Dodaj do ulubionych

PRACA-EDMONTON

17.02.13, 12:47
Witam,
mam kłopot!
Dostałem kontrakt na dwa lata do Edmonton za 32 dol/h - przeżyję za to?
BOB
Obserwuj wątek
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: PRACA-EDMONTON 17.02.13, 23:52
      To zalezy smile
      Jak masz zamiar mieszkac w Hiltonie i rozbijac sie Corvetta to nie wink

a na powaznie popatrz tu:
      Tekst linka

Korzystaj z Craigslist
      Canada version
      Tekst linka
      tylko badz bardzo ostrozny.
      za pewne rules ktore sie przestrzega jak Pana Boga - nie wierzyc nikomu i niczemu,
      wiec nigdy przenigdy nie podajesz swoich danych ani tym bardziej konta bankowego, karty kredytowej itp komus z C-list.
      jak placisz to tylko i wylacznie po zweryfikowaniu ze to cos naprawde istnieje, i po zobaczeniu sie face to face.
      Tak ze, jak np upatrzysz sobie tam miejsce do wynajecia to jedziesz tam, ogladasz je,
      ogladasz okolice, sasiadow i dopiero dajesz zadatek - jest to pol miesiecznego rent'u
      ktory maja ci zwrocic przy wyprowadzce (o ile nic nie zdemolujesz) plus pierwszy rent.

Zadne placenie z gory przez Craigslist.

Przyklady cen za jedzenie:
      Tekst linka

to zebys sie tak z grubsza zorientowal smile

cena za gasoline - dzisiaj drozej bo jest long weekend to musza nas wykorzystac
      Tekst linka
      1.9 za litr.

reszta na ubezpieczenie na samochod, utilities (swiatlo/gaz/woda/prad)
      hobbies, kobiety..
      lub chlopczyki, nie wiem ...? hmm ??

Minnie
      • jackk3 Re: PRACA-EDMONTON 18.02.13, 01:05
        Taaak 32/godz na piekne oczy... Pic na wode i tyle.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: PRACA-EDMONTON 18.02.13, 02:41
          EEee ty zaraz tak pesymistycznie Jack... czasami dobrze placa...

Minnie
        • za_morzem Re: PRACA-EDMONTON 18.02.13, 02:50
          Jesli to praca w miescie to powiedzialbym ze stawka jest ok, jesli na polnocy to chyba posrednik sobie troche potraca wink. Wiem ze kanadyjskie firmy szukaja obecnie pracownikow w Europie wiec sytuacja wcale nie jest nieprawdopodobna.

32$/h to z 3600$ na miesiac na reke. To nie jakies kokosy, mozesz to spokojnie w miesiac wydac, ale jak sie uprzesz i dobrze sobie zaplanujesz wydatki, byc moze moglbys polowe z tego zaoszczedzic, ale to juz w zaleznosci o twoich prorytetow i wymagan. No i tego czy bylbys sam czy z rodzina. Druga rzecz ze przepracowalwszy w Kanadzie jakis czas, bedziesz mial mozliwosc zostania na stale, o ile cie to interesuje. Wiec moze gra warta swieczki. Napisz cos wiecej o tej pracy.
          • jackk3 Re: PRACA-EDMONTON 18.02.13, 02:58
            W zyciu w to nie uwierze. Pracodawca placi za wiele rzeczy wiec to dla niego bedzie o wiele wiecej niz 32 prawdopodobnie gdzies w okolicach 40. Za ta stawke nawe u nas znajdzie ludzi bez problemu. Zwroccie uwage jaka bryndza panuje w US dlaczego stamtad nie biora fachowcow? I to jest wiecej na reke, wg mnie to jakies 2000/2tyg u nas (i wiele rzeczy 'oplaconych').

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka