Dodaj do ulubionych

Objazd po Grecji z Triadą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 19:38
Pojedźcie z Triadą na objazd po Grecji: 75 osób w autokarze, syfiaste
hotele,
śniadania pt. : dwa plasterki bułki i dżemik ( bez dokładki:). Masówa
poniżej
poziomu Albanii. Czy ktoś był na objeździe , który się skonczyl 6.10? czekam
na mejle: smukly@razem.pl
Obserwuj wątek
    • spraw Re: Objazd po Grecji z Triadą 10.10.03, 23:55
      A ile płaciłeś?
      • Gość: smukly Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 19:37
        Wiecej niz w zeszlym roku za Turcje!
        • Gość: ZEMBAK Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 212.160.106.* 30.10.03, 10:53
          A może wystraczy sie dowiedzieć ,że Turcja jest krajem tańszym niż Grecja.Takie
          zależności są oczywiste .Szkoda że przy ograniczonych możliwościach finansowych
          klienta ,zaczyna sie porównywać na zasadzie "za Grecje zapłaciłem nawet więcej
          niż za Turcje".Strach pomyśleć co by było gdybyście pojechali do Hiszpani na
          objazdówke -w Triadzie jest jeszcze drożej!!! Skandal!!!!!
          Absolutna żenada.....
          Jestem ich Agentem od czterech lat i uważam szczerze ,że klienci sami są sobie
          winni.Przecież w tej samej Triadzie (która tak szkalujecie)można zwiedzić
          Grecje na wyższym poziomie (patrz oferta katalogowa) niestety moi drodzy jest
          jeden problem -JEST DROŻSZA!!!!!!!!!A wy kupujecie z oferty specjalnej za cene
          miedzy 1400 a 1900 zł(takie były ceny specjałek ) GDZIE JAK WÓŁ JEST
          NAPISANE,ŻE ZAKWATEROWANIE JEST W APARTAMENTACH!!!!!!!!!! Dla odmiany w
          katalogu ta sama trasa ale z hotelami również na pobycie kosztowała między 2300
          a 2700 zł.Jest różnica? Ja osobiście odradzam swoim klientom zakup oferty
          specjałkowej ale jednocześnie przyznać muszę ,że są klienci których nie stać na
          wydatek ok.2500 zł na os i godzą się na oferte tańszą i ci akurat wracają
          zadowoleni.
          Dlatego moi mili wystarczy czytać i broń boże nie porównywać z innymi
          krajami,BO SIĘ OŚMIESZACIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 22.10.03, 13:27
      Hej,
      Tak, ja byłam w tym czasie na objeździe i mam podobne zdanie.
      Bylismy w Grecji w okresie: 22.09-06.10 br.
      Pierwszy tydzień miał być objazdem, drugi wypoczynkiem, ale .............
      oczywiście "biuro może dokonywać zmian w programie" :-( - pomimo dodakowego
      zapisu w umowie gwarantującego I tydz. zwiedzanie a II tydz. wypoczynek !!!!
      SKANDAL!!!!
      Po przybyciu na miejsce i wielu bojach stoczonych z rezydenką usłyszeliśmy,
      że "w sprzedawcy wiele obiecują, bo nie znają realiów". SMIECHU WARTE!!!
      Hotel - PORAŻKA!!!!
      Imprezy fakultatywne - płatne MOCNO ZAWYŻONE CENY, a te niby bezpłatne
      (wliczone w cenę) W OGÓLE SIĘ NIE ODBYŁY. Szkoda, że okazało się to dopieru po
      przybyciu na miejsce :-(

Moja opinia jest taka: Traiada to oszuści, którzy ida na ilość a nie jakość!!!
      A jeśli chodzi o większość wypowiedzi formułowiczów to widać, że są to
      podstawione osoby, którzy pracują dla Triady.
      Pozdrawiam,
      • Gość: klara Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 15:44
        Z Ciebie to prawdziwa mindzia!!!!!!!!!!!!!
        Nigdy w Triadzie nie było czegoś takiego, jak gwarantowanie pierwszego
        zwiedzania, czy odwrotnie!!!!!!!! chyba nie umiesz czytać, skoro tego nie
        doczytałaś.
        Ja oczywiście pracuję w Triadzie i będę tego broniła.
        Po drugie każdy wie, że jedzenie jest kontynentalne i słabe-hihiii a co
        chodziłas głodna???
        Z pozdrowieniami.....
        • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 27.10.03, 16:48
          Ooooooo witam!
          Bardzo miło, że w tym wątku wypowiedział się ktoś z Triady. Niestety, z
          przykrością stwierdzam, że Twój poziom wypowiedzi "Klaro" jest zgodny z
          poziomem jaki reprezentuje Triada :-(
          Cieszę się, że wielu znajomych udało mi się uchronić przed skorzystaniem z
          ofert biura, w którym pracujesz.
          Uwagi i pretensje do organizatora imprezy miało 90% grupy, ale rezydenci nic
          sobie z tego nie robili - zasłaniając się oczywiście brakiem kompetencji
          sprzedawców wycieczek w Polsce (bez komentarza!!!).
          Jeśli chodzi o moją umiejętność czytania umów to jest na zdecydowanie wyższym
          poziomie niż sobie to możesz wyobrazić, ale nie mam zamiaru się nad tym
          rozwodzić.
          Muszę Cię poinformować, że w przypadku niektórych umów są tworzone dodatkowe
          zapisy, które gwarantują niektóre świadczenia. Proponuję Ci głębsze zapoznanie
          się z tematem sprzedaży i tworzena umów w Twojej firmie.
          A określenie "śniadania kontynentalne" tylko i wyłącznie w przypadku Triady ma
          dokładnie to samo znaczenie co NIEZJADLIWE!!! Czy to jest powód do śmiechu,
          Klaro? Głodna, na szczęście, nie chodziłam, ponieważ stać mnie było na pójście
          do tawerny i zakupienie sobie normalnego posiłku.

Dla Ciebie Klaro mam propozycję abyś przestała marnować swój czas na takiego
          typu wypowiedzi, które jeszcze bardziej szkodzą Triadzie, a zaczęła zgłębiać
          tajniki sprzedaży i obsługi klienta.
          Życzę powodzenia i wielu sukcesów :-)
          Pozdrawiam
          Mindzia

PS.
          a tak na marginesie to co rozumiesz pod pojęciem "prawdziwa mindzia" ???

Gość portalu: klara napisał(a):

> Z Ciebie to prawdziwa mindzia!!!!!!!!!!!!!
          > Nigdy w Triadzie nie było czegoś takiego, jak gwarantowanie pierwszego
          > zwiedzania, czy odwrotnie!!!!!!!! chyba nie umiesz czytać, skoro tego nie
          > doczytałaś.
          > Ja oczywiście pracuję w Triadzie i będę tego broniła.
          > Po drugie każdy wie, że jedzenie jest kontynentalne i słabe-hihiii a co
          > chodziłas głodna???
          > Z pozdrowieniami.....
          • sky78 Re: Objazd po Grecji z Triadą 27.10.03, 17:26
            Witaj mindziu!!!!
            Akurat mam przed sobą katalog Triady bo wybieram sie z nimi na narty i
            otworzyłam sobie Egipt 7+7 ( org. również w zimie ) - to taka sama forma
            imprezy jak ty wybrałaś do Grecji. Dokładnie pod programem jest
            wzmianka "zastrzegamy sobie prawo że kolejność zwiedzania może ulec zmianie.
            Również zamiennie może być realizowana część 7- dniowego pobytu i 7-dniowego
            objazdu"- to czego nie zrozumiałaś jeżeli masz roszczenia do biura,że to ci
            zmieniono. Po drugie - pytałam dzisiaj w Triadzie czy jeżeli będę chciała 1
            zwiedzanie to jak to wygląda - pani uprzejmnie poinformowała mnie że możemy
            tylko zawrzeć taką PROŚBĘ na umowie - ale szansa jest jednak 50%- na 50%, więc
            jeżeli będzie miała możliwość to powie mi na 2 dni przed odlotem czy 1
            zwiedzanie czy wypoczynek ( jeżeli będzie taka możliwość - ale zaznaczyła że
            nie ma wpływu i to od niej nie zależy - także wiarygodnie odpowiedziała ). Po
            trzecie jeżeli chodzi o Grecję - spędziłam tak 2 tygodnie - w Paralii -
            rzeczywiście porównując Turcję do Grecji - to to dużo niższy standard i w
            hotelach i w jedzeniu - natomiast ja w hotelu nie siedziałam więc cieszyła się
            jedynie że za małe pieniądze mam jakiś dach nad głową ( a byłam w Plazie** w
            paralii - zresztą z Triada ). Hotelik sympatyczny i miła obsługa. Podczas
            kupowania imprezy pani w oddziale również powiedziała mi dokładnie czego się
            powinnam tam spodziewać i bardzo jej jestem wdzięczna bo nic mnie nie
            zaskoczyło. Jeżeli chodzi o rezydentów - oni nie byli mi do niczego potrzebni -
            bo z mężem na własną rękę zwiedzaliśmy prawie wszystko- zresztą wycieczki
            rzeczywiście są stosunkowo drogie do biur w Grecji - więc z góry założyliśmy że
            albo z biura jakiegoś portowego albo na własną reke ( ta druga opcja wyszła nam
            dużo taniej ). Nie będę bronić kompetencji rezydentów na miejscu bo nie miała z
            nimi kontaktu , bo tak jak nadmieniłam nie byli mi do niczego potrzrebni.
            Godzinę wylotu podano nam później więc nic więcej nie oczekiwałam. Jeżdżę z
            nimi i jeżeli będzie mi dane to napewno z nimi pojadę w przyszłym roku. teraz
            jest zima więc albo narty ( albo egzotyka i nie jest wcale powiedziane czy
            czasem nie Egipt 7+7 )
            Aha i jeszcze jedno napisałaś : "Muszę Cię poinformować, że w przypadku
            niektórych umów są tworzone dodatkowe zapisy, które gwarantują niektóre
            świadczenia" jakie zapisy chętnie poznam bo skończyła turystykę i chętnie się
            zapoznam z tym o czym piszesz.
            Nie lubię agresji w wypowiedzi a w Twojej wypowiedzi jest bardzo widoczna.A jak
            mam pytania i jakieś wątpliwości to wtedy siegam po lekturę - np przewodnik
            Pascala o danym kraju - lub dzwonię do biura z kilkoma pytaniami. Jeżeli nie
            kupuję tego w oddziałach Triady tylko np u agentów to zadzwonię do oddziału z
            wątpliwościami ( wiadomo że agencje prowadzą 1000 biur i nie mogą znać całej
            oferty szczegółowo jak np oddział czy centrala touroperatora).
            Jak miałaś jakieś wątpliwości to trzeba było wszystkiego się dowiedzieć? Myślę
            że i tak Grecja nie podobała by Ci się jakbys pojechala na 2 tygodnie na wczasy
            a nie na objazd i wypoczynek - bo to specyficzny kraj . Ma piękną architekturę
            i zabytki ale nie stety w wielu miejscach jest brudno. Ja i tak jestem
            zadowolona.
            Pozdrawiam i mam nadzieję że zmienisz zdanie co do biura i po następnej
            eskapadzie z nimi powiesz że było wspaniale. Bo ufam szczerze że tak napradę to
            Ci się podobało, ale były i tego jakieś minusy o których warto zapomnieć i
            dalej podróżować.
            Pozdrawiam
            Pa
            • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 28.10.03, 07:57
              No tak!!! Tak jak pisałam - całe to forum jest zdominowane przez sprzedawców i
              pośredników Triady, którzy próbują zatuszować wszystkie potknięcia biura. Nie
              mam zamiaru się tu więcej wypowiadać, bo szkoda mi czasu na polemikę, na takim
              poziomie!
              Dla wszystkich, którzy mają poważne zakusy na wakacje z Triadą podaję swojego
              maila. Chetnie podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami z wakacji
              mindzia@interia.pl.

Dodam może jeszcze, że Grecja podobała mi się bardzo (widoki, zabytki itp.), a
              zastrzeżenia mam jedynie do biura podróży. Tak więc wszystkim polecam
              zwiedzanie tego kraju, ale poszukajcie sobie solidniejszego biura podróży niż
              TRIADA.
              Pozwodzenia
              • Gość: Smukły Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:04
                Po 1:

Nie jestem pracownikiem Triady. Bylem w zeszlym roku z Triada 7+7 w Turcji i
                bylem zadowolony ( pozdrowienia dla Marcina, naszego pilota)

Po 2

Chodziło mi o konkretną wyprawę, objazd po Grecji 29.09-6.10

zrozumialbym, gdyby wszyscy mieli sniadania kontynentalne, ale w katalogu byla
                wyraznie mowa o sniadaniach a nie o sniadaniach kontynentalnych! Potwierdzilo
                sie to w praktyce, bo jedni mieli szwedzkie stoly a inni, w innych hotelach,
                dwie kromeczki lub dwa sucharki z dzemem i nic poza tym.

75osob w autobusie pozostawiam bez komentarza. To taka fajna, kameralna,
                szybka, mobilna grupka, z ktora sie swietnie zwiedza i poznaje

Triada zarabia na wszystkim i nie mam o to wlasciwie pretensji. Akurat w
                biurze, w ktorym kupowalem wycieczke poinformowano mnie, zeby lepeij nie
                wykupywac kolacji i ochoczo z tego skorzystale. W Grecji za ta sama cene
                mialem wspaniale kolacje z owocow morza zamiast niesmiertelnej musakopodobnej
                bryi. Fakultety robione przez Triade sa tez zwasze zdecydowanie drozsze niz u
                lokalnych operatorow - wiem, to juz z Turcji, wiec nie dziwie sie. Ale
                podkreslam - nie ma w tym nic zdroznego, ze ktos chce na czyms zarobic. Wazne
                w jakim stylu to robi.

3 To, co najwazniejsze

Beznadziejni greccy przewodnicy, nasz pilot(ka) nawet: miła, sympatyczna, ale:
                o filozofach greckich - nic, tragikach ( oprocz tragedii Triady) - nic. I o
                wielu innych rzeczach, ktore tworzyly kolebke naszeh kultury - nic. Bawelna,
                oliwki czy kiwi - tak, jasne. Kiedy bylismy kolo Myken poprosilem, zeby pani
                pilotka powiedziala o kompleksie Edypa i Elektry - popatrzyla na mnie jak na
                ufoka - myslala, ze sobie z niej jaja robie. Najciekawsze, ze niektorym osobom
                i tak to pasowalo. Oni nie maja potrzeb - wystarczy, ze sie przejada autokarem
                i juz sa wniebowzieci. A ze Platon, ze presokratycy i inne jakies tam? A kogo
                to obchodzi? Najwazniejsze sa zakupy i zdjecia na tle.

Dla mnie najgorsza była bylejakość. Pilot powinien być autentycznym
                gospodarzem, powinien chciec pokazac i powiedziec jak najwiecej. Przyblizyc,
                pokazac cos, czego nie ma w przewodnikach a tutaj nawet nie chcial ( nie
                potrafił?) powiedziec tego co jest w ogolnodostepnej literaturze. Byłem na
                wielu wycieczkach i mam spore doswiadczenie. Wiem, ze zdarzaja sie swietni
                piloci, ktorzy daja z siebie wszystko, tworza nastroj, szukają extrasów (
                pozdrowienia dla Roberta z Logos Touru!). Nasza pilotka zawsze chciała jak
                najszybciej dotrzec do hotelu. Na pytanie czy moglibysmy jeszcze to czy tamto,
                odpowiedz byla prosta: wie, pan moze byc 75 pomyslow na to gdzie. Lepiej wiec
                nie zrealizowac zadnego, prawda?

Wielu Polakow za granica zwiedz wlasnie tak, jak z Triada w Grecji. Sa jak
                postaci z Tuwima: ze drzewo, ze las. Nie rozumieja i nie maja potrzeb, by
                zrozumiec, co to np. duch miejsca, skad to wszystko i po co. Dla nich cytat z
                Tony Gatlifa:

Vengo is a call, a song, a hymn to life, to love, to mourning, to blood money.
                A hymn to the Mediterranean spirit

Obejrzyjcie i posluchajcie Vengo. Ten duch byl takze w Grecji, ale na pewno
                nie zobaczyliscie go z Triada

Polacy pewnie dlugo jeszcze nie beda miec pojecia, ani nawet checi pojecia
                czym jest Vengo. Polska to smutny kraj smutnych ludzi, ktorzy zadowalaja sie
                byle czym

Pozdrawiam wszystkich globtroterów z bożej łaski

smukły

smukly@razem.pl

Ja rozumiem wiele: Grecja, szczegolnie po wejsciu do strefy euro,i po podwyzce
                kursu stła się droższym kraje
              • Gość: Alex Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 10:16
                Mindziu, masz absolutna racje! Wszelkie dodatkowe komentowanie zdarzenia jest
                bezcelowe. Już od dawna wiadomo, że z "Triadą" nie wchodzi się w jakiekolwiek
                koneksje.
                Pracownikom biura życze miłego samopoczucia z "dobrze wykonanej pracy" i ...
                powodzenia w rychłym poszukiwaniu nowego pracodawcy.
                • Gość: klaea Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:47
                  To się jeszcze okaże!!!!!!!!! Z tego co wiem wcale nie będa musieli szukać
                  nowych pracodawców, hihiii mają się świetnie- zresztą widać efekty.
            • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 28.10.03, 13:22
              Witajcie sky78 oraz klaro,
              niestety nie mogę przyznać Wam racji, ja też byłem na tym wypoczynku i
              objazdówce i niestety nie wypadło to najlepiej. Może zacznę od początku:
              - przy zakupie wycieczki powiedziano nam, że jak chcemy najpierw objazd to nie
              ma problemu zostało to zapisane na kopi umowy, która została w biurze – jak się
              później okazało jest to traktowane jako życzenie o zazwyczaj nie jest
              spełniane, bo przecież jest zapis w umowie, że wszystko może ulec zmianie.
              Jeżeli by się miało coś zmienić to mieli do nas zadzwonić i powiedzieć, że
              będzie najpierw pobyt a później objazd (tak jak napisałaś sky78 1-2 dni
              wcześniej) – nikt nie zadzwonił. Jak my dzwoniliśmy, aby potwierdzić godzinę
              wylotu, również nam powiedziano, że wszystko jest tak jak chcieliśmy. A wiecie,
              dlaczego 1-2 dni wcześniej??? Bo dopiero wtedy jest dokonywany podział, kto i
              gdzie? Klucz wg., którego jest dokonywany podział niestety nie jest znany
              nikomu, można jedynie domniemywać, że z kolejności podpisywania umów (taka była
              kolejność wsiadania do autokarów przed wyjazdem na objazd)
              - nie byliśmy jedyni, których „zrobiono w balona”. Po przylocie do Salonik
              stało 4 rezydentów z gotowymi listami, które były przysłane 2 dni wcześniej
              również do hoteli i „hoteli apartamentów” (informacja od właściciela
              Alexandrosa w Parali). Trzeba było się odnaleźć na jednej z nich i ustawić przy
              odpowiednim autokarze. My znaleźliśmy się na liście nie na objazd, lecz na
              pobyt. Pytaliśmy naszej rezydentki (Hani) czy możemy się zamienić z kimś z
              innego autokaru, który jechał na objazd. Dostaliśmy informacje, że teraz to
              musimy jechać z nią do Parali a tam się załatwi ewentualną zamianę. JEDEN
              WIELKI BLEF. Na miejscu okazało się, że nie ma możliwości zamiany, bo przecież
              inne autokary już pojechały na objazd i są ok. 130 km od Parali i przecież
              teraz nie jest możliwe żeby nas ktoś tam zawiózł i zabrał kogoś z powrotem na
              nasze miejsce. Jedyne rozwiązanie to załatwić sprawę na lotnisku, później to
              już będzie za późno. Nie ma co słuchać opowiadań rezydentów którzy odbierają
              nas z lotniska, bo ich zadaniem jest dowiezienie na miejsce osób z listy którą
              posiadają i zrobią wszystko żeby to zrobić łącznie z kłamstwem. W naszej grupie
              były osoby, które chciały pojechać nie na Riwierę Olimpijską, lecz na
              Halkidiki. Ponad połowa ludzi z naszego pobytu chciała pojechać najpierw na
              objazd – ciekawe. Były też osoby, którym obiecano hotel tuż przy morzu ( i był,
              ale 300m od niego, nie jest to daleko, tylko dlaczego się komuś obiecuje nad
              samym morzem???). Na miejscu dowiedzieliśmy się, że wszystkie dopiski do umowy
              są traktowane jako prośby i zazwyczaj są znikome (a właściwie ich nie ma)
              szanse na ich spełnienie. Oferta w Polsce musi być sprzedana jak najlepiej
              najlepiej jak największej liczbie ludzi, osoby w agencji są szkalowane i to
              bardzo ostro za to że nie sprzedały odpowiedniej ilości wycieczek. Żenada.
              - warunki pobytu były baaaaaaaardzo zróżnicowane, są osoby które chwalą sobie
              zakwaterowane tyle że jak się dobrze ich posłuchało to wcale te warunki nie
              były takie wyśmienite tylko ich wymagania były niskie. Nikt nie wymagał super
              warunków ale te zastane pozostawiały wiele do życzenia. Ogólnie brudno. Trzeba
              było sobie najpierw posprzątać aby można było z pełną swobodą skorzystać z
              łazienki. Brodziki z prysznicem bez parawanu, jaki jest tego skutek sami
              wiecie. Standard wykończenia z lat 70. Dla mnie szok. Wielokrotny brak ciepłej
              wody można było jakoś przeżyć (kolektory słoneczne z baniakiem 400l na dachu na
              cały hotel, czasem 2 komplety jak hotel większy – kto pierwszy ten lepszy). Nie
              wiem, w jaki sposób i za jakie pieniądze są podpisywane umowy z hotelami przez
              Triadę (nie mam zamiaru w to wnikać to jest ich sprawa), ale za takie pieniądze
              tak nędzne warunki…. Oczywiście, zaraz ktoś powie czego się można spodziewać za
              te 2000zł? Ja powiem że duuuuuużo mniej niż się słyszy od sprzedawców.
              - były osoby, które kupiły hotel a mieszkały w apartamentach. Była też pani
              która specjalnie dopłacała do „jedynki” i chcieli jej dokwaterować jeszcze
              jedną osobę – skandal. Nikt tak do końca nad tym nie panuje.
              - NIE WYKUPUJCIE OBIADOKOLACJI. PORAŻKA. Słabe odnośnie ilości i jakości.
              Średni koszt w Triadzie wyniósł ok. 8 EURO, za takie pieniądze jak się poszuka
              można zjeść bardzo przyzwoity obiad i co najważniejsze je się to, na co się ma
              ochotę.
              - śniadania ciągle takie same, na koniec pobytu już miałem dosyć najtańszego
              żółtego sera, sztucznie słodzonych dżemów i rozwodnionych do granic soków.
              Reszta potraw niezjadliwa, np. jajka gotowane - przechowywane w zamrażarce -
              podawane dotąd, aż się skończą przez kilka dni.
              - w ofercie Triady są również wycieczki fakultatywne, jak ktoś ma pieniądze to
              warto z nich skorzystać, bo przynajmniej jest przewodnik, który (w zależności
              od przewodnika) potrafi opowiedzieć dużo ciekawych rzeczy. Natomiast, jeżeli
              chodzi o imprezy (a miało ich być, 3) które organizowali kontrahenci (hotel w
              którym były śniadania) Triady, odbyła się jedynie 1 ale z uwagi na to że
              została przeniesiona z 20 na 22.30, a następnego dnia był wyjazd nikt z niej
              nie skorzystał – i chyba o to chodziło. Dwie wcześniejsze nie odbyły się bo
              kontrahenci organizowali w tym czasie płatne imprezy dla innych grup. Triada
              oczywiście odcina się od tego twierdząc, że nie mają żadnego wpływu na to.
              Ciekawe, kto płaci kontrahentom? ;))) Był również wieczór grecki (15EURO –
              promocja), znowu porażka, nasza grupa siedziała na zewnątrz i właściwie nic nie
              było widać. Podejść bliżej się nie dało bo zasłaniało się innym i skucha.
              - z tymi wyjazdami samemu to wcale nie jest tak tanio. Komunikacją miejską,
              można zapomnieć zbyt wiele czasu trzeba by było stracić na poszukiwania
              odpowiedniego połączenia. Wypożyczenie skutera na 24godziny kosztuje 25EURO,
              Matiz (jako najtańszy) 40EURO/dobę, a Punto z klimatyzacją 70 EURO/dobę,
              oczywiście do wszystkich cen należy dodać paliwo, bo pojazd zabiera się z
              pełnym bakiem i taki sam trzeba oddać, paliwo 0,80-1 EURO/litr. Rachunek jest
              prosty.
              - po 7 dniach pobytu zaczął się objazd. 75 osób w autokarze na 75 osób.
              Wsiadaliśmy do autokaru wg. kolejności podpisywania umów. Autokar na 75 miejsc
              i tyle też było osób. Ostatnia para która wsiadała siedziała osobno (mąż na
              dole a żona na górze - jak Paweł i Gaweł;))). Taką „konserwę” dało się jakoś
              wytrzymać, tylko co by było w przypadku jak ktoś by zasłabł?
              - Wycieczki super, mieliśmy super przewodnika - na stałe mieszka w Grecji, zna
              ten kraj od podszewki i jest jego pasjonatem. Zakwaterowanie już lepsze, ale
              też bardzo różne zależy jak się trafiło. Jedni mieszkali w apartamentach o
              klasie A (najwyższej, a inni w klasie D (najniższej) – płacimy tyle samo, więc
              skąd te różnice. Nie było zresztą czasu na to by myśleć o tym, bo po dojechaniu
              na miejsce wieczorem każdy był już tak zmęczony, że miał dosyć.
              - Ateny a właściwie hotel i miejsce gdzie byliśmy zakwaterowani było bardzo
              ciekawe. Po godzinie 21 samemu strach wychodzić (Grecy w tej dzielnicy nie
              mieszkają, jest tam skupisko ludzi z całego świata), rożne podejrzane typy
              handlują wszystkim, ciemno po prostu niebezpiecznie. Warunki w hotelu znowu
              lata 70 – jakiś sentyment chyba;)))
              - Najlepszy przekręt jest na postojach na obiad (na własny koszt), które są
              organizowane w drogich miejscach. Warto poczekać i samemu zadbać o miejsce, w
              którym się zje posiłek po dojechaniu na miejsce zakwaterowania. Różnice są
              takie: albo obiad kosztuje 15 EURO i nie powiem żebym się najadł (a nie jadam
              zbyt wiele) albo kosztuje 8-9 EURO ale jest go tak mało, że szkoda gadać. W
              niektórych tawernach można zjeść cały obiad z przystawką i ciastkiem na deser
              lub gałką lodów, a na wstępie chleb i wodę (jak to w Grecji) za 8 E
              • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 28.10.03, 13:28
                ciąg dalszy:

(jak to w Grecji) za 8 EURO.
                - mistrzostwem świata była poniższa sytuacja: jechaliśmy na zakwaterowanie do
                Loutraki zaraz obok kanału Korynckiego – 10km. Po obejrzeniu kanału ok. godziny
                14.30 dowiedzieliśmy się, że zakwaterowanie możemy mieć od 16.00 więc zamiast
                zawieść nas do Loutraki (bardzo pięknej miejscowości) i dać czas wolny
                zawieziono nas do tawerny gdzie obiad kosztował jak zwykle ok. 15 EURO i tam
                siedzieliśmy te półtorej godziny. Wszystko zrobione pod przykrywką pokazania
                nam mostu na kanale Korynckim, który się chowa pod wodę jak statki przepływają.
                Owszem warto to zobaczyć tylko, dlaczego przez półtorej godziny!!!!!!!!
                Wolałbym poleżeć na plaży w Lutrami i popływać w baaardzo czystym i cieplutkim
                morzu. Podobna sytuacja była podczas zwiedzania Nafplio. Zwiedzanie polegało na
                tym, że mieliśmy w sumie ok. 20 minut na zobaczenie miasta (samemu). Może nie
                było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że godzinę wcześniej robiliśmy
                przerwę i przystanek w sklepie z ceramiką (przy drodze, gdzie nic innego nie
                było w promieniu min. kilometra) i trwało to, UWAGA, 50minut. Proporcje
                wyśmienite, sklep 50min., miasto 20 min. Sprawa, dlaczego tak się dzieje wydaje
                się być oczywista - wiąże się z kasą.
                - powrót do Parali Lutrami właściwie do Olimpic Beach z Lutraki był super,
                prawie 600km zapakowanym autokarem i tak od rana z trzema przystankami,
                pierwszy w Atenach na dworcu PKS (50 minut chodzenia po śmierdzącym dworcu i
                nic w okolicy oprócz sklepów ale tym razem z częściami do ciężarówek ;)) ),
                następnie 15 minut przy pomniku Leonidasa, no i ok. godzinki (było dłużej bo
                autokar się zepsuł i trzeba go było naprawić – coś a alternatorem – właściwie
                to prawie trzy), tak że do Parali dojechaliśmy wieczorkiem. Cały dzień w
                autokarze tylko dlatego, że wylot jest z Salonik, a mógłby być z Aten. (wtedy
                nie 600 a 100km). Jeden dzień z programu Triady należy poświęcić na powrót do
                Salonik lub na wypoczynek – wypoczynek zależności od programu, który oczywiście
                zawsze może ulec zmianie.
                Jedną z ciekawostek jest to, że właściwie dopiero podczas objazdówki
                przewodnicy dowiadują się gdzie będziemy nocowali, np. od rana zwiedzając Delfy
                przewodnik dopiero po południu dowiaduje się gdzie będziemy zakwaterowani w
                Atenach (bo tam jedziemy po zwiedzeniu Delf). Organizacja SUPER.
                Po przyjeździe do Olimpic Beach dowiedzieliśmy się kiedy mamy wylot, był on
                następnego dnia ok. 20.00. My akurat mieliśmy dobrze bo wykwaterowanie
                z „Hotelu” mieliśmy ok. 15.00, i wyjazd do Salonik ok. 15.45, jeszcze
                pozbieraliśmy ludzi z innych hoteli. Dlaczego mieliśmy dobrze, dlatego że inni
                musieli wykwaterować się już o 10.00 aby dotrzeć na odprawę do Salonik na ok.
                18.00, od 10 do 15.45 pilnowanie toreb w holu hotelowym. SUPER. Niby był ktoś,
                kto tego pilnował, ale …….
                Jest jeszcze wiele szczegółów, które zasługują na uwagę.
                Wiele osób z naszej grupy twierdziło, że pojechali pierwszy i ostatni raz z
                Triadą. Były osoby które już z Triadą jeździły i były zadowolone, ale Grecja z
                Triadą ich powaliła dosłownie.
                Ton wypowiedzi „mindzi” dla mnie jako osoby, która to przeżyła jest jak
                najbardziej zrozumiały. Każdego by ruszyło podejście - wydawałoby się poważnej
                firmy - do klienta. Szanowna sky78 i Klaro, okazuje się że ton waszych
                wypowiedzi jest bardzo zbliżony do tego co Triada reprezentuje (przynajmniej w
                Grecji). Nie po to jadę na organizowaną wycieczkę, żebym musiał sam organizować
                sobie wycieczki i nie są one wcale takie tanie.

Mimo wszystko pozdrawiam
                Jacek
                • Gość: Alibabka Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 213.241.33.* 30.10.03, 08:02
                  Ja też byłam na objeździe w Grecji (z Triadą) i potwierdzam wszystko to co
                  napisał tu "jacooo", "alex", "mindzia" i "Smukły".
                  Nie zamierzam już więcej ryzykować i nigdy nie pojadę na urlop z tym biurem
                  podróży. Odwalają taką kaszanę, że głowa boli, a w biurach sprzedaży czarują
                  klientów jak sie tylko da. Reklamacji nie uwzględniają lub rozpatrują całymi
                  miesiącami !!!!!
                  ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Johny Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: hpcache:* 30.10.03, 15:59
                    Potwierdzam. Na mój list nie ma odpowiedzi od 21 lipca.
                • sky78 Re: Objazd po Grecji z Triadą 30.10.03, 16:29
                  Piszę tylko dla Twojej nieuzupełnionej informacji - bo raczej nie będę
                  uczestniczyć więcej w takim forum gdzie tylko każdy się kłóci między sobą i
                  potrafi jedynie oczerniać, nie jestem żadnym agentem ani pracownikiem biura. To
                  że ktoś jest przywiązany do jednego biura to już jest z TEJ branży. Znam się na
                  turystyce, bo jak wspomniałam studiowałam ten kierunek - ale pracuje w branży
                  ekonomicznej - więc wynabacz. Ja poprostu szczegółowo CZYTAM to co podpisuje -
                  i jak narazie jestem zadowolona.
                  Pozdrawiam i życzę miłych wakacji z innym biurem , które potrafi sprostać Twoim
                  wymaganiom.
                  Bez odzewu
                  • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 08:42
                    Osoba kończąca studia o danym kierunku nie jest dla mnie żadnym autorytetem.
                    Nie wydaje się Wam, że praktyka zdobyta podczas lat pracy jest tutaj podstawą
                    do jakiejkolwiek oceny z punktu widzenia osoby zajmującej się turystyką. No
                    właśnie zajmującej się ;))) Ekonomista z wykształceniem "turystycznym", nikogo
                    nie chcę obrazić, ale nie pracujesz w branży!!! A studia, no wiesz, nie są
                    wielkim problemem.
                    • sky78 Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 10:02
                      jacooo napisał:

> Osoba kończąca studia o danym kierunku nie jest dla mnie żadnym autorytetem.
                      > Nie wydaje się Wam, że praktyka zdobyta podczas lat pracy jest tutaj podstawą
                      > do jakiejkolwiek oceny z punktu widzenia osoby zajmującej się turystyką. No
                      > właśnie zajmującej się ;))) Ekonomista z wykształceniem "turystycznym",
                      nikogo
                      > nie chcę obrazić, ale nie pracujesz w branży!!! A studia, no wiesz, nie są
                      > wielkim problemem.

Nie wiem co chcesz sobie udowodnić - jak to jesteś super wybitny jak piszesz
                      że "A studia, no wiesz, nie są wielkim problemem." Dla Twojej informacji
                      kończyła Zarządzanie marketingowe w turystyce na wydziale kierowanie, więc nie
                      jest powiedziane że muszę pracować w TURYSTYCE. Natomiast jeżeli chodzi o
                      znajomość kwestii zwiazanej z turystyką - to ja nie wymagam od nikogo żeby się
                      stać dla kogoś autorytetem
                      Słowo forum kojarzy mi się z wypowiedziami na różnego typu pytania. Także
                      wybacz ale każdy ma prawo do własnego zdania i nie musisz kwestionować tego o
                      czym mówię. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię - czy się ona podoba czy nie to
                      już sprawa słuchacza. A to czy ktoś jest po zawodówce czy po studiach to wierz
                      mi nie podlega dyskusji na forum o Biurze Podróży Triada, bo chyba trochę
                      odbiegamy od tematu.
                      Pozdrawiam
                      Bez odzewu
                      • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 10:31
                        > Nie wiem co chcesz sobie udowodnić - jak to jesteś super wybitny jak piszesz
                        > że "A studia, no wiesz, nie są wielkim problemem." Dla Twojej informacji
                        > kończyła Zarządzanie marketingowe w turystyce na wydziale kierowanie, więc
                        nie
                        > jest powiedziane że muszę pracować w TURYSTYCE.

Nie trzeba być wybitnym, aby skończyć studia (uczelnie i poziom bardzo się
                        różnią). O kim piszesz "kończyła"??? Jeszcze raz przypomnę studia czy
                        jakakolwiek szkoła ma niewiele wspólnego z praktyką zawodową. A skoro tak wiele
                        wiesz i jesteś specjalistą w tej dziedzinie to szkoda, że nie pracujesz w
                        jakimś biurze turystycznym i nie wykorzystujesz swojej wiedzy.
                        Nie jesteś również konsekwentna w swoich wypowiedziach.
                        Przy Twoim podejściu do warunków, jakie oferują biura podróży możesz jeździć ze
                        swoją pościelą i garnkami do dotowania, bo przecież nic nie można wymagać od
                        biura a w szczególności podstaw.
                        • sky78 Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 11:51
                          jacooo napisał:

> Nie trzeba być wybitnym, aby skończyć studia (uczelnie i poziom bardzo się
                          > różnią). O kim piszesz "kończyła"??? Jeszcze raz przypomnę studia czy
                          > jakakolwiek szkoła ma niewiele wspólnego z praktyką zawodową. A skoro tak
                          wiele
                          >
                          > wiesz i jesteś specjalistą w tej dziedzinie to szkoda, że nie pracujesz w
                          > jakimś biurze turystycznym i nie wykorzystujesz swojej wiedzy.
                          > Nie jesteś również konsekwentna w swoich wypowiedziach.
                          > Przy Twoim podejściu do warunków, jakie oferują biura podróży możesz jeździć
                          ze
                          >
                          > swoją pościelą i garnkami do dotowania, bo przecież nic nie można wymagać od
                          > biura a w szczególności podstaw.

My chyba się nie rozumiemy. Jakich podstaw biuro Ci nie zagwarantowało - bo ja
                          miałam przelot, zakwaterowanie, wyżywienie ( może monotonne i niekiedy nie
                          smaczne )ale było, transfer i ubezpieczenie - to o jakich podstawach
                          zapomniałam - nie płaciłam może dużo ( 1550 zł za osobę jeżeli chodzi o Plazę )
                          ale byłam zadowolona. To że nie korzystałam z wycieczek fakultatywnych tylko
                          sama jeździłam to nazywasz podstawami?? Miałam dach nad głową - dobre
                          położenie - dostępność do tawern i sklepów - nie musiałam siedzieć w pokoju i
                          wypisywać co mi się nie podobało w hotelu. Poprostu ja tylko wykorzystywałam go
                          do spania. Byłam zadowolona - może jakbym pojechała na 7+ 7 miałabym podobne
                          odczucia do ciebie. A co do podróżowania z pościelą i garnkami to nie muszę po
                          co nie wybieram opcji bez wyżywienia. Słuchaj nie wiem jakie ty masz wymagania
                          ale mi zupełnie to wystarcza. Jeżeli chodzi o praktykę to trochę miałam jej
                          żeby móc wypowiedzieć się na forum - moje studia tego wymagały po kilka
                          miesięcy w biurach i rezydentura 1/2 roczna na Korfu - więc troszkę
                          przewertowałam tych Warunków Uczestnictwa z różnych biur.
                          I bardzo bym Cię prosiła nie obrażaj mnie - bo mnie nie znasz i nie masz prawa
                          osądzać. Ja nikogo nie oczerniam relacjonuje swoje odczucia i to wszystko.
                          Tak jak mówię ja chwalę swój pobyt z tym własnie biurem - a byłam również z
                          Eximem i juz nie istniejącym Aladinem ( o tych biurach też tutaj głośno ) i
                          byłam też zadowolona.
                          Pozdrawiam i życze powodzenia z innymi biurami - może trafisz na swoje ulubione.
                          • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 13:47
                            Dla mnie podstawą jest czystość pomieszczeń, standard wyposażenia (zwłaszcza
                            łazienek). Nie wiem, do czego przywykłaś, ja często podróżuję również po Polsce
                            i standardy, jakie oferują hotele są różne, ale takich, jakie były w Grecji
                            (nie wszystkie) jeszcze w Polsce nie spotkałem. 15dni Grecja, z czego jeden
                            dzień na powrót autokarem 600km, wg. Ciebie to jest normalne, 75 osób w
                            autokarze na 75 miejsc.
                            Czy miałaś praktykę w Triadzie? Niski jest odsetek osób zadowolonych ich
                            obsługi (piszę jedynie o Grecji). Na tym wyjeździe były osoby (jak już
                            wcześniej pisałem), które były zadowolone z dotychczasowej obsługi w innych
                            krajach, dopiero w Grecji doznali szoku. Jeszcze raz podkreślam JAK DO GRECJI
                            TO NIE Z TRIADĄ!!!
                            Warto zagłębić się bardziej w to, co oferują biura, ale nie jedynie w to, co
                            jest w katalogach, lecz również posłuchać opinii innych uczestników wyjazdów.
                            Okazuje się, że jest coraz więcej powstaje małych biur, które „specjalizują się
                            w danym kraju” lub w danym sposobie wypoczynku.
                            Dla mnie Grecja z Triadą to porażka. Na szczęście mieliśmy super przewodnika.
                            Inne grupy niestety nie.
                      • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 31.10.03, 11:31
                        Widzę, że dyskusja o Triadzie rozgorzała na dobre!!!
                        W życiu bywa tak, że jednym się podoba to innym tamto. Widać, że Triada też
                        znalazła swoich zwolenników (pomijam, że większość to pracownicy tego biura)
                        jednak w zdecydowanej większości osoby, które się tu wypowiadają są zawiedzione
                        wyjazdem z Triadą do Grecji.
                        Żeby nie wiem jak się starali handlowcy Triady nie podważą tego co opisali tu
                        niektórzy formuowicze np. "jacooo". Dokładnie streścił to jak wygląda
                        zwiedzanie Grecji z tym biurem podróży. Może dodam jeszcze to, że niektóre
                        grupy trafaiją na zdecydowanie gorszych przewodników i wtedy już jest totalna
                        KLAPA.

Sky78, Twoje wypowiedzi na forum, a w szczególności ta: "Znam się na
                        turystyce, bo jak wspomniałam studiowałam ten kierunek - ale pracuje w branży
                        ekonomicznej - więc wynabacz. Ja poprostu szczegółowo CZYTAM to co podpisuje -
                        i jak narazie jestem zadowolona." niczego nie dowodzi!!!
                        To, że kończyłaś turystykę to nie oznacza, że potrafisz wyczytać w umowach
                        biura podrózy Triada to czego nie doczytują inni. W mojej grupie byli
                        praktykujący prawnicy, którzy również byli zbulwersowani tym co pokazała Triada
                        w Grecji (nie wymagali niczego więcej poza umową i tym za co zapłacili).
                        Jeśli ktoś ma w umowie hotel, a kwaterują go w apartamencie lub specjalnie
                        dopłacał za 1-osobowy pokój, a kwatrują go z drugą osobą w pokoju to jest chyba
                        niezgodne z umową, prawda???
                        Nikt nie oczekuje czegoś za co nie zapłacił więc nie wciskaj, że jesteśmy
                        zawiedzeni na własne życzenie, bo niedoczytaliśmy umowy.
                        A to, że kończyłaś tyrystykę nie daje Ci prawa krytykowania innych.
                        Może Ty akurat miałaś szczęście i Triada zagwarantowała Ci wszystko zgodnie z
                        umową, ale wczytaj się w wypowiedzi innych i uświadom sobie, że są tu również
                        osoby, które nie otrzymały tego za co zapłaciły!!!!!

Czytając kolejne wypowiedzi nasuwa sie jeden wniosek: nie warto ryzykować
                        urlopu i pięniędzy z Triadą mając świadomość, że szanse na udane wakacje są
                        nikłe!!!!

Pozdrawiam
                        Mindzia

• Gość: zadowolony Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 212.160.106.* 31.10.03, 12:04
                          Na szczęscie -dla triady ,oczywiście -zarówno w zeszłym tj 2002 a tym bardziej
                          tym obsłużyli najwięcej klientów ze wszystkich biur turystycznych na rynku
                          polskim.I nie sądze ,żeby korzystali z ich usług głównie ich pracownicy.....(W
                          tym sezonie obsłużyli ponad 120.000 klientów-dla przykładu dobry chwalony TUI
                          25000 tj 6 razy mniej)
                          Nie wiem o czym to świadczy ale najwyrażniej inni są gorsi.A może to tylko
                          garstka klientów która po prostu nie zna wartości pieniądza za granicą.....?
                          Nie jest tajemnicą ,ze taka wycieczka jak ta do Grecji na zachodzie np. w
                          Nouelle Frontiere we Francji kosztuje ponad 1000 EUR w Triadzie połowe no cóz
                          coś za coś...

Dla informacji jestem franczyzobiorcą TRIADY w jednym z dużych miast-NIE
                          PRACOWNIKIEM!!!!!!!!!Dzięki temu wydaje mi sie ,że mam trzeżwe spojrzenie
                          (mógłbymbyć franczyzą innej firmy).Również dla informacji ludzie już pytają o
                          nasz nowy letni katalog i już mogę sie zakładać ,że jak w poprzednich latach
                          styczeń jest najlepszym miesiącem sprzedaży-AHA i nie są to pracownicy
                          firmy ,którzy kupują.Dlatego pozostańmy przy swoich zdaniach
                          Z szacunkiem
                          • Gość: Alibabka Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 213.241.33.* 31.10.03, 13:16
                            Gość portalu: zadowolony napisał(a):

> Na szczęscie -dla triady ,oczywiście -zarówno w zeszłym tj 2002 a tym
                            bardziej
                            > tym obsłużyli najwięcej klientów ze wszystkich biur turystycznych na rynku
                            > polskim.I nie sądze ,żeby korzystali z ich usług głównie ich pracownicy.....
                            (W tym sezonie obsłużyli ponad 120.000 klientów-dla przykładu dobry chwalony
                            TUI 25000 tj 6 razy mniej)
                            > Nie wiem o czym to świadczy ale najwyrażniej inni są gorsi.A może to tylko
                            > garstka klientów która po prostu nie zna wartości pieniądza za granicą.....?
                            > Nie jest tajemnicą ,ze taka wycieczka jak ta do Grecji na zachodzie np. w
                            > Nouelle Frontiere we Francji kosztuje ponad 1000 EUR w Triadzie połowe no cóz
                            > coś za coś...
                            > >
                            > Dla informacji jestem franczyzobiorcą TRIADY w jednym z dużych miast-NIE
                            > PRACOWNIKIEM!!!!!!!!!Dzięki temu wydaje mi sie ,że mam trzeżwe spojrzenie
                            > (mógłbymbyć franczyzą innej firmy).Również dla informacji ludzie już pytają o
                            > nasz nowy letni katalog i już mogę sie zakładać ,że jak w poprzednich latach
                            > styczeń jest najlepszym miesiącem sprzedaży-AHA i nie są to pracownicy
                            > firmy ,którzy kupują.Dlatego pozostańmy przy swoich zdaniach
                            > Z szacunkiem

Oczywiście, że mogli srzedać więcej ofert niż inne biura podróży, ale nie sądzę
                            by pokusili się o zrobienie badania marketingowego wśród swoich klientów, które
                            pokazałoby jaki jest poziom zadowolenia klienta.
                            W każdej branży, a w szczególności w usługach bardzo ważni są lojalni klienci,
                            bo dzięki nim można zbudować sobie markę. Jeśli frma stawia przede wszystkim na
                            nowych klientów to niestety ale nie zwojuje zbyt wiele na dzisiejszym, bardzo
                            wymagającym i trudnym rynku.
                            Niestety przypadek rozpartywanego tu biura podróży TRIADA pokazuje, że ich
                            strategie są krótkookresowe. Żadna szanująca się firma nie traktuje klienta w
                            taki sposób jak to robi TRIADA tj.
                            - sprzedaje oferty wciskając "kit" klientowi i obiecywać to co chce on usłyszeć
                            (przykład z autopsji i opowieści innych uczestników wyjazdu);
                            - pomoc rezydentów ogranicza sie do wysłuchania skargi i skwitowania "my nie
                            odpowiadamy za sprzedawców w Polsce, oni często wiele obiecują nie znając
                            relaiów";
                            - brak reakcji na wszelkiego typu skargi i reklamacje;
                            - niedotrzymywanie warunków umowy;

Oczywiście, że zawsze znajdą się nowi klienci, którzy zostaną zachęceni do
                            skorzystania z oferty, ale jaki będzie odsetek osób, które ponownie zakupi
                            wczasy w Triadzie po takich przeżyciach jakie mieli w Grecji????
                            Powyższe wypowiedzi wskazują, że bardzo znikomy.
                            Ja oczywiście mogę się zaliczyć do większości - skorzystam w przyszłości z
                            oferty innego biura.
                            A wartość złotówki za granicą znam doskonale :-)))

Pozdrawiam
                            Alibabka
                            • Gość: zadowolony Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 212.160.106.* 31.10.03, 16:20
                              Jak napisałem mam w miare obiektywne spojrzenie na tą sprawe.Znam ludzi w
                              Triadzie i gwarantuje Ci ,że z tymi badaniami jest inaczej niż myślisz-są
                              robione i są zaskakująco dobre.Możesz mi nie wierzyć bo w końcu jesteś
                              niezadowolonym klientem,ale jest zupełnie inaczej.Zresztą badania współczynnika
                              rekomendacji były niedawno przeprowadzone przez Rzeczpospolitą i Triada była na
                              trzecim miejscu wśród wszystkich operatorów na rynku(notabene dla twojej info
                              1.Sigma,2.Ving-nie istnieje).Co przy stałym wzroście sprzedaży jest ewidentnym
                              sukcesem.
                              Wiadomo,że ty widzisz to inaczej i szanuje twoje zdanie,bo widocznie brałaś
                              udział w nieudanej imprezie-jest mi z tego powodu przykro ,ale przyjmij
                              przynajmniej do wiadomości,że to nie jest reguła a wręcz odwrotnie.Ponieważ
                              jestem punktem sprzedaży tylko i wyłącznie oferty Triady mam kontakt tylko i
                              wyłącznie z klientami tego biura-wierz mi,że mam klientów którzy jeżdzą z Tą
                              firmą już 20-sty raz(ślepi nie są) i tak jak napisałem wcześniej w styczniu
                              będzie szał sprzedaży oferty a to jest wynikiem dużej powtarzalności wyjazdów .
                              A jeżeli dla Ciebie miernikiem jest jakiekolwiek forum,no cóż, na forach jednak
                              rzadko się chwali i w zasadzie czytając wypowiedzi klientów bądż UWAGA!!!!!!
                              konkurencji to można uznać ,że nie ma dobrego biura ani w Polsce ani na świecie.
                              Gdybyś poczytała co ludzie piszą o TUI i NEC na forach niemieckich to byś
                              zrozumiała o czym mówie.
                              • Gość: Johny Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: hpcache:* 05.11.03, 09:49
                                O jakich badaniach ty mówisz? Ja nie dostałem nawet żadnej ankiety na
                                zakończenie turnusu, co było standartem np. w Scanie. To jak przepraszam oni
                                badają zadowolenie klienta? Nawet na reklamacje nie raczą odpowiedzieć, totalna
                                olewka. Jeden z agentów Triady przekonywał mnie na forum, że na pewno moja
                                reklamacja była przeczytana i ci co zawinili oberwali po premii. Ale czy ja się
                                tego powinienem dowiadywać na forum, czy też z listu będącego odpowiedzią na
                                list klienta? Co do tej szokującej liczby klientów - oczywiście ludzie szukają
                                najtańszych ofert i niektórym nie przeszkadzają istotne niedociągnięcia biura
                                podróży. Założę się że za rok większość klientów stanowić jednak bedą nowi
                                klienci, którzy dotąd nie jeździli z Triadą. Ale o tym się nie przekonamy, bo
                                firma ta żadnych badań marketingowych nie prowadzi.
                                • Gość: zadowolony Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 212.160.106.* 05.11.03, 11:16
                                  Poczytaj więc Rzeczpospolitą,albo tam zadzwoń to Ci opowiedzą jak były robione
                                  badania.Dla Twojej informacji tego typu badania nie śa robione na imprezach.Są
                                  to badania tzw.Fokusowe ,gdzie bada sie znajomość marki np.spontaniczną lub
                                  wymuszoną.Ocene jakości w różnych grupach np.tzw.Hard usersów itp...Zresztą co
                                  Ci będe tłumaczył jak ty wiesz swoje. Wystarczy czytać regularnie
                                  Rzeczpospolitą skoro nie wierzysz w badania biura.Są inni którzy też to
                                  robią.Wystarczy to sprawdzić zamiast gadać głupoty.
                                  • Gość: Johny Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: hpcache:* 05.11.03, 15:53
                                    Aaa, to ty mówisz o badaniu znajomości marki ... Ok, tylko co to ma wspólnego z
                                    badaniem zadowolenia klienta? Ja np. znam tę markę bardzo dobrze, co wcale nie
                                    świadczy że myśle o tej firmie równie dobrze. To tak samo jak z premierem -
                                    wszyscy go znają i rozpoznawają, ale ilu z nich myśli o nim dobrze?
                                  • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 05.11.03, 16:27

> Poczytaj więc Rzeczpospolitą,albo tam zadzwoń to Ci opowiedzą jak były
                                    robione
                                    > badania.Dla Twojej informacji tego typu badania nie śa robione na
                                    imprezach.Są
                                    > to badania tzw.Fokusowe ,gdzie bada sie znajomość marki np.spontaniczną lub
                                    > wymuszoną.Ocene jakości w różnych grupach np.tzw.Hard usersów itp...Zresztą
                                    co
                                    > Ci będe tłumaczył jak ty wiesz swoje. Wystarczy czytać regularnie
                                    > Rzeczpospolitą skoro nie wierzysz w badania biura.Są inni którzy też to
                                    > robią.Wystarczy to sprawdzić zamiast gadać głupoty.

O Czym Ty piszesz??? kto tu gada głupoty???? Jak się mają Focusy do badania
                                    poziomu zadowolenia klienta???
                                    Focusy to są badania jakościowe, przeprowadzane na grupach kilkuosobowych -
                                    stosuje się celowy dobór osób badanych na (ustawia się kryteria selekcyjne).
                                    Obarczone są dużym błędem statystycznym i muszą być weryfikowane w badaniach
                                    ilościonych (przeprowadzanych na bardzo dużych grupach). Wyniki badań
                                    jaościowych nie mogą być ekstrapolowane na populację.
                                    Badania jakościowe (Focusy) robi się po to by min. poznać styl bycia i
                                    zachowania konsumenta, zrozumieć jego sposób myślenia i oczekiwań, sprawdzić
                                    trafność decyzji marketingowych oraz sformułować hipotezę testowaną potem w
                                    badaniach ilościowych.

Czy takie badania mogą odpowiedzieć na pytanie jaki poziom zadowolenia
                                    zapewniło biuro klientom??? Oczywiście, że nie!!!
                                    Ale jeśli kiedyś TRIADA przeprowadzi takie badania wśród klientów to zapewne
                                    sformułuje hipotezę, że "klienci naszego biura sa niezadowoleni, bo czują się
                                    oszukiwani, naciągani itp.". Potem oczywiście może zrobić badania ilościowe i
                                    przekona się, że hipoteza postawiona po przeanalizowaniu Focusów potwierdziła
                                    się!!!!

A znajomość marki nie oznacza tego samego co zadowolenie klienta.

Pozdrawiam
                                    Mindzia

• jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 05.11.03, 17:03
                                    Nie masz pojęcia odnośnie badań (udowodniła to mindzia). Aa tak nawiacem to IP
                                    z jakiego piszesz (w zależności z jaką końcówką oczywiście) pochodzi z
                                    ciekawych miejsc. I tak zakres IP (od - do):
                                    212-160-106-0 - 212-160-106-127 Kolmet sp. z o.o.Warszawa
                                    212-160-106-128 - 212-160-106-159 Biuro Podrozy Triada Warszawa
                                    212-160-106-160 - 212-160-106-167 Wydawnictwo Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
                                    Warszawa
                                    212-160-106-168 - 212-160-106-175 URZAD MIESZKALNICTWA I ROZWOJU MIAST Warszawa
                                    212-160-106-176 - 212-160-106-191 Hoppenstedt Bonnier Information Polska Sp. z
                                    o.o. Plock
                                    212-160-106-192 - 212-160-106-207 Nijhof-Wassink Sp.z o.o. Kutno
                                    212-160-106-208 - 212-160-106-223 KID Krzysztof Fiedorczuk Warszawa
                                    212-160-106-224 - 212-160-106-231 AUTO WIMAR CENTRUM Sp. z o.o. Opacz Kolonia
                                    212-160-106-232 - 212-160-106-239 Marley Polska Sp. z o.o. Warszawa
                                    212-160-106-240 - 212-160-106-255 Licomp Empik Multimedia Sp. z o.o. Warszawa
                                    Dla mnie sprawa jest prosta. Musiałby to być baaaaaaaaaaaaardzo duży zbieg
                                    okoliczności. Więc szanowny pracowniku TRIADY, bądź obiektywny i nie ośmieszaj
                                    się takimi wypowiedziami.
                                  • jacooo Re: Objazd po Grecji z Triadą 05.11.03, 17:03
                                    Nie masz pojęcia odnośnie badań (udowodniła to mindzia). A tak nawiasem to IP z
                                    jakiego piszesz (w zależności z jaką końcówką oczywiście) pochodzi z ciekawych
                                    miejsc. I tak zakres IP (od - do):
                                    212-160-106-0 - 212-160-106-127 Kolmet sp. z o.o.Warszawa
                                    212-160-106-128 - 212-160-106-159 Biuro Podrozy Triada Warszawa
                                    212-160-106-160 - 212-160-106-167 Wydawnictwo Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
                                    Warszawa
                                    212-160-106-168 - 212-160-106-175 URZAD MIESZKALNICTWA I ROZWOJU MIAST Warszawa
                                    212-160-106-176 - 212-160-106-191 Hoppenstedt Bonnier Information Polska Sp. z
                                    o.o. Plock
                                    212-160-106-192 - 212-160-106-207 Nijhof-Wassink Sp.z o.o. Kutno
                                    212-160-106-208 - 212-160-106-223 KID Krzysztof Fiedorczuk Warszawa
                                    212-160-106-224 - 212-160-106-231 AUTO WIMAR CENTRUM Sp. z o.o. Opacz Kolonia
                                    212-160-106-232 - 212-160-106-239 Marley Polska Sp. z o.o. Warszawa
                                    212-160-106-240 - 212-160-106-255 Licomp Empik Multimedia Sp. z o.o. Warszawa
                                    Dla mnie sprawa jest prosta. Musiałby to być baaaaaaaaaaaaardzo duży zbieg
                                    okoliczności. Więc szanowny pracowniku TRIADY, bądź obiektywny i nie ośmieszaj
                                    się takimi wypowiedziami.
                                    • Gość: Johny Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: hpcache:* 06.11.03, 11:56
                                      Hej! Zadowolony, co urlopik w Triadzie dzisiaj wziąłeś?
                                      • Gość: zadowolony Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 212.160.106.* 06.11.03, 15:47
                                        jakbyś czytał uważnie to byś zauważył ,że w przedstawiłem sie .Jeżeli czytasz
                                        oferte wyjazdową tak dokładnie jak posty to już wiem skąd Twoje problemy.
                                        A więc jeszcze raz i tylko dla Ciebie dużymi literami: PROWADZE FRANCZYZĘ
                                        TRIADY A WIĘC(jeśli nie rozumiesz)JESTEM POŚREDNIO(bo prowadze własną firmę)
                                        PRACOWNIKIEM TRIADY(zgodnie z obowiązującą mnie z Tą firmą umową sprzedawać
                                        mogę tylko TRIADE na loginach i ip TRIADY)Po co więc śledztwo?Wystarczy
                                        poczytać.
                                        Odnośnie badań dałem tylko przykład tego co sie robi no ale ty i twoi koledzy
                                        wiecej wiecie.Dlatego miły mój przyjecielu zaproponowałem wcześniej innemu
                                        koledze ale jak widze nie chcesz czytać (no bo wiesz wszystko) aby zweryfikował
                                        to również w RZEPIE,która zrobiła badania i nawet je opublikowała(no ale trzeba
                                        czytać)

ps. odnośnie urlopu,tak właśnie jest .Jutro TRIADA zamyka wszystkie swoje BIURA
                                        w kraju (własne i franczyzy)i do 11.11 jesteśmy w Egipcie na wyjeżdzie
                                        integracyjnym.I wiesz co cenie w tej firmie?ze jako jedyna firma w branży dba
                                        o swój wizerunek .Na wyjazd zabiera absolutnie wszystkich pracowników również
                                        nas franczyzobiorców(o ile dokładnie przeczytałeś wcześniej wiesz o czym mówie
                                        i wcale Cię nie obrażam) w liczbie ok.160 osób w tym sprzątaczki>Więcej nie
                                        odpowiadam bo musze sie przygotować do wyjazdu.PA,PA,PA
                                        • mindzia Re: Objazd po Grecji z Triadą 06.11.03, 16:50

> jakbyś czytał uważnie to byś zauważył ,że w przedstawiłem sie .Jeżeli czytasz
                                          > oferte wyjazdową tak dokładnie jak posty to już wiem skąd Twoje problemy.
                                          > A więc jeszcze raz i tylko dla Ciebie dużymi literami: PROWADZE FRANCZYZĘ
                                          > TRIADY A WIĘC(jeśli nie rozumiesz)JESTEM POŚREDNIO(bo prowadze własną firmę)
                                          > PRACOWNIKIEM TRIADY(zgodnie z obowiązującą mnie z Tą firmą umową sprzedawać
                                          > mogę tylko TRIADE na loginach i ip TRIADY)Po co więc śledztwo?Wystarczy
                                          > poczytać.
                                          > Odnośnie badań dałem tylko przykład tego co sie robi no ale ty i twoi koledzy
                                          > wiecej wiecie.Dlatego miły mój przyjecielu zaproponowałem wcześniej innemu
                                          > koledze ale jak widze nie chcesz czytać (no bo wiesz wszystko) aby
                                          zweryfikował
                                          >
                                          > to również w RZEPIE,która zrobiła badania i nawet je opublikowała(no ale
                                          trzeba
                                          >
                                          > czytać)
                                          >
                                          > ps. odnośnie urlopu,tak właśnie jest .Jutro TRIADA zamyka wszystkie swoje
                                          BIURA
                                          >
                                          > w kraju (własne i franczyzy)i do 11.11 jesteśmy w Egipcie na wyjeżdzie
                                          > integracyjnym.I wiesz co cenie w tej firmie?ze jako jedyna firma w branży dba
                                          > o swój wizerunek .Na wyjazd zabiera absolutnie wszystkich pracowników
                                          również
                                          > nas franczyzobiorców(o ile dokładnie przeczytałeś wcześniej wiesz o czym
                                          mówie
                                          > i wcale Cię nie obrażam) w liczbie ok.160 osób w tym sprzątaczki>Więcej nie
                                          > odpowiadam bo musze sie przygotować do wyjazdu.PA,PA,PA

No to już teraz jest jasne dlaczego Triada odwala taką kichę w Grecji - żeby
                                          zaoszczędzić na wyjazd dla swoich pracowników do Egiptu !!!!!!!!!!!

Tym bardziej dziękuję już za usługi tego biura. Szkoda że Triada o swój
                                          wizerunek dba tylko i wyłącznie wśród swoich pracowników a nie klientów.
                                          Bawcie się dobrze, bo za rok już raczej takiego urlopu Wam nie zafundują (hi hi
                                          hi)!!!!!!
      • Gość: Ton Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:59
        Tak kurwa - kazdy kto powie cos zlego to oczywiscie biedny klient (jelop co
        chcial za 1500PLN miec oferte TUI) a wszyscy pozostali co napisza cos
        pozytywnego - to oczywiscie tajni agenci Triady - oplaceni specjalnie zeby
        pisac pozytywy w internecie. ZENADA DROGA MINDZIA - Zycze Ci ZEBY TWOJE DZIECI
        MIALY RUDE WLOSY a maz czarna skore....
    • eurypides Wakacje z Triadą 28.10.03, 10:12
      Z Triadą byłem w Tunezji i Grecji. Nie były to imprezy objazdowe ale klasyczny
      wypoczynek. I w Tunezji i Grecji jezdziłem na wycieczki fakultatywne. W Tunezji
      wszystko funkcjonowało jak nalezy a w Grecji dokładnie odwrotnie. Za obydwie
      imprezy placiłem mniej więcej tyle samo natomiast poczynając od standardu
      hoteli na wiedzy (lub jej braku) pilotów/rezydentów Triady wszystko było lepsze
      w Tunezji.
      • Gość: Adam Re: Wakacje z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 23:01
        Ja mam miłe wspomnienia.Byłem w tym roku w Tunezji w terminie 17.06 - 02.07 z
        oferty "Traf" to znaczy nie wiedzałem do jakiej jadę miejscowości - podany był
        tylko standart hotelu. Przyznam, że biłem się z myślami, czy postąpiłem
        słusznie,ale cena była kusząca jak na 14 noclegów, 2 posiłki dziennie i przelot
        samolotem tam i z powrotem.
        Dostałem hotel z oferty katalogowej z basenem w miejscowości Port EL Kantaoui.
        Miejsowość typowo turystyczna z pięknym portem - gorąco polecam. Pokój w hotelu
        był z łazienką, klimatyzacją i aneksem kuchennym ( lodówkę sam odmroziłem i
        umyłem, bo niestety była w stanie opłakanym ).Wyżywienie było bardzo dobre w
        formie bufetu szwedzkiego. Obsługa miła a kelnerzy uprzejmni. Rezydentka
        przychodziła do hotelu co drugi dzień, była bardzo miła i kompetentna, dobrze
        znająca tamtejsze realia gdyż przebywała tam od trzech lat na stałe. Do
        wycieczek fakultatywnych zachęcała,ale na sugestię, że są za drogie dokładnie
        wyjaśniła w jaki sposób można zwiedzać indywidualnie, co jest warte zobaczenia,
        i w jaki sposób można dojechać.
        Cała moja rodzinka bardzo miło wspomina te wakacje.......
        Pozdrawiam wszystkich turystów.
      • Gość: Johny Re: Wakacje z Triadą IP: hpcache:* 29.10.03, 12:28
        eurypides napisał:

> Z Triadą byłem w Tunezji i Grecji. Nie były to imprezy objazdowe ale
        klasyczny
        > wypoczynek. I w Tunezji i Grecji jezdziłem na wycieczki fakultatywne. W
        Tunezji
        >
        > wszystko funkcjonowało jak nalezy a w Grecji dokładnie odwrotnie. Za obydwie
        > imprezy placiłem mniej więcej tyle samo natomiast poczynając od standardu
        > hoteli na wiedzy (lub jej braku) pilotów/rezydentów Triady wszystko było
        lepsze
        >
        > w Tunezji.

Czyli coś jest na rzeczy z tą Grecją. Odwalają kichę jak się patrzy. Ja byłem z
        Triadą tylko w Grecji i mam bardzo złe zdanie, na tyle złe ze nie zaryzykuje z
        nimi więcej.
      • astika Re: Wakacje z Triadą 29.10.03, 13:43
        Z Triadą byłam w Turcji, Egipcie i Tunezji i nie mam zastrzeżeń. Były drobne
        niedociągnięcia, ale ogólnie wracałam bardzo zadowolona. Ze zdziwieniem czytam
        to co piszecie o Triadzie w Grecji, planuję z nimi wyjazd w przyszłym roku na
        7+7, ale teraz to sama już nie wiem czy warto. Pozdrawiam, Astika
        • Gość: klaea Re: Wakacje z Triadą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:45
          Jeżeli wierzysz w te brednie, to nie jedź. Sama powinnaś zresztą wiedzeić czy
          warto jechać-czy też nie???
          • jacooo Re: Wakacje z Triadą 31.10.03, 08:56
            Jesteś pełna optymizmu, Grecja z Triadą to porażka. Zapewne z powodu wysokich
            cen, które tam są, tyle, że szanujące się biuro nie powinno organizować
            wyjazdów do wszystkich krajów za ca tę samą kwotę, powinno utrzymywać ten sam
            poziom oczywiście za różne pieniądze.
            Apartamenty (duuuuuuużo powiedziane) no, ale niech się każdy przekona. A
            tłumaczenia że za takie pieniądze to ….. jest nie na miejscu. Różnica między
            hotelem a apartamentem jest taka, że w hotelach jest „sprzątanie” codziennie
            (wynoszenie kosza ze śmieciami, przetarcie podłogi mopem i gdzieniegdzie
            wymiana ręczników, jeżeli takowe są) i nie ma aneksu kuchennego, który jest w
            apartamentach (jest gdzie zrobić sobie herbatkę lub kawę). Śmiecie z
            apartamentów wyrzuca się samemu do pojemników, które stoją przed budynkami.
    • Gość: Smukly Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 22:48
      Tajemnica zamawiania hoteli w ostatniej chwili jest prosta: te zamawiane last
      minute sa najtansze ot co
      • Gość: Dzik Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: 217.153.39.* 30.10.03, 12:54
        Dla mnie wniosek jesto prosty: unikac Grecji z Triada.
        Bylem z Triada w Tunezji (pobyt) i we Wloszech (Kalabria+Sycylia) i mam
        pozytywne wrazenia.
        Coby ich sobie jednak nie popsuc, to do Grecji pojade sam, albo z jakims innym
        biurem podrozy...
    • Gość: Smukły Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 17:19
      A tak szczerze : to kto przy wyborze Triady kierował się głównie ceną i wybrał
      po prostu najtansza oferte? Kto był w grupei z Pauliną?
    • Gość: Platon Re: Objazd po Grecji z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 23:22
      Ja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka