freeola 14.07.15, 22:05 Jak w temacie. Byłam w hotelu Semiramis. Pytacie o co chcecie, póki pamiętam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adasaka Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 19.07.15, 17:25 lece jutro pełna obaw, ze kamienie i nic wiecej. Napisz co warto zwiedzić, jakie wysepki odwiedzic? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 19.07.15, 18:49 Kamienie to po zachodniej stronie a nawet kamory a po wschodniej jednak piasek , czasem żwirek ale nie kamory . Konieczne buty do pływania takie plastiki jak w Chorwacji , i oczywiscie tzw. sun-bedy , które dobry hotel powinien miec w cenie i powinny stac na plaży hotelowej . Do zobaczenia samo miasto Rodos , Lindos z ruinami Akropolu , Dolina Motyli , oraz riuny takiego rzymskiego miasta . Wyspy do zobaczenia to wyspa Simi - rejs z Rodos , oraz ewentualnie rejs do Turcji ale raczej nie ma po co .. Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grryy Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.multinet.net.pl 19.07.15, 19:38 A jak z kryzysem na Rodos widać`go czy nie? i jak z kieszonkowcami ( Wiem że w Grecji pod tym względem jest w miare ok)? Oraz czy wypozyczaliscie samochod? Z góry dziękuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
freeola Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 19.07.15, 23:08 Kryzysu nie widzialam. Moim zdaniem wszędzie są kieszonkowcy. Trzeba uważać. My mieliśmy plecak. I portfel znajdował się w kieszeni w plecaku, wiec kieszonkowiec musiałby się naszukać. Wypożyczaliśmy auto z hotelu. Podstawiony o 8:30, na 2 dni, do zwrotu o 21. Koszt 60 euro z ubezp. 3 dni to koszt 90 euro. Za benzyne wyszło 50 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
freeola Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 19.07.15, 23:16 My zwiedzaliśmy oczywiscie stare miasto (byliśmy codziennie). Epta Piges (7 żródeł) , brodzenie w 150 metrowym ciemnym tunelu jest całkiem fajne:), Wzgórze Monte Smith + widok z góry, klasztor Tsambika + plaża Tsambika plażowanie pół dnia, plaża Agathi ( najpiękniejsza), zatoka Anthony Quina, Monolithos, Prassonisi, Lindos ( polecam być rano ok 9). Nie zwiedzaliśmy doliny motyli, term Kalithea, ruin Kamiros, zamku w Kritini i koscioła w Filerimos. Darowaliśmy sobie także rejs na Symi, gdyż uznałam ze lepiej skupić się na Rodos. Do Marmaris też się nie wybraliśmy, bo do ceny biletu dochodzi jeszcze opłata portowa 15 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.07.15, 20:20 Warto popłynąć na Symi i dla mnie magiczne miejsce na Rodos to Monolithos. Trzeba zobaczyć Lindos i miasto Rodos najlepiej w dzień i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.15, 13:17 Symi jest OBOWIĄZKOWE!!!. Nie macie pojęcie co tracicie odpuszczając sobie tą wyspę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzanna Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.toya.net.pl 19.07.15, 21:26 Czy warto jechac do Kalithea Thermes? Odpowiedz Link Zgłoś
freeola Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 19.07.15, 23:05 Moim zdaniem nie warto. Takie opinie znalazłam na necie. I tak też wywnioskowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 20.07.15, 17:27 Hmmm... Moim zdaniem warto. Ładne miejsce chociaż może niekoniecznie zabytkowe. fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151429678.html Ciekawa jestem, gdzie znalazłaś w necie takie opinie, że nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś
freeola Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 20.07.15, 19:18 Prawdę mówiąc to wszystko jest warte zobaczenia. Ale mając tydzień czasu trzeba wybać które miejsca są dla nas ważniejsze, żeby urlop nie okazał się gonitwą:))) Moim zdaniem są ciekawsze miejsca do zwiedzenia niż te termy. Ale jak ktoś bardzo chce to czemu nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.07.15, 21:22 Termy warto odwiedzić przy okazji jak będziesz przejeżdżała obok. Moim zdaniem są ładne i warte zobaczenia. Będąc tydzień ja odpuściłabym 7 źródeł - dla mnie nic ciekawego. W ciągu jednego dnia objechaliśmy wyspę dookoła. Zaczeliśmy od Filaremos , Dolina Motyli, Monolithos, Prassonissi, plaża Agathi, Lindos wieczorem. Drugiego dnia Lindos Akropol rano , potem Tsambika , 7 źródeł, Zatoka Antoniego Quinna i ta druga zaraz obok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.rena.de 21.07.15, 10:00 No tak w jeden dzień to rzeczywiście można "objechać wyspę". Ja byłam 2 tygodnie-auto miałam na 11 dni o zwiedziałam ją całą. Zrobiłam 1300 km. Jest bardzo wiele ciekawych miejsc nie tylko na wybrzeżu , ale tez w centrum wyspy. Trzeba sobie tylko zrobić własny przewodnik i plan zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 21.07.15, 20:29 > W ciągu jednego dnia objechaliśmy wyspę dookoła. Zaczeliśmy od Filaremos , Dolina Motyli, > Monolithos, Prassonissi, plaża Agathi, Lindos wieczorem. Drugiego dnia Lindos Akropol rano , > potem Tsambika , 7 źródeł, Zatoka Antoniego Quinna i ta druga zaraz obok Czyli tak naprawdę... ? Objeździliście wyspę w jeden, czy w dwa dni? Bo piszesz, ze zaczęliście od Wzgórza Filerimos a zakończyliście na Lindos. Drugieo dnia zaczęliście od Lindos a skończyliście na Zatoce Anthonego Quinna i tej drugiej zaraz obok (prawdopodobnie Ladikou). Czyli pełny objazd ze zwiedzaniem zakończyliście chyba w dwa dni? Ale może się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: RODOS wróciłam pytajcie:) 21.07.15, 20:45 > Będąc tydzień ja odpuściłabym 7 źródeł - dla mnie nic ciekawego. Mam tu odmienne zdanie. To urocze miejsce dające miły wypoczynek w upalny dzień. A przejście tunelem przez płynąc nim chłodny strumień daje ulgę zmęczonym stopom. A po drugiej stronie tunelu takie widoki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,152512648.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS wróciłam pytajcie:) IP: *.ibd.gtsenergis.pl 22.07.15, 21:46 Samochód miałam wypożyczony na trzy dni. Mieszkałam w Kalithei więc pierwszego dnia zaczynając w Filaremos a kończąc zwiedzanie na Lindos objechałam całą wyspę dookoła. Nie chodziło mi o to, że można zwiedzić Rodos w jeden dzień:) Na samym Monolithos mogłabym spędzić pół dnia a w Lindos i Rodos dużo więcej:) , ale każdemu podoba się co innego ...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś