Dodaj do ulubionych

Symi, z biurem czy na wlasna reke?

02.05.17, 17:45
na Krecie byłem na balos gramvousa z biurem Grecos, koszt wycieczki za mnie i zonę 100e. Jak się okazało później, biuro zawiozło mnie tylko do portu w Kissamos kupiło i dało bilet na statek, i tyle ich przez cała wycieczkę widziałem (fakt, do niczego potrzebni nie byli). Dojazd z Agia Marina do portu Kissamos kosz z 2 euro, BILET W PORCIE KOSZTOWAŁ 20E A OSOBĘ, czyli wycieczka kosztowałby 44e za 2 osoby a nie 100e! Pytanie, czy przypadkiem wycieczka na Symi na Rodos nie wyglada podobnie, ze lepiej tak wycieczkę samemu sobie zorganizować? jesli tak to z jakiego portu rusza statek na symi itp??

pozdrawiam, jebak_teoretyk
Obserwuj wątek
    • matador1954 Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? 02.05.17, 20:59
      Prom z portu w Rhodes ,katamaran.www.12ne.gr/en/itin_search.asp
    • Gość: promi Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.17, 22:44
      No to nieźle dałeś się wycyckać, ale jak to mówią "głupich nie sieją".
    • Gość: Andrzej Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.17, 23:50
      Sznowny panie Yebak ,że tak napisze ,wiesz do cholery co chcesz robić na swoich tygodniowych wczasach??? Najlepiej korzystaj z plaż i miej wszystko w dupie. Nie da się ,tak jak pytasz wszystkiego obrócić na tzw. wariackich papierach. Jak już tam bedziesz to ustal sobie ,że jednego dnia jestem tu ,a drugiego tam. Nikt nie napisze ci ,ze w ciągu jednego dnia zwiedzisz tyle i to bedzie akurat na twoje potrzeby. To ,ze biura ,żdzierają dobre 100 % zysku na fakultywach jest oczywiste. Jak ktoś ceni sobie czas i na wczasach ma wszystko gdzieć ,to wykupuje wycieczkę za 50e potem bus podjeżdza pod hotel, wsiadają i wysiadają i potem kopa w dupę radż sobie sam ,tak jak napisałeć. Na tym polega ten zarobek ,jak nie chce się komuś na przystanek wyjść ,to niech płaci. Jednak jest małe ale w tym wszystkim. Biorąc pod uwagę Symi z portu na Rodos ,to taki fakultet jak kosztuje np. 35e /w zależności od sezonu i miejsca biura sprzedającego/ to jeśli płacisz za tą wycieczkę w Falirakach to w cenie masz dojazd do portu i zpowrotem a to jest ok 5e/os
      Zawsze ktoś na tym zarobi i to sporo, bo jeśli indywidualnie w sezonie Symi kosztuje 25e z portu, to dolicz dojazd nawet z Lindos za 6e w jedną strone, to i tak b ędzie to 37e
      Na Symi z portu w Rodos są oczywiście rejsy wycieczkowe za cenę 25e i najpierw płynie się do zatoczki z miasteczkiem a potem do klasztoru w Panoramitis i wraca się czas 9-18 Regularnym promem możesz samemu tak travel.viva.gr/ferries/booking/itineraries?fr=44&tr=129&ddt=2017-07-12&adt=2017-07-12&ret=true&hv=false Czyli np. od 8,30 za 19 e i powrót o 16 za 14,50 Czyli jest zawsze drożej i nawet jak posprawdzasz swoje daty to i tak nic nie zmienisz.
      • yebak_teoretyk Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? 03.05.17, 12:27
        ale ja tam będę dwa tygodnie :(
        • alajna2 Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? 03.05.17, 20:37
          Do jakiego hotelu jedziesz???
          • yebak_teoretyk Re: Symi, z biurem czy na wlasna reke? 03.05.17, 20:56
            Smartline Ellia (ex Saint George).
      • Gość: też Andrzej Spacja, spacja, qrva, spacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 15:31

Panie Andrzeju Szanowny,

Litości! Zrób nam pan, prosimy, przyjemność i przeczytaj pan o zasadach stosowania znaków interpunkcyjnych ze szczególnym uwzględnienia przecinka (,) w korelacji ze spacją. Pana pisanie, panie Andrzeju, czochra nasze wrażliwe wyczucie stylu i poprawnego pisania.
        Wierzymy, że nasza prośba dotrze do pana i zostanie wysłuchana.

Z nadzieją pozdrawiamy
        KG (kochający Grecję)
        • Gość: Andrzej Re: Spacja, spacja, qrva, spacja! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.17, 15:54
          gościu @też Andrzej. To nie jest forum ortograficzne,jeśli jesteś tak wrażliwy o zasady stosowania interpunkcji z innymi znakami, to poczytaj sobie setki innych postów a nawet ten od autora wątku. Jeżeli moje pisanie bardzo cię czochra wybierz się do kościoła i wycisz przed ołtarzem.
          • yebak_teoretyk Re: Spacja, spacja, qrva, spacja! 03.05.17, 16:34
            przepraszam bardzo, ale co w moim punkcie jest nie tak z ortografia czy interpunkcją?
            • Gość: też Andrzej Re: Spacja, spacja, qrva, spacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 16:57

Panie Andrzeju kochany,

Lubi pan piękne widoki? Greckie pewnie też. Lazur morza, białą piaszczystość plaż i zieleń gajów oliwnych? Po co to zaśmiecać kulawym stylem. Towarzysko też się pan, panie Andrzeju, nie stara? Nos rękawem pan wyciera i frappe też pan siorbie ponieważ inni, buraczano-pszenni, tak czynią? Stwórz pan kolejną listę wylotowa dla takich właśnie. Nie musi pan, panie Andrzeju, dziękować za życzliwą konstruktywną sugestię ale zwracanie uwagi, że inni tak robią nie jest przekonywującym argumentem. Sądzę, że po namyśle i pod osłoną nocy zgodzi się pan ze mną:) Proszę się już przy tym nie upierać. Przypomnę, hasło na dzisiaj - spacja.

Panie Teoretyczny yebaku,

Moja uwaga nie dotyczyła pana. Do pana nic nie mam. Teoretycznie:)

Pozdrawiam obu panów.
              • Gość: Tiurysta Re: Spacja, spacja, qrva, spacja! IP: *.home.otenet.gr 03.05.17, 20:46
                Frappę trudno siorbac bo ciągnie się ją przez słomkę .no chyba że koncowka to wtedy zasysa się powietrze i nie ma siorbania tylko jest zassanie powietrza. Ale może mówimy o innej frappę takiej jak w PL podają!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka