Dodaj do ulubionych

Rodos...fale

IP: *.chello.pl 22.07.04, 13:37
Czesć wszystkim Mam wykupione wczasy na wschodnim wybrzeżu Rodos w
miejscowości Genadi! Może moje pytanie wyda się dziecinne ale...czy są tam
duże fale??? Po uważnej lekturze tego forum odnoszę wrażenie iż fale
występują tylko na zachodnim wybrzeżu:(( Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta Re: Rodos...fale IP: *.acn.pl 22.07.04, 14:20
      Osobiście byłam 2 razy na wschodnim wybrzeżu wyspy lecz wybrałam się parę razy
      na zachodnie. Z tego co widziałam to fale były całkiem spore, windsurfingowców
      było makabrycznie dużo!
      Pamiętam to tak dokładnie dlatego że osobiście preferuję gładkie morze -
      uwielbiam nurkować !
    • Gość: Tom Re: Rodos...fale IP: 193.201.167.* 22.07.04, 14:35
      w Genadi raczej fal nie uraczysz - morze jest spokojne. wiatr wieje z drugiej
      strony wyspy. jedynym rozwiazaniem jest podroz do Prasonissi - na poludnie
      wyspy - raj dla surferow, niedaleko od GEnadi. tam na prawde wieje . pozdrawiam
    • Gość: Paxas Re: Rodos...fale IP: *.chello.pl 22.07.04, 16:09
      Dzięki za info :)) A z Gendali do Prasonisi do się dojechać autobusem i ew. ile
      taka przyjemność kosztuje???
      • Gość: Paxas Re: Rodos...fale IP: *.chello.pl 22.07.04, 16:10
        oczywiście z Genadi :))
        • czarodziejka1 Re: Rodos...fale 22.07.04, 16:20
          Podsyłam Ci stronkę o plażach na Rodos :) Masz tu wszystkie plaże, m.in. Genadi
          też i więcej.
          www.oasis-hotel.gr/beaches/genadi-beach.html
        • Gość: Tom Re: Rodos...fale IP: 193.201.167.* 22.07.04, 16:21
          nie wiem, ile kosztuja autobusy - zwlaszcza w Genadi. ale raczej watpliwe by
          jakies czasto tam jezdzily. ja mieszkalem w Ixii - 5km od Rodos, autobus do
          Rodos kosztowal ok 4EUR w dwie str. ale my cala wyspe zwiedzilismy samochodem -
          jak sie wypozyczy na kilka dni - to nie jest strasznie drogo. benzyna jest
          tansza niz w Polsce. a ponadto mozesz wynajac skuter - niecale 10 EUR dziennie.
          z Genadi na Prasonissi na pewno bez problemu dojedziesz. deska na Prasonissi
          kosztuje 40 EUR na caly dzien. ale na 1h = 20 Eur. sa 3 polskie bazy . zycze
          wiatru i dobrej zabawy
          • mika_forum Re: Rodos...fale 23.07.04, 13:00
            Na zachodnim wybrzezu sa fale jak smoki, na wschodnim prawie ich nie ma (widac
            to pieknie na Prasonissi).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka