andrew2804 03.06.09, 01:16 Witam.W Kanadzie jestem na kontrakcie.Na lipiec kupiłem bilet dla syna.Czy nie będzie żadnych problemów na lotnisku? Jak myślicie czy 13latek da sobie radę po przylocie czy wykupić opiekę?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 a czytales strone 03.06.09, 08:45 geo.international.gc.ca/canada-europa/poland/qaa-qer/waiver_visas_suppression-pl.aspx a co do syna to sa dzieci ze sobie radza a inne nie ,,tylko TY sam znasz syna na co go stac ..Bedzie moze lecial bez przesiadki czy tez z 1-2 przesiadkami? Odpowiedz Link
andrew2804 Re: a czytales strone 04.06.09, 10:26 Niestety,strony nie chce mi otworzyć.Leciał będzie bezpośrednio Warszawa-Toronto. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: a czytales strone 04.06.09, 21:22 8. Nasze dziecko (w wieku poniżej 16 lat) wybiera się do Kanady samodzielnie. Czy polski paszport mojego dziecka wystarczy, aby mogło ono wjechać do Kanady? Nie. Rząd Kanady bardzo poważnie traktuje kwestie związane z uprowadzaniem dzieci, dlatego też istnieją dodatkowe wymaganie dotyczące osób nieletnich (do 16 roku życia). W związku z powyższym, Państwa dziecko powinno mieć ze sobą odpis aktu swego urodzenia oraz notarialną zgodę rodziców na wyjazd do Kanady. Dokumenty te muszą być przetłumaczone na język angielski lub francuski. A co do samego lotu to sa rozne dzieci,jedne beda leciec same a inne potrzebuja opieki.. Odpowiedz Link
andrew2804 Re: a czytales strone 05.06.09, 20:55 Wielki dzięki Sylwek.Dzisiaj już stronkę mi otworzyło.Jeśli ja przebywam w Kanadzie to chyba tylko zgoda żony? Zresztą pogoniłem ich by odwiedzili ambasadę. Odpowiedz Link
andrew2804 Re: a czytales strone 09.06.09, 21:04 Niestety wizyta w ambasadzie niewiele wniosła.Oczywiście potwierdzili potrzebę posiadania zgody i aktu urodzenia.Stwierdzili jednak,że potrzebny jest też i mój podpis albo ksero kontraktu.Nie wiem po co bo przecież leci do mnie a mój kontrakt chyba mają w swoim systemie.Generalnie żona stwierdziła,że obsługa w ambasadzie jest bardzo niemiła co potwierdza moje odczucia po wizytach tamże. Odpowiedz Link