi Futura (podobno latają od niedawna )
        mam jeszcze pytanko !!!, czy w czasie zwiedzania , jest trochę wolnego czasu dla
        siebie ,czy tylko bieganina od muzeum do muzeum,a zjazd do hotelu na nocleg to o
        przyzwoitej porze ? można gdzieś jeszcze się udać, czy tylko kolacja i nocleg.
        W katalogu piszą ,że w hotelach są śniadania kontynentalne,to prawda? bo coś nie
        chce mi się wierzyć żeby hotel 4 gwiazdkowy podawał jedzenie na talerzyku?

pozdrowionka,
        pomału zaczynam odliczać czas do wyjazdu....
        • Gość: dzidka74 Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.bnet.pl 26.05.08, 08:12
          czasu jest niewiele przy zwiedzanych obiektach można jeszcze
          pooglądać i porobic zdjęcia.
          do hoteli przyjeżdzaliśmy dość wczesnie, tylko, że z reguły są na
          uboczu, jedynie pod Barceloną w większej miejscowości (Sabadell). co
          do wyżywienia to przy śniadaniach jest bufet, kolacje były serwowane
          w jednym lub dwóch hotelach, ale ogólnie ok, można się najeść. koło
          hotelu pod Madrytem był supermarket - można zrobić zakupy i pod
          Walencją - mała miejscowść, ale można sie przejść i zakupy zrobić.
          ja byłam zadowolona z wyjazdu. żeby wszytko dokładnei zwiedzić
          wycieczka musiałaby trwać 2 tygodnie a nie tydzień.
          miłego wyjazdu.
          pozdrawiam
    • Gość: dorlau Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 14:53
      Witam,
      Pod koniec lipca wybieram się na tą samą wycieczkę. Czy był to
      wyjazd udany i bardzo męczący? Jakie hotele i wyżywienie oferowano?
      Jakimi liniami lecieliście? Czy przewodnik był kompetentny i 140
      euro określone w katalogu na zwiedzane wystarczy. Za każdą odpowiedź
      dziękuję.
      • Gość: a_maciej Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.e-wro.net.pl 13.07.08, 16:30
        Ha!!!!!

Czy wycieczka była męcząca? sam pilot nazwał ją nie "Dookoła Hiszpanii" tylko "Hiszpania Express",tempo było gigantyczne,niewiele było czasu wolnego dla siebie,a do hotelu przybywało sie często dopiero wieczorem,ale tak naprawdę warto było te miejsca zobaczyć pomimo ogólnego zmęczenia , Proponuję mój wariant: po wycieczce tydzień odpoczynku na Costa de Sol:-).
        Hotele na trasie były całkiem przyzwoite głownie 3 gwiazdkowe ,ale 2x trafiły sie też 4 gwiazdkowe,wyżywienie b.dobre głównie w formie bufetu.Lecieliśmy liniami hiszpańskimi Futura - bez zastrzeżeń i na czas.Przewodnik bardzo dobrze znał historię Hiszpanii bo wcześniej tu studiował.140 euro zupełnie wystarczyło , na koniec okazało sie że nawet było za dużo i po 20 euro otrzymaliśmy zwrotu , ale było to jeszcze przed prawdziwym sezonem,wiec może i ceny były też niższe.Program w całości został zrealizowany zgodnie z katalogiem.
        Życzę udanego pobytu i nie zapomnianych wrażeń.
        Chętnie odpowiem na kolejne pytania.pozdrawiam
        • Gość: dorlau Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:37
          Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Podobnie zamierzamy
          odpoczać po wycieczce na Costa de Sol - w hotelu El Puerto. Po
          wypowiedzi widzę, że spokojnie mogę czekać na wylot.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: a_maciej Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.e-wro.net.pl 14.07.08, 21:23
            No to super!!!

ja tez byłam w hotelu El Puerto , i uważam że wybór jest trafiony, hotel choć
            duży, jest bardzo przyzwoity, 50 m. od morza, piękne widoki z balkonu , wprost
            na morze,góry i port ,wszędzie blisko,hotel czysty, codzienna wymiana ręczników,
            jedzonko pycha, w formie bufetu szwedzkiego i niby codziennie to samo ,ale i tak
            przez tydzień pobytu nie byłam w stanie wszystkiego spróbować.
            Nie brakowało różnego rodzaju mięs, ryb,sałatek które można było dowolnie
            komponować , mnóstwo owoców, deserów i nawet lody.
            El Puerto jest hotelem dość dużym ,ale godziny posiłków są tak wydłużone , że
            nikt nikomu nie przeszkadza, stoliki do wyboru 2 ,4,6,8 osobowe , jak kto woli.

Miłego pobytu , wierzę że taki tez będzie , a mówię to z własnego doświadczenia :-)

• Gość: MarCo Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.chello.pl 19.08.08, 23:01
            I jak wyjazd - udal sie?
            Planuje ostatni turnus - pazdziernik -moze nie bedzie za zimno ;)
            • Gość: dorlau Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 12:46
              Wycieczka była wspaniała. Hotele na trasie były lepsze niż się
              spodziewałam. Przeważnie cztero gwiazdkowe. Jedzenie także było
              bardzo dobre choć na trasie coś sobie dokupywaliśmy. Nie wiem czy
              wybierasz się na objazdówkę czy pobytówkę w El Puerto, ale jedno i
              drugie polecam.
              • Gość: macunaima Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:05
                Czy ktoś leciał z Poznania? Samolot jest w Maladze rano. Czy od razu
                wsiada się do autokaru i objazd, czy jest czas na jakiś posiłek itp.
                • Gość: dorlau Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: 83.11.221.* 25.08.08, 19:35
                  Z tego co wiem to turyści z Poznania mieli śniadanie lecz na sto
                  procent tego nie mogę potwierdzić. Było bardzo mało osób z
                  Poznania , ale w programie jest przewidzane śniadanie więc napewno
                  go zjedli. Pierwszy dzień jest dość męczący, ale jest też czas wolny
                  na jakiś posiłek.
                  Pozdrawiam
                • zielas61 Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 25.08.08, 22:58
                  Po przylocie do Malagi od razy wsiadaliśmy do autokaru i w drogę.
                  Śniadania nie było.

Pozdrawiam!
                  • Gość: oz Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:03
                    wybieram się na tą wycieczke i proszę o więcej informacji :
                    czy naprawde jest tak mało czasu na zwiedzanie , słyszałam że cały
                    dzień się jedzie a zwiedza 1 - 1,5 godz , zastanawiam się czy nie
                    zmienić wycieczki? piszcie piszcie jak najwięcej :-))
                    • sansibear Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 10.12.08, 23:36
                      bez przesady - zwiedzania jest około 4-6 godzin dziennie minimum. przejazdy
                      stanowią sporą część dnia, ale po to wstaje się wcześnie, aby jak najwięcej
                      zobaczyć...
                  • Gość: przemo Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.09, 23:38
                    a może samolot był spóźniony? i dlatego tak było?
                    bo jak z Poznania samoloty przylatywały to najpierw było śniadanie a potem się
                    ruszało w trasę...
    • Gość: oz Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:52
      podobno 27.05 wyleciała pierwsza wycieczka , prosze o info jeśli
      ktoś już wróci
      • Gość: mm Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 22:25
        Witam:)

Ja również wróciłam w tym tygodniu z wycieczki i jestem pod dużym
        wrażeniem. Trochę gorąco w tym czasie kiedy byłam (przełom lipca i
        sierpnia) ale warto. Poza tym przewodnik p. Marcin świetny. Ma
        strasznie dużą wiedzę i potrafi ją przekazać w interesujący sposób,
        a oprócz tego jest bardzo zgrany z grupą i zawsze pomocny. Jeśli
        chodzi natomiast o program wycieczki jest fajny tylko trochę za mało
        czasu na wszystko, ale dodatkowo np. w Barcelonie czy Granadzie p.
        Marcin zorganizował nam nocne wyjścia. Ogólnie bardzo polecam:)
    • kropka_25 Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 23.07.09, 19:25
      Witam wszystkich... troche spozniona ale moze i w 2009 roku bedzie
      ktos chcial jechac na ta wycieczke. Ja bylam zarowno dookola
      Hiszpanii jak i Hiszpania z Portugalia... Zdecydowanie moge polecic
      pierwsza z nich. Wycieczka prowadzona byla przez P. Marcina...
      oddany grupie, swietnie zorganizowany, pomocny, przedstawia trase z
      pelnym zaangazowaniem. Klimatu dodaje muzyka hiszpanska grajaca w
      autokarze w kazdej wolnej chwili. Plan wycieczki - zawiera wszystko
      co powinien a wiec calodzienne zwiedzanie oraz nocne wypady - typu
      fontanny w Barcelonie czy flamenco w Granadzie. Wycieczka z
      Portugalia troche mnie rozczarowala. Glownie z uwagi na sam klimat
      czy atmosfere czesto wprowadzana przez nerwowa Pania przewodnik...
      wpradzie mila ale w przypadku problemow nie bardzo mozna bylo
      polegac... no i zaangazowanie takze duzo mniejsze...
      • Gość: oz Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:22
        może ktoś napisze cos więcej np jakie hotele po drodze , jekie ceny
        wyc.fakultatywnych, czy jest troche czasu wolnego na np. małe
        zakupy? :-)) prosze o dużo informacji bo wylatuje 19.08
        • Gość: przemo Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: 62.81.101.* 13.08.09, 18:56
          bylem w czerwcu 2009

hotele na objezdzie byly spoko, dwa mialy basen, najslabsze hotele byly na wybrzezu - pierwszy po przylocie i zaraz przed wylotem

czas na zakupy byl w Sewilli, Barcelonie i Granadzie, poza tymi miastami - bardzo malo czasu wolnego
          • Gość: do Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.chello.pl 24.08.09, 19:11
            Rowniez bylam w tym roku na obu wycieczkach (czyli Dookola Hiszpanii + Hiszpania
            i Portugalia) i wszystkim , ktorzy w ten sposob lubia wypoczywac polecam je
            obie. Co do pilotow, to oboje z nich wspominam bardzo dobrze. Fakt, ze sytuacji
            problemowych raczej nie bylo, ale zaangazowanie widac bylo w obu przypadkach.
            Czasu wolnego u nas tez bylo bardzo malo, a jak juz cos bylo, to raczej w
            poblizu sklepow z tzw "pamiatkami".
            Jesli chodzi o jedzenie, to caly czas odnosilam wrazenie, ze nie bylo ono
            "hiszpanskie", tylko raczej zrobione specjalnie dla polskiego turysty (czyli
            kielbaski, wedlinki, jajeczka.... fuj!). Do braku mozliwosci zjedzenia w trakcie
            dnia czegos czesto i w malej ilosci juz sie przyzwyczailam w kraju, wiec tym
            bardziej tam mnie to nie zdziwilo.
            Nie wiem czemu, ale teraz (w sierpniu) obsluga lotniska przeszukiwala walizki
            (tam i z powrotem). W sumie nie mam pojecia czego tam szukali, bo na dobra
            sprawe oprocz ciuchow i kosmetykow nic ciekawego tam nie bylo. Bagazu
            podrecznego mi ani nie wazyli ani jakos ekstra nie sprawdzali, wiec tutaj bez zmian.
            Jednak jak dla mnie obie wycieczki byly super i fajnie mi sie one uzupelnily,
            ale przyznaje, ze i tak z calosci najbardziej zapamietalam nie program obu
            wycieczek, tylko takie drobiazgi jak np Cyganki w Sewilli (skubane doskonale
            wiedzialy do kogo podejsc i co ten ktos najbardziej chcialby uslyszec i za to
            zaplaci, czyi baaardzo duza intuicja) i strasznie chude zwierzeta u mieszkancow
            jaskin (chude czyli glodne i niewykluczone ze moze chore - jeden zwierzak wzial
            sobie nawet ode mnie Reiki i to bardzo duzo).
            • Gość: oz Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 19:59
              no i wróciłam szczęśliwie z wycieczki, polecam wszystkim , bogaty
              program ,niezłe hotele (najgorszy na wybrzeżu) , hiszpania jest
              piękna napewno tam wróce, nie polecam wieczoru flamenko w wykonaniu
              cygonów porażka...to jednak muszą tańczyć hiszpanie !
              • Gość: Cygon Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.09, 23:33
                ale flamenco to właśnie 'cygony' wymyśli... i właśnie w takich miejscach jak je
                pokazują, czyli w jaskiniach się narodziło

turystom polecam balet Carmen Mota (kilka zespołów w całej Hiszpanii, jest tez
                na youtube) - jeżeli to uznacie za flamenco to gratuluje, ale show jest super!
                • sadida Dookoła Hiszpanii z Rainbow 2010 07.05.10, 14:17
                  Witam. Podzielcie się wrazeniami z wycieczki Dookoła Hiszpanii z
                  Rainbow w 2010 r. Ja jadę 17 mama - jestem ciekawa na co warto
                  zwrócić uwagę. Przeraża mnie godz. wylotu z Malagi i praktycznie
                  cały dzień i pół nocy wolnego czasu. jak go zorganizować?
                  • Gość: do Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 2010 IP: *.chello.pl 07.05.10, 17:38
                    Ciekawa sprawa, ze dzisiaj wszedzie tylko o Hiszpanii.... Pewnie to przypadek...
                    A w temacie: jesli tam jest teraz tak samo jak w zeszlym roku, to najlepiej
                    jednak zabrac ze soba jakas ksiazke i muze do sluchania, bo dlugie przejazdy
                    autobusem z koszmarna muzyczka w tle nie na wszystkich dzialaja dobrze. Druga
                    sprawa, to warto na zapas jakies zakupy jednak robic w zwyklym sklepie np cos do
                    picia lub zjedzenia, bo to taniej wychodzi niz w drodze. A jesli ktos jest
                    fotomaniakiem, to niech lepiej nie liczy na dobre zdjecia, bo takich tam nie
                    bedzie w stanie zrobic. Swoja droga czytam swoja wypowiedz z zeszlego roku i
                    widze, ze nawet bylam zachwycona tym wyjazdem. Faktycznie dosyc fajnie wtedy
                    bylo, ale to chyba dzieki ludziom z ktorymi tam wtedy bylam.
                  • brehia78 Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 2010 13.05.10, 11:14
                    Ja jadę z mamą w tym samym terminie na wycieczkę Hiszpania i Portugalia z Rainbow. Wracamy pewnie tym samym samolotem, bo też mamy cały dzień i wieczór w Maladze wolny. Myślę, że od pilotki albo na lotnisku dowiemy się o to, jak dostać się do centrum, a tam planuję połazić, ewentualnie zwiedzić Muzeum Picassa. Tę sprawę poruszałam już na tym forum i w wątku "Malaga jeden dzień" kilka osób udzieliło mi porad :).
    • Gość: Miki Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 19:18
      Czy podczas zwiedzania Barcelony jest wizyta na Camp Nou?
      • Gość: reverb Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: 91.202.192.* 25.08.10, 21:34
        My bylismy na objazdowce dookola Hiszpanii w sierpniu tego roku.
        Ponizej nasza opinia dotyczaca calosci wyprawy:

Transport:
        Samoloty to "czartery" LOTu ktore akurat w obie strony byly opoznione niemal 2h
        ( Pyrzowice ).
        Autobus ktorym podrozowalismy to naprawde pierwsza klasa: wygodny i
        klimatyzowany autobus z TV ale bez WC co jest duzym plusem. Kierowca robil co 2h
        przerwy wiec nie bylo zadnego problemu z tym. Najdluzszy przejazd do Madryt -
        Barcelona i Barca - Walencja ( 5h ), reszta przejazdow to 2-3h max. Duzo przerw
        w podrozy powoduje ze nie odczuwa sie jakos szczegolnie tych przejazdow.
        Generalnie wszystko swietnie zorganizowane i bez zastrzezen.

Hotele:
        Wszystkie hotele to 3 lub 4 gwiazdkowe obiekty raczej na uboczach miast
        docelowych. Warunki w kazdym z nich byly bardzo dobre choc posilki w nich juz
        nie do konca. Raz trafilo sie sniadanie typu tost i dzemik a w innym na kolacje
        podano pseudo paelle ktorej nikt nie jadl. Tu akurat Rainbow moglby sie dogadac
        z wlascicielem hoteli i ustalic z gory konkretne menu chocby na obiadokolacje
        zeby nie isc spac z pustym brzuchem. Generalnie i sniadania i obiadokolacje sa w
        formie bufetow i spokojnie mozna zaspokoic glod ( poza dwoma opisanymi wyjatkami ).

Organizacja dnia:
        Tutaj nasza pilotka pani Iwona wszystko swietnie koordynowala i nie bylo zadnych
        watpliwosci o ktorej pobudka,sniadanie,obiadokolacja czy kiedy dostajemy czas
        wolny. Coprawda czasu wolnego jest naprawde malo ale jak wiadomo jak sie chce
        dotrzec do wszystkich zaplanowach obiektow to trzeba sie podporzadkowac. Poza
        tym przed wjazdem do kazdego zwiedzanego miasta pilotka przedstawiala historie
        zwiazana z danym miastem i obiektami ktore sie pozniej zwiedzalo. Tutaj naprawde
        dobra robota ze strony Rainbow.
        Lokalni piloci, ktorzy musza byc najmowani w danym miescie tez byli spoko
        zwlaszcza ze w Madrycie i Barcy byly to osoby mowiace po polsku ( szczegolnie
        gosc z Madrytu to niezly zawodnik ) :)

Wycieczki fakultatywne:
        W naszym przypadku dodatkowo zamiast czasu wolnego mozna bylo pojechac zwiedzac
        stadion Barcy, zobaczyc pokaz fontann w Barcelonie nocą, wyjazd na koncert
        Flamenco, zwiedzanie Granady. W naszym przypadku te katalogowe 145 EUR za
        wejscia do zwiedzanych obiektow poprzez te fakultatywne wycieczki powiekszylo
        sie do 190 EUR. Tutaj tez wszystko fajnie zagralo i nie mamy zadnych zastrzezen.

Podsumowanie:
        Mimo ze wycieczka nie jest tania ( jak dla nas ) to warto wydac pieniadze i
        pojechac z Rainbow na ta wyprawe. Zabytki, organizacja, hotele - bez zastrzezen.
        Mozna troche ponarzekac na hiszpanskie jedzenie ktore nie za bardzo nam
        odpowiadalo no ale to juz indywidualna sprawa. Trzeba byc rowniez przygotowanym
        na to ze troche czasu spedza sie jednak z autobusie no ale to w koncu wycieczka
        objazdowa.
        Nastepne wczasy to znowu objazdowka z Rainbow :)
        • ja-n Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 11.11.10, 20:03
          Mam pytanie do osób które były na tej wycieczce ile kosztuje fakultet nocny w barcelone i co zawiera a dwa jaki hotel polecacie na pobycie.
          Dzięki z góry za informację bo wybieram się na tą wycieczkę w lato 2011
    • Gość: Z.B Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 00:36
      Nie wiem, ale ta cała dyskusja to jest wielkie dno , kompletne dno. Prawdziwi turyści tak nie piszą! Nie chciałbym z tymi ludżmi spotkać się na wakacjach , nawet w Hiszpaniii. A jeżdżimy tam prawie co roku swoim samochodem i nocujemy na kempingach pod namiotem. Tam dopiero jest klimat i nie ma sprawy z takimi problmami jak szwedzki stól na śniadanie. Myślę , że nie po to to trzeba wyjeżdżać z Polski.
      • ja-n Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 12.11.10, 18:52
        Ponawiam pytanie o fakultet nocny w Barcelonie.
      • Gość: ga Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.chello.pl 13.11.10, 21:45
        witam! Zazdroszczę takiej wyprawy ale ... nie wszyscy tak moga z różnych powodów.... więc proszę aż tak nie pogrążać uczestników zorganizowanych wycieczek
        • ja-n Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 15.11.10, 18:52
          Nadal poszukuje osób tture były na tej wycieczce w 2010
          • ja-n Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow 24.11.10, 20:15
            Nikt nie był na tej wycieczce
            • Gość: reverb Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: 91.202.192.* 16.12.10, 20:57
              Cena wycieczki fakultatywnej w Barcelonie to koszt wynajecia kierowcy z autobusem bo nasz kierowca ze wzgledu na dlugi przejazd z Madrytu musial odpoczywac ( tachograf ).
              Teraz juz nie pamietam dokladnie ale cos kolo 20 EUR/osobe. Sam pokaz fontann i zwiedzanie nocne z zewnatrz kilku budynkow Gaudiego jest w cenie :)
      • Gość: reverb Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: 91.202.192.* 16.12.10, 21:01
        Do Z.B - nie kazdy ma ochote spedzac wakacje z kims kto ma ta takie żenujące podejscie do ludzi jak Ty.
        Ciesze sie ze nie spotkalem takich ludzi jak Ty na zorganizowanej wycieczce.
        Zaladuj sobie caly bagaznik konserwy turystycznej i spirytus do bagaznika, dymaj z tym przez cala Europe - nie ma sprawy ale nie obrazaj innych.
    • Gość: Ebola Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.216.94.86.dyn.user.ono.com 21.05.11, 16:16
      Czy wrócił już ktoś z tego objazdu w 2011 roku?
      Mam pytanie - czy organizowane są wyjścia na fontanny w Bracelonie i na tańce w Granadzie?
      Czytałam o nich we wczesniejszych opiniach, a na stronie rainbowu nie ma nic na ten temat w progamie 'Dookoła Hiszpanii'. Jezeli są organizowane - ile kosztują?

Kolejne pytanie - po ile zbiera pilot na wstępy i czy sa jakies zwroty? Policzyłam sobie wszystkie wstepy i przewodnikow i wychodzi mi dużo mniej niż sugerowane 'ok. 145E'

Czy dla młodziezy szkolnej i studentów sa jakieś zniżki? Jaką trzeba mieć legitymację?

prosze o szybką odpwiedź - niedługo już wyjazd

Ewa
      • Gość: ks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 24.05.11, 22:23
        Właśnie wróciłam z tej wycieczki. Organizowane są 3 dodatkowe wyjazdy - rejs po rzece w Sevilli, fontanna i objazd nocą po Barcelonie (ok 19E) oraz flamenco w Granadzie (ok 25E). Pilot zebrał od nas 135 E (mniej niż w katalogu, bo jedno z wejsc było bez biletów). Są zniżki dla studentów, 'seniorów'. Barcelone polecam, bo można zobaczyć 2 domy Gaudiego, których nie ma w programie w ciągu dnia.
        • Gość: Ebola Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.11, 12:57
          zbierał po 135E, ale cos oddawal na koniec?
          czyli flamenco, Barcelona i rejs w Sewilli (ile?) nie wchodza w te 135E, dobrze rozumiem?

• Gość: ks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 09.06.11, 10:27
            Te trzy wypady są płatne dodatkowe. Obowiązkowe 135 /145 E są na inne bilety i wstępy.
        • Gość: Meg Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 17:34
          A które wyjazdy dodatkowe polecasz??? rozumiem, że Barceloną, a co do flamenco w Granadzie i rejsie po rzecze Sevilla to jakie opinie??? A jak to było u Was z obiadami....zatrzymywaliście się w ciągu dnia, czy jedliście dopiero obiadokolacje w hotelu? Jakie tam są ceny w restauracji? O której byliście najczęściej w hotelu? a o której były pobudki?
          • Gość: ks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 09.06.11, 21:17
            Wybrałam tylko Barcelone i Flamenco. Barcelonę naprawdę warto wybrać, bo oglądane są dwa domy Gaudiego, których nie ma w programie następnego dnia! Flamenco też było OK. Nikt kto płynął w Sewilli nie zachwycał się jakoś szczególnie, więc trudno mi powiedzieć. Zostałam "na lądzie" i nie żałuję, bo było sporo czasu na zjedzenie czegoś, posiedzenie w knajpce i spacer.
            • Gość: Maks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 19:44
              Witam, a jak ten wieczór flamenco wyglądał i ile trwał?? O ile na BArcelonę noca to ja bardzo chetnie o tyle te wieczory..mam mieszane uczucia, bo byłem na takim w Grecji, Turcji... i tak sobie to wyglądało, troche tańca, muzyki jakies arbuzy i troche lokalnego wina i po 2h było po wszystkim, a tu w Hiszpani jak to wyglądało??
              • Gość: AD Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 25.07.11, 11:08
                Występ trwał chyba około godziny. Wszystko zależy co kto lubi. Jak dla mnie warto było również dlatego, że można ze wzgórza (gdzie jest lokal z flamenco) podziwiać oświetloną Grenadę i Alhambrę.
      • Gość: tomek Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.centertel.pl 16.05.13, 23:16
        Zdecydowanie odradzam. Byłam w ubiegłym tygodniu. Niski standard wycieczki. Słaba organizacja, program ułożony bez sensu. Hotele na bardzo niskim poziomie, wyżywienie nie tylko niesmaczne, ale zdarzało się , że brakowało dla wszystkich uczestników.
        • Gość: extremista Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.ennet.pl 25.06.13, 16:18
          Wycieczka dość wyczerpująca ze względu na długie dystanse w autokarze, ale za to oglądamy hiszpanię z trasy :) Hotele klasy turystycznej, nie ma tragedii. Trzy gwiazdki w Hiszpanii to tak jak dwie w Polsce. Jedzenie raz lepsze a raz gorsze, kwestia gustu, po kolacjach zawsze byłem najedzony, śniadania w klimacie śródziemnomorskim, krasant i dżemik dla wybrednego Polaka to za mało, więc czasem trzeba było coś dokupić na mieście. Z wycieczek fakultatywnych zdecydowanie polecam Gibraltar - jazda busikami na zboczach góry w stylu Jamesa Bonda ;) i Barcelonę nocą. Flamenco i rejsu statkiem nie opisuję bo nie byłem. Generalnie polecam Rainbow. Pozdrawiam Karolinę Rostek, fajną pilotkę :)
          • Gość: MY Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 11:59
            Witamy,

Wybieramy się na tą wycieczkę i mamy kilka pytań - z góry dziękujemy za info i wskazówki:
            - Jakie wycieczki fakultatywne polecacie a jakie odradzacie?
            - Jakie ceny np. cola, woda, lody, piwo czy jakiś fastfood itp.
            - Co warto przywieźć do Polski? Jakieś wino, sery czy inne wyroby?
            - Który hotel wybrać na wypoczynek na Costa del Sol?

Pozdrawiamy

• Gość: Aleks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 17:39
      A czy w czasie objazdu Doookoła Hiszpanii jest szansa choc na chwile nad morzem???
      • Gość: ks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 09.06.11, 21:21
        Jedyną szansę masz pierwszego dnia w Maladze (jeśli przylatujesz z Warszawy) bo dzień organizujesz sobie sam. No chyba, że zostajesz na pobyt :)
        • Gość: Meg Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 21:33
          Dzięki :-) A jak to było u Was z obiadami....zatrzymywaliście się w ciągu dnia, czy jedliście dopiero obiadokolacje w hotelu? Jakie tam są ceny w restauracji? O której byliście najczęściej w hotelu? a o której były pobudki?
          • Gość: ks Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.static.petrus.pl 10.06.11, 08:42
            Obiady we własnym zakresie. Obiadokolacje w hotelach (różnie 19, 19.30, raz 20). Ceny w restauracjach 8-15 E (zależy co chcesz zjeść). Menu dnia 11-15 Euro (2daniowy obiad i deser). Pobudki są dość wcześnie. Śniadania zwykle były po 7.
        • Gość: Darek Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 11:49
          A czy pierwszy dzień w Maladze (pod Malagą) jest w hotelu w pobliżu plaży ??
          • Gość: ee Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.08.11, 19:56
            jak było?
            • Gość: Meg Re: Dookoła Hiszpanii z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 21:46
              Fantastycznie :-))) Jeden z najbardziej udanych wyjazdów ( a Rainbowem byłam na kilkunastu wyjazdach) na jakich byłam zarówno od strony organizacyjnej jak i super towarzystwo i pilotka Pani Aneta jak dla mnie bez zarzutu :-) Hotele lepsze niż bym sie spodziewała na objeździe. W dwóch z nich (4 gwiazdki) był basen. Jedzenie jak dla mnie fajne, różnorodne i była okazja spróbować też typowo hiszpańskich potrwa jak paella czy gazpacho, ryby,owoce morza, sałatka z pomarańczy na ostro do baraniny itd. desery, owoce i soki wyciskane z owoców, których mi brakuje po powrocie. Jeśli chodzi o pierwszy dzien w Maladze...my mieszkaliśmy w Holiday Inn Ekspress hotel fajny blisko lotniska, ale do centrum i plaży jakieś 20-25min autobusem, niemniej jednak przy hotelu jest przestanek i jedzie się autobusem nr 10 do samego końca (ostatni przystanek) i jesteśmy w samym starym mieście, a idąc parkiem dochodzi się na plażę, także nie było problemu. Powrót tym samym autobusem nr 10 łatwo skojarzyć przestanek przy hotelu bo obok jest duże Makro, trzeba tylko pamiętać by wcisnąc przycisk STOP przy drzwiach by kierowca nie przejechał bo dotrzemy na lotnisko i 3km trzeba będzie się cofnąć. Ah i w niedziele (ostatni dzień) wybraliśmy sie tez do centrum Malagi to trzeba pamiętać, że ostatni autobus 23:00, potem już kursuje tylko autobus A ale wiadomo w nocy rzadziej. My wróciliśmy o 23:00 ale miło było jeszcze tego ostatniego dnia pobyć w Maladze i wykąpać się w morzu:-))) Poza tym my rpzylecieliśmy 15.08 to akuratnie trwał tydzień fiesty w Maladze wiec zobaczylismy jak fantastycznie Hiszpanie się bawią, w całym mieście mase imprez, tańca, muzyki itd. a ostatniego dnia zobaczylismy już taką spokojną Malagę więc też miało to swój klimat. Fakultety u nas były dwa Barcelona nocą - bardzo polecam (przy fontannach pilnować aparatów i dokumentów, u nas niestety jedna osoba straciła dokumenty i musiała odwiedzić konsulat by uzyskać dokumenty tymczasowe) oraz wieczór flamenco (nie byłam, bo naoglądałam się flamenco w Maladze) a koszt 29 Euro za 1h wydal mi się za drogi, następnego dnia jakoś nie słyszałam entuzjazmu odo osób, które były na tym wieczorze...byłam na takich w Grecji i Turcji i stąd już sobie darowałam w Hiszpanii, ale wiadomo to indywidualna sprawa! Natomiast impreza - naprawdę SUPER !!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka