Dodaj do ulubionych

Hotel Kolymbia Sky - Rodos

29.05.15, 07:17
Witam zastanawiamy sie nad wyborem Hotelu Kolymbia Sky z oferty Itaki. Czy moge prosic o opinie na temat tego obiektu. Glownie chodzi nam o czystosc, jedzenie i czy w Hotelu sa karaluchy, ktorych strasznie sie boimy😞

Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: haniala1 Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.lukman.pl 29.05.15, 22:53
      Witam. Byłam w tym hotelu w zeszłym roku w lipcu 2 tygodnie. Byłam bardzo zadowolona. W hotelu jest czysto. Jedzenie mi smakowało, świeże, na bieżąco uzupełniane, wybór jak dla mnie wystarczający. Karaluchów ani innego robactwa nie widziałam. Bardzo blisko do plaży. Polecam wypoczynek w tym hotelu
    • Gość: JOGI Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.ists.pl 15.11.15, 12:08
      Podobnie jak poprzednicy wybieram się do tego hotelu WAKACJE 2016 Proszę o opinie w kwestii jedzenie , położenia , długości plaży do spacerowania i wieczornego wyjścia Czy jest co robić w okolicy Służę natomiast info na temat t Krety Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji i dzielenia się informacjami
      • Gość: JOGI Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.ists.pl 17.07.16, 09:38
        Kochani stało się ..........nikt nie poruszył dyskusji o tym hotelu nadszedł czas mojego wyjazdu,,,,,,teraz jestem już po 2 tygodniach pobytu w tym hotelu Proszę przed wyjazdem dobrze czytać opinie i wszystkie informacje Całość pobytu dobrze zorganizowana jest jednak mnóstwo niedociągnięć które mogą ten pobyt zespuć lub pogorszyć jego odbiór Hotel na uboczu ale nie znajdziecie tam spokoju Muzyka w barze do 23 45 a w hotelu obok do 23 Czyli do 24 jesteście zmuszeni słuchać animacji i głośnej muzyki Zamknięcie okien nie wiele daje W hotelu karaluchy a wiedzieć trzeba ze są bardzo duże Woda w basenie pozostawiająca wiele do życzenia No i plaża blisko na prawdę może 100 metrów Jednak kamienista Po prostu kamienie !!!!!!nie żadna piaszczysto żwirkowa z pojawiajacymi sie kamienieami TYLKO KAMIENISTA bez butów chodzenie to masakra Było by gdzie pospacerować bo plaża długa z ładnymi widokami morze śliczne Ale tak jak piszę chodzenie to męczarnia CZęściowo można przejść po terenie hoteli które dochodzą do plaży ale co to za przyjemność Plażą doszliśmy od naszego hotelu aż do Kolymbi i dużo dalej ale tylko dwa razy bo po prostu nie mięliśmy ochty walczenia z kamolami Oczywiście znajdziecie kawałki z piaskiem ale dla nas to nie było satysfakcjonujące nie preferujemy stacjonarnego pobytu na plaży Totalny brak muszelek jak kogoś to interesuje Miasteczko Kolymbia ok Turystyczne znajdziecie tam wszystko około 800 m od hotelu A wracając do hotelu to nie jest zły ale trzy gwiazdki można znaleść dużo lepsze Wiem z doświadczenia Zastanawiam się tylko skąd takie dobre opinie o tym hotelu i biały żagiel Itaki ???????? Pozdrawiam wszystkich
        • africa5 Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos 08.08.16, 13:35
          Wczoraj wróciliśmy z Kolymbii - oczywiście wiedzieliśmy, że są potrzebne buty na plaże i do wody - wszędzie o tym z łatwością można przeczytać. Kąpiel i chodzenie po plaży nie sprawiały nam absolutnie żadnego kłopotu. Hotel mieliśmy super - Alfa Beach - przy plaży. Wszystko było w porządku. Hotel piękny, super jedzenie...... Do tego żadnych robali. Wczasy kupowałam dwa miesiące przed wyjazdem za 2600 od osoby. Byliśmy w 5 osób w trzech pokojach. Wszystkie mieliśmy z widokiem na morze na 1 pietrze - taką napisaliśmy prośbę i na szczęście tak dostaliśmy. Woda w morzu to bajka - kryształ cieplutki. Sprawdzaliśmy - miała 27 st. Temp powietrza co dzień ok. 37-38 st. Bajka. Plaża Tsambika to już cudo. Wypozyczyliśmy auto - było Rodos i Lindos itd. Całość urlopu super ! Można książkę napisać. A co do Kolymbii - to nie widziałam emerytów jak pisano - może przyjeżdżają wiosną. Natomiast było mnóstwo młodzieży, ludzi z dziećmi i w średnim wieku. Nie można ze wszystkim jednak opierać sie o forum - miejscowość fajna z mnóstwem ludzi w róznym wieku a nie z emerytami jak ktoś pisał !!!!! Super miejsce wypadowe !
          • africa5 Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos 08.08.16, 13:41
            I jeszcze jedno - straszono, że w hotelu są prawie sami Niemcy???? Ja się ich nie boję i żadna nacja mi absolutnie nie wadzi - ale dla innych, którzy chcieliby wiedzieć - to BZDURA !! Niemców była garstka, głównie przy basenie - a reszta to mnóstwo Polaków, Włochów i Słowaków (lub Czechów?). To tak samo jak ze straszeniem, że miejscowość nudna dla niemieckich emerytów - o tym napisałam wyżej - że przynajmniej latem to bzdura !!!
            • Gość: Gość Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.16, 16:43
              Byłem w Alfa Beach początkiem czerwca tego roku i hotel zajmowali prawie sami Niemcy!
              Było to jakieś 90% obłożenia hotelu. Łącznie z nami była tylko jedna rodzina z Polski.
              Oprócz nas było jeszcze kilku Rosjan i to wszystko. Co do hotelu zastrzeżeń nie mam.
              Więc proszę nie pisać ,że w tym hotelu nie ma Niemców! Bo są. W różnych okresach więcej lub mniej. Aha i oczywiście w większości to emeryci. Rodzin z dziećmi w Alfa Beach było bardzo mało. To hotel kameralny , nastawiony na spokojny wypoczynek praktycznie bez animacji.
              • Gość: Beata Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.ists.pl 11.08.16, 20:04
                Witam ! Tu jest watek o Kolymbia Sky a nie Alfa Bach Ktoś czytając może pokręcić to wszystko Alfa Bach jest bliżej innej plazy A Kolymbia Sky innej Wrzucony jest tu wyżej filmik to jest plaża bliżej hotelu Kolymbia Sky Ten drugi hotel jest zupełnie w innym miejscu Przy ładniejszej plazy chociaż też kamienistej i bardziej w rozrywkowej części Kolymbii Bliżej sklepów Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: Hotel Kolymbia Sky - Rodos IP: *.ins.tor.net.eu.org 11.08.16, 21:40
                  Jaka tam inna plaża? To jeden ciąg plaży od skały do schodów prowadzących do zatoki portowej i kapliczki. Na całej długości plaża jest taka sama, a wzdłuż niej są różne hotele. W ogóle Kolympia to kurort - kurort sam w sobie mało ciekawy, składający się głównie z hoteli i siłą rzeczy paru sklepów, tawern, osławionej aleji eukaliptusowej gdzie ledwo miną się dwa samochody i to wszystko. W Kolympi nikt nie mieszka, nie ma tam greckiego klimatu - to jedynie noclegownia dla turystów i niezła baza wypadowa do Rodos czy Lindos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka