Dodaj do ulubionych

IONIAN PARK-Korfu

21.10.15, 14:19
Witam serdecznie. Mam pytanie do osób, którzy byli w tym hotelu o jego subiektywne opinie.
Hotel z oferty; netholiday, będę w tym hotelu -IONIAN PARK ex Aquis Park -Korfu - Gouvia z mężem. Ponadto proszę w miarę o konkretne wycieczki lub konkretne miejsca, które na pewno warto zobaczyć. Czy warto jechać na wycieczkę do Albanii??
Każda informacja o hotelu lub o miejscowości - mile widziana....dziekuję:)
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: IONIAN PARK-Korfu 24.10.15, 20:34
      > Ponadto proszę w miarę o konkretne wycieczki lub konkretne miejsca, które na pewno
      > warto zobaczyć
      Na pewno warto zwiedzić położone blisko Gouvia miasto Korfu oraz Achillion- prześliczną rezydencję cesarzowej Austrii Elżbiety zwanej Sisi. Ponadto polecam wspaniałą Paleokastritsa uznawaną za najpiękniejsze miejsce na Korfu. Zresztą popatrz tu, gdzie warto jechać:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158336251,158336258,0,2.html?v=2

> Czy warto jechać na wycieczkę do Albanii?
      Moim zdaniem nie warto, jeżeli w programie wycieczki nie ma Butrintu.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,157870331,157870513.html
      Samo przepłyniecie z Korfu do Sarandy jak dla mnie jest bez sensu. Tylko po to, aby połazić po mało ciekawym miasteczku? Szkoda czasu i pieniędzy na taką wycieczkę.
      • Gość: meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.15, 08:17
        Ślicznie dziękuje za wszystkie informacje....:)
      • kaja-2015 Re: IONIAN PARK-Korfu 08.12.15, 19:55
        Ja też się wybierany do tego hotelu tyle tylko że w pierwszej połowie czerwca. Po przyjeździe dam znać czy jest się czego obawiać ;-)
        • Gość: meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.business.static.vectranet.pl 09.12.15, 14:38
          Super to będzie dobra opinia....:)
          • kaja-2015 Re: IONIAN PARK-Korfu 24.06.16, 12:22
            Wyjazd udany, sam hotel b. dobry, niestety brakuje plaży. Ta która jest "niby" blisko nie zasługuje na miano plaży. Woda zarośnięta wodorostami. Obsługa uprzejma, pomocna. Pokoje przestronne, czyste (sprzątane codziennie za wyjątkiem niedzieli) ale nie ma mowy o komforcie snu, materace już swoje przeżyły, łóżka skrzypią, poduszki strasznie twarde - ale to też zależy jaki pokój się dostanie. Wszystkie pokoje są po remoncie ale niestety nie we wszystkich już są powymieniane meble. Jedzenie urozmaicone i smaczne to chyba największy atut tego hotelu. Basen tylko jeden dość duży i głęboki na 3 m. Leżaki okupowane od rana jeśli brakuje miejsca przy basenie można rozłożyć leżak na trawniku. Natomiast jeśli chodzi o plażę, na którą dowozi bus hotelowy to też nie ma na co liczyć - jest kamienista. Można wykupić sobie leżaki na cały dzień (2 leżaki + parasol to 8 euro).
            Jeśli chodzi o wycieczki to my wypożyczyliśmy samochód i sami zwiedziliśmy wyspę na własna rękę. Jedną wycieczkę jaką wykupiliśmy od rezydenta to była Paxos i Antypaxos jednakże organizacja tej wycieczki jest karygodna - nikt nad niczym nie panuje. Rezydent - Agnieszka - która z nami pojechała nawet nie przeliczyła swojej grupy czy wszyscy wsiedli na statek w drodze powrotnej. Mimo że powiedziane było że statek odpływa o 16.30 to on wypłynął 15 min wcześniej. W drodze powrotnej na lotnisko też nikt nie przelicza grupy czy wszyscy są - wsiadasz do autokaru i sobie jedziesz samopas. Jednym słowem trzeba się pilnować samemu i przypadkiem na koniec nie zaciąć w windzie lub ubikacji :)
            Wycieczki jakie oferuje rezydent to :
            1. Wieczór grecki - 42 euro od osoby
            2. Paxos i Antypaxos - 44 euro od osoby
            3. Objazd wyspy - 44 euro od osoby
            4. oraz Aquapark - ale tu nie było ceny, podobno bardziej opłaca się jechać samemu

Jeśli chcesz więcej informacji to pisz. Na pewno odpowiem.
            • Gość: Edyta Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.elblag.vectranet.pl 25.06.16, 12:06
              Witam ... interesuje mnie wypożyczenie auta/skutera na Korfu ... może Pani podać orientacyjny koszt? Czy samochód wypożyczali Państwo w Gouvii, czy może w Kerkirze? Z góry dzięki za odpowiedź - jadę w poniedziałek, więc zależy mi na takich użytecznych informacjach :)
              • kaja-2015 Re: IONIAN PARK-Korfu 29.06.16, 18:24
                Pewno już za późno ale my wypozyczylismy samochód od rezydenta 25 euro za dzień lub 35 z dodatkowym ubezpieczeniem
    • skrajnica Re: IONIAN PARK-Korfu 03.11.15, 12:10
      My też się wybieramy do tego hotelu pod koniec czerwca 2016. Za dwa dni mamy zapłacić pierwszą zaliczkę 900 zł za 2+1 , ale jak czytam opinie o tym netholiday to mi się niedobrze robi. Z drugiej strony to o wszystkich biurach piszą to samo jak jedna opinia zła , to zaraz dwie dobre. Myślę ,że sami przeciwko sobie piszą. Pozdrawiam
      • Gość: meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.15, 19:03
        Witam(Skrajnica). Mam nadzieję, że przetrzesz szlak i zamieścisz po przyjeździe z urlopu pozytywny komentarz o hotelu.....ja lecę dopiero 20 lipca...Mam nadzieję, że mimo nie ciekawych opiniach będziemy miały wspaniały pobyt na Korfu....Pozdrawiam....:)i już życzę przyjemnego wypoczynku...:)
        • Gość: Karina Re: IONIAN PARK-Korfu IP: 46.250.168.* 04.11.15, 11:22
          witam
          też zamierzam się do wyjazdu do tego hotelu(czerwiec 2016r)....choć opinie są różne- przymykam oko..również zastanawiam się nad wyjazdem do Albani -ale indywidualnie, gdyż słyszałam od znajomych że plaże sa piękne , bardzo bardzo TANIO za kebab przy plaży płacili ok.6 zł za osobę(kebab mega duży i pyszny)....i tez jak WY przez Net Holiday:)
          pozdrawiam Karina
          • skrajnica Re: IONIAN PARK-Korfu 04.11.15, 17:02
            Witaj Karina i Meg88 już jest nas trzy pary . Prawdopodobnie spotkamy się z Kariną( którego planujecie wylot?
            • Gość: meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.business.static.vectranet.pl 05.11.15, 10:15
              Witam....Ja dopiero lecę 20 lipca...więc już co nieco będę chyba miała wiadomości o pobycie od Was....Mam nadzieję, że niezbyt dobre opinie nie popsuja nam wspaniałego urlopu na wyspie. Zastanawiam się nad zwiedzaniem wyspy z polskim biurem "sałatka po grecku"....Mają fajne mix wycieczki.....
            • Gość: karina Re: IONIAN PARK-Korfu IP: 46.250.168.* 05.11.15, 20:54
              22-29 czerwca :)tylko mam na uwadze dwa hotele ,,,
          • aseretka Re: IONIAN PARK-Korfu 04.11.15, 17:49
            > ..również zastanawiam się nad wyjazdem do Albani -ale indywidualnie, gdyż słyszałam
            > od znajomych że plaże sa piękne , bardzo bardzo TANIO za kebab przy plaży płacili
            > ok.6 zł za osobę(kebab mega duży i pyszny
            Owszem są i ładne plaże w Albanii ale nie w Sarandzie. A tam zazwyczaj płynie się z Korfu.
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,157870331,157870331.html
            No i czy jest sens wydawać na przepłynięcie tam i z powrotem ok. 40 euro od osoby, żeby zjeść mega duży i pyszny kebab za ok. 6,00 zł?
            www.sarandaweb.com/transportation/ferries-boats/saranda-corfu-ferry-timetables-2014-2015/
            goscinnaalbania.pl/ahoj-marynarze-prom-korfu-saranda-korfu/
      • skrajnica Re: IONIAN PARK-Korfu 30.06.16, 13:59
        Właśnie tu jesteśmy z wnuczką . Nie ma zjeżdżalni jak to miało być od 2016 roku tylko die malutkie dla dzieci.Plaża jest ale nie za ogrodem hotelowym lecz trzeba przejść przez ulicę dwupasmową. Śmierdzi i jest strasznie brudna bo to mała zatoczka.Po powrocie będę się starał o zwrot pieniędzy za wizyty w aqua park za 50 euro od osoby.
    • Gość: beata Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.radionet.info.pl 12.06.16, 18:42
      i jak wrócił już ktoś z tego hotelu bądź z gouvia???
      jak tam jest??? Ktoś coś napisze??
      jak z wycieczkami fakultatywnymi w miasteczku i z wypożyczalniami aut???
      Czy jest możliwość dojechać gdzieś transportem miejskim na jakieś ładne plaże bo w Gouvi to plaży nawet chyba ładnej nie ma.
      My jedziemy 2+1 (5 lat) 22 czerwca do tego hotelu i będę wdzięczna za wszelkie informacje
    • Gość: Buu Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.core.ynet.pl 30.06.16, 13:10
      Witam my właśnie wróciliśmy z tego hotelu i powiem tak ze zdjęcia się różnią od tych z biura podróży . Nie polecam osobom mlodym bo tam same senatorium.Niektórzy ludzie dostali pokoje w ogródku juz na Mazurach są lepsze warunki , zaduch i smród i nie było możliwości zamiany . My byliśmy rano a pokój dostaliśmy dopiero po 14 gdzie dzieci spały na kanapach. Poza tym jedzenie dobre i obsługa w restauracji i barach bardzo miła . Wicej do tego hotelu się nie wybierzemy . Pozdrawiam
      • Gość: Haniala1 Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.lukman.pl 30.06.16, 19:08
        Sanatorium a nie senatorium
        • Gość: Buu Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.core.ynet.pl 04.07.16, 22:52
          Wielce polonistka się odezwała
      • meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu 01.07.16, 09:38
        Uffff.... jakoś trzeba będzie przeżyć.....a proszę powiedz jaka plaża? ta mała w zatoczce i ta do której bus ma wozić chętnych na drugą plażę...??????
        • Gość: Buu Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.core.ynet.pl 04.07.16, 22:56
          Plaże są beznadziejne polecam wycieczkę u rezydenta do jaskiń bo naprawdę warto te piękne widoki i ta woda .. koszt to 44 euro od osoby . Ta plaża przy zatoce to syf i raczej nikt tam kąpieli nie zażywał. A ta co autobus dowózi to jest kamienista i syf jakich mało i trzeba buty brać do wody ze sobą
      • meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu 01.07.16, 09:49
        Ja też przylecę bardzo wcześnie........czy będę mogła skorzystać już z posiłków????? Nie jest to priorytetem ale warto wiedzieć....
        • kaja-2015 Re: IONIAN PARK-Korfu 02.07.16, 16:29
          Jeśli chodzi o zakwaterowanie w pokojach to jest dopiero od 14 i nie ma możliwości dostać wcześniej pokoju. natomiast zaraz po wejściu do hotelu na recepcji zakładają opaski all i można już od samego rana jeść i pić :) plaży przy hotelu nie ma, ta o której jest mowa w opisie hotelu ( i która tak pięknie wygląda na zdjęciach) to jakaś kpina tego nawet plażą nazwać się nie da. Poza tym woda zarośnięta trawą w wodzie butelki i inne śmieci wrzucone. Proponuję lepiej wybrać się na plażę kawałek dalej tzn. idąc w kierunku centrum miejscowości Gouvia - są znaki na plażę ale od razu mówię jest to plaża kamienista ale można wypożyczyć sobie leżaki ok. 8 euro dzień (2 leżaki i parasol). Plaża na którą dowozi bus hotelowy jest kamienisto - żwirkowa, tam też jest możliwość wypożyczenia leżaków (w tej samej cenie). Bus hotelowy na plażę, która jest w miejscowości Dassia odjeżdża o godz. 10, 13, 15, 19 natomiast z plaży do hotelu odjeżdża o godz. 10.10, 13.10, 15.10, 19.10
        • Gość: Buu Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.core.ynet.pl 04.07.16, 22:57
          Opaski dostaną Państwo od razu ale pokój dopiero od 14
    • kaja-2015 Re: IONIAN PARK-Korfu 02.07.16, 16:48
      Wycieczka do Albanii u rezydenta kosztuje ok. 45 euro od osoby, do tego wiza 10 euro od osoby, oraz kolejne 25 euro jeśli ktoś zdecyduje się jechać z przewodnikiem do Butrint, jeśli się na to nie zdecydujesz to masz 5,5 godz na zwiedzanie Sarandy. Więc sama oceń czy warto. wycieczka jest całodzienna wyjazd z hotelu ok. 8.00 powrót ok 20.00.
      Na pewno warto wypożyczyć sobie samochód lub skuter i objechać wyspę samemu - zobaczysz wtedy więcej. Bo niestety drogi na Korfu są wąskie i nie wszędzie autokar dojedzie. My wypożyczyliśmy samochód na 2 dni u rezydenta zapłaciliśmy 70 euro za 40 euro zatankowaliśmy i objechaliśmy cała wyspę wzdłuż i wszerz. A wycieczka u rezydenta dookoła wyspy od osoby kosztuje 44 euro i zobaczysz naprawdę niewiele.
      Na pewno warty polecenia jest zamek anioła oraz pantokrator - przepiękne widoki :) - a tu autokar nie dojedzie, jak również północ wyspy - kanał Damour, przylądek Dratis. warto zobaczyć pałac Sisi, wybrać się do Kassiopi i Kanoni oraz wiele innych małych wiosek przez które się przejeżdża.
      • meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu 02.07.16, 21:16
        Wow.......nie wiem co powiedzieć....chodzi mi o plażę, myślałam,że ta z opisu hotelowego będzie ok.Bardzo dziękuję o opisane szczegóły, będę miała na uwadze Twoje opisy zwiedzania wyspy. Mam nadzieję, że może jednak będę zadowolona z pobytu na Korfu......:)
      • aseretka Re: IONIAN PARK-Korfu 02.07.16, 22:32
        > My wypożyczyliśmy samochód na 2 dni u rezydenta zapłaciliśmy 70 euro za 40 euro
        > zatankowaliśmy i objechaliśmy cała wyspę wzdłuż i wszerz
        Hmmm... miałam wypożyczony samochód na trzy dni, do stolicy Korfu dojechaliśmy autobusem, a i tak nie starczyło mi czasu, co by wszystko dokładnie zwiedzić. I uważam, że nie mam prawa powiedzieć, że zwiedziłam całą wyspę wzdłuż i wszerz. Południe wyspy całkowicie sobie odpuściłam, uznając, że tam nie ma niczego specjalnie ciekawego. Ale nie jestem pewna, czy nie popełniłam błędu.
        Jeżeli chodzi o Pantokrator, to nie jest tak źle jak opowiadają... :) Autokary też tam dojeżdżają, chociaż nie te będące środkami publicznej komunikacji. Podobnie jest z dojazdem do prześlicznego klasztoru Panagia Theotoku. Droga wąska i można by rzec jednokierunkowa, bo raz można jechać pod górę, a raz w dół, ale i autokary z wycieczkami dojeżdżają. Osobiście jednak jestem za indywidualnym zwiedzaniem wyspy.
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158336251,158336251,0,2.html?v=2
      • Gość: ala Re: IONIAN PARK-Korfu IP: *.146.134.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.07.16, 11:13
        > My wypożyczyliśmy samochód na 2 dni u rezydenta zapłaciliśmy 70 euro za 40 euro zatankowaliśmy i objechaliśmy cała wyspę wzdłuż i wszerz.

no to chyba tylko "objechaliście", bo ja miałam samochód na 8 dni, przejechałam ponad 700 km i jeszcze nie dojechałam do wszystkich miejsc na wyspie.
        • magda.1973 Re: IONIAN PARK-Korfu 10.07.16, 08:52
          Jestem właśnie w Ionian Park. Plaża przy zatoce jest nieciekawa. Tam gdzie wozi autobus jest ok. Można ale nie trzeba brać płatnych lezakow. Hotel różni sie od zdjęć w folderach. Pierwsze wrazenie tragedia. Przyjechalismy do niego okolo 7:00 eano. Od razu zaproszono nas na śniadanie. Niestety na pokój musielismy czekać do godz. 11:00. Ludzie spali na kanapach przy recepcji. Wlasciwie tylko Polacy. Bo goście z innych krajów pokoje dostawali od ręki. Rezydent Ahmed. Wielka pomyłka. Dla niego piątek czy wtorek to zadna różnica. Tak samo jak kierunek do centrum miasta. Prawo czy lewo. Poszlismy za jego wskazowkami w lewo a trzeba było iść w prawo. Po dniu spedzonym w hotelu zmienilam o nim zdanie. Nie jest tak źle jak na pierwszy rzut oka wygląda. Jest calkiem dobrze. Pokój ladny. Czysty. Nowe meble, jeszcze nie zniszczone. Bardzo smaczne posiłki chociaz wybór nie tak imponujący jak w innych hotelach w których byłam. Obsługa bardzo pomocna. Wymienilalbym tylko rezydentów. No i wstyd ze przy takim oblozeniu polskimi turystami Net Holiday nie pomyślał o informacji dla turystów w naszym języku. Bo to co mówi Ahmed to niestety pomyłka. Duży plus hotelu to brak rosjan :-)
          • meg88 Re: IONIAN PARK-Korfu 10.07.16, 20:35
            Witam...ja lecę już 20 lipca....dzięki za trochę lepsze info na temat hotelu....itp...tylko ta plaża , szkoda że nie ciekawa.....mam nadzieje , że będzie fajnie...Życzę Ci Magdo i całej na pewno rodzince...wspaniałego wypoczynku.....:):)
    • aneta072016 Re: IONIAN PARK-Korfu 15.08.16, 22:40
      Hotel Ionian Park powinien być sprzedawany jako 2,5*...Hotel jest stary i wymaga gruntownego remontu...Minusy: plac zabaw dla dzieci w tragicznym stanie, betony przy basenie, klimatyzatory przenośnie w restauracji i w barze głównym rzadko włączane, ciągle zacinające się windy, przechowalnia bagaży pod schodami...oczywiście otwarta, kolejki do restauracji, bardzo słabe przekąski, niesprawna kanalizacja w pokojach hotelowych, brak wifi w pokojach, zbyt mało leżaków przy basenie...(leżaki brudne i stare), plaża najbliższa przy hotelu nieciekawa...woda mętna...plaża wąska...a ta dla wygodnych na którą wozi bus jest oddalona od hotelu 5 km (bus kursuje tylko o godz.10,13,15 i 17)…itd. Plusy: dobre jedzenie w restauracji głównej, ładny pokój...(ale oczywiście musieliśmy o niego walczyć... bo najpierw dostaliśmy niewyremontowany , a jako dwie dostawki - stare łóżka polowe uniemożliwiające komunikację w pokoju), blisko miasta Korfu.
      Dodam jeszcze, że miejscowość turystyczna Gouvia jest chyba jedną z brzydszych na wyspie...i jeszcze dojście do niej z hotelu jest przez bardzo ruchliwą ulicę z niedziałającymi światłami.
      Wycieczkę fakultatywną wykupiliśmy na szczęście tylko do Albanii...ze statku do hotelu biuro NetHoliday umiliło nam przejazd nieklimatyzowanym autobusem - zgłosiliśmy to rezydentowi Ahmedowi, ale...interesuje go to jak wszystko...
      Zwiedziliśmy większą część wyspy wypożyczonym samochodem i naprawdę jest ona piękna...dobrze, że zobaczyliśmy malownicze miejscowości i cudowne plaże, przez co mamy miłe wspomnienia z wakacji.
    • oskar_vip Re: IONIAN PARK-Korfu 21.02.17, 20:52
      Witam

Wybiera się ktoś może w tym roku ? My będziemy od 21.06 - 1.07.17r.

Pozdro !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka