wasik33 29.04.09, 00:44 haaa wreszcie doczekalam sie tego watku.chetnie poznam rodzicow w mississauga.wlasnie przyjechalam pare dni temu.mam rocznego synka i milo byloby poznac kogos do wspolnych spacerow z dzieciaczkami.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa-krystyna Re: ja w mississauga 07.05.09, 15:10 hej, tez mieszkam w Mississauga,a dokladniej w Clarcson i tez chetnie bym sie spotkala teraz jestesmy w Polsce ale wracamy w srode w przyszlym tygodniu ... moja corka ma na inie Adrianna i ma prawie 10 miesiecy -- Odpowiedz Link
jagoda_05 Re: ja w mississauga 20.06.09, 15:31 Witam, Ja tez jestem w Mississauga. Jestem mama dwuletniej coreczki a za 2 miesiace bede miala tez synka. Pomysl tego lokalnego forum jest swietny, mozna sie wymieniac informacjami a i tez spotkac. Pozdrawiam wszystkie mamusie. Odpowiedz Link
ciacho_78 jestesmy dopiero 4 miesiace 21.06.09, 01:32 mieszkam blisko erin mills center, mam dwoje dzieci (prawie 2 i prawie 3 lata). Teraz corka ma zapalenie pluc bakteryjne a do pediarty jezdze az do Milton... Szukam jakiegos sensownego lekarza, ktory zgodzilby sie nas przyjac i pomoc, bo syn ma nie zdiagnozowane juz 3 miesiace dziwne narosle na raczce i nozce. Jesli wiecie cos o alergologu albo dobrym lekarzu z doswiadczeniem, ktory zgodzilby sie przyjac nowe 2 osobki, to bardzo prosze o pomoc. Moze trzeba zorganizowac forumowe spotkanie i sie poznac? Ja mam bardzo wiele super fajnych znajomosci z forum sierpniowego (pierwsza corka jest z sierpnia) i uwaznm to super pomysl. Odpowiedz Link
ewa-krystyna Re: jestesmy dopiero 4 miesiace 13.08.09, 04:46 Ciacho_78 pomysl ze spotkaniem fajny i wprowadzmy go w zycie tymbardziej jesli mieszkamy blisko jesli chodzi o lekarza to moja mala nalezy do poradni prowadzonej przez Polke - starsza lekarke- nie jest ona mojej malej bezposrednim pediatra,bo zaczelysmy chodzic do innej,ktora mi bardziej odpowiada... jesli chcesz miec lekarza blizej ( chyba bedzie blizej niz w Milton) to teraz przyjmuje nowych pacjentow: dr Elzbieta Galanter tel. 905 338 9594 a przychodnia znajduje sie w Oakville na Trafalgar i Cornwall ( nie jestem pewna pisowni) ... jesli jestes zainteresowana to zadzwon i umow sie na spotkanie mam nadzieje,ze malej juz minelo zapalenie pluc Odpowiedz Link
ciacho_78 Re: jestesmy dopiero 4 miesiace 13.08.09, 18:29 dziekuje, corka ma sie lepiej. Dzieki za telefon, dzwonilam tam i musze tylko fax z referals wyslac od rodzinnego lekarza. Ciekawe czy to dobra pediatra, bo juz tu kilku lekarzy poznalam i jestem podlamana. Odnosnie spotkania to jestem redy to go. Moje dzieci spia zazwyczaj od 12-13 do 15, wiec rano albo po poludniu jestem gotowa. Ty masz malutkie dziecko, to pewnei spi czesciej. Musimy jakos zgrac termin i spotkac sie nawet na chwile, zeby sie poznac. Czekam na info i pozdrawiam. aga Odpowiedz Link
ewa-krystyna Re: jestesmy dopiero 4 miesiace 13.08.09, 19:03 hej, moja tez spi miedzy 11h30 a 2h30 -zazwyczaj 1h30 tylko mam samochod i moge sie przemieszczac super,ze udalo ci sie umowic do lekarza... moja znajoma jest z tej polskiej pediatry bardzo zadowolona,ja wole mlodsza Hinduske,jakos mi lepiej podeszla zaraz wysle ci na gazetowy moj numer tel. i dzwon sie umawiac pa Odpowiedz Link
wasik33 Re: ja w mississauga 14.08.09, 03:21 no to widze ze jest nas tu wiecej mam nadzieje ze uda nam sie spotkac kiedys z dzieciaczkami w parku.ja wlasnie sie przeprowadzam w sobote do budynku kaneff przy hurontario queensway i mam nadzieje ze jak doprowadze wszystkie sprawy do konca i zaloze internet to sie umowimy wszystkie na spacerek.dzieki wszystkim za odzew jestem tu nowa i duzo lepiej sie czuje wiedzac ze bede miala nowych znajomych no i moj synek kolegow i kolezanki.pozdrawiam wszystkich goraco Odpowiedz Link
kasia_1201 Re: ja w mississauga 06.11.09, 00:31 Witam! przedstawiam sie i ja. Nie jestem co prawda z Toronto, troszke dalej ale zawsze milobyloby kogos poznac. Mam na imie Kasia, 4 letni synek, w Kanadzie od 2004r. Pozdrawiam wszystkie mamy! Odpowiedz Link
vikmol pytanie do mam w Toronto 30.11.09, 20:05 Witam, zaczne od tego, ze jestem tutaj na forum "nowa", w Kanadzie mieszkam od 2004, ale musze zaznaczyc, ze w Vancouver, jednak myslimy bardzo powaznie o przeprowadzce w okolice Toronto. Myslimy, zeby po tym calym zamieszaniu z olimpiada, w okolicach wakcji (gdyz mam 10 letnia corke - chodzi do szkoly, i 4 letniego synka). Tutaj jest pieknie, uroczo, ale jednak bardzo drogo, Azjaci wioda prym we wszystkim, szkoda to wszystko byloby zostawiac, ale zyje sie raz... Jednak duzo tutejszych polakow straszy nas pogoda (szczegolnie letnia) ze nie do wytrzymania, wilgotnosc itp. Ja jednak wychodze z zalozenia ze tak mieszka ponad drugie tyle ludzi co w Vancouver i jakos sobie z ta pogoda radza. Ja nigdy nie mialam okazji byc na wschodzie Kanady, moja corka byla w Toronto, i po powrocie stwierdzila ze jest tam slicznie tylko gor nie ma (jedyny minus). Ludzie bardziej przyjazni, sympatyczniejsi niz tutaj u nas. Chcialabym Was zapytac o jakies porady , rejony, dobre dzielnice, szkoly (jezeli macie doswiadczenie w tej kwestii) rejony. Pytam Mamy poniewaz my kobietki mamy nieco inne podejscie do tego typu spraw niz panowie Poza tym w okolicach Toronto jest bardzo duzo mam z malymi dzieciakami czego kompletnie tutaj nie ma. Ja osobiscie znam tylko jedna rodzina z dziecmi w wieku moich, reszta ma juz prawie dorosle dzieci. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia, zalezy mi na kontakcie moich dzieci z rodzina w Polsce, niestety roznica w cenie z Van , a z Toronto jest kolosalna i nie moge sobie pozwolic na czeste jezdzenie do Polski dlatego chcialabym to zmienic przeprowadzajac sie na wscod Kanady. Przepraszam, ze tak sie rozpisalam, ale zalezy mi na Waszych opiniach, nie znam tam kompletnie nikogo, a opinie ludzi, ktorych znam w BC , a ktorzy nigdy nie byli w ON a sie wymadrzaja i odradzaja mi tego posuniecia nie interesuje mnie zbytnio. Dziekuje za rozne sugestie. Odpowiedz Link
stopolka Re: ja w mississauga 28.01.10, 02:46 zastanawiam sie czy mamy w mississauga spotykaja sie gdzies, bo chetnie bym tez dolaczyla. Napiszcie jak mozna sie z wami skontaktowac milo bedzie poplotkowac i pochwalic sie dziecmi Odpowiedz Link
wasik33 Re: ja w mississauga 30.01.10, 02:43 ja na razie nic takiego nie wiem ale moze ze moznaby cos zorganizowac.jesli wasze maluchy nie chodza do przedszkola to moze udaloby sie raz na jakis czas zorganizowac spotkanie zeby dzieciaki sie pobawily a mamy sie poznaly.jesli bedzie jakis odzew to moznaby sprobowac.a jesli juz sa takie spotkania to sama chetnie sie dowiem gdzie i kiedy.pozdrawiam Odpowiedz Link
ma-gutka Re: ja w mississauga 30.01.10, 16:34 duzo polskich mam z malymi dziecmi mozna spotkac na polskim programie w bibliotece, w tamtym roku bylo to w czwartki przed poludniem jakos. Odpowiedz Link
stopolka Re: ja w mississauga 06.02.10, 18:42 Podpowiedz mi, w ktorej bibliotece? My jestesmy krotko chetnie umowie sie z jakas mama...Pozdrawiam Odpowiedz Link
ma-gutka Re: ja w mississauga 07.02.10, 01:22 Ages: 3Y - 5Y Fee: $15 Classes: 8 Central, Jan 14 11:30 am-12:15 pm Th Jan 14 12:30 pm-1:15 pm Th South Common Jan 14 7:00 pm-7:45 pm Th W Centralnej kolo Square One w czwartki o 11.30 i 12.30, W South Common, to przy Erin Mills i QEW w czwartki o 7 . Program zaczal sie 14 stycznia, ale zawsze mozna bylo przyjsc i zaplacic 2 czy 3$ za jedne zajecia, z tego co pamietam mniej dzieci bylo w Central na ta pozniejsza godzine, na wczesniejsza byl wsciekly tlum, bo maluchy szly spac po zajeciach. Tutaj masz wszystko opisane: www.mississauga.ca Odpowiedz Link
violcik Re: ja w mississauga 08.02.11, 17:17 czesc Dopiero teraz znalazlam jakies polskie forum i to z kanady. Zaczelam szukac aby poznac jakies mamy z ktorymi moglabym sie spotkac i poromawiac. Troche jedzilismy z mezem i dlatego tez nie mielismy okazji poznac kogos i sie zaprzyjaznic. Na swiat przyszla nasza corka i okazalo sie ze nie znam nikogo z maluchami. A dla dziecka to wazne aby bylo wsrod swoich. Tak wiec jezeli ktos ma ochote sie spotkac i porozmawiac , hihi, przewaznie o dzieciach, to czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz. wiola Odpowiedz Link
wasik33 Re: ja w mississauga 06.06.11, 20:52 czesc Wiola szukasz wciaz znajomych z dziecmi??dawno mnie nie bylo na forum ale jesli dalej masz ochote sie spotkac to chetnie sie umowie.pozdrawiam Odpowiedz Link
kingammm Re: ja w mississauga 10.10.12, 20:04 Czesc, Ja jestem z North York, jestem mama 2 letniej dzieczynki i tez chetnie poszlabym na wspolne dwyjscia z dziecmi do praku czy gdziekolwiek. Trudno poznac w Toronto inne mamy, Polki, nie mowiac juz o spotkaniu sie. Dla mnie dystans nie ma znaczenia, mam auto. Jesli jeszcze chcesz nawiazac kontakt czy przyjazn, daj znac. Hej, Kinga Odpowiedz Link
violcik Re: ja w mississauga 30.10.12, 00:48 Hi, Kinga Ja tez mama corke w tym roku skonczyla 3 latka. Zauwazylam ze jest na etapie poznawania i bardzo chcialaby miec jakas kolezanke z ktora mogla by sie bawic. Jedynie co to mowi wylacznie po polsku wiec troche sie chamuje w angielskim, choc rozumie wszystko bardzo dobrze. Ja troszke daleko mieszkam ale tez nie ma dla mnie problemu przyjechac i sie spotkac, wiec jak nadal masz chec to daj znac. Ja juz faktycznie zadko wchodze na te strone wiec bylo by lepiej abyc napisala do mnie na e- mail: wiolettapolanska@ gmail.com Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link
iiizkaaa Re: ja w mississauga 07.01.13, 02:30 Cześć dziewczyny! Przyjechałam do Mississaugi tydzień temu z ponad dwuletnim synkiem. Mieszkam w okolicy Celebration Square i szukam mam spędzających czas w domu z dzieckiem tak jak ja, podczas gdy tatuś pracuje. Czy spotykacie się gdzieś i moglibyśmy dołączyć do Was? Odpowiedz Link
ew89 Re: ja w mississauga 10.08.13, 17:41 Hej dopiero tu trafilam na te forum mam3 letniego synka i mieszkam niedaleko sq1 tez siedze w domu jezeli masz ochote mozemy sie spotkac wiem ze dawno juz napisaals na forum ,ja niedawno z polski wrocilam by Am na 3 miesiace czekam na odp. Odpowiedz Link
violcik Re: ja w mississauga 06.11.12, 04:36 Hi, Kinga Ja tez mama corke w tym roku skonczyla 3 latka. Zauwazylam ze jest na etapie poznawania i bardzo chcialaby miec jakas kolezanke z ktora mogla by sie bawic. Jedynie co to mowi wylacznie po polsku wiec troche sie chamuje w angielskim, choc rozumie wszystko bardzo dobrze. Ja troszke daleko mieszkam ale tez nie ma dla mnie problemu przyjechac i sie spotkac, wiec jak nadal masz chec to daj znac. Ja juz faktycznie zadko wchodze na te strone wiec bylo by lepiej abyc napisala do mnie na e- mail: wiolettapolanska@ gmail.com Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link
aanka87 Re: pracująca mama w mississauga ??? 17.02.13, 21:53 Witam . W kwietniu planuję przylecieć do Kanady a dokładnie do Mississauga . Mam 7 miesięczną córeczkę ale nie chce siedzieć bezczynnie w domu . Czy można znaleźć gdzieś w okolicy pracę na kilka godzin wieczorami albo zajmować się czyimś dzieckiem ???? Odpowiedz Link