Dodaj do ulubionych

Grecja. Postój na Wyspie Gołębi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:39
retsina jest chyba tylko biała i różowa. mam rodzinę w grecji i się trochę orientuję. oczywiście może lokalnie robią czerwoną, ale jakby to miało smakować, naprawdę trudno mi to sobie wyobrazić- czerwone wytrawne wino jeszcze doprawione żywicą. w grecji robią kilka dobrych czerwonych win, bodajże boutari czy jakos tak, ale mają słaby marketing, no bo wiadomo jak greckie wino to każdy myśli retsina w dwulitrowej butli za 1,5 ewro
Obserwuj wątek
    • Gość: Elofon.pl Grecja. Postój na Wyspie Gołębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 15:19
      Spoko sklep.elofon.pl/item_128496_torba_w_3_damska_pierre_cardin.html
    • Gość: dyzko Grecja. Postój na Wyspie Gołębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 23:01
      Fajna wysepka, urokliwa i ciekawa. Piekne widoki ze wzgórza, na którym stoi
      swiatynia Ajagny. byłem w zeszłym roku tylko na jeden dzień, mam nadzieje, ze
      kiedys wybiore sie na dluzej.
    • Gość: art Znowu kościół IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.07, 16:07
      Główna atrakcja polskich przewodników - świątynie. W co nie zerknę, gdy szukam
      jakiś atrakcji turystycznych, wszędzie zaczynają się one od kościoła, kaplicy,
      katedry, bazyliki... I od razu wysiadam. Na czym miałaby polegać ta atrakcja?
      Więcej piękna jest w polnym kwiecie, niż tych mrocznych budowlach, które przy
      tym nie mają żadnej, praktycznej użyteczności. I te obrazy, często
      przedstawiające okaleczenia, cierpienia, mordy... naprawdę straszne do czego
      próbuje się nas przyzwyczajać od dziecka i czynić z tego jeszcze atrakcję.

Ostatnio poszukuję miejsc wolnych od religii, miejsc, w których nie ma świątyń i
      jest to niezwykle trudne zadanie, bo prawie zawsze pada na jakąś dzicz. Czy aż
      tak jesteśmy opętani wizjami religijnymi, że nie umiemy funkcjonować w
      rzeczywistym świecie? Święte, to jest boisko do koszykówki, bo człowiek może
      bawiąc się, nabrać formy fizycznej, zadbać o zdrowie, wrócić zmęczony i wyspać
      się porządnie.
      • Gość: ida Re: Znowu kościół IP: 213.25.48.* 17.09.07, 19:51
        A co Ty wiesz o życiu...
    • Gość: jot Grecja. Postój na Wyspie Gołębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:39
      W koszykówkę, to możesz pograć w Pcimiu Dolnym, a do Grecji jedzie
      się zupełnie po coś innego, niedostępnego uganiającym się za piłką.
    • Gość: kunadrzewna Wyspa Gołębi?? IP: *.home.otenet.gr 28.03.08, 09:26
      Wedlug mitologii wyspa wziela swa nazwe od jednej nimfy Eginy,
      kochanki Zeusa, ktora tamze uprowadzil i mial z nia syna.
      • Gość: kozerny Re: Wyspa Gołębi?? IP: *.pools.arcor-ip.net 02.08.08, 16:02
        Dla wiekszego smaczku, polecam przed wyjazdem film MAMMA MIA, a na
        miejscu poszukanie wysepki gdzie krecono plenerki;)
    • m.c.r Re: Grecja. Postój na Wyspie Gołębi 02.08.08, 18:30
      Faktycznie, są tam gołębie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka