Dodaj do ulubionych

Permanent Resident Card- jak dlugo czekaliscie?

18.03.11, 05:42
WItajcie,
Czy moglibyscie sie podzielic doswiadczeniami odnosnie dlugosci czasu oczekania na PR Card? POwiedziano na granicy, ze powinna przyjsc poczta za okolo 7 dni roboczych. NIektorzy nadmieniali, ze 30 dni roboczych. To dla mnie bardzo wazna informacja. Ciekawe jak to u Was w praktyce wygladalo?
Z gory dzieki za wszelkie posty,
Kuznia 1
Obserwuj wątek
    • sylwek07 tak pisza na stronie www 18.03.11, 08:03

www.cic.gc.ca/english/information/times/perm-card.asp
      • kuznia.1 Re: tak pisza na stronie www 18.03.11, 18:21
        Dzieki Sylwek za te strone, juz ja wczesniej przewertowalam. BArdziej chodzi mi o to jak to wyglada w praktyce, ile ludzie czekaja w rzeczywistosci.
    • sunee Re: Permanent Resident Card- jak dlugo czekalisci 19.03.11, 21:20
      ja czekalem rowno miesiac dobrych kilka lat temu
    • pikorpikor www.cic.gc.ca 24.03.11, 03:11
      Posłuchaj. Na tej stronie podają faktyczne dane. Tyle mniej więcej będziesz czekała.

Jak 1 karta to około miesiąc.

Jak chcesz wyjechać wcześniej za granicę to niech Ci ktoś prześle albo przywiezie - nie ma problemu.

Jak to karta kolejna to czekało się do niedawna ok 7 m-cy, chyba dlatego, że zmienili trochę format karty ale nie jestem pewien. Teraz już systematycznie się ten okres zmniejsza i wynosi około 3 m-cy.

CIC na prawdę nie kłamie na stronie www. To jest po to aby sobie sprawdzić - spisku nie masmile)

Pozdr.
    • gacusia1 Re: Permanent Resident Card- jak dlugo czekalisci 27.03.11, 22:44
      Nie pamietam smile Mimo,ze minelo dopiero 6 lat to ten fakt zupelnie umknal mej pamieci big_grin No ale mi ta karta(jako plastik) nie byla do niczego potrzebna. Mialam dokumenty w ktorych byl zapisany moj status i w razie potrzeby nimi sie poslugiwalam.
    • sunee Re: Permanent Resident Card- jak dlugo czekalisci 15.04.11, 03:57
      miesiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka