Dodaj do ulubionych

kilka pytan

15.06.13, 08:50
Zastanawiamy sie z mezem nad wyjazdem do Kanady. Sa to bardzo swieze pomysly dlatego mam kilka pytan. Czy ktos wyjezdzal z malymi dziecmi, jak wyglada opieka, przedszkola. Czy sa drogie w stosunku do zarobkow. Mieszkamy w UK juz 8 lat, wiec bylaby to przeprowadzka stad, czy ktos ma podobne doswiadczenia, uzywal firm do znalezienia pracy i domu. To kwestia minimum 2 lat bo zaczynam wlasnie studia, ale powaznie o tym myslimy. Raczej o Ontario, moze Toronto, na co zwrocic uwage, podzielcie sie doswiaczeniami, Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: kilka pytan 17.06.13, 00:26
      A czytalas juz watki na ten temat?
      Jelsi chodzi o dzieci to owszem przyjezdzjaja z dziecmi, moi znajomi przyjechali z dwojka, trojka dzieci ale to bylo 30 i 20 lat temu wiec ci nie pomoge, sorry.

Minnie
      • magdal-ena78 Re: kilka pytan 17.06.13, 19:09
        Czytalam watki wiec wiem conieco, myslalam ze ktos moze sie podzielic na biezaco.

Dzieki w kazdym razie smile
    • syswia Re: kilka pytan 18.06.13, 16:39
      mieszkam pod Toronto
      w zeszlym roku za 1 dzien zlobka dla 2,5 latka placilam $50 (zlobko-przedszkole przy publicznej szkole, nie bylo problemu z miejscami)
      we wrzesniu 4 latek idzie do publicznego przedszkola (JK) przy szkole podstawowej, zajecia codzienne od 8.50 do 3.20 - nie place za to (no, place w podatkach)

zadaj moze jakies konkretne pytania, napisz ile lat maja dzieci, bo dosc trudno napisac cos sensownego na tak ogolny temat
      • mayya2 Re: kilka pytan 28.06.13, 00:56
        Corka - 4 lata. Miesiecznie place ok $1000. Zalezy ile dni w miesiacu. Od wrzesnia idzie do JK. Od 8.20 do 3.15 za darmo. Po szkole mam opieke do 18.00 - $305 od dziecka poprzez YMCA przy szkole. Syn - 6 lat i zaczyna 1 klase.
        • mayya2 Re: kilka pytan 28.06.13, 01:00
          Przedszkole dla maluchow (infants) kosztuje od $1200 do $1500 miesiecznie. Jesli masz 2 dzieci ponizej 4 lat to powodzenia. Lepiej siedziec w domu lub pracowac na przedszkole i benzyne.
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: kilka pytan 28.06.13, 01:07
            zalezy ile zarabiasz wink
            jak tyle co Paris Hilton to nie musisz siedziec w domu ...

Minnie
            • magdal-ena78 Re: kilka pytan 28.06.13, 08:00
              Dzieki za odzew. Mam dwojke dzieci, za dwa lata beda mialy, 4 i prawie 6 lat. Mieszkamy w UK od ponad 8 lat, rozwazamy rozne opcja dlatego pytam. We wrzesniu zaczynam tu studia, (Social Work Masters) mam tez dyplom psychologii z Polski. Moj maz pracuje tu jako pielegniarz obecnie w neonatologii , robi tez specjalizacje. Moze ktos ma jakies doswiadczenie z podobnymi zawodami i moglby cos doradzic. Chcialabym isc szybko do pracy, czy jest to realne z dwojka dzieci w tym wieku? Myslimy o okolicach Toronto, ale w sumie jest nam obojetne. Mam jeszcze jedno pytanie bo widze ze jest na forum troche osob z uk, czy ktos zalatwial wyjazd przez agencje, jak to wyglada? Pozdr
    • sylwek07 Re: kilka pytan 29.06.13, 06:12
      musisz miec szczescie aby znalesc dobra agencje .
      tutaj masz pewne wytyczne ,napisane jak moze byc

www.cic.gc.ca/english/information/representative/rep-who.asp
      co do pracy w danych zawodach

www.credentials.gc.ca/
      o pracy w Ontario,licencjach

www.ontarioimmigration.ca/en/working/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka