07.01.15, 20:41
Wybieram się w sierpniu do tej miejscowości, zamówiłem apartament o nazwie Alexandros Apartment przez stronę booking.com. Szukam informacji na temat tej miejscowości i ewentualnie tego apartamentu, może ktoś z was był w tym rejonie i podzieliłby się swoimi wrażeniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Petalidi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.15, 23:03
      Jeśli ,chodzi o Petalidi na Peloponezie za Kalamatą to byłem tam 15 lat temu na objeżdzie półwyspu .Jednak nic tam szczególnego nie było,nawet dobrej plaży. To malutka miejscowość ,taka przysłowiowa dziura,jednak jest tam trochę sklepików i knajpek.Myślę że niewiele się tam zmieniło do dzisiaj.Co do apartamentów to nie mam pojęcia.Na google street view widzę że nawet na ulicach podobnie jest kiedy to kręcono. Nie wiem czy będziesz tam zmotoryzowany,ale bez auta to zanudzisz się.
      • Gość: vvv Re: Petalidi IP: *.ists.pl 09.01.15, 21:20
        Byłem parę lat temu na kempingu tuż przed Petalidi. W drugiej połowie sierpnia gości na nim można było policzyć na palcach dwóch dłoni:). Samo Petalidi, które odwiedziliśmy któregoś dnia wyglądało tak jak to opisał mój poprzednik. Mając samochód można w ciągu jednego dnia dotrzeć przez góry do Sparty i Mistry. Bliżej też jest wiele miejsc do odwiedzenia. Z plaży, jak by ona nie była, są niezapomniane widoki na góry Tajget po drugiej stronie zatoki Messyńskiej.
    • lawhead Re: Tolo - nie Petalidi 23.01.15, 15:20
      Jednak zmiana planów wyjazdowych, wybieram się jednak z rodziną do Tolo do Skalidis Apartments. Może ktoś tam był to by wyraził swoja opinię. Interesuje mnie też sama miejscowość Tolo a konkretnie gdzie zjeść, jaka plaża oraz czy dużo jest bankomatów.
      • Gość: vvv Re: Tolo - nie Petalidi IP: *.ists.pl 23.01.15, 21:20
        Wybierz się na forum cro.pl. Jest tam zakładka o podróżach nie tylko do Chorwacji. Znajdziesz też Grecję. O ile dobrze pamiętam pisano tam i o Tolo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka