Dodaj do ulubionych

Areszt imigracyjny -Pytanie

10.02.11, 19:12
Witam,
mam pytanie, moja dziewczyna została po niewpuszczeniu do Kanady zatrzymana w areszcie imigracyjnym. Choć od razu deklarowała chęć opuszczenia Kanady wszczęto wobec niej proces imigracyjny, który ma wyjaśnić szczegóły jej wcześniejszych pobytów w Kanadzie ( to 4 wjazd)
Po pierwszym procesie został wyznaczony drugi termin, choć ona ciągle dąży do jak najszybszego wyjazdu. Kolejna rozprawa we wtorek, może ktoś ma doświadczenie jak ten proces już na tej rozprawie zakończyć , aby nie była wymagana 3 rozprawa ( po 30 kolejnych dniach). Dodam, że chodzi po prostu o odesłanie do Polski .Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sylwek07 a prawnik co mowi? 10.02.11, 22:15
      chyba macie takiego kogos?jakies moze konsultacje?

a moze napiszesz cos wiecej o tych podrozach ,ile byla Twoja dziewczyna w Kanadzie a ile w Polsce..
    • 1234iop Re: Areszt imigracyjny -Pytanie 10.02.11, 22:38
      Jeden prawnik chce 1000 dol. za podjecie się sprawy, a drugi mówi, że nie ma takiej potrzeby, bo jeśli chce wyjechać, to nie będą jej trzymać. Dlatego pytam, bo widzę sprzeczność w opiniach.Co do wyjazdów to w ciągu 4 lat była tam kilka miesięcy.
      • dradam121 Re: Areszt imigracyjny -Pytanie 10.02.11, 22:44
        A z ktorego paragrafu sie toczy postepowanie ? Bo gdyby chciala nie wjezdzac do Kanady (czyli chciala wracac do Europy) to nikt by nie robil procesji. Czyli musi tu chodzic o cos wiecej . Nie przewozila ona czegos trefnego poprzednio ?
        • 1234iop Re: Areszt imigracyjny -Pytanie 10.02.11, 22:56
          Nie wiem niestety z jakiego paragrafu. Urzędnik imigracyjny twierdzi, iż chodzi o to, że poprzednia wizyta była dłuższa niż deklarowana- choć pieczątka w paszporcie nie określała terminu wyjazdu.
          • 1234iop Re: Areszt imigracyjny -Pytanie 10.02.11, 23:05
            Nie przewoziła niczego absolutnie, zresztą ostatnio wjeżdżaliśmy tam razem.
    • sylwek07 termin wyjazdu-pobytu 11.02.11, 00:13
      pkt 2

www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/visas/faq_citizens_poland-citoyens_polonais.aspx?lang=pol
      • 1234iop Re: termin wyjazdu-pobytu 11.02.11, 07:48
        Znam te przepisy, nigdy tam nie była pół roku , ani nigdy nie miała określonego terminu wyjazdu
        • syswia Re: termin wyjazdu-pobytu 11.02.11, 18:56
          Niewinna, nigdy nie przekroczyla prawa kanadyjskiego a zamkneli ja w areszcie i na dodatek nie chca powiedziec pod jakim zarzutem..... hmmmm co najmniej dziwne
          • 1234iop Re: termin wyjazdu-pobytu 11.02.11, 20:57
            Nie potrzebuje sarkazmu, tylko pomocy, więc jeśli nie masz o czy, to nie pisz.
            • sylwek07 pomocy? 11.02.11, 22:14
              czy kazda sprawa jest taka sama w sadzie ?moze byc ale od tego masz prawnikow ktorzy powinni cos doradzic,pomoc i tam sie udaj...
              kolejna sprawa to jak doszli do tego ze deklarowany pobyt byl inny niz byla?czyzby jednak cos zapisali w komputerze i teraz to wyszlo ..a jesli tak to masz podobnie w Ambasadzie USA ze moga nie dac wizy kolejnej -ze mowi sie jedno a robi cos innego.
              byly osoby cofane z granicy ze wychodzilo ze pracowaly nielegalnie,ze beda pracowac nielegalnie-pobyt bedzie nielegalny,wyszlo ze byly nielegalnie np w USA ,ze maja nie jasne odpowiedzi co do pobytu oraz powrotu ..a takie cos widze 1 raz na forum ze ktos deklarowal pobyt taki-byl dluzej a do tego legalnie i za to ma problemy.
              • 1234iop Re: pomocy? 11.02.11, 22:28
                Co nielegalnego jest w tym, że ktoś mający wizę na 6 miesięcy, opuszcza dany kraj po upływie 3?
                Widzę, że forum nie jest po to, żeby służyć komuś radą, tylko żeby pokazać miejsce w szeregu- "ja jestem lepszy, bo nie mam takich problemów, jak ktoś śmie wjeżdżać do mojej Kanady, to na.pewno pijak i złodziej". Współczuje Wam, jesteście żałośni w tej Waszej małostkowości. Dodam jeszcze, o czym pisałem w pierwszym poście,nie chodzi o to by tam zostać , tylko spokojnie wrócić do domu, bez niepotrzebnego przetrzymywania. Bez odbioru
                • sylwek07 spytaj sie tego urzednika 11.02.11, 23:05
                  dlaczego tak postanowil ...To nie my podjelismy taka decyzje a urzednik ..
                  a co zrobisz jak ktos Ci cos powie co nie bedzie prawda lub tez bedzie sie mijal z prawda?wtedy co zrobisz takiej osobie?wiec chyba lepiej ze nikt nic nie pisze niz jakbys mial w cos w depnac..

a co bys poradzil takiej osobie bez braku wiadomosci,braku wiedzy?co jest lepsze,milczenie czy tez pisanie czegos tam..

widze ze byles u prawnikow ale moze idz jeszcze raz i wydaj te pare dolarow i sam zobaczysz co Ci odpowie..
                  na www.gazetagazeta.com jest taki dzial prawo i tam pisze pewna Pani konsultantka,moze tam do niej napisz,zadzwon i sam zobaczysz co Ci odpowie.

co do zlodzieji to nikt nikogo nie wyzywa ani tez nie mowi ..
                  widze ze malo spotkales roznych osob bo te co tutaj pisza w tym watku sa na tyle taktowne ze za duzo nie uslyszales innych slow a szkoda bo bys moze zobaczyl roznice ..
    • starypingwin Re: Areszt imigracyjny -Pytanie 12.02.11, 04:38
      Odpowiedzialem Tobie na pytanie uzywajac do tego poczty , niestety moj trud poszedl na marne , wirtualny listonosz wzrucil moje "pisanie" bo adresat nieznany , skrzynki nima , nieznaju , nienada .
      • sylwek07 starypingwin 12.02.11, 08:30
        zakladajac konto na gazecie mozna wybrac czy ma byc tez e-mail czy tez nie ..jak widac ta osoba wybrala ze bez .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka