Dodaj do ulubionych

przeprosiny

16.02.07, 11:09
Dziewczyny pomózcie,poklócilam sie z chlopakiem albanczykiem oczywiscie z
mojej winy,myslalam ze mu przejdzie tak jak zwykle ale on nie chce juz ze mna
rozmawiac jest strasznie zawziety (czy oni wszyscy co tacy zasadniczy?)wiem
ze mnie kocha a ja jego ale nie mam pojecia jak go przeproscic moze mi cos
poradzicie jak sobie radzicie ze swoimi facetami?
Obserwuj wątek
    • rozafa Re: przeprosiny 16.02.07, 12:39
      tak sa zawzieci szczegolnie ci z gor,
      moja rada jako zony albanczyka - nie narzucaj mu sie bo nie bedzie cie szanowac
      poczekaj az mu przejdzie jesli naprawde kocha sam sie odezwie
      • ana9933 Re: przeprosiny 16.02.07, 16:40

Masz racje on jest wlasnie z gor,co prawda nie mam juz sily czekac ale
        rzeczywiscie moze lepiej,mysle tez ze jego zawzietosc jest tak silna ze i tak z
        tego nic nie bedzie.
    • kruja Re: szeroko nogi i napewno wroci 19.02.07, 10:13
      Ja myślą agxa1, że właśnie masz za sobą takie doświadczenia... skoro
      rozstawiasz szeroko nogi, to masz za swoje, facet korzysta, a Twój sposób bycia
      pewnie przyciąga właśnie takich, którzy to lubią!!!!
    • arturbasha Re: hi 19.02.07, 21:47
      all albanians area pimps?are u shure about it ?
      how long did u work for them ?did they not pay u ?
      • suada Re: hi 19.02.07, 21:58
        long enough
    • ana9933 Re: hi agxa 20.02.07, 11:11
      agxa tak sie sklada ze wiekszosc albanczykow ceni sobie cnote niz szeroko
      rozstawione nogi ale widicznie nie masz o tym zielonego pojecia poza tym widze
      ze to forum niezabardzo ci odpowiada tematycznie wiec moze czas przeniesc sie
      na inne.
    • cimi3 Re: przeprosiny 20.02.07, 16:33
      Nikt na tym forum nie jest Anglikiem agxa wiec latwo o bledy,jestem natomiast
      ciekawa na jakim poziomie jest twój bo nawet sie nie pokusilas o odpisanie po
      angielsku,ale sadzac po wartosci tresci pisanej po polsku,to mysle ze twój
      angielski tez daje wiele do zyczenia.
      • agxa1 Re: przeprosiny 20.02.07, 17:34
        no to sadz tak dalej...
      • arturbasha Re: witaj cimi3 20.02.07, 19:56
        Bardzo fajnie odpisałaś do osoby, która zaniża poziom tu na forumsmile.Odpisuję pod
        nickiem mego męża(który teraz smacznie sobie śpismile,ludzie myślący jednoczmy
        sięsmile.ps. a co do angielskiego to albańczyk ma lepszy akcent od polaków,poniewaz
        nasz akcent od razu wyczuwają w innym kraju i pytają czy jesteśmy z polski czy z
        Rosjismile,także albańczyk znakomicie może się podszyć pod anglika, my niesad.Musimy
        większy włożyć trud w uczeniu się wymowy angielskich słów.Jak na razie mąż mnie
        uczy angielskiego(tylko tym językiem możemy się posługiwaćsmileaaa i jeszcze jedno
        z albańczykiem jest wspanialesmilepozdrawiam
        • rozafa Re: witaj cimi3 20.02.07, 20:04
          no z tym podszywaniem sie pod Anglikow to zadne wyzwanie
          niby czemu udawac kogos innego??
          Albanczycy owszem napewno maja wieksze powody by ukrywac
          swoje pochodzenie niz my Polacy
          • arturbasha Re: witaj cimi3 21.02.07, 08:06
            Jakiś dziwny podekst tu widzę,że niby muszą się albańcvzycy podszywać pod kogoś
            innego, ale napisz mi dlaczego.Najgorzej jest poza Polską, niestety z naszymi
            rodakami.Z opowiadań wiem,że nawet memu mężowi pieniądze wisząi jak się da
            unikają spotkań-Nasza Ojczyznasmile
        • agxa1 Re: witaj cimi3 20.02.07, 22:19
          gratuluje samozadowolenia...pod kogo jeszcze twoj maz sie podszywa oprocz
          anglikow? smile)))
          • arturbasha Re: witaj 21.02.07, 08:03
            Gratuluję Tobie zadowolenia z życia,daleko nie zajdziesz, chyba,że zaczniesz
            edukować się. Pisząc o akcencie angielskim, doszło do jakiś złośliwych uwag(że
            niby mąż podszywa się pod kogos innego).Ale cóż, psy szczekają,, karawana musi
            iść dalej.
            miłego dnia dla wszystkich optymistów
          • kruja pytanie do agxa1!! 21.02.07, 11:06
            Wiesz cztając Twoje wypowiedzi początkowo się zbulwersowałam, ale staram się nie
            osądzać ludzi na podstawie minimalnych faktów o nim mi dostepnych, dlatego może
            źle zrobiłam pisząc, że widocznie sama rozstawiasz szeroko nogi na widok faceta,
            trafiłas na albańczyka, który takich kobiet nie szanuje i gdy on się na Tobie
            poznał, odpowiednio Cię potraktował, a teraz Ty się mścisz na całym
            narodzie..Tylko pomyśl dziewczyno, że prawie każdy czytając Twoje płytkie
            komentarze, właśnie tak wnioskuje(czyt. powyżej).. osobiście uważam, że może złe
            doświadczenienie osobiste do tego Cię popycha, ale nie masz prawa oceniać
            innych, przede wszystkich tych, których nie znasz... nawet jeśli znasz
            Albańczyka, lub kilku, którzy sa nie w porządku, to nie staraj się tu wszystkich
            na gronie przekonywać o swojej racji, zachowaj ją po cichu w swojej głowie... i
            ja się nie wymądrzam bo zawiodłam się na obcokrajowcu (nie Albańczyku) i nie
            musiałam nawet "rozstawiać mu nóg", chodziło o zwykłe przyjacielskie zaufanie. A
            nie mam zamiaru pomstować na całym jego narodzie.. Ja znam za to wspaniałego
            Albańczyka bardzo dobrze, a kilku innych wystarczająco, by zapewnić Cię, że to
            naród równy nam, a może nawet lepszy!!!Pozdrawiam.
          • kruja pytanie do agxa1 21.02.07, 11:07
            Może wtajemniczysz nas więc co takiego wyrządzili Ci Albańczycy, że tak po nich
            jeździsz???
            • agxa1 Re: pytanie do agxa1 21.02.07, 13:01
              tak jak napisalam w ktoryms watku... nie mialam partnera/meza z tego kraju ,
              znam natomiast pare albansko-pol i albanska
              i na tej podstawie pisze
              • ana9933 do agxa1 21.02.07, 17:59
                tak wiec wlasnie teraz udowodnilas jaka jestes inteligentna,osadzasz caly narod
                na podstawie jednej pary obrazajac przy tym takze Polakow a raczej Polki
                twierdzac ze wszystkie rozkladaja nogi.Uwazasz moze ze jestes lepsza bo
                rozkladasz nogi przed Polakami?Naprawde jestes smieszna.
    • rozafa Re: do agxa1 22.02.07, 00:10
      agxa1 napisała:

> nie wiem skad przypuszczenie ze rozkladam...
      > poza tym ..zal mi was smile)))))))))))))))))
      > na nic lepszego was nie stan niz albancy smile)
      no niestety nie wszystkie kobiety stac na kogos lepszego niz albanczycy a
      wiadomo ze prawie nikt nie chce byc sam w zyciu
      co dla niektorych jest juz za pozno na wyjscie ze zwiazku w ktorym tkwia od lat
      rodzina dzieci nie chca juz tego zmieniac, nie wierza ze zasluguja na kogos
      lepszegosad
    • arturbasha Re: do agxa1 22.02.07, 07:27
      Hm..kto jakie ma kryteria w życiu-tego się nie krytykuję.Ja dla przykładu nie po
      raz drugi nie wchodziłabym w związek a polakiem-który tak szczerze mówiąc brak
      charakteru i woli przetrwania, polscy faceci opierają się na własny
      kobietach,żonach,matkach-ot taki "pieróg polski",także każy ma wybór w życiu,z
      kim i dlaczego się wiąże
      • blame_76 Re: do agxa1 22.02.07, 08:17
        alicja daj spokoj nie warto nerwow sobie szarpac.
        • arturbasha Re: do blame 22.02.07, 09:15
          Witajsmilemasz rację, nie warto wchodzić w dyskusję z kimś kto nie jest otwarty na
          ludzi i na otaczjący go świat.
          Miełego dniasmile
          • ana9933 Re: do blame 22.02.07, 17:15
            uwierz mi agxa ze stac mnie nie na jednego faceta nie tylko albanczyka,tylko
            jak do tej pory nie spotkalam Polaka który by odpowiadal moim
            kryterium.Wiekszosc z nich nie dorasta nigdy do roli ojca i meza a wszytkie
            problemy zalewaja alkoholem,pewnie wiekszosc z nas nie musi sie daleko
            rozgladac wystarczy spojrzec na sowoja blizsza czy dalsza rodzine,osobiscie nie
            znam Albanczyka który pil by tak jak Polak bo przede wszystkim znaja umiar,jak
            myslisz agxa dlaczego Polki wiarza sie z Albanczykami i nie tylko przede
            wszytkim za granica poniewaz my juz znamy bardzo dobrze wartosci wyznawane
            przez Polaków,osobiscie wole sie sparzyc na Albanczyku niz na kolejnym Polaku.
            Ale twoje wypowiedzi sa bardzo lakoniczne i nie poparte zadnymi dowodami,oparte
            na znajomosci jednej pary albanskiej,wiec nie ma sens wdawac sie w bezsensowna
            dyskusje.
            • agxa1 Re: do blame 22.02.07, 17:37
              ciesze sie razem z toba...
              ja jakos nie sparzylam sie nigdy na polakach zarowno w mojej rodzinie jak i
              wsrod znajomych...
              a jesli chodzi o zalewanie problemow alkoholem ...nie wiem gdzie sie
              wychowywalas z kim utzrymywalas kontakty...smutne
              • ana9933 Re: do blame 22.02.07, 18:35
                Wychowalam sie w Polsce,obserwowalam rzeczywistosc,ale komus tak malo
                elastycznemu jak ty nie przychodzi nawet do glowy ze gdzie indziej ludzie moga
                zachowywac sie inaczej.
    • rozafa Re: albanczycy 22.02.07, 22:56
      no niestety albanczycy nie ciesza sie w Polsce i krajach UE zbyt dobra opinia i
      chyba musza byc jakies powody ku temu, wiekszosc z nich niema wyksztalcenia i
      pracuje fizycznie bardzo ciezko nierzadko,w Polsce czesto wstyd sie przyznac do
      albanskiego pochodzenia,wiadomo jest wielu kombinatorow , sutenerow, dealerow,
      wiele tez jest uczciwych co wysylaja rodzicom ciezko zarobione pieniadze
      nie mozna powiedziec ze kazdy albanczyk jest zly
      to fakt w Albani niema kultury zwyczaju upijania sie tam praktycznie nie ma
      pijakow nie spotyka sie zjawisko pijanstwa
      ale w Polsce tez nie kazda rodzina topi smutki w alkoholu!
      zalezy z jakiej kto pochodzi rodziny i w jakim srodowisku sie obraca
      np w mojej rodzinie praktycznie nikt nie pije alkohol
      moj maz jest wyksztalconym w Polsce albanczykiem i tez czesto spotykal tu rozne
      trudnosci z racji pochodzenia a zna jezyk polski biegle zyl tu 12 lat
      z tego co wiem w krajach UE pracuja glownie albanscy uchodzcy i albanczycy bez
      wyksztalcenia dlatego tez poziom jakim prezentuja swoja osoba jest czesto
      odstraszajcy cywilizowane kobiety

• agxa1 Re: albanczycy 23.02.07, 13:00
        jestes jedyna osoba na tym forum kt pisze z sensem i obiektywnie o tym narodzie
        i jestem w stanie uwierzyc ze trafilas na porzadnego albanczyka...
        od razu widac ze nie jestes zaslepiona i realnie podchodzisz do tematu Albanii
        i albanczykow smileznasz ich przywary, stereotypy... nie kryjesz ich zlych stron,
        ale przyznajesz ze istnieja.
      • ana9933 Re: albanczycy 23.02.07, 13:28
        No ja agxa jestem akurat po studiach,nie pochodze z patologicznej rodziny a tym
        bardziej nie jestem zakompleksiona,ale nie spotkalam Polaka ktory wyznawal
        takie same wartosci jak ja np.wartosci rodzinne które sa dla mnie najwazniejsze
        a dla wiekszosci albanczykow rodzina jest najwazniejsza,nie chce osadzac tez
        wszystkich Polakow znam wiele par polskich szczesliwych ale niestety Polacy
        wyjezdzajac za granice czesto sie zmieniaja nie do poznania oczywiscie na
        niekorzysc.Taka jest prawda ze wiekszosc z nich to ludzie z "przeszloscia"nie
        majacy czego szukac w Polsce,z patologicznych rodzin gdzie alkohol jest na
        porzadku dziennym,wiec tacy ludzie przyjezdzajac np.do UK reprezentuja wzorce
        wyniesione z domu .zastanawiam sie tez dlaczego to Polacy tak bardzo nie
        nawidza Albanczykow chociaz ten narod tak naprawde nie zrobil nam zadnej
        krzywdy.Dyskryminujemy ich ze wzgledu na biede,na religie,na mafie albanska o
        ktorej tak glosno?a co z mafia wloska i rosyjska te nam odpowiadaja?a co z
        Niemcami przez które niejednokrotnie cierpialy nasze rodziny.Ale o Niemcu nikt
        nie ma zlego zdania bo przeciez niemiec jest bogaty i daje nam
        zarobic.Osobiscie nic do nich nie ma podaje tylko przyklad.
        Sam hipokrytyzm "tylko zapomnial wél jak cieleciem byl".Na szczescie nie
        wszystkie narody maja taka mentalnosc jak Polacy bo inaczej nie mielibysmy
        czego szukac za granica.
        Do wszystkich osadzajacych innych "nie osadzaj bo sam bedziesz osadzony"a jak
        wiemy bezpodstawna krytyka dla kazdego z nas nie jest przyjemna.
        • ana9933 Re: albanczycy 23.02.07, 13:46
          No wlasnie agxa,sensownie i obiektywnie nie kierujac sie stereotypami czesto
          nie prawdziwymi,rozafa ma meza albanczyka wiec wie o czym pisze o takiej
          konstruktywnej krytyce,kazda ktora ma chlopaka albanczyka chce poczytac,moze w
          koncu zrozumialas o co na tym forum chodzi.
          I zadajac pytanie typu "co robic poklocilam sie z chlopakiem........." oczekuje
          konkretenej odpowiedzi a nie typu "rozlórz szeroko nogi..."bo taka odpowiedzia
          obrazasz nie tylko mnie ale i wszystkie dziewczyny wiarzace sie z albanczykami
          a do tego ujawniasz tez swoj poziom inteligencji.

Dziewczyny majace mezów,chlopaków,dobre i zle doswiadczenia z albanczykami
          piszcie chetnie sie dowiemy o tym narodzie czegos wiecej.
          • agxa1 Re: albanczycy 23.02.07, 14:19
            co do Polakow za granica to obracasz sie w takim towarzystwie jakie ci
            pasuje ...mnie np towarzystwo ludzi z marginesu, nie wyksztalconych z piwem w
            reku pod sklepem nie odpowiada, wiec nie mam z nimi stycznosci zadnej(!)

po drugie nie nienawidze albanczykow tylko nie odpowiadaja mi ( i nie tylko)
            pod zadnym wzgledem

nie napisalam takze ze kazdy albanczyk to czlonek mafii...
            ale podtrzymuje ze sa w wiekszosci prymitywni, niewyksztalceni, traktuja
            kobiety jak ZERO
            i nie trzeba miec meza/partnera z tego kraju aby wiedziec o tym...bo sa takze
            inne zrodla wiedzy na ten temat nie tylko autopsja.
            • ana9933 Re: albanczycy 23.02.07, 18:37
              wiesz co prymitywna to ty jestes jak bys miala faceta z tego kraju to moze bys
              wiedziala o czym w ogole piszesz,a tak zansz jakas jedna pare,wyczytalas gdzies
              jakas notatke i myslisz ze juz wiesz wszystko,zacznij sie doksztalacac.
              A gdybym sie obracala w takim towarzystwie o jakim piszesz to napewno nie
              bylabym z Albanczykiem bo nawet by nie chcial na mnie spojrzec.
          • kruja Re: albanczycy 24.02.07, 17:06
            rany ludzie nie generalizujcie tak "Polacy to..Albańczycy tamto..."to
            prymitywne, płtkie i swiadczące o ciasnocie umysłu i braku doświadczenia...ja
            mam Albańczyka i póki co jestem z nim szczęsliwa, choc mamy swoje mniejsze i
            wieksze problemy,jak każda para,obojętnie skąd pochodzi facet czy babka...mój
            Albańczyk nie daje się zmieścić w jakieś bzdurne ramy stworzone przez
            ludzi,którzy mieli może jakies doświadczenie lub gdzies coś przeczytali.. nie
            twierdzę, że tacy sa wszyscy,po prostu zależy od człowieka, a każdy ma swobode
            wyboru partnera.Nie twierdze też, że na pewno mnie nie zawiedzi,takiej pewności
            nie ma nikt nigdy,ale zaufanie i fascynacja druga osobą kreci związkiem..chyba
            że ktos kieruje się wartosciami materialistycznymi-to inny temat!!!Moj po 1.nie
            lata z jezorem za szeroko rozstawionymi nogami,albi ninaczej-ich
            właścicielkami, na mnie czekał rok; 2. nigdy nie poczułam,żeby smierdział, jest
            wypachniony i wyczyszczony zawsze...3.dba o swoją rodzine w kraju i ma złote
            serce. 4.kieruje sie wartościomi,których nie jednemu można pozazdrościć i po 5.
            najważniejsze - na kogoś takiego czekałam, pasujemy do siebie, dobrze sie
            rozumiemy i jesteśmy w stanie wiele przejść dla naszego związku (a nie jest
            łatwo bo jest wiele dziwnych przeciwności, w tym też natury ludzkiej - jak
            osoby o płytkich pogladach na temat obcokrajowców,itd..mysle, że wiele osób wie
            co mam na mysli)...Agxa mi Ciebie szkoda, że użalasz się nad ludxmi, którzy
            tego nie potrzebują, ale widac nie masz nic innego do roboty.Wystawianie
            atakującej bezpodstawnej krytyki nie świadczy dobrze o Tobie.Każdy może się
            wypowiedzieć na forum,a kontrowersyjne dyskusje dodają atrakcyjności, ale sorry
            nie musisz nikogo tu obrażać,oceniając nas za to,że jesteśmy z Albańczykami i
            ich samych, jak już Ci niektórzy alarmują..
    • ana9933 Re: ja tu czegos nie rozumie 24.02.07, 12:48
      A to bys sie janosik zdziwil jak albanczycy sa pedantyczni w tej kwestii akurat
      Polakom bardzo daleko do tego,ale moze ty znasz innych albanczyków tych z
      poludnia o ciemnej karnacjii,bo gdybys sie dobrze orientowal to wiedzial bys ze
      sa dwa rodzaje albanczykow mniej i bardziej cywilizowanych.
    • anjaale Re: ja tu czegos nie rozumie 03.06.07, 16:56
      janosik,wsiadz w Polsce,do autobusu miejskiego lub do kolejki i zobaczysz
      dopiero jak ludzie smierdza a moze jezdzisz czesto i juz nie czujesz bo sie
      przyzwyczailes.
    • anjaale Re: przeprosiny 03.06.07, 17:04
      czesc,ana9933,napisz mi prosze,czy pogodzilas sie ze swoim chlopakiem i czy on
      sie pierwszy odezwal.Mam podobna sytuacje i chcilabym wiedziec.pozdrawiam
    • ana9933 Re: przeprosiny 05.06.07, 10:12
      Na poczatku chodzilam,przepraszalam bo wiedzialam ze to moja wina,ale on byl
      nie ugiety wiec odpuscilam,trwalo to jakies 3m-ce w koncu on sie zdecydowal i
      postanowil sprobowac jeszcze raz.Zalezalo mi tylko dlatego ze to wartosciowy
      facet,nigdy nie zrobil mi przykrosci i wiem ze mnie kocha bo to udowodnil.
      Obseruje tez polki ktore daja sie strasznie ponizac,a oni to wyczywuja i
      wykorzystuja to,jesli jestes pewna ze jest tego wart to daj mu do zrozumienia
      ze ci zalezy i udowodnij mu to swoim zachowaniem,nie lec do dyskoteki udowodnic
      mu ze dobrze sobie radzisz bez niego,ale wszystko w granicach rozsadku,nie daj
      soba manipulowac i pomiatac,jak bedzie trzeba to odpusc ale badz w poblizu.
      Zycze powodzenia.
      • anjaale Re: przeprosiny 19.06.07, 21:31
        Czesc Ana,dziekuje za odpowiedz,wezme sobie do serca to co napisalas.
      • anjaale Re: przeprosiny 19.06.07, 22:06
        Ana,mam jeszcze prosbe do Ciebie,mozesz poprosic swojego chlopaka,zeby napisal
        dla mnie po albansku:chcialabym zostac twoja zona.Tylko jak moglby to nie po
        macedonsku,bo sie podobno rozni,tylko po albansku.Pozdrawiam.
        • celina.i Re: przeprosiny 21.06.07, 12:16
          pozdrawiam wszystkie zakochane w albanczykach!!! dziewczyny nie jedna polka
          moze wam pozazdroscic. wiem cos na ten temat z doswiadczeniasmile
          • anka786 no bez przesady... 23.06.07, 09:42
            cytuje:"albanczycy sa cudowni";"moze nawet lepsi niz polacy";"nie jedna polka
            moze wam pozazdroscic "itd....to ja proponuje wam przyjechac do wloch(ja tu
            mieszkam od 6 lat),albanczykow jest ogrom-faktem jest ze wstydza sie swojego
            pochodzenia,rodzina jest dla nich najwazniejsza,kobieta stoi "nizej",i to
            jeszcze nic-to oni przemycaja najwieksza ilosc narkotykow i sprowadzaja
            dziewczyny do burdeli.Wiele moich kolezanek polek umawialo sie z albanczykami,a
            na koniec powychodzily za maz za wlochow.
            Wlosi ich nie lubia i nie ufaja im-i nie ma sie co dziwic-wystarczy posluchac
            dziennika...
            Nie twierdze ze wszyscy sa zli itd ale kazdy narod ma swoje cechy
            charakterystyczne,mentalnosc,sposob patrzenia na swiat itd.
            Robta co chceta ale prosze mi tutaj nie mowic ze sa lepsi od nas bo mi sie krew
            gotuje w zylach!
            I proponuje wam wejsc na jakas stronke polakow mieszkajacych we wloszech-
            zobaczycie ze mysla tak jak ja.
            • celina.i Re: no bez przesady... 23.06.07, 14:25
              w mojej wypowiedzi nie ma zadnej przesady... kazdy ma prawo wyrazic swoje
              zdanie i ja to zrobilam na podstawie moich doswiadczen. nie bede sie wypowiadac
              na temat albanczykow we wloszech bo nigdy tam nie bylam i nie znam osobiscie
              albanczyka ktory by tam mieszkal, ale znam za to bardzo duzo albanczykow
              mieszkajacych w angli i sa naprawde bardzo wartosciowymi ludzmi. nie mam do
              nich zadnych zastrzezen. skoro sa tacy niedobrzy to moze ktos mi powie dlaczego
              tyle polek sie z nimi wiarze. w ostatnim czasie poznalam 10 par polsko-
              albanskich i prowadza bardzo szczesliwe zycie. moze tylko wlochy sa takim
              miejscem gdzie garna sie wszyscy zli ludzie tego swiata... a wporzadku
              albanczycy albo zostaja u siebie w kraju albo wyjezdzaja gdzies indziej np. do
              angli? nie wiem to sa tylko moje spostrzezenia i przez nie chcialam wesprzec
              wszystkie zakochane w albanczykach bo wiem ze tego potrzebuja bo jest mnostwo
              takich ludzi ktorzy sadza tak samo jak ty a to nie zawsze zgadza sie z
              rzeczywistoscia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka