Dodaj do ulubionych

Poljaci u Hrvatskoj

06.11.05, 19:42
Hej, czy sa na forum jacys Polacy, mieszkajacy w Chorwacji, a zwlaszcza w
Splicie lub okolicach?
Ja mieszkam i pracuje w Splicie, i chetnie bym tu poznal jakichs naszych.
Pozdrav
Obserwuj wątek
    • Gość: Martyna Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:42
      Strasznie Ci zazdroszczę, że możesz mieszkać i pracować w tym pięknym kraju.
      Byłam w Chrwacji 4 razy ( ostatnio przełom czerwca i lipca 2005 r - Brela ) i
      jestem zauroczona tym rajem na ziemi. Pozdrowienia z Krakowa,
      • Gość: cro-expert Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.dialin.iskon.hr 07.11.05, 10:34
        Krakow tež piekne miasto, ja bylem zauroczoni Krakowem
      • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 27.11.05, 18:10
        Gość portalu: Martyna napisał(a):

> Strasznie Ci zazdroszczę, że możesz mieszkać i pracować w tym pięknym kraju.
        > Byłam w Chrwacji 4 razy ( ostatnio przełom czerwca i lipca 2005 r - Brela )
        i
        > jestem zauroczona tym rajem na ziemi. Pozdrowienia z Krakowa,

---
        Czesc
        Zazdroscic to mozna tylko w lecie, a poza sezonem wcale nie jest tak fajnie, a
        od listopada do marca szaro buro i ponuro.
        Poza sezonem pies z kulawa noga tu nie zajrzy
        • blet Re: Poljaci u Hrvatskoj 05.12.05, 15:22
          to chyba nie wychodzisz z domu lub jekiegoś podziemia. Ja najbardziej lubię
          właśnie poza sezon, rosną tutaj mandyrynki, cytryny, pomarańcze, słońce jest
          tutaj prawie każdy dzień. Mam firme w Omiszu a jestem w Chorwacji od maja do
          października NON STOP poza sezonem jestem tam przynajmniej dwa razy
          miesięcznie. A nigdy nie miałam ponurego nastroju.Puno pozdravo od Monike
          > Gość portalu: Martyna napisał(a):
          >
          > > Strasznie Ci zazdroszczę, że możesz mieszkać i pracować w tym pięknym kra
          > ju.
          > > Byłam w Chrwacji 4 razy ( ostatnio przełom czerwca i lipca 2005 r - Brel
          > a )
          > i
          > > jestem zauroczona tym rajem na ziemi. Pozdrowienia z Krakowa,
          >
          > ---
          > Czesc
          > Zazdroscic to mozna tylko w lecie, a poza sezonem wcale nie jest tak fajnie,
          a
          > od listopada do marca szaro buro i ponuro.
          > Poza sezonem pies z kulawa noga tu nie zajrzy
          • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 09.12.05, 09:28
            hahaha, slonce caly dzien non stop??!
            Chyba nie masz bladego pojecia, jak tu jest w listopadzie i do lutego.
            Czasami wyjrzy slonce, ale przewaznie jest paskudnie.
            Moze pamietasz subiegla zime, non stop zimno do marca?!
            Jakos nie przemawiaja do mnie te mandarynki i pomarancze
            • Gość: Kate Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 12:15
              Oj pamietam jak to bylo ubieglej zimy, brrrrr. W splicie jest strasznie w
              zimnie a ten wiatr - tragedia. Na razie jestem w polsce bo zalapalam tu swietna
              prace ale na wiosne przyjezdzam do Splitu i chetnie sie wybiore do jakiegos
              kaficia. Puno pozdrava!!!
          • bobi31 RPoljaci u Hrvatskoje: 13.01.06, 10:20
            Witam,
            Jestem Polką planującą przyjazd do Chorwacji. Planuję wyjść za mąż za chorwata
            i zamieszkać właśnie w Chorwacji. Poszukuję kontaktu z osobami, które juz tam
            mieszkają i mogłyby podzielic się ze mną doświadczeniami z tego kraju. Jak się
            tam zyje, jak poszukiwac pracy, czy sa tam polskie firmy w, w których mozna
            znaleźć zatrudnienie?

Pozdrawiam z Polski
    • kamcia_79 Re: Poljaci u Hrvatskoj 08.11.05, 17:04
      napisałam do Ciebie na priv, pozdrawiam
    • Gość: andrzej Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.mnc.pl 09.11.05, 16:28
      Pozdrowienia z Makarskiej od Andrzeja:)puść znak na karoten@o2.pl co tam teraz
      porabiasz:)
    • ewa9786 Re: Poljaci u Hrvatskoj 19.11.05, 19:14
      romcula11 Spotkasz się chyba na tym forum z powszechną zazdroscią. U nas
      własnie spadł śnieg, jest ślisko zimno i szaro... A Split to takie piękne
      miasto :-)) Pewnie u Was teraz cieplutko, palemki...
      pozdrowienia z białych Katowic
      • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 27.11.05, 18:24
        hej

poza sezonem wcale nie jest tak fajnie
        Teraz jest szaro buro i ponuro, a jak zawiewa bura to
        przemrozi do szpiku kosci i jest gorzej jak w Polsce.
        Teraz na szczescie wieje jugo, wiec nie jest zle, wczoraj bylo 13 stopni.

Pozdrav
        • ewa9786 Re: Poljaci u Hrvatskoj 27.11.05, 21:39
          Jak byś widział te mgły dziś, a potem deszcz ze śniegiem... Ale słyszałam, że
          wiatr potrafi być przykry. Jednak mimo wszystko, Split to takie piękne miasto.
          Nie wierzę zeby Dalamcja nie miała klimatu poza sezonem. Tam jest tak pięknie :-
          )
          Ps. a u nas 0.
    • Gość: dalmatinka Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.noname.net.icm.edu.pl 28.11.05, 13:05
      Ja jestem z Solinu kolo Splitu, jednak aktualnie studiuję w Warszawie. Ale na
      luty wracam do domu, a po obronie pracy wracam na stałe
      velika pusa za Split
      • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 04.12.05, 20:34
        Elo Dalmatinka, jak wrocisz to myknij na kawe do Splitu! :)
    • dragica Re: Poljaci u Hrvatskoj 28.11.05, 14:09

• Gość: CHORWAT Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 29.11.05, 20:21
        pa ti bas i nisi HRVATICA
        • Gość: cro-expert Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.dialin.iskon.hr 30.11.05, 10:16
          "chorwat" pomyliłeš forumy, to forum-turystyki a nie forum-nacjonalizmu
          sprobuj na www.adolf.h.de
          pozdrawiam z europejskiego regionu Istrii
          • dragica Re: Poljaci u Hrvatskoj 30.11.05, 10:47
            Hrvate-ako si TAKAV HRABAR-daj, uloguj se, registruj...anonimo najbolje...ja
            nisam nacionalist i ne kazem-NISI POLJAK PA B(j)EZI sqa ovog foruma...imate
            crocafe, imate druge hrvatske sajtove...
        • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 04.12.05, 20:33
          Chorwat, nie potrzebujemy tu nacjonalistow, wystarczajaco duzo jest ich w
          Chorwacji, zeby jeszcze jakis podskakiwal na polskim forum!
    • Gość: Suzana Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:28
      Cześć Romek!
      Tu Zuzka - kojarzysz? ;)
      Niedługo będę w Cro - na Sylwestra ;) A potem już na dłużej, na Makarskiej
      Riwierze - to pewnie się spotkamy :)

Pozdrawiam, Zuzka
      • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 04.12.05, 20:36
        hej Zuzka, ja na sylwestra uciekam do Polski do Krakowa naravno, ale kolo 3
        stycznia wracam, wpadnij do Splitu na kawe, 098 818966
        • Gość: Suzana Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:18
          No to jesteśmy umówieni - skontaktuję się ;)
          Do miłego!
    • dragica Re: Poljaci u Hrvatskoj 30.11.05, 10:45
      Hrvate-hvala sto si izbrisao moj post.znas, muka mi je vise od
      nacionalizma...Da ti objasnim-poljakinja sam, nisam ni srpkinja, ni
      hrvatica...slucajno zivim u banja luci, KOJA JE MULTIETNICNA, znas-moje SUSJEDE
      su i hrvati, i muslimani i srbi...a mene , stvarno, boli djoka za to koje je ko
      nacionalnosti...sramota...za vas.
      • Gość: Monika Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 17.12.05, 08:33
        Jestem Polka, od 1997 roku mieszkam w Chorwacji.
        Pozdrawiam!!!
        • bobi31 Re: Poljaci u Hrvatskoj 13.01.06, 10:18
          Witam,
          Jestem Polką planującą przyjazd do Chorwacji. Planuję wyjść za mąż za chorwata
          i zamieszkać właśnie w Chorwacji. Poszukuje kontaktu z osobami, które juz tam
          mieszkają i mogłyby podzielic się ze mną doświadczeniami z tego kraju. Jak się
          tam zyje, jak poszukiwac pracy, czy sa tam polskie firmy w, w których mozna
          znaleźć zatrudnienie?

Pozdrawiam z Polski
          Agnieszka
          • Gość: Kati Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 10:34
            Chetnie podziele sie doswiadczeniem gosik37@gazeta.pl
            Pozdrawiam
          • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 15.01.06, 18:55
            hej bobi, napisz na romcula@poczta.fm , ja mieszkam i pracuje w Splicie
          • Gość: Anka Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.dialin.iskon.hr 18.01.06, 19:42
            Witam,
            Jestem Polka, od lat zamieszkała i pracujaca w Puli
            Chetnie sie z Toba skonktaktuje.
            Moj telefon 573331
            pozdrowienia
            • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 22.01.06, 17:11
              czesc, ja mieszkam w Splicie od 2 lat.
              moj email to eomcula@poczta.fm
              Co porabiasz w Puli?
              Ja pracuje w biurze turystycznym.
              Pula fajne miasto, mam znajomych w pobliskim Valbandonie
              Pozdarv
              • Gość: Gosia Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.chello.pl 22.01.06, 19:54
                Co Ty sie tak ciagle chwalisz ze mieszkasz w Splicie.Wielka mi rzecz, tez tam
                mieszkalam dlugi czas. Nic rewelacyjnego i sam o tym dobrze wiesz (zwlaszcza
                zima!). Moze napisz lepiej jak tam znalezc mieszkanie, jak zalatwic legalnie
                prace (bo masz ja chyba legalnie). Zmienila sie sytuacja na rynku pracy w
                Splicie?
          • Gość: Karlovcanka Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.net.t-com.hr 15.02.06, 21:13
            Witam. Jestem Polka mieszkajaca w kontynentalnej czesci RH. Taka tez istnieje!
            Palm tu nie ma, ale nie wieje tak strasznie. Jesli pani bobi31 potrzebuje
            jeszcze jakichs informacji chetnie sluze. Bede to forum sledzila z uwaga i
            chetnie nawiaze jakas korespondencyjna znajomosc. Pozdrawiam.
            • bobi31 DO Karlovcanka 17.03.06, 13:49
              Proszzę o kontakt pod adresem bobi31@gazeta.pl

Pozdrawiam
    • katarinapol Re: Poljaci u Hrvatskoj 18.01.06, 14:54
      Czesć
      Ja od poltorej roku mieszkam w Puli na Istrii. Na razie ciagle czekam na
      obywatelstwo, a bez tego trudno o jakas sensowna prace. Mam wrazenie, ze tu
      tylko szukaja kelnerow. Poza tym jest swietnie i klimat mi bardzo odpowiada.
      Bardzo prosze o kontakt z Polakami z Istrii. Pozdrawiam.
      • Gość: Beatka Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.06, 08:36
        A jacy sa mezczyzni w Chorwacji?sa dobrym materialem na mezow?
        • Gość: monika Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 19.01.06, 15:12
          zalezy jak trafisz!
        • Gość: ania Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.dolsat.pl 19.01.06, 16:37
          przeważnie lenie ale zależy jak trafisz
          • Gość: Beatka Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.chello.pl 19.01.06, 17:20
            a Ty trafiłas na pracowitego?
            • Gość: ania Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.dolsat.pl 19.01.06, 17:23
              też leń
              • bobi31 Do Anka 25.01.06, 11:16
                Czy mozemy się skontaktowac mailem?
                bobi31@gazeta.pl
                Pozdrawiam i dzięki
    • Gość: An Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 02.02.06, 18:44
      Czesc! Od ponad roku mieszkam w Makarskiej. Sama chetnie poznalabym nasza
      okoliczna Polonie:-)
      • Gość: Echo Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:05
        A co tam porabiasz? ;)
        I czy długo jeszcze będziesz mieszkać?

:)
        • Gość: An Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 04.02.06, 14:09
          Jak dobrze pojdzie, to do konca zycia:-)
          • Gość: Echo Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:57
            A uczysz się może albo pracujesz? Masz zamiar wyjść za mąż / ożenić się? Bo ja na przykład też sobie pomieszkuję w tej okolicy :)
            • Gość: A Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.02.06, 13:22
              Wyszlam za maz. A Ty co tu robisz?
              • Gość: Echo Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:01
                Biznesy :)
                • momo_wrc Re: Poljaci u Hrvatskoj 12.02.06, 15:52
                  hej znam dosta dobro hrvatski i zelim tamo zivjeti kad zavrsim studiranje u
                  Poljskoj...:)))Zakochałam sie w Chorwacji i nie wiem co bede robić, gdzie bede
                  mieszkać i wogóle ??? wiem tylko tyle że zamieszkam w Chorwacji:)))Może nie jest
                  to zachód, ale jak ktoś mieszka w Polsce hehe to rozumie...:D Pozdrav dla
                  Polonii!!hmm mam nadzieje że do was dołącze wkrótce:)))
                  • Gość: An Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 14.02.06, 12:54
                    Czesc! Co rozumiesz pod zdaniem:"moze nie jest to zachod, ale JAK KTOS MIESZKA W
                    POLSCE TO ROZUMIE"??? Bo ja nic nie rozumiem, a cale swoje zycie zylam w Polsce,
                    a dopiero od poltora roku mieszkam w Makarskiej... Rozumiem, ze w Chorwacji
                    mozna sie zakochac, zwlaszcza jak sie przyjedzie na wakacje nad Adriatykiem -
                    blekitne morze, palmy itp., ale jak pomieszkasz tu przez wszystkie cztery pory
                    roku, poznasz tutejsze realia, to mysle, ze stwierdzisz, ze do Zachodu to im
                    daleko i wcale nie jest tu tak rozowo. Bezrobocie niewiele wieksze niz w Polsce,
                    zima liczba bezrobotnych drastycznie wzrasta, bo wiekszosc miejsc pracy na
                    wybrzezu to prace sezonowe, korupcja co krok - szara rzeczywistosc. Do tego
                    tlumy turystow latem, zima pustki, bura i deszcze... Taaa...
                    • Gość: Katarina Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 13:11
                      zgadzam sie calkowicie. spedzajac jedynie wakacje w Chorwacji nie wiele
                      czlowiek dowiaduje sie o niej. codzienne problemy weryfikuja nasze wyobrazenia
                      o raju jakim dla turystow jest Chorwacja. wierzcie mi ze jak sie biegnie do
                      pracy to nie zauwaza sie juz tych wspanialych zabytkow czy slicznych uliczek a
                      jak sie wraca z pracy to juz nie ma slonca albo nie ma sie sily isc na plaze
                      czy gdziekolwiek. Bura przeszywa czlowieka do kosci tak ze nie widac zywego
                      ducha na ulicach.
                      • Gość: Catarina Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.06, 15:43
                        Zgadzam sie w 100%, najpierw mieszkałam tam rok, na stypendium, bylo super,
                        pozniej znalazlam prace i wrociłam, i po 8 miesiacach jestem z powrotem we
                        wrocku, i powiem szczerze ze nie zamieniłabym tego na zadne xhorwackie klimaty.
                        Ale kazde wakacje obowiazkowo nad adriatykiem!!!
                        • Gość: Katarina Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.chello.pl 21.02.06, 19:31
                          tez jestem z Wrocławia. jesli masz ochote sie ze mna skontaktowac to podaje
                          moje GG 2370180 lub mail ligarek@gazeta.pl. serdecznie pozdrawiam!
                          • goja79 Re: Poljaci u Hrvatskoj 09.03.06, 23:31
                            Witajcie!
                            Jestem Polka zamierzajaca poznac Polakow mieszkajacych w Chorwacji
                            (Zagrzeb).Zamierzam wyjechac tam z moim chlopakiem Chorwatem i bardzo zalezy mi
                            na poznaniu waszych opinii na temat kultury chorwackiej, podejscia do
                            kobiet,rodziny,reakcji na mieszane zwiazki(chorwatow na zwiazki ich rodakow z
                            obcokrajowcami)oraz wiele innych rzeczy.
                            • Gość: Karlovcanka odp dla goja79 IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.03.06, 23:06
                              Mieszkam w Karlovcu od 4 lat. Chetnie podziele sie informacjami. Jesli masz
                              gazetowy adres to prosze podaj, a ja odpisze z prywatnego. Pozdrawiam.
                  • momo_wrc Re: Poljaci u Hrvatskoj 14.02.06, 20:59
                    macie racje ze bedac w Chorwacji cały rok to nie jest to samo, ale zdanie które
                    napisałam miało wyrażac własnie ze w Chorwacji nie jest tak kolorowo, ze realia
                    sa podobne do polskich(bezrobocie, korupcja....)i ktos kto mieszka w Polsce
                    powiedzmy ze hmmm łatwiej sie przystosuje niz ktos, z kraju gdzie stopa zyciowa
                    jest o wiele wyzsza, dlatego wlasnie napisalam" ze nie jest to zachod" dla
                    niektorych ziemia obiecana-ale dla mnie Chorwacja jest super, kto wie może
                    zmienie zdanie? mam nadzieje ze nie!!i nie mam tu na myśli tylko kurortow
                    nadmorskich, bo mialam okazje byc rowniez w Zagrzebiu wiosną, nie ważne, zle
                    mnie zrozumiano.czesc.
                    • momo_wrc Re: Poljaci u Hrvatskoj 14.02.06, 21:03
                      zreszta jezeli tak źle jest w Chorwacji to czemu własciwie tam mieszkasz?
                      Dlaczego wyjechałaś z Polski? Wcale nie uważam żeby w Polsce żyło sie
                      dobrze...Może jak ktoś jest na wychowaniu rodziców to jeszcze ale niech sie
                      spróbuje w Polsce usamodzielnić, życze powodzenia!!Bez znajomości jest strasznie
                      ciężko...
                      • Gość: An Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.02.06, 15:50
                        Wcale nie uwazam, ze w Chorwacji jest zle. Po rpostu nie jest tu tak rozowo,
                        podobnie jak w Polsce. A sprobuj sie w Chorwacji usamodzielnic - jest tak samo
                        jak w Polsce - bez pieniedzy i znajomosci jest bardzo ciezko...
                        • jopp67 Re: Poljaci u Hrvatskoj 16.02.06, 19:14
                          I tak wam zazdroszcze od 6 lat bywam na Istrii w Umagu i jeszcze mi sie nie
                          znudzilo w tym roku tez przyjade odpoczac od tego cyrku jaki jest w Polsce za
                          sprawa obecnego rzadu paaaaa.
                • Gość: An Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.adsl.net.t-com.hr 14.02.06, 12:46
                  Czy mozna robic w Dalmacji inne "biznesy" niz turystyczne?
                  • Gość: Echo Re: Poljaci u Hrvatskoj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:27
                    Nie wiem :)

Pewnie tak:)
    • bozena644 Re: Poljaci u Hrvatskoj 17.02.06, 16:03
      romcula11 napisał:

> Hej, czy sa na forum jacys Polacy, mieszkajacy w Chorwacji, a zwlaszcza w
      > Splicie lub okolicach?
      > Ja mieszkam i pracuje w Splicie, i chetnie bym tu poznal jakichs naszych.
      > Pozdrav
      Ja mieszkam w Splicie! tel komorkowy; 098851419 zapraszam!
      • romcula11 Re: Poljaci u Hrvatskoj 18.02.06, 01:42
        heja!
        Ciesze sie, że wreszcie ktoś ze Splitu.
        An ma rację, wcale nie jest tak różowo, choć i tak nie mogę narzekać,
        mam niezłą pracę, oczywiście w turystyce, bo co innego tu można robić.
        Odezwę się jak wrócę do splitu, teraz jestem w Krakowie, jeszcze tydzień tu
        posiedzę, i wcale nie chce mi się wracać.
        Ale, niestety, łatwiej jest w chorwacji dostać pracę z polskim niż w Polsce z
        chorwackim.
        Mój e-mail to romcula@poczta.fm , piszcie.
        Pozdrav!
        • Gość: ma.mo.st.ka. Re: jedno pytanie do Polakow w Chorwacji!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 16.03.06, 14:40
          Witajcie!

Czy ktos z Was zdawal tu przypadkiem kurs prawa jazdy?
          • bobi31 Do Karlovcanka 17.03.06, 13:54
            Prosze o kontakt pod adresem bobi31@gazeta.pl

Pozdrawiam ciepło
          • Gość: An Re: jedno pytanie do Polakow w Chorwacji!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 17.03.06, 20:15
            A po co? Polskie prawo jazdy jest tu uznawane. Poza tym trzeba miec chorwackie
            obywatelstwo, zeby miec chorwackie papiery.
            • Gość: ma.mo.st.ka Re: jedno pytanie do Polakow w Chorwacji!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 20.03.06, 08:59
              Gość portalu: An napisał(a):

> A po co? Polskie prawo jazdy jest tu uznawane.

Tak, ale ja nie mialam polskiego prawa jazdy!

Poza tym trzeba miec chorwackie
              > obywatelstwo, zeby miec chorwackie papiery.

I tu sie kochana mylisz, wystarczy "trajno nastanjenje", by zrobic prawo-jazdy.
              To byla pierwsza rzecz, ktora sprawdzilam, zanim sie zapisalam.
              Obywatelstwo bede miala za klika tygdodni, ale to juz inna bajka.
              • Gość: Katarina Re: jedno pytanie do Polakow w Chorwacji!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.06, 09:25
                to po co pytasz skoro wszystko sama wiesz?
                • Gość: ma.mo.st.ka. Re: jedno pytanie do Polakow w Chorwacji!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 20.03.06, 12:50
                  A pewnie po to, bys Ty miala powod do wtracenia swoich bezsensownych "3 groszy"
                  Katarina!
      • an1000 Re: Poljaci u Hrvatskoj 17.03.06, 20:37
        Mieszkam w Makarskiej. Chetnie poznam Polonie:-)
        • an1000 Re: Poljaci u Hrvatskoj 17.03.06, 20:39
          Moj mail: an1000@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka