Gość: julka IP: *.frh.faurecia.com 24.07.08, 11:23 Wie , skąd mogę wziąc przewodnik po Rodos , dostane na miejscu , czy moze popatrzec w naszych empikach , dokladnie chodzi mi o miasto Faliraki . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katjes1 Re: przewodnik po RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:54 dostaniesz w empiku przewodnik. dzis byłam w empiku po przewodnik o Korfu i obok był o Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: przewodnik po RODOS IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 24.07.08, 13:40 Polecam ten: www.rodos.ocenyhoteli.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: przewodnik po RODOS IP: *.chello.pl 24.07.08, 15:40 Przewodników o Rodos jest kilka. Ja osobiscie korzystałam z Marco Polo i sprawdził sie bardzo dobrze. O samym Faliraki nie znajdziesz zbyt wiele, bo to poprostu kurort turystyczny i nic "ciekawego " w nim nie ma. Jeśli jednak masz jakies konkretne pytania napisz, moze uda mi sie odpowiedzieć. Dwa lata temu spedziłam tam dwa tygodnie. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: przewodnik po RODOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:56 Właśnie wydrokowałam sobie 'przewodnik" , który polaceł A. Świetny , myślę ,że jest w nim duzo ciekawostek , które mi się przydadzą w trakcie zwiedzania Rodos i nie tylko . Chciała bym jeszcze wiedzieć , jakie piekne miejsca moge zoabczyć w samym mieście Faliraki , gdzie warto spacerować w pobliżu , czy na miejscu można zakupić jakąś lokalną mapke z ciekawymi miejcami? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_ocenyhoteli.pl Re: przewodnik po RODOS 24.07.08, 18:01 W samym mieście Faliraki to możesz zobaczyć co najwyżej pięknych (piękne) damskie obszary intymne. Szczególnie po zmroku:) I bynajmniej żartów sobie nie robię:) Innego piękna próżno tam szukać. Jest co prawda plaża, która idealnie nadaje się do plażowania, ale jakoś wybitnie piękna nie jest. W pobliżu (za prawą góra) masz natomiast naprawdę piękną zatokę Anthony'go Quinna i Ladiko. Stosunkowo niedaleko też do Lindos. W pobliżu też miasto Rodos i romantyczna Kalithea. Faliraki to imprezownia, a imprezownie maja to do siebie, że są masowe i uniwersalne. Czyli wszystko bdb w kontekście atrakcyjności, ale do unikalnego piękna daleko, bo jest zbyt dyskusyjne:) A mapka bez problemu. W każdym supermarkecie, czyli ichniejszym sklepie jest tego od groma. Tak samo w punktach prasowych i sklepikach z pamiątkami. Warto też zerknąć na ulotki. Np. reklamy lokalnych biur podróży, wypożyczalni aut i handlarzy złotem mają też całkiem fajne plany wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juron Re: przewodnik po RODOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 18:16 Zdecydowanie sprawdzil sie nam MARCO POLO napisany zwiezle i na temat.Trzy trasy obiazdowe.Sladami starozytnych i rycerzy krzyzowych,Male koscioly w cichych wioskach,plaze i przyroda.Do tego ciekawe miejsca,kulinaria,slownik,porady i ostrzezenia i pewnie jeszcze cos.Na poludnu Faliraki u podnoza gory za ktora jest zatoka Anthonego Oinna zwiedzic mozna kapliczke z czwartego wieku.Chyba jakis odlam religijny.Jesli dobrze pamietam i zrozumialem Greka ktory nam o niej opowidal chodzi o kosciol baptystow.Mozna wejsc lecz by nikt nie widzial.Dwa male pomieszczenia.Do pierwszego moga wejsc wierni.Do drugiego wierni ochrzczeni w/g jakiegos obrzadku.Ponoc kaplica ma cikawa historje.Po terenie otaczajacym kaplice przechadzaja sie pawie(w 2007 byly).Poza tym w samym Faliraki mozna zwiedzac tylko knajpy.Ale mimo brzydoty urbanistycznej miejsce na spedzenie urlopu swietne.Tam nikt sie nie nudzi i ani na moment nie zapomina ze jest na wczasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nisia Re: przewodnik po RODOS IP: *.chello.pl 24.07.08, 18:12 W jaki sposób ponadto można spędzić czas wolny w mieście Faliraki: Water Park, Wesołe Miasteczko, a także czynne od 10 maja br "History Park of Rhodes"-interaktywne muzeum o rycerzach itp.Udanego urlopu życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: przewodnik po RODOS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.08, 18:29 Nawet na Rodos można kupić przewodnik o Rodos w języku polskim, niezła pozycja.W zeszłym roku widziałam w mieście Rodos w kioskach z gazetami.A z pozycji dostępnych w Polsce to rzeczywiście Marco Polo sprawdza się najlepiej: krótko zwięźle i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś