GoĹÄ: gość IP: *.olsztyn.mm.pl 22.06.10, 19:04 Witam, czy ktoś był na kempingu Le Serignan Plage z Eurocampu, interesują mnie wszystkie szczegóły, pierwszy raz jedziemy do Francji, będę wdzięczna za info, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jura Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:37 duży kamp ,ładny basen ,bezpośrednie wyjscie na plaże ładne ,dobry chlebek w piekarni ale trzeba być przed 9 ,codziennie wystepy ,plus dyskoteka raczej dla młodzieży, w spa można odpocząć od gwaru ,do południa luźno ale za to tylko dla naturystów ,w miasteczku niezłe owoce morza ,to tak ogólnie jeśli chcesz wiedzieć więcej pytaj ,w przyszłym roku jedziemy tam znowu miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Langwedocja IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.10, 22:13 uff, już myślałam, że nikt tam nigdy nie był, dzięki za informacje, z tego, że jedziecie tam znowu wnioskuję, że jest wszystko ok.czysto i pięknie. Chciałabym jeszcze zapytać czy tez zwiedzaliście i co polecacie zobaczyć w tym regionie np. Carcassonne. Będę wdzięczna za info na temat dojazdu, trasy, to będzie pierwszy wyjazd do Francji, z góry dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jura Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:58 a i owszem kamp z moich doswiadczeń 10 lat z eurocampem jest w pierwszej lidze żona twierdzi że jeden z piękniejszych i spa spa spa , polaków rzeczywiscie jest tam niewielu ,carcassone jest niedaleko to wypad na cały dzień ale duża frajda szczególnie dla chłopaków ,wejdź na stronę www.leserignanplage.com/serignan-plage/index.php?lg=uk&init_plan=intro ,my od lat jeździmy przez francję a75 niedość że bezpłatna to nie ma korków no i piękna widoki na wiadukcie millau , kiedy jedziecie ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga72 Re: Langwedocja 03.07.10, 20:04 > niedość że bezpłatna to nie ma korków no i piękna widoki na > wiadukcie millau wydawalo mi sie, ze przejazd wiaduktem milau jest platny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Langwedocja IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.10, 20:14 to, ze jest tam niewielu Polaków wcale mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, pracuję w turystyce więc miałam często doczynienia z rodakami, mam różne doświadczenia. Mieliśmy jechać w tym roku, ale z przyczyn o których nawet nie chce mi się myśleć musieliśmy zrezygnować, ale cały czas tym zyję i w przyszlym roku niech się wali to jedziemy. Czy z Francją jest tak samo ciężko z rezerwacją jak z Włochami,że na koniec sierpnia juz nie ma terminów? Jeśli Cię nie zniechęciłam, że to dopiero plany na przyszły rok to będę podpytywać, bo chcę juz niedlugo zrobić rezerwację, wybrałam Langwedocję i nic juz tego nie zmieni, dzięki za linka, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jura Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 20:57 niestety tańszych polskich miejsc na dobrych kampach jest niewiele ,my zrobilismy już rezerwację na przyszły rok na francję i hiszpanię , a wiadukt w millau jest płatny ale absolutnie nie warto go omijać ,bo chodź droga jest piękna to zajmuje potwornie dużo czasu i paliwa ,raz lata temu testowałem a droga jest super pusta prosta to do zobaczenia w przyszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: Langwedocja IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.10, 21:13 A kiedy jedziecie tzn. w jakim okresie przyszłorocznych wakacji, jesli to nie tajemnica oczywiście, kiedy jest najlepszy okres na ten rejon Francji? Może przyjdzie Ci ochota napisac małe streszczenie Waszych wakacji na tym kempingu, to my chętnie poczytamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jura Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 21:25 jak co roku czyli od 21.08 do 28.08 francja i potem do 04.09 hiszpania już są nizsze ceny ,temperatury pozwalają oddychać i trochę pozwiedzać ,no i nie ma już dzikich tłumów a wszystko jeszcze działa , a do streszczeń to raczej brak mi talentu literackiego ,czy dobrze widzę że krajanie z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Langwedocja IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.10, 21:53 no właśnie na termin 21.08 do 28.08.2010 już na koniec sierpnia 2009 nie bylo miejsc na Wlochy, nasza rezerwacja byla 969, złapaliśmy termin 4-11.09. Tak mi się wydaje, że to jest dobry czas na takie wyjazdy, a krajanie z Olsztyna. Nie będę oceniac talentu literackiego, obiecuję. Może napisz coś na prywatnego meila ( icudaki1@wp.pl ).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Langwedocja - Serignan Plage IP: *.router8.tygrys.net 23.11.10, 16:50 Witam, my też wyberamy się z eurocampem na ten camping (17.08 - 29.08.2011). Mam pytane o spa (otrzymałem sprzeczne info) czy jest dodatkowo płatne czy jest dostępne bezpłatnie dla wszystkich gości ? Jak wyglada sprawa z naturystami (jedziemy z dziećmi), czy jest to "zjawisko" powszechne czy raczej marginalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly Re: Langwedocja - Serignan Plage 08.03.11, 12:17 Ma > m pytane o spa (otrzymałem sprzeczne info) czy jest dodatkowo płatne czy jest d > ostępne bezpłatnie dla wszystkich gości ? Ja też jestem ciekawa, bo zastanawiamy się nad tym campingiem w maju. Mam też pytanko do osób które były już w Langwedocji - co tam jest wartego zwiedzenia? Jako, że nastawiamy się głównie na zwiedzanie, plażowanie będzie dodatkiem, to zastanawiamy się czy więcej do zwiedzania będzie w Langwedocji czy raczej wybrać Prowansję lub LW? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: Langwedocja - Serignan Plage IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.11, 18:19 Witaj Ja stawiałbym na Prowansję - IMO najwięcej atrakcji "na km2" i do tego piaszczyste plaże. Pozdrawiam Sebastian www.patrzyiwidzi.blogspot.com - blog o Prowansji Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 13:35 Ja zdecydowanie polecam Langwedocję.. Dokładniw z tych samych powodów, z których mój przedpisca polecał Prowansję :o) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 14:42 > Ja zdecydowanie polecam Langwedocję.. > Dokładniw z tych samych powodów, > z których mój przedpisca polecał Prowansję :o) > Super! Toście mi ułatwili wybór, nie ma co :D A co w Langwedocji polecasz do obejrzenia? Jakieś cuda natury? Zabytki? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 15:29 > > Super! Toście mi ułatwili wybór, nie ma co :D > > A co w Langwedocji polecasz do obejrzenia? Jakieś cuda natury? Zabytki? Znalazłem taki stary wątek (z moim skromnym udziałem). Generalnie podpisuje się pod wszystkim co tam napisano. forum.gazeta.pl/forum/w,20573,13149460,13149460,Langwedocja.htmlPozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 15:30 zoskaonly napisała: > > Ja zdecydowanie polecam Langwedocję.. > > Dokładniw z tych samych powodów, > > z których mój przedpisca polecał Prowansję :o) > > > > Super! Toście mi ułatwili wybór, nie ma co :D > > A co w Langwedocji polecasz do obejrzenia? Jakieś cuda natury? Zabytki? sorry - jeszcze raz forum.gazeta.pl/forum/w,20573,13149460,13149460,Langwedocja.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: Langwedocja - Serignan Plage IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.11, 16:57 ... wymienione w wątku (Aigues-Mortes, Pont du Gar) to Prowansja :) Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 17:56 Gość portalu: Sebastian napisał(a): > ... wymienione w wątku (Aigues-Mortes, Pont du Gar) to Prowansja:) --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: Langwedocja - Serignan Plage IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.11, 18:59 Masz racje, jednak dla mnie te okolice to bardziej Prowansja niż np. Lazurowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Langwedocja - Serignan Plage 16.03.11, 22:54 a tu moj region i moje fotki:) pozdrawiam fr.wikipedia.org/wiki/Auvergne fotoforum.gazeta.pl/uk/wulkany,janou.html Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Langwedocja... 17.03.11, 08:14 > czy więcej do zwiedzania będzie w Langwedocji czy raczej wybrać Prowansję lub LW? W obu tych regionach różnorodnych atrakcji turystycznych wystarcza na 2 tygodnie zwiedzania podczas wakacji stacjonarnych i 2 miesiące - podczas wakacji objazdowych. Ale chyba o tym już wiesz, przeglądając to Forum? Jakich atrakcji najbardziej poszukujesz? Pzdr bah77 P.S.: LW to część wybrzeża Prowansji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly Re: Langwedocja... 17.03.11, 09:27 W obu tych regionach różnorodnych atrakcji turystycznych wystarcza na 2 tygodni > e zwiedzania podczas wakacji stacjonarnych i 2 miesiące - podczas wakacji objaz > dowych. > Ale chyba o tym już wiesz, przeglądając to Forum? Tak się domyślam, że i 2 m-ce nie starczyłoby żeby zobaczyć wszystko we Francji. No ale my nie mamy, aż tyle czasu, więc musimy coś wybrać :) > Jakich atrakcji najbardziej poszukujesz? Najbardziej interesują nas wszelkiego rodzaju cuda natury, typu wodospady, wyspy, fajne, dzikie miejsca rzadko odwiedzane przez ludzi. Trochę zabytków też chętnie zobaczymy, ale ze względu na dzieci nie będziemy się koncentrować na zwiedzaniu np. muzeów. Poszukuję też oceanarium które warto zobaczyć. Na razie mam wiedzę o bodajże dwóch, jedno w Monaco, drugie gdzieś w okolicach Antibes. To jest LW. A czy w Langwedocji jest jakieś fajne oceanarium? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Langwedocja... 17.03.11, 23:59 > Tak się domyślam, że i 2 m-ce nie starczyłoby żeby zobaczyć wszystko we Francji... Zosiu, w/g mnie, 2 miesiące nie wystarczyłyby nawet na to, aby zobaczyć wszystkie atrakcje w żadnym z obu tych regionów Francji. :) > Najbardziej interesują nas wszelkiego rodzaju cuda natury, typu wodospady, wyspy, fajne, > dzikie miejsca rzadko odwiedzane przez ludzi. Trochę zabytków też chętnie zobaczymy... To się świetnie składa, bo właśnie głównie takie atrakcje sam zwiedzam i o nich piszę, m.in. w wątku, który trafnie podał tutaj Jot.be. A także np. tu (dni: 13., 14., 15.): forum.gazeta.pl/forum/w,20573,108943341,109704717,Re_wybrzeza_Atlantyku_.html Niestety, fotki (cyfrowe) z Langwedocji mam nadzieję dopiero mieć... w tym roku. ;) > Poszukuję też oceanarium które warto zobaczyć. Można zobaczyć to akwarium: www.aquarium-agde.com/a/site/main.php W/g mnie warto, tym bardziej, że piszą, że w tym roku wstęp wolny... Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly tramontane 18.03.11, 10:53 Poczytałam sobie trochę załączone wątki. Dziękuję bardzo. Przeraził mnie trochę ten wiatr "tramontane". Francuskiego nie znam, więc na stronie meteo france za dużo sobie nie poczytam. Pytanie do znawców: jakie jest ryzyko, że trafimy na ten wiatr pod koniec maja? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: tramontane... 18.03.11, 18:32 > Francuskiego nie znam, więc na stronie meteo france za dużo sobie nie poczytam. Poczytasz: translate.google.com/# bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Langwedocja... 19.08.11, 23:59 > Niestety, fotki (cyfrowe) z Langwedocji mam nadzieję dopiero mieć... w tym roku... Oto zapowiadane fotki z mojej wycieczki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,126988924,128068433,1,2.html?v=2 Zapraszam :) bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jus-ka66 Re: Langwedocja 08.05.11, 20:01 witam, minął rok od w/w/ wpisu, ponawiam zapytanie ---czy ktoś wybiera się w tym roku do Serignan Plage? My jedziemy z Selectcampu na przełomie VI i VII, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krak Re: Langwedocja IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 21:47 Witam, wybieramy się na przełomie VI i VII do Fitou, kawałek za Serignan w stronę Perpignan. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Re: Langwedocja IP: *.router8.tygrys.net 10.09.11, 09:34 Przełom VI - VII mimął jak wrażenia z pobytu ? Odpowiedz Link Zgłoś
magia-star Re: Langwedocja 08.05.12, 13:51 Cz ktoś był może na kempingu le Brasilia bardzo będę wdzięczna o jakiekolwiek info gdyż wybieramy się tam we wrześniu nie wiemy czego możemy się tam spodziewać jaka będzie temperatura itp... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SingSing74 Re: Langwedocja IP: *.piekary.net 10.10.12, 00:20 Do magia-star. Możesz opisać wrażenia z tego kempingu? Mam zamiar tam się wybrać. Na stronie wygląda ładnie, a jak jest w rzeczywistości? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olus22 Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 14:43 My byliśmy we wrześniu w la brasilia w Canet Plage już zrobiliśmy rezerwacje na przyszły rok. Dużo podróżowałam ale to miejsce mnie urzekło a sam kemping jeszcze lepszy niż na zdjęciach. Byliśmy tam 10 dni później wyjechaliśmy do Hiszpanii tam byliśmy na kempingu Villa Park. La brasilia to najlepszy kemping na jakim byłam ma bardzo dużo do zaoferowania na pewno nikt nie będzie się tam nudził. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SingSing74 Re: Langwedocja IP: *.piekary.net 11.10.12, 16:16 Bardzo dziękuję za odpowiedź. To mnie upewniło w wyborze ale dopiero na 2014. W 2013 planujemy Marine di Venezia we Włoszech. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mirek Re: Langwedocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 16:50 Byliśmy w tym roku na campie Marina di Venezia,spory camp,czyste łazienki,fajne baseny,domki eurocampu blisko plaży. Czy na campie Brassilia auto stoi koło domku czy na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olus22 Re: Langwedocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 15:32 samochód stoi obok domku jest to najlepszy campig w całej ofercie Eurocampu Odpowiedz Link Zgłoś
magia-star Re: Langwedocja 11.04.13, 13:03 Camping Le Brasilia jest naprawdę godny polecenia ma 5 gwiazdek i to nie bez powodu :) Natomiast jeśli chodzi o pogodę na początku września to było ciepło ale nie gorąco strasznie wiało i nie dało rady poleżeć na plaży mimo że mieliśmy mini namiot plażowy to połamało nam go parasol też połamany i dlatego cały basen jest oszklony. Wiatr zimny górski .... brrr. Ale warto zwiedzić Andorę zrobić tam zakupy bo jest taniej i zobaczyć Pireneje tylko trzeba się cieplej ubrać :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Langwedocja 13.09.16, 10:10 Trochę nowych fotek z Langwedocji (i okolic): fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161973523,162357300.html i następne posty bah77 Odpowiedz Link Zgłoś