Gość: Robert IP: *.146.220.16.ip.abpl.pl 09.09.09, 14:25 Witam, Jakie ma szanse przeciętny Kowalski na dzisiaj żeby dostać zgodę na pobyt stały i prace w USA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian zadne 09.09.09, 17:58 bo przecietny Kowalski nie ma nic do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 00 sponsorowanie pracownicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:37 ale tutaj musisz miec pracodawce,cos umiec oraz adwokat jest potrzebny dobry ... loteria wizowa slub z rezydentka,obywatelka USA..sponsorowanie przez rodzicow.rodzenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: sponsorowanie pracownicze 10.09.09, 10:32 Gość portalu: 00 napisał(a): > > . > loteria wizowa > ?????? Polacy nie podlegają pod "loterię" już od kilku lat ! Jeżeli Amerykańskie władze zaczną myśleć logicznie (w co nie wierzę), to wprowadzą to co Kanada ma już od kiiiilku lat co do zatrudnienia osób z innych krajów.... Legalne zatrudnienie obcokrajowców (nawet terminowe) spowodowałoby większe wpływy z podatków. Robotnicy "na czarno" przestali by się bać. Robotnik pracujący legalnie ma przynajmniej ubezpieczenie wypadkowe (zdrowotne nie każdy) itd.itp. Widocznie amerykanie wolą zabawę w kotka i myszkę niż logiczne podejście do sprawy, ale to już całkiem inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
truepol Zniesienie wiz do USA dla Polaków 13.09.09, 20:22 Polacy nie będą już mieli szans na zniesienie wizy do USA. Jedyną szansą pozostaje masowa akcja Polonii. Wysyłajmy emaile, listy, faxy, dzwońmy do naszych reprezentatów – do kongresmenów, senatorów oraz do Prezydenta Stanów Zjednoczonych Baracka Obamy z prośbą o zniesienie wiz do USA dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Zniesienie wiz do USA dla Polaków 13.09.09, 20:31 truepol napisał: > Jedyną szansą pozostaje masowa akcja Polonii. Wysyłajmy emaile, > listy, faxy, dzwońmy do naszych reprezentatów Jak sie popatrzy na ten fotomontaz na bannerze tej strony, na tego polovikinga na tle Kremla to od razu sie odechciewa pisac do kongresmenow, kol. Trupol hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Zniesienie wiz do USA dla Polaków 01.11.09, 05:29 ratpole napisał: > truepol napisał: > > > Jedyną szansą pozostaje masowa akcja Polonii. Wysyłajmy emaile, > > listy, faxy, dzwońmy do naszych reprezentatów > > Jak sie popatrzy na ten fotomontaz na bannerze tej strony, na tego polovikinga > na tle Kremla to od razu sie odechciewa pisac do kongresmenow, kol. Trupol hehe > he To ty mocny zawodnik jestes. Mnie, jak popatrzylem na ten przasny ryj w kretynskim kapeluchu z rogami, odechcialo sie generalnie wszystkiego. To bylo brutalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian powiedz ty mi trupolu 14.09.09, 13:41 co Polonie jakies zakichane wizy moga obchodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Re: powiedz ty mi trupolu IP: *.aster.pl 03.10.09, 18:21 Ja nie chce tu wiecej Polakow wiec nic nie bede pisal ani podpisywal. Wystarczy pojechac do Londynu by zobaczyc co by bylo gdyby zniesiono wizy Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: powiedz ty mi trupolu 03.10.09, 23:57 Gość portalu: Johnny napisał(a): > Ja nie chce tu wiecej Polakow wiec nic nie bede pisal ani podpisywal. > Wystarczy pojechac do Londynu by zobaczyc co by bylo gdyby zniesiono > wizy Rozumiem, ze nie chcesz Polakow w Polsce. Wg IP piszesz z Polski, wiec logicznie "tu" oznacza Polske. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
nochenegra Re: Kiedy zielona karta dla Polaków? 30.10.09, 11:30 Mam niestety niezbyt miłe wspomnienia z wizyty w ambasadzie. Staram się wprawdzie o wizę na pobyt tymczasowy, ale jak na razie bezskutecznie. Wyjazd planuje już od dłuższego czasu, nie mogę przebić się jednak przez gąszcz formalności i utrudnień. Ostatnią deską ratunku jest chyba projekt Camp America. Ale też nie wiem czy uda mi się z nimi wyjechać. Chociaż z tą organizacją jest podobno łatwiej znaleźć pracę i mieszkanie. No cóż, na razie nie rezygnuję. Zobaczymy jak potoczą się losy mojej wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
muchacho3 Barking on the wrong tree 30.10.09, 13:09 nochenegra napisała: > Mam niestety niezbyt miłe wspomnienia z wizyty w ambasadzie... wizę na pobyt tymczasowy...nie mogę przebić się jednak przez gąszcz formalności i utrudnień. < Zmien nastawienie nieuzasdnionych roszczen i uzupelnij swoja mala wiedze o temacie. Zacznij o rozrozniania pojec ambasada i konsulat. Przestan narzekac na formalnosci i utrudnienia. I nie bredz o wizie "tymczasowej". Zacznij ubieganie sie o wize od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Kiedy zielona karta dla Polaków? 30.10.09, 19:42 Najpierw musi zmienić nazwisko na Smith. A później - moze się ktoś tam pomyli i weźmie go za Amerykanina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kiedy zielona karta dla Polaków? IP: *.chello.pl 14.03.10, 10:28 niestety tylko lova&marriage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Kiedy zielona karta dla Polaków? IP: *.chello.pl 14.03.10, 10:28 niestety tylko love&marriage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okla_homa Re: Kiedy zielona karta dla Polaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 15:21 Ale po co wy się tam pchacie, oj biedne polaczki nadal wierzą w amerykański sen. Jak ktoś nie potrafi poradzić sobie w swoim kraju, to w Ameryce też gór nie będzie przenosił. Odpowiedz Link Zgłoś