Dodaj do ulubionych

Skilled Worker Visa - arranged employment

24.05.12, 16:51
Mam nadzieje, ze bedziecie w stanie odpowiedziec na kilka pytan:
1. Jak dlugo trwa zalatwianie w/w wizy? Jestesmy w Anglii - nie wiem, czy to cos zmienia.
2. Co dzieje sie z partnerka tej osoby, ktora ma zagwarantowana prace? Czy otrzymuje te sama wize?
3. Czy partnerzy musza byc malzenstwem?
4. Jaka wize trzeba miec aby pracowac jako freelancer?
To moj partner bedzie glownym aplikantem, ja chce pracowac na zasadzie freelance (zlecenia bylyby z Anglii). On jest Anglikiem, ja mam tylko polski paszport. Nie jestesmy malzenstwem, ale w zwiazku 8 lat (mozemy udokumentowac, jesli bedzie trzeba). Mozemy wziac slub, jesli to mialoby cokolwiek ulatwic.
Dziekuje za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • jacinda Re: nalezy zaczac od strony CIC 25.05.12, 12:11
      Dziekuje bardzo za odpowiedz. Czy latwo zarejestrowac sie jako freelancer? Czy masa papierkowej roboty z tym, jak w Polsce?

A co w przypadku work permit? Tzn. jesli on dostalby work permit, to co ze mna?
      Pewnie bede miala jeszcze mase pytan.
      • sylwek07 znow strona CIC 25.05.12, 23:26
        a tam pisze w pytaniach i odpowiedziach co bedzie z wiza dla Ciebie :
        www.cic.gc.ca/english/information/faq/work/index.asp
        freelancer to pisze takie cos na tym forum

www.stevepavlina.com/forums/business-financial/7476-how-start-freelancer-canada.html
        co do czasu to jak dostanie odpowiednie papiery to szybko to bedzie z wizami
        chyba ze trzeba bedzie robic badania medyczne
        • jacinda Re: znow strona CIC 30.05.12, 10:59
          Dziekuje za odpowiedzi. Znalazlam forum British expats Canada, na ktorym jest wiele informacji, ktore akurat nas sie tycza. Dziekuje.
          • jacinda Re: znow strona CIC 04.07.12, 11:37
            Okazuje sie, ze jednak on jedzie via Intra-Company transfer, a ja mam aplikowac o Open Work Permit. Najprawdopodobniej on bedzie staral sie o wize na granicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka