Dodaj do ulubionych

Rodos z Open Travel-opinie

IP: *.chello.pl 27.06.06, 21:57
co sadzicie o tym biurze,byl ktos z nimi na Rodos? dzieki za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: stasio Re: Rodos z Open Travel-opinie IP: *.devs.futuro.pl 28.06.06, 08:23
      Hotel Lomeniz w miescie Rodos jest bardzo polecany. Zobacz na forum.
      wakacje.pl

Albo wkleje Ci, co sam tam tez nazbieralem, bo myslalem o tym hotelu.

"Po drugiej stronie miasta/ wschód/ warto trafić na plażę Zefiros,zero tłoku/w
      pobliżu jest tylko jeden hotel/,prawdziwy piasek nie kamienie,spokojna woda,bo
      to zawietrzna strona wyspy"

I trochę inna opinia: \"Byłam w hotelu Lomeniz .Były to jedne z bardziej
      udanych wakacji ,również z uwagi na to,że wybrałam ten hotel.Jest on co prawda
      zlokalizowany w podupadającej lub robiacej takie wrażenie dzielnicy miasta-z
      dala od dzielnic typowo hotelowych.Ja tę dzielnicę określałam
      mianem\\"robotniczej\\".Do OLD TOWN i dzilnicy hoteli jest ok.30 min.piechotą
      lub 35 min.miejskim autobusem za0,9 Euro,który najpierw objeżdża całe
      miasto.Dzięki swemu położeniu hotel daje możliwość obserwacji życia Greków-
      przemiłych ludzi,robienia zakupów w tanich supermarketach,jedzenia w
      prawdziwych greckich knajpkach.Hotel leży 0,5 min.od małej ,brzydkiej i brudnej
      miejskiej plaży ale z uwagi na fakt ,że plaża jest od wschodu to jest trochę
      piaszczysta i nie wieją tam tak silne wiarty-można długo popływać.Hotel jest w
      Rodos więc można samaemu w porcie kupować wycieczki-np na Symi-10 EUR
      oszczędności/22E w porcie,32EUR w BigBlue/.Można z dworców autobusowych samemu
      jeżdzić po wyspie,można codziennie wieczorem pójść na stare miasto,blisko do
      klubów,dyskotek.Taki spacer świetnie robi na figure.
      Sam hotel jest w tej dzielnicy 'jak z innej bajki'.Jest to dość dobry i ładny
      hotel.Pokoje dodre dla 2 osób-dostawka dla trzeciej osoby zagęszcza
      zbytnio.Pokoje mają centralną klimę,/w położonych od wschodu jest wręcz
      chłodno/telewizor,ładne choć starsze meble.Pokoje są codziennie
      sprzątane,ręczniki wymieniane,łóżka ścielone itd.Jedzenie jest w formie bufetu-
      dla mnie bardzo dobre ,wystarczające.Hotel jest dobrze prowadzony,obsługa w
      recepcji miła i troskliwa-mówią po angielsku,francusku,niemiecku.
      Basen jest trochę mały i od rana łóżka są pozajmowane ale nikomu nie polecam
      aby na pięknej wyspie wakacje spędzać na basenie.My zwiedziliśmy całą
      wyspę.opalaliśmy się na plaży Tsambika,Prasonossi.,
      Stegna,Kalithea itd.Wypożyczenie auta to min.32 Eur/dzień.Ogólem oferta BigBlue
      w hotelu Lomeniz to za tę cenę dobry wybór.Po drodze widziałam inne
      hotele.Moim ,ze względu na to,że był w mieście Rodos byłam coraz bardziej
      zachwycona. \"

"Ja właśnie w zeszłym roku testowałąm Lomeniz z Open T. i rzeczywiście byłam
      zadowolona i z biura / jedyne biuro do tej pory bez żadnych zastrzeżeń/ i z
      lokalizacji hotelu - można było się przyczepić trochę do jedzenia, ale to
      szczegół. Można było przy okazji sobie popatrzeć jak mieszkają i żyją na co
      dzień mieszkańcy, w przeciwieństwie do hoteli w turystycznych oazach."

"Również byłem w zeszłym roku w Lomeniz z Open Travel (na przełomie lipca i
      sierpnia) w mieście Rodos. Sam hotel naprawdę w porządku, bardzo fajna
      lokalizacja i w przeciwieństwie do turystycznej części miasta na plaży więcej
      piasku niż turystów. Hotel z pewnością war swojej ceny, może przydałoby się
      tylko trochę więcej owoców.
      Natomiast co do wyboru miejsca na Rodos to tylko miasto RODOS !!!

Ja byłem z Open Travel w hotelu Lomeniz. Jak na trzy gwiazdki to niezły hotel,
      w porządku obsługa i jedzenie też niezłe. Moim zdaniem adekwatna cena do
      jakości.

Byłem na przełomie lipca i sierpnia 2005 w hotelu Lomeniz *** z Open Travel.
      Zapłaciłem 2715 zł (koszt całkowity wraz z dopłatą paliwową, dwa posiłki w
      formie bufetu) a były to trzy najdroższe tygodnie w tym hotelu. Moim zdaniem
      poziom hotelu jest w pełni adekwatny do ceny (żaden Sheraton, ale na Rodos nie
      jedzie się żeby siedzieć w hotelu) i ma jeden wielki plus (chyba
      najważniejszy), który doceniłem już drugiego dnia - ma darmową lodówkę!!!.
      Jedzenie w formie bufetu dobre (choć po tygodniu trochę monotonne) i z
      pewnością nikt będzie chodził głodny. Generalnie hotel zdecydowanie ok.
      Widziałem, że w tym rou mają jakieś zniżki przy wcześniejszej rezerwacji.
      Do centrum starego miasta idzie się około 15/20 minut. Zaletą tego hotelu
      (przynajmniej dla nas było) jest fakt, iż leży on w dzielnicy mieszkalnej a
      dzięki temu nie było tłoku na plaży (trochę piaszystej, ale w wodzie raczej
      kamienistej). Co do plaży to plaże w mieście Rodos są nie ciekawe (kamienisto-
      żwirowe). Natomiast samo miasto jest FANTASTYCZNE!!! Polecam drogę wokół murów
      starego miasta, zamek Joannitów no i oczywiście stare miasto. Ja spędzałem tam
      po 6, 7 godzin dziennie.
      Dlatego jeśli zależy Wam na pięknych plażach to odradzam miasto Rodos, ale
      jeśli lubicie zwiedzać to jest to idealne miejsce.
      Co do zwiedzania wyspy to my wynajęliśmy samochód na dwa dni (Opel Corsa z AC
      łącznie za 81 EUR + paliwo 19EUR). Dzięki temu zwiedziliśmy całą wyspę. Przede
      wszystkim pojechaliśmy w głąb wyspy (przępiękne drogi w górach), gdzie
      praktycznie nie było żadnych turystów. Dlatego zdecydowanie ciekawiej ( i w
      przypadku min. 2 osób wcale nie drożej) jest wynająć samochód i na własną rękę
      naprawdę zwiedzić wyspę.

Byłam na Rodos przywiałas mi wspomnienia w hotelu LOMENIZ na obrzezach miasta
      Rodos w dzielnicy Zefiros. Było cudownie chodzilismy z moim Marcinem spacerkiem
      do centrum.Starowka jak z bajki i ten imponujacy Pałac Wielkich Mistrzow
      Jonitow.Dookoła rynkustoja w rzedach małe sklepy, sklepiki bazarki. Mnostwo
      przyjemnosci dostarcza rowniez spacer po porcie. Rodos to takze bez przerwy
      swiecace słoncem, przejrzysta woda ulubiona wyspa boga słonca Heliosa. Sorka
      troche rozmazyłam sie . Rowniez polecam przepiekne Lindos , przyjemny rejs na
      wyspe'poławiaczy gabek'- Symi. Bylismy na objazdowce , ale i sami na skuterach
      objechalismy poł wyspy i to dopiero była wycieczka ,polecam !!! "
      • Gość: Ksia Re: Rodos z Open Travel-opinie IP: *.chello.pl 28.06.06, 18:52
        dzieki !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka