Dodaj do ulubionych

potrzebna konkurencja dla BUSa 306

25.12.04, 16:06
co najbardziej utrudnia mi zycie w Osielsku to problem komunikacyjny z
Bydgoszczą, jak większośc młodych ludzi studiuję w Bydgoszczy i co dziennie
jestem zmuszona dojeżdżać BUSem306 (z racji tego że nie mam samochodu), który
jest zazwyczaj przepełniony, kursuje za żadko a do tego jeden kierowca jest
wyjątkowo nieprzyjemny, jakby łaskę robił, że w ogóle się zatrzymuje i kogoś
zabiera z przystanku, może doczekam się jak będą dojezdżały z Bydgoszczy
autobusy miejskie albo pojawi sie konkurencja dla Busów(PKS to żadna
konkurencja przynajmniej w taki wydaniu jakie ma obecnie miejsce)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • coooler1 Re: potrzebna konkurencja dla BUSa 306 25.12.04, 17:27
      Dlatego powinno się rozważyć i zaapelować do MZK o przedłużenie linii nr. 75 i
      zwiększenia częstotliwości jej kursowania....
      pozdr.
    • coooler1 Re: potrzebna konkurencja dla BUSa 306 25.12.04, 17:31
      Kleoo ...tak to jest jak się nie ma samochodu......mam ten sam problem...
      pzdr:)
    • sant.ander To samo z 407 !! 25.12.04, 20:32
      Do Niemcza jezdzi tylko 407. O gorsze rozwiazanie byloby trudno. Przyjezdza co
      okolo 1,5 godziny, w niedziele 3 autobusy dziennie.
      Jest 308, ale dopiero na Jezdzieckiej i dojscie na przystanek zajmuje sporo
      czasu. Poza tym oba sa zawsze przepelnione, niewygodne i pamietaja czasy PRL. Na
      domiar zlego w nocy nie jezdzi nic, a Niemcz to druga strefa i taksowka jest
      bardzo droga.

Pozdrawiam
      • kleoo 75 przyjeżdżaj! 25.12.04, 23:10
        wyczekuje na pojawiene sie 75 w Osielku, ale z tego co sie dowiadywałam to jest
        z tym spory problem, gdyż MZK chce aby gmina dofinansowywała kursy 75 i tu
        pojawia sie problem, nie ważne co lepsze dla mieszkańców a co się bardziej
        opłaca gminie(a mogli by zacisnąć pasa w czymś inhym a poza tym przecież
        Osielsko nie jest taką biedną gminą!) tak więc jestem skazana na jeżdżenie busem
        306 -_- chyba że ludzie rusza do akcji, bo jak na razie konczy sie tylko na gadaniu
        dzięki coooler1 za zrozumienie=), trudne jest życie bez samochodu, ale Ty i tak
        znajdujesz się w lepszej sytuacji niż ja, bo z tego co wiem(wspominałeś gdzieś
        na forum) że mieszkasz w Bydgoszczy i nie Jestes skazany tylko na jeden środek
        lokomocji w jakim moim przypadku jest bus-_- (no czasami to mnie tata odbierze z
        uczelni ale to sporadycznie)
        pozdrawiam^_-
    • sant.ander Znowu 407 26.12.04, 20:36
      Przypomnialo mi sie jeszcze, ze wojt zapowiedzial utrzymanie monopolu 407 na
      dojazdy do Niemcza, tej fatalnej, niedostosowanej do potrzeb mieszkancow linii z
      zapuszczonym autobusem.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka