Dodaj do ulubionych

Kreta-hotel Dolphin Bay

11.04.03, 22:20
Czy ktoś z Was był w tym hotelu? Jeśli tak to proszę o jakieś informację na
jego temat...
Obserwuj wątek
    • Gość: witold17 Re: Kreta-hotel Dolphin Bay IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 18:33
      missundaztood napisała:

> Czy ktoś z Was był w tym hotelu? Jeśli tak to proszę o jakieś informację na
      > jego temat...
      Chodzi pewnie o hotel w Amoudara- trochę znam, bo 4 lata temu miałem tam
      wykupione posiłki. Stąd też o pokojach nic nie mogę napisać. Jest to hotel
      raczej dobrej klasy, duży, położony w ogrodzie, bezpośrednio przy plaży. W
      restauracji (ja miałem w formie bufetu) jedzenie- jak na taką masówkę- dobre,
      choć jak przychodziłem później to wybór był niewielki. Przy hotelu basen. Plaża
      niezła, piaszczysta, ale ja chodziłem na ogólnodostępną, kilkaset metrów dalej
      w kierunku centrum.
      O miescowości Amoudara przeczytasz na forum raczej same złe opinie. Jest to
      przedmieście Iraklionu, składa się z 1 ulicy wzdłuż wybrzeża, długiej na kilka
      km, z hotelami, sklepami, knajpami po obu stronach. Dolphin Bay znajduje się
      trochę dalej od centrum, w miejscu nieco spokojniejszym, do centrum i samego
      Iraklionu jeżdżą autobusy.
      Ja mimo wszystko wspominam pobyt na Krecie bardzo dobrze. Mieszkałem w bardzo
      sympatycznym, prowadzonym przez 3-pokoleniową rodzinę hotelu Lili naprzeciw
      Dolphina- gorszej klasy, ale mniejszy i cichszy. Poza tym trochę jeździłem po
      wyspie, a Kreta jest piękna. Polecam też rejs na Santorini.
      Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
      Witold

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka