mkarusi 17.01.05, 09:18 Moja Karinka ma 3 miesiące, jak zdrobniale wołacie swoje córcie? Czy ktoś zna znaczenie tego imienia. Pozdrawiamy. Marta i Karinka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
webby Re: Karinka 04.02.05, 22:48 Witam) Też chętnie dowiedziałabym się czegoś o tym imieniu,bo mało informacji można znaleźć.Wyczytałam tylko ,że jest to zdrobnienie powstałe przez wiele lat od imienia Katarzyna. Może ktoś ma jeszcze jakieś info? Marto bardzo podoba mi się imię twojej córci))....a to dlatego,że moja kruszyna która na świat ma przyjść w kwietniu też będzie je nosiła) Więc jeśli znajdziesz jakieś ciekawostki to ja też poproszę Pozdrawiam) Violka(31tc) Odpowiedz Link
mkarusi Re: Karinka 08.02.05, 07:30 hej Viola. Ja wyczytałam jeszcze, że Karina znaczy piękna, kochana. A jak rodzinka zapatruje się na to imie, bo u mnie było marnie nikomu się nie podobało, ale teraz jest ok. przekonali się, bo Kari jest taka pogodna i wesoła. Jak jeszcze coś znajde to dam znać. Pozdrawiamy Marta i Kari Odpowiedz Link
webby Re: Karinka 11.02.05, 23:11 Cześć) Znalazłam jeszcze to: www.imiennik.pl/index.php?ids=1,398 Rodzinka to różnie;moim rodzicom się podoba,mojemu rodzeństwu też-szczególnie siostrze(Karolinie.Za to moja teściowa pytając czy to już ostateczny wybór poprosiła,żebyśmy chociaż na drugie wybrali jakieś ładne imię.Źle się jej kojarzy,ale nie komentuje za co właśnie ją cenię) Teściu zadowolony,bo w tej rodzinie większość ma toyoty i od razu skojarzył z "Toyota carina". Pozdrawiam i pozdrów też swoją córeczkę) Violka Odpowiedz Link
kaja2001 Re: Karinka 22.02.05, 22:48 mam 29 lat i mam na imie karina wolaja na mnie kaja kiedys mi sie nie podobalo ale sie przyzwyczailam jest to imie niespotykane i wyjatkowe mozecie mi wierzyc ze wszyscy ktorzy spotkaja wasze corcie napewno je zapamietaja znam to z autopsji nie wiem co oznacza pozdro ps moj 4- letni synek ma na imie Bartosz Odpowiedz Link