Dodaj do ulubionych

Hotel Virginia Rodos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 16:16
Witam wszystkich i proszę o info na temat tego hotelu a moze ma kots
jakies zdjecia z gory dziękuje
Obserwuj wątek
    • pawel8117 Re: Hotel Virginia Rodos 21.07.15, 22:05
      Wrocilismy wczoraj. ten hotel i obsluga to koszmar. Bede reklamowal. Omijajcie go z daleka. Ale wyspa przepiekna.
      • Gość: rodos Re: Hotel Virginia Rodos IP: *.toya.net.pl 21.07.15, 22:10
        > Bede reklamowal.
        Reklama, czy reklamacja?
        • pawel8117 Re: Hotel Virginia Rodos 21.07.15, 23:16
          Reklamacja !
          • pawel8117 Re: Hotel Virginia Rodos 21.07.15, 23:41
            Przestrzegam wszystkich którzy chcą wybrać ten hotel, mimo że ładny to obsługa fatalna. Jeżeli chcesz stolik na stołówce to go sobie sam posprzątaj.Hotel przyjmuje ok 300 osób a obsługa to zaledwie kilka osób, nie są w stanie ogarnąć wszystkiego. Wałęsające się i kąpiące psy w basenie. Bułki na śniadanie czerstwe, śniadanie od 7.00 do 10.00 ale od 9.30 zakryte większość pater. Sam musisz dopraszać się o papier toaletowy. Drinki rozwodnione, możesz wypić dwadzieścia i tak nie poczujesz. Po 22.00 przysługuje 1 na osobę tak że kolejka masakra bo każdy musi stać osobiście, dorosły lub dziecko. Mimo że załatwiłem kartę do pokoju aby klimatyzacja chodziła bez przerwy panie "sprzątające zaraz ją zabrały" chyba za duże koszty, a wejście do tak rozgrzanego pokoju to masakra. A co do sprzątania to w mojej lodówce w zamrażalniku była zepsuta ryba po poprzednich lokatorach, nie mogłem domyć rąk. A szczytem było wyrzucenie jednego z gości na skutek błędu ITAKI co do dnia pobytu, gdy zaczął protestować to panie z recepcji chciały wezwać policję, a pan rezydent rozłożył ręce. Przestrzegam wszystkich przed tym hotelem.
            • Gość: Marta Re: Hotel Virginia Rodos IP: *.tauron-dystrybucja.pl 22.07.15, 11:06
              To może ja też coś napiszę, już mniej emocjonalnie. Tak się składa, że wróciłam z Virgini dzień przed Panem Pawłem. To fakt, niektórzy ludzie bardzo narzekali, głównie na obsługę, a sytuacji o wyrzuconym gościu nie słyszałam i przyznam szczerze, że mnie teraz zatkało...
              W ogólnym rozrachunku hotel wychodzi raczej na minus. Dla nas (bylam z mężem) głównym negatywem było monotonne i bezsmakowe jedzenie, przez cały tydzień praktycznie nie było konkretnego mięsa na obiad, tylko jakieś pałki z kurczaka i mdła wątróbka. Zaskakujące, że hotel na wyspie nie serwował praktycznie w ogóle ryb. Co do pieczywa to ja zawsze trafiałam na ciepłe i chrupiące. Niemniej kuchnia tam jest kiepska, szkoda płacić za allinclusive. Napoje w barze tez raczej średnie, moje ukochane wino - kiepskie, piwo - o tyle dobre, że zimne, więc orzerźwiało, napoje gazowane nie do przełknięcia. No i ta głupia zasada, że 1 drink na osobe po 22, a bar czynny do 23... pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
              Jednakże nie zgodzę się z resztą narzekania. Nie wiem, może po prostu my mieliśmy więcej szczęścia, albo jesteśmy mniej wymagający. Pokój bardzo nam się podobał, byl w części "4-gwiazdkowej", meble nowe, wygodne, wyjście na taras na parterze - mieliśmy w związku z tym 2 schodki do basenu, co było bardzo wygodne. Basen duży, woda czysta (jest jeszcze drugi basen, ale nawet nie mieliśmy czasu z niego skorzystać). Ogromną zaletą hotelu jest jego lokalizacja: z jednej strony jest w zacisznym miejscu, nie gdzieś pośrodku gwarnego teptaka, a z drugiej strony jest 5km(!) od miasta Rodos. Wypożyczasz auto i możesz jeździć codziennie wieczorem, właściwie nie tracąc nic benzyny.
              Generalnie to nie wybrałabym drugi raz tego hotelu, ale nam wyjazd się podobał, jesteśmy zadowoleni, ale to chyba ze względu na piękną wyspę niż hotel. Myślę, że niektórzy za bardzo szukają dziury w całym. Nam nic tam, aż tak bardzo nie dokuczyło, a cena była korzystna.
              • kasiek_76 Re: Hotel Virginia Rodos 27.07.15, 21:10
                Zgadzam się z poprzednikami. Byliśmy w zeszłym roku w lipcu i to co działo się na stołówce czy przy barze było i w zeszłym roku. Masakra. Kawa i napoje rozwadniane -bez smaku, drinki - ciepłe, bez lodu i nalewane jak za karę...zrobiliśmy swoje "all"- kupiliśmy martini, sprita i cytrynę i na tarasie piliśmy drinki wieczorem bo przy barze się nic nie działo.
                Jedynym plusem Hotelu był pokój w części Suite -mielismy 2os. +dostawka a dostaliśmy nowiutkie 2 pokojowe z łazienką i klimą i tarasem "mieszkanko".
                Większość czasu nas nie było bo jest co zwiedzać na wyspie więc hotel był tylko do posiłków i spania.
                W środę wróciliśmy z Krety z 3,5 * Hoteli Dias Solimar gdzie była milutka obsługa, zawsze uśmiechnięta i pomocna, stoliki czyściutko nakryte,kawę, cappuccino, czy czekoladę, wino białe , czerwone lub piwo przynosili do stolika- drinki pyszne-Barman/ nka super , napoje -cola i fanta smakowały jak powinny i gdzie ja nie piję napojów gazowanych piłam je ze smakiem.
                Nigdy więcej dużych Hoteli-też nie będę polecać Virginia Hotel na Rodos.- nie zasłużyli....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka