IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 19:11
Wybór urlopowy padł na Saronidę ,na południe od lotniska (20km). Jak oceniacie te okolice pod względem widokowym, urokliwości terenu? Blisko jest przylądek Sunion i tu opinii trochę poczytałam. Ale ostatnio usłyszana opinia o tym terenie, jej ubogości i brzydocie trochę mnie podłamała. A jakie wy macie spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • 77-bah Re: Attyka... 27.12.12, 19:44
      Kilka ciekawych miejsc:
      fotoforum.gazeta.pl/uk/attyka,bah-77.html

bah77
    • Gość: Andrzej Re: Attyka IP: *.146.216.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.12.12, 00:16
      Byłem tam w pażdzierniku,ale w odwiedzinach. Jeśli planujesz urlop to jest wiele bardziej super miejsc.Rejon Aten jest dla mnie jednakowy wszędzie tz.brudno,tłoczno i tak nie czuć tej Grecji. Czy będziesz w Sunio ,Wari,Warkizie,Gilfadzie,Lawrio,Porto Rafti,Rafinie odczucie jest takie same >zaplecze weekendowe mieszkańców stolicy.Mieszkając tam kilka lat zawsze na plaże jeżdziłem do Warkizy i tam mi najbardziej się podobało jednak bedąc w Porto Rafti nawet na wekkend z Rafiny płynąłem promem na najblirzsze Cyklady.
      Moja rada jest taka:jesli chcesz urlopować na obrzeżach Aten aby pozwiedzć wybierz Warkizę blisko Saronidy skąd autobusem miejskim dojedziesz do centrum bo z Saronidy jest tylko KTEL attiki za 3,2e w 1 stronę. Możesz też wybrać Rafinę z kąd za 20e popłynies znp.na Paros lub Naxos i tam poczujesz smak Grecji. Do Rafiny z lotniska jest b.blisko i dojedziesz tam też KTEL-em, jednak do centrum Aten bilet kosztuje 4 e ,co w porównaniu do autobusów miejskich za 1,2e za przejazd lub 1,4e za 1,5 godz, na kilka osób daje sporą różnicę w kosztach podróży.
      • Gość: nina104 Re: Attyka IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 10:39
        Zarezerwowałam i zaliczkowo opłacilam apartament, więc miejsce noclegów musi zostać w Saronida. Ale w 6 osób będziemy mieli do dyspozycji przez cały pobyt 1 samochód więc przemieszczać będziemy się na pewno, tylko max 4-5 osób, bo ceny busów zwaliły nas z nóg. Chętnie skorzystam z rad i miejsc które proponujecie. Gdzie mogę znaleźć rozkłady promów np. z Rafiny i innych miasteczek? Chcemy też wybrać się na jednodniową wycieczkę na Peloponez, więc mam nadzieję, że tu będzie coś dla ducha.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka