Dodaj do ulubionych

Kreta - wypożyczenie samochodu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:51
Hej,
Niedługo lecę na Kretę i będę wypożyczał samochód. Na co zwrócić uwagę żeby
wszystko było ok? W jakim języku jest umowa? Czy po zwrocie domagacie się
wydania pisemnego poświadczenia że samochód nie jest poobijany?
Obserwuj wątek
    • Gość: ???? Re: Kreta - wypożyczenie samochodu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.08.09, 22:14
      tez mnie to interesuje, i aktualne ceny.
    • Gość: justyna Re: Kreta - wypożyczenie samochodu IP: *.ghnet.pl 13.08.09, 13:05
      Wróciłam dziś z Krety. Wypożyczyliśmy z mężem samochód na dwa dni. Suzuki Jimmy
      za 120 euro(razem z 19% podatkiem i pełnym ubezpieczeniem). ceny sie wąchają od
      30 do 100 euro w zależności od klasy samochodu. Wypożyczalni jest mnóstwo na
      każdym kroku. Umowa w języku angielskim. Kłopotów żadnych, bierze sie samochód z
      pełnym bakiem i oddaje z pełnym bakiem:) i mówi sie dziękuję:) Grecy są
      życzliwi, ufni i niepodejrzliwi, a turyści rewanzują sie tym samym. Pełen
      komfort. Przy wynajmie doatje sie mapę i w drogę. pogubić sie trudno, dobre
      oznaczenia dróg. Nawet jak zostawiliśmy raz otwarty samochód, nic nie zgineło.
      za parking sie zwykle nie płaci.
    • very_famous Re: Kreta - wypożyczenie samochodu 13.08.09, 15:44
      Na to jaką umowę podpisujesz. Nie chcesz kłopotów to szukaj takiej wypożyczalni gdzie dają pełne ubezpieczenie, bez żadnych kosztów własnych. Dopytaj też czy nie ma limitu kilometrów oraz ile benzyny w baku ma być przy zwrocie auta. Zasada generalnie jest taka że oddajesz tyle ile dostałeś.
      Niektórzy standardowo uprzedzają że nie wolno jeździć pod wpływem alkoholu.
      Umowa jest po angielsku i z właścicielami wypożyczalni też dogadasz się po angielsku.
      Ceny wypożyczenia są uzależnione od klasy i wielkości samochodu oraz od ilości dni na które chcesz wypożyczyć samochód.
      W dużych miastach parkingi są niestety płatne. Warto więc naszykować sobie monety, bo rozmieniać nie każdy chce.
    • muawiak Re: Kreta - wypożyczenie samochodu 13.08.09, 16:36
      ja placiłem w przypadkowo wybranym Rent a car w Chani na początku
      sierpnia 30 euro/ dzień za trzy letni Chevroelt Aveo.Za 4 dnie wyszło
      120 euro, był trochę poobijany i dwa razy obeszliśmy z panienką
      samochód a ona wszystkie najmniejsze rysy zaznaczała. Przy zwrocie nie
      było problemów.Polecam komunikacje autobusową, wygodna , wszedzie
      (prawie) dojedziesz i można potrunkować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka