Gość: Zuzia IP: *.pekao.com.pl 24.08.01, 13:08 Jadę tam za tydzień. Mam okropne przeczucie, że źle wybrałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marceli Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.edipresse.pl 24.08.01, 18:08 Ja tez jade tam za tydzien :))) , wiem juz o tym miejscu duzo zlych rzeczy zapraszam do konwersacji na prv kabat9@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dor.ka Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? 29.08.01, 14:18 Po powrocie koniecznie napiszcie o swoich wrażeniach. Chciałam skorzystać z tego hotelu w końcu września. Wypoczywajacie dobrze!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marceli Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 10:28 wlasnie wrocilem :)) pyt=kabat9@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 15:32 Bez przesady. Jest to hotel ***, więc nie można spodziewać się cudów. Jest czysto, klima działała bez zarzutów, 2 baseny, teren ładny, cały w kwiatach ( czerwiec ). Śniadania raczej marne, ale Grecja z obfitych śniadań nie słynie. Wystrój dość skromny, ale w końcu nie po to się jedzie na Kretę, aby siedzieć w hotelu. Do Agios Nikolaos pieszo ok. 40 min. ( koniecznie przez plażę Nieckermann''a ), taksówka za 1500 drachm. Polecam kolacje w pobliskiej tawernie Dimitri''s - pycha i niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fi Re: do Ani IP: *.chomiczowka.net.pl 29.08.01, 21:35 Aniu! Czy pamiętasz inne nazwy tawern w Ammoudarze (czy była "THE BEST OF AMMOUDARA?). Bardzo potrzebuje tej inf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: do Fi IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 11:26 Chyba pierwszy list nie przeszedł. Niestety nazw nie pamiętam, Dimitris b. nam pasował. Od firmy dostajesz gratis kieliszek ouzo ;-))). Inne knajpy w Ammoudarze są położone wzdłuż drogi do Agios, wygladaly na typowe lokale dla turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: do Fi IP: 172.24.102.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 15.10.01, 16:19 Ja tez tam byłem. Jeśli chodzi o Dimitrisa to facet obsługuje od niechcenia, co drugi dzień daniem dnia jest ta sama potrawa, swoja grecką wylewność wysoko ceni (jeśli jesteś Brytyjczykiem z dużą kaską to i owszem przywita Cię serdecznie)a ceny chyba najwyższe w okolice. Tawerny w centrum Ammoudary sa tańsze mimo iż wyglądają bardziej komercyjnie, obsługujący bardzo mili, większy wybór dań (u Dimitrisa nie zjesz mousaki czy souvlaków bo jak on sam twierdzi te potrawy trzeba sprzedać zaraz po przygotowaniu więc ciekawe kiedy są przygotowywane potrawy, które serwuje)a na koniec dostaniesz talerz z owocami lub lampkę metaxy czy też kieliszeczek likieru. Tak naprawdę to bardzo gorąco polecam tawernę "o Nontas" na samym początku Agios Nikolaos (przy barze z gyrosem po prawej stronie). Jedzonko rewelacyjne smakowo i cenowo, po posiłku raki na koszt firmy, a obsługa zawsze z naturalnym uśmiechem na twarzy. Polecam i miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 22:59 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 02:11 Czy wy napewno o tym samym, bo nie łapię. Gdzie Rzym gdzie Krym , gdzie Ammudara gdzie Agios Nikolaos???????? Ludzie , czy ja czegoś nie rozumiem? Co innego tu co innego tam. Jeżeli chodzi o Ammudarę to najlepsze żarcicho dostaniesz w jedynie , prawdziwie oryginalnej tawernie "Kreta house" , którą prowadzi przeuroczy dziadek - mr. Taki. Nastrój iście kreteński a żarcie... niebo w gębie. Można też kupić to samo wspaniałe białe wino , które serwują do posiłku (tylko w prawdziwych glinianych dzbankach!), notabene pochodzące z prywatnej winnicy mr. Taki'ego. Tyle o żarciu w Ammudarze. A w A.Nicolaos nie jadłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: 157.25.164.* 16.10.01, 10:07 Koło Agios Nikolaos znajduje się miejscowość Ammoundara. Ammoudara leży koło Heraklionu. Co do Kreta House - zgadza się. Najlepsze kreteńskie jedzenie w bardzo przystępnej cenie, w bardzo przyjemnej atmosferze. Właściciel - wspomniany "dziadek" wykazuje wielką troskę o gości i szczególnym sentymentem daży Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 01:53 Zwacam honor - nie miałam pojęcia o istnieniu miejscowości brzmiącej niemalże tak samo jak w/wspomniana Ammudara. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: 172.24.102.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 17.10.01, 12:54 Małe sprostowanko. Miejscowość koło Agios Nikolaos nazywa się tak samo jak ta koło Hersonissos i jest to nazwa Ammoudara (nie Ammoundara). Od jednej z rezydentek wiem, że miejscowowści o takiej nazwie jest na Krecie trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 22:59 Aha , więc w wymowie brzmiących tak samo jest ich aż trzy! Hmm , być może. Z pewnością ta koło Heraklionu wygląda w pisowni tak: Ammudara a że wszystkie trzy brzmią tak samo... no cóż na Krecie to nie nowość. Jest kilka Sisi jest kilka Bali , dobrze , że stolica ma jedną nazwę , choć gdyby nadal nią była Chani to kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: 157.25.164.* 22.10.01, 17:43 Pisownia wg przewodnika Dumont'99 Kreta. Potwierdzona na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 00:54 Sama jesteś Ammoundara. Jednak Ammoudara - mapa Nelles, potwierdzone na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Czy znacie hotel Alkion z katalogu Big Blue na Kretę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 01:39 Nie ma o co kruszyc kopi... Jak ją zwał tak zwał a i tak czy to ta koło Hersonissos czy koło Heraklionu - jednakowo beznadziejne. O co ta pyskówka????? Odpowiedz Link Zgłoś