bjunior 08.10.08, 18:19 Jakie sa oplaty jezeli wjezdzam na teren Kanady (British Columbia) samochodem?Dostalismy wize skilled worker wiec nie wiem czy mnie obowiazuje tzw. mienie przesiedlenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byt-1 Re: Samochodem z Usa do Kanady 08.10.08, 21:45 Nie kazde auto z Ameryki moze byc dopuszczone do ruchu w Kanadzie ( i odwrotnie ) lub moze wymagac modyfikacji , obydwa warianty moga byc kosztowne : www.tc.gc.ca/roadsafety/importation/menu.htm Odpowiedz Link
sunee Re: Samochodem z Usa do Kanady 09.10.08, 01:45 Moze nie obowiazuje a raczej Ci sie nalezy - tak nalezy Ci sie. Zaplacisz dokladnie: za badania dla RIV - polecam ich strone i to jest a raczej jeszcze niedawno bylo 208$. Nie wiem jak to wyglada pozniej w BC ale w Ontatario trzeba jeszcze zrobic obowiazkowy safety i emmision test. Pamietaj tez ze Twoj samochod powinien miec stale swiecace swiatla - lepiej to zrob wczesniej zanim w Canadian Tire bedziesz robil test dla RIV. Powodzenia Odpowiedz Link
bjunior Re: Samochodem z Usa do Kanady 09.10.08, 12:38 Co do mienia przesiedlenia zastanawiam sie czy mi sie ono nalezy czy auto musze miec na siebie pol roku czy moge kupic teraz przed wyjazdem.Wize dostalismy na poczatku wrzesnia a mamy czas na wjazd do Kanady do 22grudnia wiec auto by bylo kupione tuz przed wyjazdem. Odpowiedz Link
sunee Re: Samochodem z Usa do Kanady 10.10.08, 01:53 na wszelki wypadek sprawdz to na stronie custom, ale z tego co ja pamietam nie bylo zadnych limitow czasowych; wraz ze mna jechali do Kanady ludzie, ktorzy kupili samochod w listopadzie a przenosilismy sie w kwietniu..., ale tak jak mowie - najlepiej zrobisz sprawdzajac to w custom - mozesz do nich napisac, zadzwonic. Odpowiedz Link
byt-1 Re: Samochodem z Usa do Kanady 10.10.08, 04:21 I'm coming in through the United States, how do I bring my car into Canada? www.settlement.org/sys/faqs_detail.asp?faq_id=4000503 Odpowiedz Link
byt-1 Re: Samochodem z Usa do Kanady 10.10.08, 04:49 Wystarczy kilkanascie sekund zeby od pierwszego linku jaki podalem dotrzec do potrzebnych informacji : cbsa-asfc.gc.ca/publications/dm-md/d2/d2-2-1-eng.pdf Odpowiedz Link