pawel.slonecznybrzeg 25.06.09, 13:52 Witam,jestem w Słonecznym Brzegu do konca sezonu - tj do konca wrzesnia - mozecie smialo pytać o bieżące informacje :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 15:28 droga Varna-Burgas już gotowa czy dalej objazd przez Rawde? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 17:09 wczoraj jechalem z burgas do slonecznego (jechalem co prawda przez ravde ale z wlasnej potrzeby - nie kierowaly tam zadne objazdy) jezeli chodzi o droge dalej do warny jutro wieczorem bede mial sprawdzona informacje co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 213.77.101.* 05.07.09, 10:27 jak tam z latajacymi i pelzajacym robaczkami (komary, pszczoly, osy, karaluchy i inne potworki) :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baska kasak Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:28 Czy w SB jest duży problem z parkowaniem?chodzi mi oparkingi bezpłatne(bo autko nie najnowsze:).Jedziemy do aparthotelu Palazzo(to jest tak troche na obrzeżach Słonecznego w kier Nessebaru).Wiem że tam jest gęstwina hoteli,ale może akurat rzuciło Ci sie w oko?;)Poadrawiam.jutro z rańca ruszamy via Serbia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wczsowiczka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.dream.net.pl 25.06.09, 17:37 Witam jedziemy do hotelu Oniks w Sw Własie i zupełnie nie mamy pojęcia jaką walutę zabrać czy lepiej wybierać w bankomatach ale czy są i gdzie się stołować bo opinie są, że lepiej się samemu stołować bo jest dużo knajp. Mamy wykupione tylko śniadania. Pozdrawiam wczasowiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
anetp80 Re: Raport Słoneczny Brzeg 02.07.09, 09:01 Jeżeli chodzi o stolowanie się w knajpkach to polecam w Sw. Vlasie restaurację Rusina. Nieco oddalona od centrum, ale jedzonko pyszne, ceny przystępne, menu po polsku, obsługa mówi po polsku, goście do posiłku dostają pyszna rakiję.Własnie wróciłam ze Sw. Vlasu i stołowałam się tam codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Plazowicz Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 19:58 Jaka jest cena duzego piwa w pubach i dyskotekach? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 21:14 baska kasak z parkowaniem jest problem - nie dość że ogólnie im bliżej "glebokiego sezonu" tym wiecej aut - a dodatkowo od tego roku wiekszosc miejsc jest platnych (cos jak strefa platnego parkowania), trzeba uwaznie patrzeć na znaki ponieważ w mgnieniu oka zholują auto i trzeba bedzie duzo zaplacić - jezeli macie nocleg przy poczatku nessebaru to mozecie tam poszukać miejsc (w czesci zamieszkalej prze mieszkańców) - zasada prosta - im dalej od morza tym wiecej miejsc, przez serbie też jechalem - dobra droga - probleme moze byc jedynie postój na granicy wczsowiczka jezeli chcecie zabierac walute to tylko euro (napewno nie zlotówki) - przelicznik jest ok 1 euro = 1,92 lewa, wymieniajcie tylko w bankach lub a kantorach sprawdzonych (np CROWN) lub w kantorach w hotelach - nigdy na ulicy! jezeli wyplacacie z bankomatu - nie macie doczynienia z kantorami i wogole wymiana cio tez jest plusem (ale placicie prowizje) , dobrze jest placic kartą (wtedy wogole sie nie placi prowizji - bank przelicza walute wg kursu z danego dnia ), stołować sie przede wszystkim w knajpach bo z posilkami w hotelach jest roznie, jeden bedzie zadowolony drugi nie, a w knajpie masz wybór, najlepsze (tnz najbardziej znane ) to condor i djanny (oba w centrum), jest też zaprzyjaźniona mehana www.grill-bar.balkanfunk.pl gdzie z kelenerem pogadacie po polsku - i co najwazniejsze - są uczciwi Plazowicz cena duzego piwa (lokalnego) - burgasko lub zagorki - w zależnosci od miejsca od 1-3lew, zasada taka sama jak wszedzie - im dalej od centrum tym taniej Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 21:15 aha cena parkowania: 2 lew / godzine Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wczasowiczka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.dream.net.pl 25.06.09, 21:39 Serdeczne dzięki pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baska kasak Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 22:17 Bardzo dziekuje za info.I patrze,że z naszego hotelu jest blisko do polecanego przez Ciebie grill baru:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 22:40 rzeczywiscie bliziutko - tylko przez ulice - w grill barze czesto bywam ,takze moze sie spotkamy , wogole ta okolica jest spokojna - blisko do nessebaru no i plaża nie jest tak oblegana jak w centrum, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.zamek.net.pl 25.06.09, 22:43 Bardzo proszę o informacje na temat aparthotelu Orange.Jest blisko Rose i Jasminum ,ale korzystam z google erth i żadnego z nich nie ma. Jeżeli mógłbyś mi napisać koło czego mniej więcej ich szukać to bardzo byłabym Ci wdzięczna. Wyjeżdżam 3 lipca ,a nie wiem gdzie. I jeszcze jedno ile kosztuje wynajęcie samochodu lub skutera.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.06.09, 23:36 tzn orange nie znalazlem - znalazlem tylko Rose village (jezeli to jest to) - znajduje się po drugiej stronie ulicy od Amphibii (mniej wiecej) - to jest poczatek sunny beach, prosze sie nie martwić - przypuszczam ze jes to mniejszy hotel(apartamentowiec) wiec nie ma go na mapie, a z jakiego biura jedziesz? bedziemy sąsiadami - ja niedaleko mieszkam:) mapytutaj koszt wypozyczenia auta na 1 dzien to ok 25-35 euro za dzien, skuter to mniej wiecej polowa, ceny rozne - warto sie potargowac poniewaz konkurencja przeogromna , Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 06:46 To może poradzisz nam gdzie najlepiej plażować, ja wybieram się do hotelu fiesta beach. Są w poblizu jakieś sklepy, markety? Są wypożyczalnie rowerów? Jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turystka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.centertel.pl 26.06.09, 18:06 jesteś pewien że jest prowizja przy wypłaciz bankomatu ? mam konto z bezpłatną wypłatą więc nie wiem dlaczego w bułgarii miała by byc prowizja , no i jaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: erwin Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.btc-net.bg 11.09.09, 09:03 a zadnej prowizji za wyplate z bankomatu w bg,pawel nie jest zorientowany! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 12.09.09, 14:23 tak, Paweł nie we wszystkim jest zorientowany:) poza tym Paweł nie wie jakie Erwin , czy ktokolwiek inny posaida konto w jakim banku i z jakimi obrotami na koncie, Pozdr z wietrzenego i zachmurzonego (ponoć dziś ostatni dzień) Słonecznego Brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 25.10.09, 18:41 pozdrawiam wszystkich - już z Polski - i mam nadzieje żę widzimy się za rok - także w Bg i do tego w Słoencznym Brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
s.dominika Pytanie o sklepy w Św Włas 26.06.09, 08:18 Wiem, że to niedaleko SB (takkkkkkkk?) Jadę z małym dzieckiem, czy bez problemu w sklepie kupię pieluchy i słoiczki? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Pytanie o sklepy w Św Włas 26.06.09, 09:17 czarnaporzeczka2602 fiesta beach jest na koncu polnocnej czesci Słonecznego - tam nigdy nie plazowałem ale jest to rejon duzych hoteli i z pewnoscia plaze będą tam oblegane-duża cześć z nich jest platna (tj lezaki i parasole - ok 7 lewa za dzien), mniej tłoczno jest z dala od centrum np na wysokosci dyskoteki cacao beach, zresztą z dani na dzień robi się walka o każdy centymetr plaży ( a głeboki sezon dopiero sie zaczyna), sklepy są praktycznie na każdym kroku - ale ceny moga przyprawic o zawrót głowy, są markety np młodość (maldost), ktory ma przystepne ceny i kupic mozna tam wiele przydantych rzeczy (oprocz tych spozywczych), mladost znajduje sie mniej wiecej w polowie SB (obok duzej dyskoteki Mulitplace), wypozyczalnie rowerów są koszt ok 2-3 lewa/h, 12-20 lewa/dzien s.dominika tak sveti vlas zaczyna sie na polnocy SB (tam gdzie konczy sie SB), odnosnie sklepów j/w - mysle ze pieluchy i sloiczki kupisz napewno(w markecie MLADOST na górze są kosmetyki) - chociaz tego ostatniego nie jestem pewien - lepiej dla świetego spokoju wziąć pare sztuk z polski, no i na malucha uważac - w sloncu mega goraco , w cieniu potrafi zawiać chlodem, jest jeszcze market Zornica (bodajze tak sie nazywa) ale uwaga tam na ceny! aha w BURGAS (ok35km od SB) jest spore centrum hanfdlowe z carrefourem (wczoraj akurat przejezdzalem i widzialem) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MAR podróż z małym dzieckiem IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.06.09, 09:26 Lecimy do SB (H.Globus) z maluszkiem, bardzo proszę o info czy jest tam jakiś market z artykułami dla dzieci (najlepiej mapka lub ulica to znajdę w google maps) gdzie mozna by nabyć, nocnik !!!, pieluchy, mleko w proszku itp. bo nie chcemy tego wszystkiego targać. Proszę bardzo o info ile kosztuje parasol i leżaki na plaży w tym rejonie i ogólnie jakie są ceny w tym roku? np. pizza na promenadzie, objad w knajpie itp. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: podróż z małym dzieckiem 26.06.09, 09:36 Gość portalu: MAR napisał(a): > Lecimy do SB (H.Globus) z maluszkiem, bardzo proszę o info czy jest tam jakiś > market z artykułami dla dzieci (najlepiej mapka lub ulica to znajdę w google > maps) gdzie mozna by nabyć, nocnik !!!, pieluchy, mleko w proszku itp. bo nie > chcemy tego wszystkiego targać. > Proszę bardzo o info ile kosztuje parasol i leżaki na plaży w tym rejonie i > ogólnie jakie są ceny w tym roku? np. pizza na promenadzie, objad w knajpie itp > . > pozdrawiam serdecznie dostępność produktów j/w - z nocnikiem moze być ciężko , chociaż np miski w mladost widzialem bo sam kupowalem, jak pisalem wyzej lepiej wziąć na te pierwsze 2-3 dni zapas (mleko i pieluchy) - istnieje jeszcze ew opcja wycieczki po wszystko do Burgas do Carrefoura(tam raczej wszystko juz powinno byc dostepne) - dysponuje autem jezeli autobus to za duze obciązenie , ew wynajecie rent-a-car auta na 1 dzien 20-35 euro , lezaki/parasole ok 7lewa za dzien, obiad za os ok 10-30 lewa (w zależnoisci co bedziecie jesc), pizza np za 1 kawalek w centrum 2,5 lewa, ale juz poza centrum cala pizza ok 6-9 lewa, ogolnie Słoneczny jest drogi - np Costa 2l ktora u nas kosztuje ok 4 zl to tutaj kosztuje 3-4 lewa, trzeba uwaznie patrzeć na ceny i wogole na cennik w knajpach - zanim sie coś zamowi, z walutą to samo - tylko banki i sprawdzone kantory - nigdy na ulicy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MAR Re: podróż z małym dzieckiem IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.06.09, 12:05 Dzięki! Wspominałeś o marketach MLADOST i ZORNICA, proszę podaj gdzie mniej wiecej sie one znajdują. I jeszcze jak jest z bankomatami, jest dużo, gdzieś na promenadzie znajdę? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: podróż z małym dzieckiem 26.06.09, 12:51 mladost jest w SB ( mniej wiecej srodek) obok multiplace, zora na poczatku SB - przy wjezdzie od strony nessebaru - po lewej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: podróż z małym dzieckiem 28.06.09, 00:31 Gość portalu: MAR napisał(a): > Lecimy do SB (H.Globus) z maluszkiem, > bardzo proszę o info czy jest tam jakiś > market z artykułami dla dzieci Najbliżej hotelu Globus z większych sklepów znajduje się supermarket Balli - jakiś klon naszej Billi - te same barwy. Nie wiem czy tam kupicie nocnik, ale na pewno jest dział z pożywieniem dla dzieci. Balli znajduje sie obok hotelu Diamond, po drugiej stronie ruchliwej drogi oddzielającej część hotelowa Słonecznego Brzegu od jakby cześci usługowej. Choć teraz "po drugiej stronie" juz tez powstało sporo hoteli i ten podział nieco się zaciera. Kiedys był tam duzy bazar, obecnie funkcjonuje w wersji szczątkowej. W każdym razie "po drugiej stornie" wszystko jest znacznie tańsze niz w Centrum. A Hotel Globus znajduje się w ścisłym centrum przy "Bulwarze Nadmorskim", tam gdzie najdrożej. 30 km. od SB jest duże portowe miasto Burgas. Na pewno w jest w nim hipermarket Carrefour bo widziałem reklamy. Bilet do Burgas 5 Lv w klimatyzowanym autobusie. Turystów z małymi dziecmi jest tam bardzo dużo, więc nie powinno byc problemów z zaopatrzeniem. Może nawet Hotel dostarczy potrzebne wyposażenie dla maluchów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:02 witam! ja w sieprniu wybieram sie do sb do aparthotelu Rose, prosze napisz cos o tym miejscu, jak daleko jest do scislego centrum i do plazy... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:20 jezeli ten Rose to jest inaczej Rose Village - to jest ok 15min na nogach od scislego centrum i ok 5-7 minut na plaze , w sumie moje okolice - początek SB od strony Nessebaru, z tego co kojarze to okolica tam nie wyglada za ciekawie - tj sporo rozkopanych i niedokonczonych budów - ale taki urok SB mapa Gość portalu: agnieszka napisał(a): > witam! > ja w sieprniu wybieram sie do sb do aparthotelu Rose, prosze napisz cos > o tym miejscu, jak daleko jest do scislego centrum i do plazy... Odpowiedz Link Zgłoś
dania-mania Re: Raport Słoneczny Brzeg 21.07.09, 15:26 Witam! Na mapce którą podałeś nie ma kompleksu Royal Sun. Być może dlatego, że to nowy kompleks(powstał on rok temu) i nie wprowadzili oni go jeszcze do serwerów. Z pozdrowieniami Danuta Odpowiedz Link Zgłoś
dania-mania Re: Raport Słoneczny Brzeg 21.07.09, 15:34 dania-mania napisała: > Witam! > > Na mapce którą podałeś nie ma kompleksu Royal Sun. Być może dlatego, że to nowy > kompleks(powstał on rok temu) i nie wprowadzili oni go jeszcze do serwerów. > > Z pozdrowieniami Danuta Napisz mi proszę, jeśli wiesz, w jakim miejcu, mniej więcej on się znajduje. Dzięki z góry Dania mania Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 21.07.09, 15:54 bulgarianproperties.com/pl/downloadinfo/off_plan/royal_sun/map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 213.77.101.* 26.06.09, 10:27 witam. dziekuje za info - bardzo praktyczne :) pytanka lezaki/parasole ok 7lewa za dzien - lezak+parasol, czyli zestaw 2 lezaki i parasol ile kosztuje (chyba nie ma ograniczen ilosciowych co do lezaka, uklad 2+2) jedzenie wiem najlepsze u Ciebie, ale desery lodowe i kawe gdzie polecasz? jak z platnoscia kartami w knajpkach? z tego co mowisz to ceny jak w PL, czyli ok srednio 250 pln dziennie na 2+2 (z jedzeniem) powinno starczyc. co sadzisz o budkach typu fastfood? omijac czy sa ok? pozdrowienia z zalanego deszczem kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:40 tzn 7 lewa kosztuje lezak lub parasol - czyli np za 2 osoby (kazda bierze lezak i parasol ) placisz 4x7lewa - z tego co wydedukowalem z rozmowy z bułgarem (jezyka nie znam), ceny moga sie roznić - czasem moze to byc cena za zestaw (lezak+parasol), trzeba mieć oczy szeroko otwarte bo BG jest krajem gdzie (nie wszedzie) są dwie ceny - inne dla Bułarów i inne dla turystów :) w wiekszych knajpkach mozna placic kartą - jest to specjalnie oznakowane , desery lodowe pyszne są np w starym nessebarze ( zaraz przy wejsciu po lewej stronie - stricte bar lodowo-kawowy), kawka w sumie wszedzie pyszna , nawet w automatach, budki typu fastfood moim zdaniem omijać - te ktore serwują jedzenie typu pizza , hotdogi i tego typu. Sa tez "bulgarskie fastfoody" z banica (cos w rodzaju ciasta francuskiego z sirene - slonym serem), tzw princessa itp (bulki z roznymi nadzieniami - z serem zóltym, miesem itp) - pycha , do tego kiseło mleko lub boza (osobiscie mi nie smakuje) - i naprawde mozna sie najesc Gość portalu: :) napisał(a): > witam. dziekuje za info - bardzo praktyczne :) > pytanka > lezaki/parasole ok 7lewa za dzien - lezak+parasol, czyli zestaw 2 > lezaki i parasol ile kosztuje (chyba nie ma ograniczen ilosciowych > co do lezaka, uklad 2+2) > jedzenie wiem najlepsze u Ciebie, ale desery lodowe i kawe gdzie > polecasz? > jak z platnoscia kartami w knajpkach? > z tego co mowisz to ceny jak w PL, czyli ok srednio 250 pln dziennie > na 2+2 (z jedzeniem) powinno starczyc. > co sadzisz o budkach typu fastfood? omijac czy sa ok? > pozdrowienia z zalanego deszczem kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
rose_monika1 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:40 Witam Wybieram się do SB 17.07 dokładnie do Hotel Sol Nessebar Bay/Mare czy możesz mi coś napisać o tym hotelu i okolicy. Lecę z mężem i 2 letnim dzieckiem. Najbardziej przeraża mnie lot brrrr:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:54 akurat wczoraj tam bylem (Sol Nesssebar) - hotel jest na trasie Ravda-Nessebar - wyglada ok ,jest chyba All inclusive, duży łądny hol, raczej bedziecie zadowoleni (raczej napewno:)), jezdzi tam autobus takze z dojazdem nie powinno byc problemu, okolicy niestety nie zwiedzialem,na dzieciaczka uwazajcie bo latwo moze sie przewiać (ucho),a lotu sie nie obawiaj - troche potrzesie , zatka ci uszy , moment i bedziesz na miejscu:) aha bede też tam i dziś takze postaram sie wiecej "zauważyć" ;) z jakim biurem lecicie - Itaka? Odpowiedz Link Zgłoś
rose_monika1 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 12:22 Wielkie dzięki za wszystkie informacje:) Lecimy z ITAKI:) Pozdrawiam i życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: basia Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 83.238.108.* 03.07.09, 16:19 witam daj znać jak wrócicie jakie wrażenia. my lecimy do tego samego hotelu z meżem i tez dwuletnim dzieckiem pod koniec sierpnia :) życzę udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
neli37 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:53 Witam! Wybieram się do Nessebaru w lipcu i chciałam się zapytać o hotel Marietta Palace. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 10:57 hotelik w centrum nessebaru (czesci zamieszkalej przez mieszkańców) , niedaleko dl marketu mladost, w srodku nie bylem - wiem jedynie,ze jedna literka z neonu odpadła ;)z zewnątrz wyglada ok , napewno stoi i nie ma remontów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 193.193.81.* 26.06.09, 11:26 Witam, wybieram się od 2 Lipca do hotelu Aquamarine co sądzisz o tym hotelu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 12:44 niestety nie znam tego hotelu Aquamarine Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bartunia Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 11:48 Witam, 10 lipca lecimy do aparthotel Forum, który znajduje się także w południowej części SŁONECZNEGO BRZEGU? Czy kojarzy pan ten hotel? Czy plaże w tej części SB są ładne tzn CZYSTE? Jedziemy z 15 miesięcznym synkiem i jest to dla nas dosyć ważna sprawa.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatafi Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 12:04 Witam, wybieramy sie do aparthotel Forum -podobno dosc blisko do nesseberu i do supermarketu Zora(albo jakos tak) Kojarzy Pan to miejsce? Jedziemy z Itaki z synkiem 18 miesiecznym. Czy mozna tam kupic rzeczy dla dziecka? jak zplaza w tej okolicy? podobno ok 200 m od hotelu? prawda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 12:38 zora faktycznie jest obok (ja sie pomylilem wczesniej bo napisalem zornica) - ale tam jest straszenie drogo -zreszta sami zobaczycie, tam są przede wszystkim rzeczy spozywcze- jezeli chodzi o cos wiecej to mladost w srodku SB, plaza bilsko - tak jak napisane, praktycznie paredziesiat metrow, potem wydmy i plaza Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 12:36 forum znam - wyglada calkiem ok - plaze w tym rejonie sa przede wszytkim malo zaludnione - ale pet, puszka, butelka plastikowa to w BG raczej normalka - szczegolnie na plaząch nie platnych Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bartunia Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 13:12 dziękuję bardzo za info, mam jeszcze pytanko - czy daleko jest z Forum do tego "Grill Bar Słoneczny Brzeg"? jakie knajpki / restauracje w okolicy Forum są godne polecenia? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gonzo Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 21:38 Witam , czy może Pan napisać coś o hotelu Izola Odpowiedz Link Zgłoś
s.dominika Jeszcze o parasolach i leżakach 26.06.09, 12:04 Jak sobie liczę to drogo strasznie wychodzi 2 osoby na 2 tygodnie, to kupa kasy na leżaki pójdzie. Czy można to w jakimś sklepie KUPIĆ? A potem ewentualnie wyrzucić, zostawić? Jeżeli znasz takie miejsce, to daj znać (sklep sportowy, czy coś takiego?) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Jeszcze o parasolach i leżakach IP: 213.77.101.* 26.06.09, 12:08 wlasnie jaka jest mozliwosc plazowania bez oplat w tym rejonie ? na miejscu jestem Tobie dluzny conajmniej browarek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Jeszcze o parasolach i leżakach 26.06.09, 12:41 bez oplat plaża jest wszedzie (oddzielona sznurkiem - ok 50cm ;)), a taka wieksza to wokolicy amfibii, zaraz obok cacao beach (dyskoteka na plazy), tam spokojnie mozesz rozbic stanowisko i sie opalać, jak przypadkiem trafisz na platną to zaraz cie o tym poinformuje jakies Bułgar Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Jeszcze o parasolach i leżakach 26.06.09, 12:39 w centrum są sklepy sportowe - W Sunny Beach Mall, ale czy są tam parasole to nie wiem bo nie zwrocilem na to uwagi, napewno w burgas mozna cos takiego kupic, Odpowiedz Link Zgłoś
arturo1978 Re: pobliże SB 26.06.09, 13:31 Witam. Zamierzam w okolicach 21 lipca przyjechać do Ravdy. Z tego co patrzyłem to niedaleko SB. Czy te rejony też masz tak obcykane jak SB?? Możesz coś powiedzieć nt tej miejscowości, tj jakie mniej więcej ceny, gdzie dobrze zjeść i się napić(to bardzo ważne:)), czy Aqua Paradise rzeczywiście jest takie fajne jak na fotkach, itp. A może znasz kompleks Dream Holiday, ujdzie w tłumie czy strata kasy?? Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Jeszcze o parasolach i leżakach 27.06.09, 23:55 s.dominika napisała: > Jak sobie liczę to drogo strasznie wychodzi 2 osoby na 2 tygodnie, > to kupa kasy na leżaki pójdzie. Fakt! Niemniej: Wstęp na plażę jest wszędzie bezpłatny. Płatne są leżaki i parasole osobno. Plaża w Słonecznym Brzegy (6 km długosci ) podzielona jest na 3 strefy (pasy) - najblizej morza, część środkową i najdalej od morza. Pas środkowy zajmują płatne parasole i leżaki, pozostałe strefy są wolne, można się wyłożyć z własnym sprzętem - tj parasolem i ręcznikiem. Ew. można wykupić jedynie parasol - w niektórych mniej zatłoczonych miejscach "plażowy" na to się godzi w innych nie. Szczególnie w pierwszych dniach między 11:30 a 3:00 opuszcza się plaże i udaje do hotelu na sjestę, bo słońce operuje bardzo mocno, by po 15:30 powrócic. Zwyczajowo zostawia sie ręcznik powieszony na parasolu żeby nam nikt nie zajął miejsca. Ręczniki nie giną, ale trzeba dobrze zapamiętać miejsce żeby w nie trafić. Osobiście NIE radzę wykładać się w lipcu-sierpniu na plaży bez parasola, bo to jest niemal samobójstwo. Słońce praży niemiłosiernie, a wietrzyk od mozra powoduje że nie czujemy jak zaczynamy się przypalać. Nawet pod parasolem trzeba uważac bo promienie odbite tez mogą porządnie poparzyć. Każdy prawie hotel ma basen i leżaki tudzież parasole bezpłatne dla gości hotelowych. W niektórych drinki donoszą do wody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ankat80 Re: Jeszcze o parasolach i leżakach 03.07.09, 14:44 Witam, w zeszłym roku, w Słonecznym Brzegu kupiłam na stoisku przy promenadzie (pełno jest takich stoisk przydrożnych z artykułami plażowymi) chyba za 17 leva parasol - taki składany, plażowy - na 2 tygodnie się przydał, a nie musieliśmy codziennie płacić na plaży - potem zostawiłam na balkonie w pokoju hotelowym... Z tym raczej nie ma problemu - plaże bezplatne były zwykle pod wydmami, dalej od brzegu, ale daje radę się gdzie "ulokowac":) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1977mika Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 14:00 Witam, mam pytanie czy znasz Hotel Rainbow Complex w SB ? Odpowiedz Link Zgłoś
neli37 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 14:55 Dzięki za informację . A jak z cenami? Jedziemy 4 osobową rodzinką i mamy tylko wykupione śniadania. Ile kasy mniej więcej trzeba zabrać? Ten bar co polecasz to blisko hotelu Marietta Palace ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 17:48 arturo1978 nie znam tak dobrze jak SB - Ravda to jeszce mala miejscowosc - ale spokojnie tam sie pobawisz(np w barze sobieski) , napewno dobrze zjesz, (nic konkretnego nie polecę gdyż jestem tam tylko przejazdem), wodnych miasteczek nie znam - nie bylem ani razu - ale z opowiesci ludzi raczej wszyscy są zadowoleni, Ravda to dobry wybor ze wzgledu na ceny (sporo nizsze niz SB) a jak chcesz pobalangowac to wsiadasz do autobusu i za 1 lewa jestes w SB magdalena1977mika nie znam neli37 en bar jest na poczatku SB od strony nessebaru wiec w sumie niedaleko MArietty, ile wziąc gotowki to trudne pytanie - przy 4 osobowej rodzinie , bez odmawiania sobie - ok 70-100euro na dzien powinno byc ok, no a jezeli checie pozwiedzać jeszcze (tzn wycieczki fakultatywne) to trzeba liczyc srednio ok 30-50 euro za wycieczke na os Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 17:52 Dziękuje za odpowiedzi, już wiem że zakupy najlepiej robić w markecie malodosc (czy jak to tam się pisz) a co polecasz do jedzenia? jakies konkretne potrawy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 18:05 czarnaporzeczka2602 napisała: > Dziękuje za odpowiedzi, już wiem że zakupy najlepiej robić w > markecie malodosc (czy jak to tam się pisz) > a co polecasz do jedzenia? jakies konkretne potrawy? tak mladost, (czyli mlodość :)) - kolo dyskoteki multiplace trzeba wejsc jakby w głąb lądu i po prawej bedzie mladost wlasnie, do jedzenia polecam testowanie po swojemu - wszystko dobre, ale moje ulubione to: sirene lub kaszkawał pane (czyli ser panierowany) szopska salata wątróbka po wiejsku jajca po - niepamietam jakiemu - parme cos tam ;) w grillbarze napewno to robią no i bulgarskie fastfoody - baniczka , princessa i do tego ajran (kwasne mleko z woda) mniaaaaaaam, nie polecam napoju boza - bulgarzy uwielbiają ale mało znam Polaków którzy po pierwszym łyku nie krzykneli by : fuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1977mika Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 20:18 Dzięki za informację-mam nadzieję, że gdzieś istnieje :-) Czy można wziąć swój leżak i parasol na plażę z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1977mika Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 20:21 Dzięki za info ;-) mam nadzieję, że gdzieś istnieje... Mam pytanie -czy można wziąć ze sobą leżak i parasol z Polski-czy raczej wszyscy korzystają z tych płatnych na plaży ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: plazowicz Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 18:59 Jak daleko jest ten Grill Bar od kompleksu Royal sun? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 20:08 Gość portalu: plazowicz napisał(a): > Jak daleko jest ten Grill Bar od kompleksu Royal sun? nie wiem gdzie to dokladnie jest ale znalazlem taka mapke : bulgarianproperties.com/pl/downloadinfo/off_plan/royal_sun/map.jpg wiec jest niedaleko - ok 5-10 min na nogach - porównaj z mapką ze stronki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmmm Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.centertel.pl 26.06.09, 20:20 jesteś pewien że jest prowizja przy wypłaciz bankomatu ? mam konto z bezpłatną wypłatą więc nie wiem dlaczego w bułgarii miała by byc prowizja , no i jaka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jas i tylko ja Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 20:36 Witam :) prawdopodobnie wybieram sie do SB we wrześniu na jakies 12 dni. Mam zamiar wykupic wycieczke bez jedzenia i zywic sie sama. Nie jestem wymagajaca - zamierzam wziac ze soba troche zupek chinskich, i tym podobnych. chce kupic troszke pamiatek, na obiad wystarczy mi jakis gyros czy cos takiego, nie musze kupowac calych zestawow. w zeszlym roku wyzylismy ze znajomymi w ten sposob bez problemu w Grecji. No i przydalaby sie jecszze kasa na imprezy/dyskoteki koniecznie :D Jak myslisz, ile mniej wiecej wziac ze soba kasy? tam obowiazuje Lew bulgarski prawda? Nie chce sobie niczego zalowac ale wybitnie szalec tez nie mam zamiaru :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 213.77.101.* 26.06.09, 21:07 a widziales moze Magnolia Garden apartamenty, nie hotel? podobno nowy Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bartunia Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 21:23 dziękuję bardzo za info, mam jeszcze pytanko - czy daleko jest z Forum do tego "Grill Bar Słoneczny Brzeg"? jakie knajpki / restauracje w okolicy Forum są godne polecenia? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pokemon Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 21:48 czytam , czytam i dziwie się, ze ludzie zadają pytania typu ile mam zabrać kasy i ile co kosztuje. Zastanawiam się czy nie zacznie ktoś pytać ile ma zabrać ze sobą par majtek czy skarpetek. Ludzie opamiętajcie się i pomyślcie zanim zadacie pytanie. Przecież każdy co innego je, pije i każdy wie jaki jest przelicznik lewa więc niech skalkuluje a nie pyta ile zabrać kasy ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 22:04 mmmm wiesz jezeli masz zlote konto z full bajerami to byc moze nie masz prowizji - czytaj tutaj wiecej na temat: www.tvn24.pl/12692,1606623,0,1,za-granica-wyplacisz-za-darmo-tutaj-dowiesz-sie-gdzie,wiadomosc.html jas i tylko ja hmmm, tak tutaj obowiazuje lew BG, a ile wziąć kasy - nie wiem, sam zawsze biore wiecej i oceniam na miejscu - lepiej miec na zapas niż zeb mialo zabraknąć, weź ok 200-300 euro na 1 os Gość: :) niestety nie mama-bartunia jezeli za plecami masz recepcje forum to kieruj sie w lewo, 1 skrzyzowanie - idziesz dalej i poprawej bedą tablice grillbaru - obok amfibii hotelu - prosze w miare mozliwosci pozdrowic ekipe od "pawła" :) moze spotkamy sie na miejscu , knajp jest cala masa - nie testowalem wiec nie polecam - ale zachecam do sprawdzania samemu:) pokemon hahah chyba powinienem otworzyc poradnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.kielce.vectranet.pl 26.06.09, 22:50 Czy znasz hotel sunny view north w SB,i jak można się dostac z Burgas do SB przylatujemy o 8 rano (czworo dorosłych i dwoje dzieci)Z góry dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 23:09 na lotnisku są taxi - wiem ze cena za transfer z SB (oficjalna cena do lotniska) to ok 25 euro za jedno auto, odwrotnie moze byc inaczej , kiedy przylatujecie? bo moze moglbym zorganizowac jakis tanszy transport - w razie co piszcie na email ten w stopce (zamiast malpy @) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 23:20 niesety wiekszosci hoteli nie znam - budują sie szybciej niz jestem w stanie je odnaleźć ;) na mapie jest - widac ze centrum- blizej sweti vlas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sikorka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.139.146.110.koba.pl 26.06.09, 22:49 Może kilka słów o hotelu Isola Paradise? Z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 26.06.09, 23:24 niestety nie znam, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grazkaa Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.e-wro.net.pl 27.06.09, 12:38 witam, czy znasz hotel Planeta? w necie wyglada atrakcyjnie ale jak jest w rzeczywistości ?:) jaka pogoda jest teraz w SB ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 13:21 na oczy go nie widzialem - jest w centrum (wg mapy) takze napewno troszke bedzie glośno i tłoczno,pogoda jak to w SB - 4 chmurrki na niebie , w sloncu gorąco , ok 27-28 stopni, woda ok 24 Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 18:06 pawel.slonecznybrzeg napisał: > na oczy go nie widzialem - jest w centrum (wg mapy) > takze napewno troszke bedzie glośno i tłoczno Ja wiem? Na razie w Słonecznym Brzegu mało ludzi coś. Hotele pustawe, sporo lokali niewynajątych, knajpy poza centrum taka samo, lub wręcz zamknięte. KRYZYS? Ale to to dobrze, pewno w przyszłym roku spusczą ceny, albo urealnia kurs Leva. ( W tej chwili około 2.30 zł ) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 19:18 A czy na bułgarskich plażach można znaleść muszelki :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 19:28 czarnaporzeczka2602 napisała: > A czy na bułgarskich plażach można znaleść muszelki :) Można, ale po co się schylać skoro są też na straganach, gotowe wypucowane. Sprzedawca je zapakuje i poda. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 19:41 Owszem można kupić ale to nie to samo, wole zbierane przeze mnie :) nawet jeśli są brzydsze od tych do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulis7 Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:07 czy są biura turystyczne lokalne , czy są tańsze niż w hotelach.Chodzi mi konkretnie wycieczka do istambułu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 22:06 ulis7 ceny podobne - mogą byc ciut tańsze, ale moim zdaniem bezpieczniej kupic u rezydenta - zawsze mozesz (jezeli cos bedzie nie tak) zareklamować czy cokolwiek - jeszcze ewentualnie są tańsze opcje poszukać transporetu na wlasną ręke i zwiedzać samemu czarnaporzeczka2602 muszelek jest masa - ale takich małych - wiekszosc niestety popękana (przynajmniej dzis tak bylo) - ale jak sie poszuka to napewno sie znajdzie turx01 to fakt , że jest sporo pustych lokali do wynajecia (nie tylko w cecntrum) - ale w centrum i tak jest zawsze tłoczno no i ten "szum" miasta , a jeszcze nie ma lipca, jak dla mnie centrum to miks pijanych europejczyków, taksówek, ciuchci, naganiaczy, czaugi i house, i bazarków z podróbkami no - tego kryzys w SB nie zabrał na dno Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg 27.06.09, 22:53 pawel.slonecznybrzeg napisał: > naganiaczy, czaugi i house, i bazarków z podróbkami > no - tego kryzys w SB nie zabrał na dno Jeżeli zabierze to na końcu, bo to jest clou Słonecznego Brzegu :-) Zauważyłem także inne zjawisko potwierdzające zjawiska kryzysowe - między 13 a 25 czerwca o dziwo spadły lekko ceny na tych bazarkach, a powinny teoretycznie wzrosnąć. I to nie owoców czy innych tego typu artykułów, lecz typowych wakacyjnych - ręczników plażowych i innego sprzętu. Znaczy popyt poniżej oczekiwań ;-) Co do muszelek - plaża w Sozopolu składa się pół na pól z piasku i drobniutkich kawałków muszelek. Tam jest prawdziwe zagłębie muszlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pepe Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.centertel.pl 28.06.09, 08:53 odnośnie Stambułu ,w jaki sposób poza wycieczką autokarowa można sie tam dostać na własna rękę , samochodem wypożyczonym wiem że nie ,a czy są w takim razie jakiej inne możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 28.06.09, 09:39 są inne mozliwosci - np taxi(drogo), bus, ew prywatny kierowca - jezeli jest was nieduzo to ja dysponuje tutaj autem (w razie co piszcie na email) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg 28.06.09, 11:52 Gość portalu: pepe napisał(a): > odnośnie Stambułu ,w jaki sposób poza wycieczką autokarowa można się > tam dostać na własna rękę , samochodem wypożyczonym wiem że nie ,a > czy są w takim razie jakiej inne możliwości? 2 -3 lata temu można było tam popłynąć(?) wodolotem z Neseberu. W tym roku nie nie rzuciło mi się w oczy żeby takie rejsy organizowano. Może w pełni sezonu wznowią? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 28.06.09, 09:43 turx01 napisał: > > Jeżeli zabierze to na końcu, bo to jest clou Słonecznego Brzegu :-) hahaha - prawda -to bedzie oznaczalo K.O. dla Słonecznego Brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
moon_m7 Re: Raport Słoneczny Brzeg 28.06.09, 12:17 Witam. Bedziemy w SB od 21 lipca w hotelu Delfin. Jesli znasz ten hotel i mozesz cos o nim napisac bede bardzo wdzieczna:-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Junior Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.09, 12:24 Witam. 18.07 z dziewczyna wybieramy sie do SB do hotelu Trakia Garden. Masz moze jakies obiektywne informacje na temat tego hotelu, bo wiadomo ze w biurze podrozy jest on najsliczniejszy. Bylem juz w Bulgarii 3 lata temu w Czarnomorcu, tam ceny byly bardzo przystepne, mocno roznia sie od tych w SB? Mozesz polecic jakies knapjki z dobrym wzglednie tanim jedzonkiem? Zanotowalem juz sobie ten grill-bar i markety w ktorych mozna sie zaopatrzyc w rzeczy pierwszej potrzeby. Polecasz z Polski wziasc euro i na miejscu wymieniac? Z tego co pamietam to 3 lata temu prowizja za wyplate pieniedzy w bankomacie wyniosla hmm.. kolo 10-20pln. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mj Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.centertel.pl 28.06.09, 13:43 a czy masz może jakieś praktyczne wskazówki jak najtaniej można kupić lot samodzielnie w przypadku gdybyśmy chcieli przylecieć bez biura i wynająć apartament np za Twoim pośrednictwem Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 28.06.09, 14:22 Junior hotelu Delfin ani Trakii neistety nie znam - ale jeżeli stoją dluzej niż rok - to jest dobrze :) - Bulgarzy z pewnościa zdążyli jużpodokręcać karnisze, naprawić prysznice itd;) do BG brać przede wszytkim EURO- napwno nie złotówki,i w drugą strone - w Polsce nie kupować lew bo też sie nie opłaca, dobrze można zjeść w djanny i condorze (to juz chyba wszyscy znaja) mj napewno kalkulowałoby sie przyjechac autokarem (koszt ok 400-500 zl w obie strony ) -ale wiadomo że szkoda urlopu (2 dni) na przejazdy, napewno lata teraz WIZZAIR, a oprócz tego LOT (raczej drogo), warto zapytac w biurach podróży o sam przelot (maja wykupione czartery i z tego co wiem to zdaża sie że samolot leci z paroma pustymi miejscami), chociaż jeżeli teraz sie za to zabieracie (w sezonie) to moze być niestety drogo, musicie zobaczyc jak z przelotem i sobie przekalkulowac czy sie opłaca - ponieważ może być tak , że dopłacicie sobie do przelotu 2-3 stówki i bedziecie miec w tym nocleg i np sniadania, roznice czasami naprawde są niewielkie; w razie co piszcie na email (ponizej) lotnisko burgas: www.bourgas-airport.com/l_en/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jakobi7 Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 14:43 czy masz jakieś miejsca po drodze do spania (jazda autem) i czy do BG można tylko na dowód osobisty Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro fajne dyskoteki 28.06.09, 14:56 Kilka lat temu bylem w SB.Na glownym deptaku naprzeciwko hotelu Kuban byly dwie fajne dyskoteki na na powietrzu.Zadaszone i bardzo eleganckie.Przychodzili tam glownie turysci z zachodu.Czy dalej prowadza dzialalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myszaaa hotel Berlin św. Właz IP: *.hafnet.dk 29.06.09, 15:28 Witam , a wiesz coś może na temat hotelu berlin w św. włazie, lecę tam 15 lipca z rodzinką. Przeglądałam forum , ale nie ma za wiele info o tym hotelu, może ktoś był tam niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bikininini Re: hotel Berlin św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 15:59 A może hotel Ricka znasz/ kojarzysz/widziałeś? z tego co wyczytałam jest to nowy hotel /istnieje od 2006 r./ i znajduje sie blisko Royal Palace Helena Resort i Fiesta Beach. Jak daleko stamtąd do plaży i centrum? Z góry dzięki za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 90909090 ... IP: *.bialystok.vectranet.pl 29.06.09, 17:53 witam jak mozesz powiedz jak tam teraz jest z wodą czy kwitnie bo slyszałem ze sa okresy kiedy jest brudna i mnustwo jakiś zarośli pływa. i jak z meduzami duzo jest? piszesz zeby brac euro a co z dolarami mniej sie opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
asala-monik Re: ... 29.06.09, 19:05 pawle,czy oprócz tej knajpki po lewej stronie przy zejściu na plazę przy głównym deptaku,która spłonęła paliły sie kilka dni pozniej jakies inne knajpy w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: ... 30.06.09, 12:06 asala-monik napisała: > pawle,czy oprócz tej knajpki po lewej stronie przy zejściu na plazę przy główny > m > deptaku,która spłonęła paliły sie kilka dni pozniej jakies inne knajpy w SB? aha i ktoś ost mowil że coś spłonęło - ale co i gdzie to nie wiem, wiem tylko , że na miejscu byl jeden strażak i wodę do gaszenia brał z knajpy Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: fajne dyskoteki 30.06.09, 22:49 szpiro napisał: > Czy dalej > prowadza dzialalnosc? Dyskotek jest w Słonecznym Brzegu "jak psów". Na deptaku októrym piszesz jest ich kilka: The Corner, Iceberg, Revolution, Den Glade Viking, i kilka tzw. "Dance Bar" - np Cocoon w hotelu Kuban, Amora etc .. tinyurl.com/n25eke Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: froth Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: 94.78.133.* 29.06.09, 20:51 Witam, Czy wuesz coś o hotelu Dolphin koło rawdy ? Jakie są tam warunki ? Powiedz mi czy ile mniej wiecej powinien miec pieniedzy chlopak z dziewczyna na 12 dni pobytu ? Jaka pogoda ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 08:12 A czy Ty Pawle nie jestes rezydentem w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 10:33 szpiro tam w rejonie kubana wszystko raczedj dziala 90909090 woda jest ok, bardziej slona niz w polskim morzu, meduzy się zdarzają, kraby ponoć też:), zielsko (a wraz z nim muszelki i kamienie) owszem pojawiają się , ale wtedy jak są duże fale (poza tym fakt pojawiania sie zielska oznacza raczej ze woda jest czysta bo coś w niej zyje;)), wiadomo, że woda jest czysta na poczattku sezonu - potem robi sie coraz gorzej, ale dramatu jakiegos raczej nie ma, 1 euro = ok 1.91 lew 1 dolar = 1.33 lew (dane z teraz - kantor CROWN) asala-monik tzn na poaczatku sezonu niedaleko multiplace coś sie paliło, czarnaporzeczka2602 hahaha nie , nie jestem;) słuchajcie kochani ! nie znam wszystkich hoteli - chyba tylko wlasnie rezydent , ktory bylby tutaj 5 sezonów i za kazdym razme z innego biura moglby cos powiedziec o funkcjonowaniu poszzcz hoteli - wiec umowmy sie , ze jezeli nie odp na pytanie pt :jaki jest dany hotel tzn ze nie wiem - wiec sie nie wypowiadam, odnosnie : ile wziąć pieniedzy : ceny podobne do polskich przy czym jedzenie w rest - moim zdaniem- ciut tansze, przeliczcie sobie co i ile potrzebujecie, jak sie bawicie i wyjdzie wam kwopta - przy czym zawsze lepiej wziac wiecej niz mniej pozdr ze slonecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz2406 Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.eeft.com 30.06.09, 11:33 Pawle, mam pytanie o sklepy i restauracje w poblizu hotelu Fiesta Beach. Lece z dwojka malych dzieci i spraw zakupow i wyzywienia jest dla mnie wazna. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 12:03 napewno coś znajdziesz - o tanich sklepach pisalem juz - mladost (market kolo dyskoteki multplace) - jezeli dzieciaczki male (ponizej 2 latek) to przygotuj sie na chorowanie - zawianie ucha, gorączka i kupka na okrągło ;) warto też pare rzeczy - w sensie jedzenia zabrac z polski jezeli bylby problem tutaj z kupieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
rose_monika1 Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 14:19 No to wystraszyłeś mnie na Amen:) Też lecę z małym dzieckiem (22 miesiące) i strasznie się boję o jej reakcję na klimat i jedzenie:( Ale zaopatrzyłąm się w DUŻĄ apteczkę:) Mam nadzieję, że nas ominą wszystkie choroby:) Pozdrawiam i życzę miłego pobytu:D Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 01.07.09, 16:06 rose_monika1 napisała: > No to wystraszyłeś mnie na Amen:) Też lecę z małym dzieckiem (22 > miesiące) i strasznie się boję o jej reakcję na klimat i jedzenie:( > Ale zaopatrzyłąm się w DUŻĄ apteczkę:) > Mam nadzieję, że nas ominą wszystkie choroby:) > Pozdrawiam i życzę miłego pobytu:D im wiekszy sezon tym wiecej zarazy w powietrzu i wodzie - dziecko niech raczej się kąpie w morzu a nie na basenie, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wczasowiczka Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.dream.net.pl 05.07.09, 13:29 Witaj tak śledzę te wszystkie twoje informacje i już sama nie wiem chyba sie pogubiłam, napisz mi nazwy restauracji godnych polecenia, nazwę marketu, czy jest bank i bankomaty, to wszystko w Sł. Własie jak daleko do Słonecznego Brzegu, czy można dojść pieszo. Z góry dziękuję pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablonas Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.devs.futuro.pl 16.07.09, 20:58 Dzisiaj wróciłem z SB :) generalnie bardzo fajnie tylko na wszystkim zdzierają :D. Polecam wszystkim knajpę Condor za główna drogą prawie na wysokości Centrum. Dobre jedzenie i o połowę a nawet 3 razy tańsze niż w knajpach przy plaży. Fajnie knajpki godne polecenia to The Garden i prawie na przeciwko Mexicana :) Wszędzie są tzw. Supermarkety wielkościowo ala In Medio hehe. Ceny mhm na mniejsze zakupy typu 1-4 piwa OK ale większe chodźcie do Mladost bardzo schowany ale jest obok Multiplace trzeba popytać turystów prawie każdy wie gdzie to jest ;) Kolejki w tym sklepie do kas są gigantyczne lecz ceny o połowę mniejsze niż w tych w tzw. supermarketach hehe. Pogoda OK byłem od 2 lipca do dziś tj 16 i tylko raz cały dzień były chmury. Ceny olejków do opalania x3 niż w Polsce także polecam zabrać swoje. Jak macie jakieś pytania to piszcie - oprócz tych o hotele jest ich tam masa i nie sposób ich ogarnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 12:05 odnosnie leżaków i parasoli parasole mozna kupic w młodości wlasnie - ok 12 lewa za szt , a leżaki w multihaus (przy wjezdzie do SB od Burgas) jest to sklep meblowy czy jakoś tak, jak macie swoj sprzet szukajcie plaży nie ogrodzonej sznurkiem i już, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzesiek Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.prenet.pl 30.06.09, 18:31 Witam mamy zamiar jechać do kompleksu hotelowego ROYAL SUN możesz coś powiedzieć na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 22:29 nie znam, ale jezeli wiecej niz 3 gw to powinno byc ok - mozna jechac:) zreszta w slonecznym napewno w razie jakiejs porażki z hotelem znajdziecie cos w zamian Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.09, 11:04 Witam...Pawel wiem ze masz juz pewnie dosc pisania o cenach itp ale ..moze napisz pare cen...ile kosztuje np pizza? ile piwo w sklepiej...ile piwo w pubie..ile obiad...i czy placi sie za wstep na disco...:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 19:50 I jeszcze jedno: południowa część SB to ta bliżej czy dalej Neseberu? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 01.07.09, 20:14 Gość portalu: Ania napisał(a): > I jeszcze jedno: południowa część SB to ta bliżej czy dalej Neseberu? blizej nesebaru i blizej mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 30.06.09, 22:20 masterhaus znaczy sie Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Raport Słoneczny Brzeg 20.07.09, 00:58 super plaża z własnymi parasolami przy budce ratownika numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Raport Słoneczny Brzeg IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.09, 12:49 Witam...Pawel wiem ze masz juz pewnie dosc pisania o cenach itp ale ..moze napisz pare cen...ile kosztuje np pizza? ile piwo w sklepiej...ile piwo w pubie..ile obiad...i czy placi sie za wstep na disco...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg 01.07.09, 16:05 kocham Was!! - pisze ceny mniej wiecej - ceny róznią sie pomiedzy sklepami - szczegolnie ceny napojów, piwo zagorka (1,5l) - ok 2-2,5 lewa (sklep) piwo 0,5 l w pubie - 1-2 lewa kawa 1 lewa (pub) pizza duza - ok 6-10 lewa(restauracja) obiad dla jednej osoby w rest (do najedzenia sie po brzegi) - ok 10-15 lewa - w zaleznosci od lokalizacji knajpy no i rodzaju jedzenia fajki - jak w polsce ok 3-4 lewa za paczke cola 1,25 l w sklepie ok 1,6-2,2 lewa na stronie grill baru jest przykladowy cennik - spisany pare dni temu żywcem z menu - w zakladce ksiega gosci Odpowiedz Link Zgłoś
hipciooo Re: Raport Słoneczny Brzeg 20.07.09, 01:01 nie no picce jesc w Bułgarii to przesada:) Kjufte kebapcze, kaszkawal, szopska, tarator - to trzeba smakować ceny tak jak pisał Paweł. Kjufte i kebapcze około 1-2lv za sztukę do obiadu należałoby skonsumować 3. szopska 3-4lv. Frytki 2lv. Odpowiedz Link Zgłoś