Dodaj do ulubionych

co śpiewacie?

IP: 213.76.232.* 21.01.02, 20:40
Ciekawa jestem co śpiewacie waszym pocichom i dlaczego akurat ja ostatnio śpiewam Krzysiowi piosenkę z misia uszatka bo mi do niego pasuje - zwłaszcza to : "jestem sobie mały miś, gruby miś .. " a On jest taki zadowolony i uśmiechnięty ... kiedy ( w jakich sytuacjach ) najczęściej śpiewacie bobaskom ? Bo ja zuważyłam, że najczęściej robię to przy przewijaniu i kiedy się bawimy pozdro.wioleta
Obserwuj wątek
    • Gość: YennaM Re: co śpiewacie? IP: 217.30.135.* 21.01.02, 20:54
      "Kolysanke" Gershwina z Porgy and Bess, piosenke "Laleczki, moje laleczki", "Aaa, kotki dwa", "Kolysanke-usypianke" z Misia i Margolci.A poza tym wszystko, co przyjdzie mi do glowy i jest monotonne - wazne, zeby zanudzic, bo spiewam do snu.A jak mlody chce poskakac - to mu wlaczam albo jakas plytke, albo radio i... hulaj dusza :)
    • Gość: mama Joasi Re: co śpiewacie? IP: (212.76.33.68) 212.76.43.* 22.01.02, 01:07
      Zrobiliśmy mały rachunek sumienia i wyszło, że śpiewamy naszemu trzymiesięcznemu Asiulkowi:"Aaa kotki dwa""Jadą jadą misie""W oknie u Joasi" "Zima, zima""Coś się zachmurzyło""Śnieg pada""Pada śnieżek biały""Jadą dzieci drogą""Zrób bekusia dla mamusi i tatusia"(wymyślanka)"Kto nie pije mleka, tego kara czeka"(wymyślanka)"Rybka, rybka"(wymyślanka)"Karuzelka ta bardzo pięknie gra"(wymyślanka do melodii z karuzelki)"Karuzela, karuzela""Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie""Idzie robak z jabłuszka"(wymyślanka do LEGO DUPLO)"Była sobie żabka mała""Murzynek malutki""Nie Mruczek nie Burek""W las dam nurka""Przez lasy przez dąbrowy""W leśniczówce za lasem""Nie jestem byk Fernando""Choineczka mała""Stała pod śniegiem""Z tego lasu, co za rzeką""Z popielnika na Wojtusia""Idę w świat, choć jeszcze mam niewiele lat" (wymyślanka)"Wszystkie rybki śpią w jeziorze""Stary niedźwiedź mocno śpi""Ramaja""Siaralla, bukarella"(nie wiem jak to się pisze)"Mydło wszystko umyje""Orkiestry dęte""Uleje, usiecze""Miś Uszatek"(dziś się przy tym uchichrała :lol:)"Poszła żabka po wodę""Posłała mnie babka""Oto jest piosenka letnia""Chłopaki nie płaczą""Był sobie król, był sobie paź""Poszła Karolinka""Karliku, karliku""Po podwórku chodzą kaczki""Kaczka dziwaczka""Psie smutki""Łapy, łapy, cztery łapy""Jak rozmawiać trzeba z psem""Mój dziadek dał mi psa""Pieski małe dwa""Mam małego psa""Gdy był mały to znalazłem go w ogródku""A ja mam psa""Ukochany kraj"(taka komunistyczna)"Wlazł kotek na płotek""Poszli sobie raz harcerze""Autobus czerwony""Jadą wozy kolorowe""Stokrotka""Szła dzieweczka""Hejże płynie woda""Ćwierkają wróbelki""Raz dwa lewa""Chłopcy radarowcy""Panie Janie""Little Peter Rabitt""Był sobie raz balonik""Biedroneczki są w kropeczki""Nazywają mnie poleczka""Płynie Wisła, płynie""Przyleciał ptaszek z Łobzowa""Za lasami, za górami""Za górami za lasami""W murowanej piwnicy""W Zakopanem miaście głównem""Hej bystra woda, bystra wodzicka""Hej górol ja ci górol""Zachodźże słoneczko""Jabłuszko pełne snów""Cztery słonie""Mamba number five"AND MANY, MANY MOREA poza tym:KOLĘDYPIEŚNI KOŚCIELNEBACHA HAYDNA MOZARTA- co akurat mamy na tapecieJak coś sobie przypomnę to jeszcze napiszę, OK?:lol:
      • Gość: megi mikos Re: co śpiewacie? IP: 217.97.56.* 22.01.02, 12:19
        Sławka! jestem pod wrażeniem!Ja również śpiewam dziecinie mojej , a najbardziej moją Zuzię satysfakcjonują:- pieśni bojowe " Gdy naród do boju wystąpił w orężem"- dodające animuszu " To idzie młodośc, młodość"- "Tuba mirum "z "Reqiuem " Mozarta w mistrzowskim wykonaniu mamy, szczególnie fragment naśladowania puzonu nim rozebrzmi partia basu.-pieśni ludowe ( " pasała wołki na bukowinie")-twórczość improwizatorska ( tra la la tra la la la hop hop hop łubu du bu):-)Megi
        • Gość: EmA Re: co śpiewacie?-do Megi IP: 212.76.32.* 22.01.02, 12:38
          "Gdy naród do boju....." buahahahahahahahahadawno się tak nie uśmialam, już sobie wyobraziłam jak śpiewam Alexowi buahahahaha bo jego satysfakcjonują jedynie monotonne mruczanki bez ani jednego słowa bo wtedy się rozkojarza i nici ze spania /nazywamy je pieśniami aborygenów szczególnie jeśli są w wykonaniu mojego męża bo on ma niski głos./ A gdybyśmy dali Gdy naród... to nieżle syneczek by osłupiał.Pozdrówka /to było super?Edyta mama Alexa
      • Gość: Kasia R mama Luizy Re: co śpiewacie? IP: *.233.135.42) unknown 22.01.02, 13:04
        Wow! Sławko, ja też jestem pod wrażeniem! Musisz lubić i umieć śpiewać! Ja nie znam nawet tylu piosenek... Zresztą chwilowo nie mogę śpiewać, a nawet za bardzo gadać do Luizki, bo mam zapalenie gardła i krtani :cry:. Ale z repertuaru - bardzo jej się podobały kolendy, zwłaszcza, że co poniektóre trochę "sprofanowałam" zmieniając słowa np. "Lulajże Jezuniu" i "Gdy śliczna Panna" i wstawiając tam imiona i ksywki mojej Kluseczki ;):hello:Kasia R mama Luizy
        • Gość: mama Joasi Re: co śpiewacie? IP: (212.76.33.68) 212.76.43.* 22.01.02, 15:01
          MEGI! To ja kupuję "Gdy naród" i "Tuba mirum", mogę???KASIU! Dużo zdrówka! Szczerze współczuję, bo przechodziłam chorobę w zeszłym tygodniu, a Asiulek był po szczepieniu i nawet słówkiem się nie mogłam odezwać, nie mówiąc o śpiewaniu :(I jeszcze:"Łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu""Dzień dobry cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem, itd"CDN.:hello:Sławka
      • Gość: wioleta Re: co śpiewacie? IP: 213.76.232.* 22.01.02, 15:22
        wow jestem pod wrażeniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!my śpiewamy Krzychowio jeszcze :kaczuszko kaczuszkoraz Krzysio zuch ....mruczanki i inne rzeczy które akurat wpadną mi do głowy a mąż śpiewa ( bo on to robi lepiej :-) )"hej hej ułani""Giorgia on my maind""I shot the sherif""no woman no cry"i róże takieAle myślę, że repertuar rozszerzymy z czasem .... :-)))no nieźle, nie myślałam, że tak blado wypadniemy ( tata muzyk - wokalista :-( )wioleta
        • Gość: wioleta Re: co śpiewacie? IP: 213.76.232.* 22.01.02, 15:24
          za to ja z Krzysiem tańczę :-)))))
          • Gość: mama Joasi Re: co śpiewacie? IP: (212.76.33.68) 212.76.43.* 22.01.02, 15:32
            Eee, no ja też jestem muzyk, ale w Akademii nie uczą takich piosenek, całe szczęście ;)Asiulek jeszcze się nie zbuntował, tylko ostatnio przy "Boże coś Polskę" zrobiła podkówkę :( i musiałam przestać
            • Gość: Joanna Walach Re: co śpiewacie? IP: 217.99.0.* 22.01.02, 17:00
              Kochane, jestem pod mega wrażeniem... Zuzia ma się urodzić w marcu i też bym się chciała nauczyć paru piosenek - może znacie jakieś sidiki, z których pomocą można się naumieć? Za czysto śpiewać pewnie nie będę :-) ale liczę, że Zuzi to nie sprawi dużej różnicy :sol:
              • Gość: darek Re: co śpiewacie? IP: 212.160.211.* 24.01.02, 13:09
                samo przyjdzie, ja sam nie wiedziałem, że tyle pamiętam i tyle wymyślę, ostatnio na topie jest akademia pana kleksa, do wyrażanej bardzo głosno radośc doprowadza mego malucha dzik jest dziki dzik jest zły w moim wykonaniu, kaczka dziwaczka też , ale nie tak jak dzik, ponadto to co wpadnie akurat do głowy,
      • Gość: mama Oli Re: co śpiewacie? IP: 213.25.91.* 22.01.02, 18:01
        czy mogłabys napisać słowa piosenki "Była sobie żabka mała"z góry dziękujeMonika
        • Gość: mama Joasi Re: co śpiewacie? IP: (212.76.33.68) 212.76.43.* 22.01.02, 18:41
          Moniko, na forum eZabawy jest wątek pt. "Piosenki" i tam jest w kilku postach całość tej piosenki (są też i inne)Pozdrawiam :hello:Sławka
    • Gość: Aga mama Kubusia i Magdusi Re: co śpiewacie? IP: 62.233.155.* 23.01.02, 14:34
      Mojej Madzi (3,5 miesięcznej) śpiewam przy usypianiu (to samo co Kubie: "Ach śpij kochanie, jeśli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz...."). Albo "Aaaaa kotki dwa". A w czasie przewijania to rozmawiam z nią a ona mi odpowiada puszczając bańki ze śliny (bo ząbkuje) mniej więcej tak: "ghu aghu ghu". I jest wspaniale :)Aga :hello:
    • Gość: wioleta Re: co śpiewacie? IP: 213.76.232.* 24.01.02, 02:20
      A My dziś jeszcze spiewaliśmy :"umarł Maciek umarł...""MIś koralgol""Mańka gotuj pierogi"ota de ota de na koniku pojade :-)tak mnie wzięło i zaczęłam sobie przypominać co mi dziadziuś z babcią śpiewalismileacha było jeszce "z popielnika na Woojtusia" , i nie znam tytułu ale piesenka idzie tak :" Była sobie paźbył sobie Króli była też królewnażyli wśród mórznie znali burzrzecz najzupełniej pewna pewnego dniastrasznego dniarzecz stała się fatalnakróla zjadł piespaźia zjadł kotkrólewnę myszka zjadłaa żeby cinie było żaldziecino ukochanaz cukru był królz piernika paźkrólewna z marcepana"
      • Gość: mama Joasi Re: co śpiewacie? IP: (212.76.33.65) 212.76.43.* 24.01.02, 11:58
        To jeszcze:"Cebula staniała""Pan Tralaliński""Skoczył stołek do wiaderka""My jesteśmy krasnoludki""Pociąg krasnoludków""Jedzie pociąg z daleka""Pośpieszny pociąg""Na kolonii życie płynie""Był sobie raz Felek""Gawron, gawron, gawronie"A "Mańka gotuj pierogi" też bardzo lubię ( jeszcze nie wiem jak moje dziecię):hello:
    • Gość: goska Re: co śpiewacie? IP: 217.99.8.* 26.01.02, 01:15
      Śpiewam wszędzie, na spacerku (jak nikogo nie ma w pobliżu), w samochodzie i gdy chcę małą uśpić. Często śpiewam piosenki, których sama się nauczyłam gdy byłam mała. Mam też piosenki tematyczne: do usypiania dobre są kolendy, przy ubieraniu "noga lewa, noga prawa" itp. Mojej Marysi puszczam też Dzieci z Brodą lub Arkę Noego bo to lubi, czasami muzykę poważną ale tylko wtedy gdy sama mam na to ochotę, Mysia lubi też folko-polko; ja jakoś to znoszę
    • Gość: Jagna Re: co śpiewacie? IP: 195.114.163.* 26.01.02, 19:25
      Nie dalej jak wczoraj leżymy sobie ze Świętym (6 mies.) on ssie cycka i ma maślane oczy. No to ja, żeby było jeszcze bardziej sielankowo zanuciłam słodko "Ach, śpij kochanie..". Mikołaj przestał ssać....pomrugał...i JAK NIE RYKNIE!!!! Dzisiaj mu już nie będę śpiewała :(Jagna
      • Gość: Maciejka Re: co śpiewacie? IP: 195.114.188.* 26.01.02, 21:05
        Mój Maciuś (też 6 miesięcy) też nie potrafił docenic wokalnych talentów swej matki podczas jedzenia. Reagował różnie; podejrzliwie zerkał na mnie, albo sie kpiąco uśmiechał, a w kazdym razie przestawał jeśc. Więc bardzo szybko zrezygnowałam ze śpiewu, kiedy cycek w buzi. (nie mojej oczywiście :-) ). Za to śpiewam byle co w sytuacjach innych. Maciuś bardzo się cieszy, kiedy zamiast mówic do niego śpiewam na dowolną melodię. Nie przeszkadza mu brak rymów i sensu. Szczerzy swą bezzębność aż miło!Śpiewające pozdrowienia!Maciejka
        • Gość: Katarzyna mama Franka Re: co śpiewacie? IP: 213.77.212.* 31.01.02, 13:00
          O bojku, ale się załamałam, ile Wy znacie piosenek, oj, mój repertuar jest znacznie bardziej ubogi, niestety. Ja to gadam, gadam czasem coś zanucę, ale wówczas okazuje się, że znam tylko jeden albo dwa wersy, buuuu. :cry:
    • Gość: Anna Re: co śpiewacie? IP: 213.76.121.* 31.01.02, 22:55
      U nas ostatnio na topie: Apaszem Staszek był wkrąg znały go uliceŻycie to nie teatrNa szczęśe Olekowi jeszcze wszystko jedno co mu mama nuci...Pozdr.Mira
    • Gość: Renata Re: co śpiewacie? IP: 217.99.16.* 01.02.02, 23:42
      Polecam "Śpiewnik na całe życie". Ja zażyczyłam go sobie na Gwiazdkę i przypomniałam sobie wiele piosenek, których przez tyle lat nie śpiewałam. Od patriotycznych przez harcerskie i turystyczne do ludowych przyśpiewek. Na razie jestem przy harcerskich i turystycznych, ale Olga ma dopiero 2,5 miesiąca więc wszystko przed nami. Pozdrawiam, Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka