Dodaj do ulubionych

Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta

IP: *.chello.pl 07.08.08, 09:51
Witam,
Właśnie wróciłam i było tak. Do Hotelu jechaliśmy 3h bo autobus rozwoził ludzi
do 5 innych hoteli. Autobus czysty, klimatyzowany, wszyscy spali -więc wcale
mi te 3h nie zrobił różnicy. Dojechaliśmy na 6:30 rano. Od razu dorwał nas
szef restauracji (przemiły starszy Pan) pokazał gdzie jest co, porozmawiał
troszkę łamaną polszczyzną. Następnie okazało się że musimy czekać 4h na
pokój- nie jest to standard bo wszyscy nas strasznie przepraszali i inne
turnusy miały pokoje od razu. Wszyscy zaczęli strasznie jojczyć jak by im ten
pokój miła być niezbędny jak powietrze. My się przebraliśmy w kostiumu(walizki
przy recepcji) i od 7:30 opalanko, okazało się, że przypadkiem wybraliśmy
super leżaki Dostaliśmy pokój 5 osobowy ale bez balkonu, dużo miejsca ale na
następny dzień poprosiliśmy o zmianę i dostaliśmy 2 z balkonem i o wiele
lepszym widokiem. Pokoje były bardzo czyste, proste, klimatyzacja tak dobrze
działająca, że po 30 min trzeba było wyłączyć bo się robiła zimnica.
Nie ma możliwości wykupienia do pokoju sejfu i TV, ja to wyczytałam przed
przyjazdem ale kilka osob był ogromnie oburzonych. Jest sejf przy recepcji-
koperty do których wkładasz swoje rzeczy. Ja nie skorzystałam i nic z pokoju
nie zginęło (kłódka na walizce). Raz zostawiłam 30 DT na stoliku a 1 DT na
poduszce dla sprzątaczki- przyszłam pokój pieknie posprzątany a 30DT dalej
leżało na stoliku. Torbe przy basenie tez pare razy zostawialm i po 2h dalej
była ale jak się zostawi cyfrowkę przy pustym stoliku to trudno wymagać żeby
po kilku godzinach dalej tam była. Jedzenie bardzo dobre- monotonne ale… np.
6 rodzai sałatek, 4 rodzaje mięsa, spaghetti, 3 rodzaje ziemniaków, pieczone
cukinie, 2 różne tarty, ryba, desery, owoce, lody. Jak się je wszystko na raz
to trudno żeby nie było monotonne ale to się nazywa obżarstwo. Cały czas
dostępna zimna woda z automatu, ich napoje ( coś w stylu vibowitu o różnych
smakach), piwo, wino, muskat, figówka dostępne po 12:30. Brudne szklanki –
trzeba przestać zwracać uwagę. Podają wszystko w literatkach po 2 sztuki dla
osoby- na początku dawali więcej ale jak potem się okazało że 3 osoby do
stolika wzięły 10 win, przeszła im ochota po 3 i resztę obsługa musiała wylać
to się nie dziwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:01
      Po ośrodku chodzi gośc i proponuje wycieczki, ceny są dobre więc proponuje
      zapisać się na wielbłądy. Super latało się na spadochronie- 50DT za dwie osoby,
      do Tunisu pojechaliśmy pociągiem na własną rękę. Kasia mówiła żeby nie jechać bo
      niebezpiecznie. Po powrocie wróciliśmy i nam wyjaśniła- my się zorganizowaliśmy
      w kilkanaście osób, byliśmy w Bojr Cedrja 15 minut przed odjazdem pociągu i było
      pełno miejsca w 1 klasie, na miejscu torba kurczoro trzymana przed sobą i nie
      zaczepiać miejscowych ale zdarza się że pojedzie 2 podpitych wyrostków -samych
      to ich okradną, pobiją itp. Gdyby Kasia powiedziała że jest bezpiecznie to była
      by to jej wina. Na suku mocno targować ale bez przesady bo się wciekną. Jak
      mówią za dużą spiszę 60 DT to zaplaciś 25 a nie wyskakiwać z 1 DT bo to obraza i
      można być mocno wyzywanym.
      • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:14
        W hotelu jest część arabska ( oni nie mają wstepu do części europejskiej) Trzeba
        przed samą bramą skręcić w prawo ( Anis albo gośc na bramie was zaprowadzi) jest
        fajny i czysty szisza bar- za szisze płaci się 5DT więc grosze – warto. Do
        najbliższego sklepu jest 10 min na nogach ale mały wybór lepiej za 5 DT jechać
        taxi do Bojr cedria( jedzie się 2 min) 200 metrów przed dworcem jest super
        market z wszystkim i mają wystawione dobre ceny. Weżcie , duże ręczniki
        kąpielowe bo ich są standardowe i trochę za krótkie na leżaki. Wieczorem przyda
        się sweter bo wieje od morza. Mają bardzo niewygodne poduszki do spania. Dobrym
        pomysłem jest tez zabrać swoje 2 większe kubeczki np. plastikowe do ich
        literatki są irytujące. Ogólnie ich alkoholem można się wsobodnie opić ( wino i
        muskat bo piwo jest 1,5%) ale nie powiem żeby to było bardzo smaczne, najlepiej
        wziąć alkohol do bagażu i jeszcze dokupić na bezcłówce. Nie zmarnuje się.
        Zamiast np. dać 2 DT napiwku za to że kelner wam skombinuje lód można mu dać
        polskie piwo albo drinka- będzie w 7 niebie.
        • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:18
          Ja wyjeżdzam z koleżanką 14 sierpnia, twoje opinie są bardzo
          przydatne;-)
          Bardzo dziękuje i czekam na więcej...
          pozdrawiam
          a jak długo trwał wasz pobyt?
          • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:24
            niestety tylko 7 dni, jak na impreze w sam raz ale na zwiedzanie trochę za mało.
            Chętnie bym jeszcze poleniuchowała:) Trzeba pamiętać że jak chcecie iść
            wcześniej spać to pokoje od strony baseny przy morzu są uciążliwe. Impreza trwa
            do 3 lub 4 rano więc albo stopery albo zabawa do rana:)Chciałam podkreslić że
            nie jest to luksusowy hotel, za te pieniądze nie mozna wymagać za wiele-
            standard naszej stancji nad morzem lub w górach za 35 zł za dobę
          • Gość: Betinka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 16.03.09, 20:22
            fajnie by było ;-)macie zamiar jechać na jakieś wycieczki np.na sahare?
            • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:53
              no raczej ja osobiście to nie bo byłem w tunisie sidi i carta i
              raczej jak pojade to na qady jak będą fajna zabawa jak deszczpopada
              ale ogólnie to relax
        • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:18
          Codziennie rano sprzątają plaże, wyrywaja najmniejsze źdźbła trawy z pomiędzy
          kafelek pod leżakami zamiatają i jest czysto. Aha nie kupujcie pamiątek w
          sklepiku przy hotelu. Jest strasznie drogo, na bezcłówce z powrotem jest duzo
          sklepow, mało czasu ale jak się wie czego się szuka to jest tanio, po oddaniu
          bagażu można placić DT a potem po paszportach już tylko dolarami lub euro.
          • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:30
            my tez wyjezdzamy na 7 dni;-)
            a mieliscie dolary czy euro?
            bo zastanawiamy się co zabrac, i ile..:P
            jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi...
            • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:41
              I dolary i Euro ale ważne żeby były drobne bo kantor jest otwarty codzinnie i
              się wymienia na bierząco- zawsze można dac napiwek 1 $ lub 1 Euro- aha w
              kantorze w hotelu nie wymieniają monet euro tylko papierki. Często jest tak że
              mówią że coś kosztuje 5 DT, ty nie masz ich waluty więc wychodzi 5$ a jak masz
              euro to tez mówią 5 euro;)))
              • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:49
                ile? hmm zależy na co.. w sumie to można nie mieć nic bo wszystko jest za darmo
                ale jak chcecie dodatki to: 50 DT lot spadochronem 2 osoby, chyba 60 DT
                wielbłady 2 osoby, woda mineralna w sklepiku hotelowym 1,5 DT za 1,5litra, sok
                owocowy (najlepsze są firmy OH) chyba 2 DT za 1,5 litra, Cola 1,5 litra tez 2
                DT, piwo w barze (to 1,5%) 3,5DT, butelka ich wina w barze 14 DT, Bilet do
                Tunisy tam i z powrotem 2,3 DT (koniecznie 1 klasa) na pamiątki wydałam 50DT w
                sunie najdroższy jest alkohol ale jak się kupi wystarczająco na bezcłówce to nie
                ma na co wydawać w samym hotelu.
          • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:37
            Ogólnie hotel jest podzielony na dwie cześci basen przy morzu, 30 metrów dalej
            plaża i w dzień tam jest cisza i spokój- muzyczka instrumentalna, na drugim
            basenie w dzień są animacje,głośny pop, mecze, zabawy, przemili animatorzy (
            wystarczy w pierwszym dniu wyznaczyć garnice- połowa dziewczyn dawała sie
            obściskiwac i całowac po policzkach a mężowie mówili - ale tylko jeden całus:(((
            a druga polowa mówiła jestem zajęta- mogę ci jedynie podać rękę. Wieczorem
            odwrotnie przy morzu jest fiesta a basen z tyłu jest cichy. I koniecznie przed
            śniadaniem rezerwujcie leżaki ręcznikiem- możesz zostawić na cały dzień- isć do
            pokoju na 1 h potem wrócić i jest gdzie leżeć.
            • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:52
              Rady są naprawdę cenne...
              Nastawiamy się ogólnie na wypoczynek i lenistwo;-)
              Chociaz mamy nadzieję, też pojechać do Tunisu..
              Czy 200 euro jest wystarczającą kwotę na taki wyjazd?wiadomo kupimy
              jakieś pamiątki,ale też nie mamy zamairu szaleś z zakupami;-)
              pozdrawiam
              • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:54
                zapomniałam dodac ze mamy wykupione wersję All inclusive
                • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:57
                  W tym hotelu jest tylko all , nie dają opasek i nie muszą nikogo pilnowac, każdy
                  ma dostęp do wszystkiego. 200 euro na osobe - jak bez sahary to przy
                  szaleństwach 100 przywieziesz z powrotem:))))))
                  • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 07.08.08, 11:03
                    Jeszcze jedno: jak chodzi o opalanie to mam ciemna karnację i przyjechalam
                    pieknie opalona ale nie spalona;) tylko dla tego ze w 7 dni zużyliśmy duzy
                    olejek filtr 30, duży olejek filtr 20, i połowa olejku 10 na dwie osoby. Ludzie
                    smarowali się rano, w południe i tyle- po 2 dniach mieli straszne poparzenia
                    • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 12:26
                      a jakies pamiątki to kupowaliście w Tunisie? czy gdzies w okolicach
                      hotelu?

pozdrawiam
                      • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 08.08.08, 16:45
                        W Tunisie na medinie bo jest dużo czasu- można powybierac. Najtaniej było na
                        lotnisku przed wylotem ale miałysmy bardzo mało czasu i trzeba było się szybko
                        decydowac
                  • Gość: doti Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:03
                    bardzo bardzo dziękuje za info...
                    jak jeszcze się przypomni cos waznego to proszę o info..
                    pozdrawiam
                    • Gość: kaśka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 08.08.08, 12:23
                      Przecież to jest jasne, że doba hotelowa zaczyna się o 12, mnie
                      biuro oasis poinformowało o tym, że w dniu przylotu właśnie do tej
                      godziny będę musiała czekać na pokój. Wystarczy zapytać, a o
                      wszystkim Ci powiedzą.... a jak ktoś sie nie interesuje to później
                      wielkie zdziwienie!!!
                      • Gość: Michał Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:36
                        Też się tam wybieramy i mam kilka pytań:
                        jaki jest kurs Tunezyjskiego Dinara w stosunku do złotówki, euro i dollara?

Jak wygląda sprawa plaży? Wyczytałem na kilku stronach internetowych, że plaża
                        jest niezwykle wąska, często zabrudzona i tubylcy bywają natrętni?

Czytałem też, że lepiej nie wychodzić poza teren hotelu bo może być
                        niebezpiecznie, a samo otoczenie za murami hotelu to odludzie i jeden wielki
                        plac budowy?

Bardzo proszę o szybką i szczerą odpowiedź.
                        Będę niezwykle wdzięczny :)
                        • Gość: one23 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:50
                          o ile dobrze pamietam kurs dinara 1,70 (dolary)plaza jest
                          waska...ale czysta...tubylcy bywaja natretni w stosunku do samotnych
                          dziewczyn...poniewaz nie ejst ona ogrodzona...hmmm
                          niebezpiecznie...kto Ci takich bzdur nagadal?owszem w poblizu
                          faktycznie nic nie ma tylko 2 hotele...ale ejst naprawde super(my
                          praktycznie nie wychodzilysmy z hotelu i nie bylo dnia zebysmy sie
                          nudzily)...a zawsze mozesz pojechac na impreze do innego miasta...ja
                          nie widzialam placu budowy...wiec raczej go nie ma
                        • Gość: Nel Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 15:25
                          Chyba muszę poprawić przedmówce - kurs dinara w hotelu: euro = 1,78 DT, dolar =
                          1,14 DT.
                          • Gość: Nel Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 16:29
                            Aha i jeszcze jedno - niestety pani w kantorze hotelowym nie wydaje kwitów. Gdy
                            zapytaliśmy dlaczego otrzymaliśmy prosta odpowiedz "because". Nalegaliśmy dalej
                            i chciała nam oddać pieniądze...
                        • Gość: megie Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 08.08.08, 16:41
                          plaża jest wąska i czysta- codziennie rano sprzątana, no ale całego morza
                          przecież nie wysprzatają i po paru godzinach jakąś zakrętkę od coli znajdziesz.
                          Do plaży schodzisz z podestu po trzech schodkach a na podeście są ustawione
                          leązaki i stoliki- dzięki temu na wszystko patrzysz z góry- lepszy widok i nie
                          masz wszedzie na sobie piasku- ja uważałam to za plus. Byłam poza terenem hotelu
                          kilka razy ale nie jestm głupia i chodziliśmy w grupie. Nikt nigdy nas nie
                          zaczepił. Przy plaży siedzi ochroniarz i pilnuje żeby nikt poza gośćmi hotelu
                          się na niej nie rozłożył. Jest bardzo stanowczy- kilka osób bylo nawet
                          oburzonych ale powiedzial że to jest prywatna plaża i takie ma dyspozycje od
                          dyrekcji. Ja też placu budowy nie widziałam. Poprostu za murami jest Tunezja
                          czyli brudno i rozwalające się budynki ale to chyba wiesz jak wybierasz się do
                          tego kraju- taki urok.
                          • dnitek Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 27.08.08, 23:35
                            Ja jadę w przyszłym tygodniu, w ofercie jest napisane że bar przy plaży czynny
                            jest do września. Wiem że soki, napoje, piwo, itp są serwowane przez cały dzień.
                            A czy można kupić jakieś lody, desery?

I druga sprawa: wycieczki fakultatywne, takie dalsze no i bliższe do pobliskich
                            miast, miasteczek, gdzie można kupić pamiątki, no i coś do hotelu - może coś do
                            jedzenia, picia :)? Gdzie jechać na strefę bezcłową?
                            • Gość: Paulina Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.sie.vectranet.pl 01.09.08, 13:44
                              hej ja jade 3 wrzesnia Ty tez?? z kim jedziesz??
                              • Gość: pati Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 14:43
                                ja jadę w czwartek z wrocławia:)
            • maagdaas Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 01.09.08, 20:04
              Nie polecam zostawiania ręczników rano w celu rezerwacji gdyż tak właśnie je
              straciliśmy. Obsługa hotelu niewiele uczyniła by je odnaleźć a mogę spokojnie
              powiedzieć że wogóle ich to nie interesowało. Gdy młody ratownik próbował nam
              pomóc ten gościu z recepcji w okularkach (menager) natychmiast kazał wracaĆ mu
              do swoich obowiązków. Poza tym incydentem i rezydentką, która najwyraźniej też
              tam jest na wakacjach mogę uznać wakacje za udane. Dobrze że nie potrzebowaliśmy
              od niej jakiejkolwiek pomocy, bo jak jakiś pan w nocy dostał ataku serca Kasia
              nie była w stanie nawet porozmawiać przez telefon, najwyraźniej za dużo
              alkoholu. Hotel czysty, jedzenie w porządku, animacje ok.
          • Gość: justi Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.pl 20.07.09, 14:03
            Jak czytam Wasze opinie to zdaje mi się, że byliście w zupełnie
            innym hotelu.
            medi sea solo fun club leży na totalnym zadupiu, wokolo nie ma
            niczego, jak jakas jednostka specjalna na pustyni- taklie mialam
            pierwsze wrazenie po przyjezdzie!
            Pokoje okropne, stare, wszystko skrzeczy, nie ma kołder tylko
            cieniutkie koce, w nocy chłodno, bywało, ze chodziłam w bluzie i
            dźinsach.Wokoło żadnego sklepu, żadnych knajp nic!!! Żadnej czesci
            dla arabów nie było, na weekendy zjezdzali sie do naszego hotelu.
            Rezydentka kaska okropna!!!!!Bardzo prosze biuro podróży aby więcej
            jej nie wysyłali dziewczyna sie nie nadaje, zero kontaktu z nią,
            kiedy kumpel miał zapalenie ucha, powiedziala ze to nic powaznego i
            dopiero jak juz na prawde sie zwijal z bólu i kazał przyprowadzic
            lekarza to owszem zadzwoniła ale pozniej nawet sie nie
            zainteresowała. wszelkie usterki jakie byly w pokoju musielismy
            zalatwiac sami, Panna piekność nawet nie zainetresowala sie. od rana
            w pełnym make-upie podrywala tunezyjczyków.
            Pomimo tego było dość fajnie, przede wszystkim cena więc nie można
            było wymagac jakiegos standardu, jedzenie super!!!!!
            przekaski przy basenie schodza jak swieze bułeczki, nie polecam
            rodzinom z dziecmi oraz osobom starszym, jest starsznie głośno nawet
            w nocy.
            Nie kupujcie wycieczek na wielblądy w hotelu- duża przebidka.
            polecam wycieczkje na sahare- mecvzaca ale na prawde warto.
            Nie kupoujcie tez od super rezydentki wycieczki do tunisu- zbierzcie
            ludzi i jedzcie sami, w pociagach nie ma sie czego obawiac, w jedna
            strone bilet 1 Dinara
    • Gość: kati Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 195.114.160.* 04.09.08, 15:26
      hehe ja właśnie wczoraj o 8:05 wylądowałam na okęciu spędziłam w
      Media SEA cudowny weekend... Animatorzy poprostu super, cały czas
      się dobrze bawiłam. Obsługa hotelowa poprostu świetna i czasem można
      nawet było sobie z nimi pożartować.. Hotel jak dla mnie śliczny dwa
      baseny plus morze nie daleko poporstu żyć i nie umierać. Codziennie
      na basenie areobik wodny popołudnio nauka tańca a wieczorem animacja
      dyskoteka i świetna zabawa... Co do podróży to my ją bardzo dobrze
      wspominamy cały autokar zaledwie dla 6 osob to dopiero fajna
      zabawa... :D i jak się wyspac można ..:} Drinki trochę rozwodnione
      ale zawsze moza zabrac własny alkohol polecane... Jak ktoś by chciał
      o coś zapytac słuzę pomoca gg 7004081. Pozdrawiam i gorąco polecam
      • Gość: jadwiga Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 83.12.144.* 04.09.08, 17:28
        wybieram się do tego hotelu 15 pażdziernika na tydzień i rozważam czy warto
        pojechać na dwudniową wycieczke na Saharę.Może ktoś z was był i podzieli się
        wrażeniami;)?
        • Gość: gosc Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 15:18
          Hej.Jeżeli na tydzień to nie warto.
          • Gość: Jadwiga Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.olsztyn.mm.pl 24.09.08, 20:39
            wiem że tydzień to krótko ale słyszałam że to świetne przeżycie. Lece tam za 3
            tyg.już się nie mogę doczekać
    • Gość: renne Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.208.200.89.otvk.pl 14.10.08, 19:06
      Proszę o pomoc. Napiszcie ile płaciliście za pobyt w Medi Sea jeżei
      ktoś był w terminie ok. 14.08. Jest to dla mnie strasznie ważne.
      Proszę o pomoc !!!
      • hascofungin Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 16.10.08, 23:48
        7 dni - 1500zł
        • Gość: renne Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 83.14.225.* 20.10.08, 07:42
          Rozumiem, że 1500zł za dobę?
          • Gość: Madox Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 15.12.08, 18:35
            Pani Kasia? Najwspanialsza rezydentka pod Sloncem. Taka jest opinia
            i moja i innych mlodych ludzi, ktorzy byli ze mna. Nie byla
            przynajmniej rezydentka- stara prukwa, ktora spotykalem na
            poprzednich wakacjach. A to, ze pilismy z Nia drinki? Prawda jest
            taka, ze wszyscy Polacy chalali na umor, chcieli pic takze z Pania
            Kasia, a teraz gania ja na forum.
            Caluje Pani Kasiu!
            • Gość: :) Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:20
              hmmm...po Twoich slowach wnioskuje,ze Ty tez pijesz w swojej
              pracy,ktora teraz wykonujesz...tylko pozazdroscic twojemu
              pracodawcy...nie rozumiem dlaczego wspominasz o piciu
              Polakow...zdaje soie sprawe,ze na pewno nie zachowywali sie ok,ale
              patrzac na to z drugiej strony oni mieli wakacje a Pani kasia byla w
              pracy...ok,niech kobieta sobie pije jak lubi,ale jako osoba
              odpowiedzialna za turystow powinna znac umiar.
              • Gość: maya Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.09, 12:30
                przecudowne wakacje, wspaniałe wspomnienia i niezwykle sympatyczni ludzie. ;-)
                ile ja bym dała żeby wrócić tam na kolejny tydzień.
                odrazu mówie że tydzień to zdecydowanie za krótko. hotel idealny dla młodych
                ludzi chcących się pobawić. imprezy do 3-5 rano, najlepsze w sobote :) byłam w
                wielu hotelach i w eilu miejscach ale takiej obsługi hotelowwej nie spotkałam
                nigdzie. nic nie ginie, dbają o wczasowiczów, bardzo pomocni. i nie zapominajmy
                że to tylko 3 gwiazdkowy hotel.
                jedyne co mi nie pasowało to brudne szklanki. czasem coś dziwnego pływa w
                napojach ;P ale ogólnie te wakacje zaliczam do baaardzo udanych.
                wycieczki najlepiej na własną rękę, pociągiem lub taksówką ale grupą. my
                pojechaliśmy w 4 do Tunisu taksówką za 5 dinarow w jedną strone.
                gorąco polecam i pozdrawiam .
                • ziutamm Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 31.01.09, 18:12
                  Witam. Właśnie poczytałam sobie o miejscu moich tegorocznych wakacji
                  i bardzo przydatne teksty tu padły. Brak mi tylko kilku.
                  Czy w pokoju jest TV, bo różne mam informacje.
                  W kilku miejscach padł tekst "hotel nie przyjmuje dzieci" ale
                  wykupiłam normalnie pobyt z 7-latkiem. O co chodzi?
                  Czy ktoś leci tu zaraz po zakończeniu roku szkolnego?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: :) Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 18:50
                    Hej. W pokojach nie bylo TV. To jest normalne,jak placisz to oni
                    sprzedadza oferte.Kazdy hotel przyjmuje dzieci,ale Medi jest raczej
                    nastawiony na osoby od 18lat...imprezy sa do bialego rana i nie ma
                    specjalnych rozrywek dla dzieci,jak w innych hotelach(plac
                    zabaw,animacje,disco itp....)
                    • ziutamm Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 01.02.09, 12:55
                      Dzięki.
                      Nie omieszkam skarcić Miłej Pani z biura.
                      Całkowity koszt na 2 dorosłych + siedmiolatek na 7 dni wyszedł 3750
                      zł to chyba przeboleję ten TV :-)))
                      Acha, jeszcze podobno mam w tym jakąś fakultatywną.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: :) Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 18:57
                        a po co Ci TV w Tunezji hihihih...ah zapomnialam,TV jest ale w holu
                        i sa komputery...przykro mi bardzo,ale z fakultatywu tez nie
                        skorzystasz...te wycieszki sa tylko dla osob,ktore przebywaja w
                        Hammamecie lub Sousse(my,rowniez mielismy dostac wycieczke gratis i
                        nici)
                        • Gość: Betinka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 25.02.09, 19:58
                          hej mam pytanie czy z tego hotelu organizują jakieś wycieczki na sahare,
                          sousse, el kanraoui i ile kosztują
                          • Gość: plopi Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.rzeczpospolita.pl 25.02.09, 21:23
                            Leci ktoś 15.05 z Poznania?
                            • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:59
                              Witam my lecimy paczką 4 rodziny i w każdej po dzieciaku w sumie 17
                              osób. wylatujemy różnie pierwsi z Wa-wy reszta z Katowic.
                              Wylatujemy 03 czerwca.Leci ktoś?
                              • Gość: andzia Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.cust.tele2.pl 01.03.09, 22:18
                                My lecimy w cztery osoby dwie dorosłe i dwie córki(3i7)wylatujemy z
                                Krakowa 4 czerwca
                                • pa_ulinka19 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 04.03.09, 14:40
                                  Kto leci 7 sierpia 2009 roku tam na wakacje my lecimy w 4 i troszke
                                  sie obawiam nie wiem jaki pieniadz wziaz zeby pozniej nie wymieniac
                                  tam:) czy to prawda ze jak włoze w paszport 10 dt to dostane lepszy
                                  pokoj??
                                  • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:15
                                    pa_ulinka19 .
                                    Musisz wziąc albo dolary albo euro.Kase i tak musiz tam wymienic
                                    ponieważ DT nie kupisz nigdzie.Odnośnie paszportu to nie zawsze to
                                    pomaga.
                                    • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 09.03.09, 22:19
                                      a ja mam pytanie. lecieliscie samolotem? bo niektorzy pisza cos o
                                      autobusie.. wyszukalam w internecie oferte ale w cena nie zawiera
                                      opłat lotniskowych, ubezpieczenia oraz transferu. Ile to kosztuje?
                              • Gość: Nina Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 15:14
                                My również lecimy tylko dopiero 11 czerwca - więc się spotkamy. Lecę z mężem,
                                córką i 1,5 rocznymi bliźniakami.
                                Pozdrawiam i do miłego zobaczenia. mam nadzieję, że na ten rok hotel przygotował
                                atrakcje dla dzieci - jeszcze w zeszłym roku oferował wczasy tylko dla osób
                                pełnoletnich.
                              • iza46-76 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 10.05.09, 17:12
                                ja lecę z katowic z 7 letnia córką
                                • iza46-76 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 10.05.09, 17:27
                                  może ktos leci 4 czerwca z katowic?moje gg 7304629
                                • Gość: aneta Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.cust.tele2.pl 10.05.09, 18:29
                                  My lecimy 4 czerwca ale z Krakowa z córkami 7 i 3 lata
                                  • Gość: iza46-76 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:56
                                    to pewnie się spotkamy!:)
                                    • Gość: Aneta Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.cust.tele2.pl 11.05.09, 10:16
                                      No to do zobaczenia:)
                            • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 10.03.09, 11:29
                              Witam ja wylatuję z mężem 1 lub 8 maja - jeszcze nie zdecydowałam
                              Czy ktoś leci w tych terminach?

Dla informacji:
                              nazwa waluty: dinar (TND)

1 TND = 2,27 PLN
                              1 USD = 1.65 TND
                              1 EUR = 2.08 TND
                              100 PLN = 44.07 TND
                              100 TND = 226.93 PLN = 60.58 USD = 48.01 EURO

Podróż autokarem nie polecam.... czytałam opis 4 dni w autokarze - to nie dla
                              mnie ;)

jak ktoś leci w tym terminie co ja napiszcie proszę na maila:
                              anastazjaaa@wp.pl
                              • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 11.03.09, 09:13
                                a oplaty lotniskowe sa w Twoim zakresie? jaki to koszt?
                                • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 11.03.09, 10:28
                                  Ja wybrałam taką ofertę gdzie jest wszystko w cenie, nie chciało mi się bawić w
                                  jakieś dodatkowe opłaty :)
                                  w sumie cały koszt ze wszystkimi dopłatami na 7 dni wyszło 1169 za osobę z opcją
                                  all inclusive

co do cen lotniskowych to gdzieś wyczytałam że na Tunezję ok 260 zł na osobę...
                                  a są jakieś jeszcze opłaty, lotniskowa, nieraz opłata wizy....

dlatego właśnie aby nie być zaskoczonym wybrałam opcję wszystko w cenie

jeśli jesteś zainteresowana to podaj maila prześlę ci link do mojej oferty
                                  • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:18
                                    myśmy płacili tyle za 2 tygodnie z oasis i też all?????????????
                                    • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 12.03.09, 19:40
                                      ale ten hotel był dalej od plaży ja wolałam mieć bezpośrednio przy hotelu plażę,
                                      poza tym dopiero niedawno rezerwowałam a ponoć im wcześniej tym taniej :)
                                      • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 19:57
                                        myśmy rezerwowali do końca stycznia bo była promocja z gwarancją
                                        niezmienności ceny :)
                                        • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 12.03.09, 20:30
                                          no właśnie a ja rezerwowałam kilka dni temu i właśnie pani z biura podróży
                                          mówiła mi że na początku lutego skończyła się promocja... ale na szczęście -
                                          mimo droższej ceny też mam gwarancję jej niezmienności ;)

Mam pytanie:
                                          Jakie tam są kontakty? czy trzeba mieć przejściówkę?
                                          • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:23
                                            Nie,nie trzeba miec przejściówek kontakty normalne takie jak u nas.
                                            anastazjaaa,a kiedy wy lecicie ? i skąd?
                                            • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 14.03.09, 11:33
                                              My wylatujemy 01-05 z Poznania
                                              leci ktoś w tym terminie?
                                              • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 15.03.09, 20:03
                                                Mam jeszcze jedno pytanie jak długo trwa lot?
                                                • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 20:17
                                                  lot trwa z tego co podaje kapitan 2,40 h ale wyrabia się do 2,2 do
                                                  monastiru a potem autokar i to zależy czas dojazdu do hotelu MSFC
                                                  jakieś 2-5h nawet widziałem bo odwożą jeszcze ludzi do innych hoteli
                                              • Gość: Jedrek Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:20
                                                Lecę 22 maja, a moze był ktoś z dzieckiem w tym hotelu
                                                • caprio22 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 22.04.09, 22:54
                                                  Też lecę 22 maja z WRO z córką 9 lat. Chyba nie powinna się nudzić>>>
                                  • Gość: PA_ULINKA19 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:06
                                    ANO A KIEDY TY LECISZ ZA 1169ZŁ CZY ILE TAM MASZ:p BO JA ZA 7 DNI Z
                                    WSZYSTKIMI OPŁATAMI I ALL, PŁACE 1709ZŁ
                                    • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 17.03.09, 15:31
                                      już pisałam, wylatuje 1 maja z Poznania :)
                                    • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:55
                                      3957 zabuliłem to i tak 2 tyśki mniej jak w tamtym roku za 3 persony
                                      w tym bąbel 6 lat też all innych nie szukam
                              • Gość: sylka_79 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:10
                                hejka
                                ja z mężem i dziećmi lecimy 13 maja na 14 dni
                                Pozdrawiam
                              • Gość: t&j Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.171.152.18.static.crowley.pl 21.04.09, 14:58
                                witam my lecimy 08.05 w nocy wiec jesli lecicie 8-go to napewno sie
                                spotkamy pozdr
                                • Gość: kamila Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 05.05.09, 16:08
                                  ja lece 6 maja z poznania
                              • Gość: kamila Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 05.05.09, 15:58
                                ja lece z chłopakiem 6 maja czyli juz jutro:)
                            • Gość: DORA Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.03.09, 21:40
                              hej ja lece 15 maja z wrocławia. moje gg 2838877
                            • Gość: Aneta75 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 195.20.110.* 30.04.09, 12:01
                              ja lecę w tym terminie, niestety z Wrocławia, bo nie było już miejsc
                              w samolocie z Poznania:(
                              • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 30.04.09, 12:34
                                Witam,
                                Wklejam cytat forumowiczki z innego foru:

"Na stronie bura www.traveligo.pl są nowe zdjęcia hotelu zrobione w połowie
                                kwietnia. Biuro wysłało tam swoich pracowników w celu sprawdzenia warunków hotelu.
                                Otrzymałam informację, że hotel jak na 3 gwiazdki bardzo fajny, super animatorzy
                                - niedogodność to wąska plaża. Ogólnie hotel super.
                                Hotel ma mini club dla dzieci - czego w zeszłym roku nie było.
                                Więc jest to też hotel dla rodzin z dziećmi."

Oto link:

www.traveligo.pl/travel.php/1000/133821/2009-05-02/MEDI-SEA-SOLO-FUN-CLUB-3All.html
                                naprawdę sporo tych zdjęć :)
                                • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 16:37
                                  anastazjaaa, to się nam Spisałaś BRAVO
                                  • Gość: kjlsdfkl Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 16:35
                                    trlallal
                          • maagdaas Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 11.03.09, 16:56
                            w hotelu są organizowane wycieczki ale nie polecam. Bardzo ciekawą ofertę ma
                            biuro sahel voyage który zajmuje się tylko organizowaniem wycieczek
                            fakultatywnych po Tunezji. Biuro znajduje się we Wrocławiu lub w Sousse ( na
                            miejscu). Telefony dostępne na ich stronie. Nie ma problemu z dojazdem z Medi
                            Sea. Przyjeżdzają po turystów pod sam hotel. Ceny może niewiele niższe ale za to
                            więcej atrakcji. Wycieczki można zarezerwować już w Polsce albo na miejscu
                            telefonicznie, pod tunezyjskim numerem podanym na stronie ( wszyscy tam na
                            miejscu mówią po polsku tak że nie ma żadnego problemu w porozumieniu się).
                            Pieniądze za wycieczkę płaciliśmy dopiero przewodnikowi już w trakcie wycieczki.
                            My zdecydowaliśmy się na saharę. Było super. Jeśli macie jakieś konkretne
                            pytania lub chcecie jakieś zdjęcia to piszcie na mój e-mail maagdaas@wp.pl.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Betinka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 16.03.09, 15:26
                              ja lecę 28 maja z Katowic ktoś leci jeszcze?
                              • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 19:45
                                Betinka a na ile lecisz jak na 14 dni to sie można spiknąc jak na 7
                                dni to ty wylatujesz dzien po jak my przylecimy
                                • Gość: Betinka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 16.03.09, 20:16
                                  wylatuje 28 maja na 2tygodnie
                                  • Gość: aneta Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.cust.tele2.pl 16.03.09, 20:42
                                    my lecimy 4 czerwca na dwa tygodnie razem z córkami 7i3
                                    • pa_ulinka19 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 17.03.09, 15:14
                                      Gość portalu: Piszcie jak ktos leci od 7 do 14 sierpnia:):) moze sie
                                      spotkamy:)
                                      • Gość: Kaasiaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 17:38
                                        HEj pa_ulinka19 My lecimy :P tylko od 30 lipca do 14 sierpnia:) wiec
                                        sie pewie spotkamy:) skad macie wylot??:)
                                    • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:59
                                      no to nas będzie troszkę więcej myślę że można by było jakiś
                                      sygnalik w sensie np. ???????????????
                                      dajcie pomysł!!!!!!!!
                                      • Gość: Betinka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 18.03.09, 19:15
                                        czym więcej tym lepiej raźniej będzie gdzieś jechać pozwiedzać planujecie jechać
                                        na jakieś wycieczki??
                                        • Gość: M Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 94.254.164.* 18.03.09, 22:54
                                          Czy chodzi wam o ten hotel???

www.cocotravel.pl/oferta/medi,sea,solo,fun,club,tunezja,tunis,27046900,20090509.html?akcja=oferta&oferta=27046900&termin=20090430

Wie ktoś cos o biurze cocotravel? Bo oferta zachęcająca ale boję się
                                          ze to zbyt tanio i zeby zadnych przekrętów nie było. Co myslicie ??
                                          • Gość: pa_ulinka19 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 23:00
                                            nie spokonie ja tez jade mniej wiecej za tyle wiec o to asie nie
                                            martw zalezy tez kiedy jedziesz!! wydaje mi sie ze nic z nami sie
                                            nie stanie:P:P
                                            • Gość: tomasz Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 12:17
                                              Cześć !

Ja wyjeżdżam 1/07/09 na 14 dni. Jedzie ktoś w tym terminie ?

Pozdrawiam

Tomek
                                          • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 19.03.09, 14:50
                                            M, zgodnie z ofertą z linku wylatujecie dzień przed nami, pewnie spotkamy się w
                                            hotelu :)

podaje maila w razie gdybyś chciała się skontaktować: anastazjaaa@wp.pl
                                            my wylatujemy 01-05

co do oferty to cena zachęcająca ja płaciłam 1169 za osobę, ale uważam że nie
                                            masz co się martwić przecież w opisie jest zawarte że są wszystkie opłaty :)
                                            • Gość: M Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 94.254.199.* 20.03.09, 10:24
                                              Anastazjaaa my się jeszcze zastanawiamy do którego miejsca jechać,
                                              więc jeszcze nic nie jest przesądzone , a poza tym chyba jednak
                                              będziemy się starali też wylecieć 1 lub 2 maja. Ciekawe jak pogoda
                                              dopisze, bo my pierwszy raz w Tunezji i nie chcielibysmy mieć
                                              chłodnych wspomnień :) Ale tylko taki termin najbardziej nam pasuje.
                                              No chyba ze się jeszcze rozmyślimy...
                                              • Gość: M Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 94.254.199.* 20.03.09, 10:50
                                                A no i jak możesz to wyslij mi na maila link do swojej oferty ok?

entusangre@gmail.com

Zastanawiamyu sie jeszcze też nad hotelem Panorama w sousse. W sumie
                                                moze tam będzie więcej atrakcji , bo z tego co czytam to w tej
                                                miejscowości ,gdzie jest Medi sea , nie ma praktycznie nic do
                                                zwiedzania, a my chcielibysmy pospacerować (najlepiej w jakiejs
                                                grupce) a nie tylko siedzieć w hotelu.
                                            • Gość: anka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 94.254.145.* 01.04.09, 21:54
                                              ja lece 30 kwietnia:) moje gadu 1070001
                                      • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 22:14
                                        no i co z tym "znakiem"??????? jaki umawiamy my dla przypomnienia
                                        będziemy od 0406 do 1706
                                        • necia27 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 07.04.09, 09:07
                                          My będziemy od 12.06- 26.06.2009
                                          Do zobaczenia
                                    • Gość: Iza Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 17:02
                                      ja tez lecę 4 czerwca z córką 7 letnią do Medi Sea z Katowic i tak
                                      się zastanawiałam czy mała będzie tam miała towarzysto w swoim
                                      wieku, ale widzę że tak-pozdrawiam
                                      • Gość: Kasia Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 19:56
                                        Cześć, mam takie pytanko proszę napiszcie mi jak wygląda spawa z
                                        napojami alkoholowymi (konkretnie drinki w barach) czy jest ich spory wybór i jakie są ceny:)? Pozdrawiam:)
                                  • fajny.beata Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 23.03.09, 14:31
                                    My lecimy 28 maja z Wrocławia do Medi Sea na 14 dni. Pozdrawiam
                            • Gość: madzionkowski Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 78.133.204.* 14.04.09, 18:32
                              a kiedy wylatujecie albo czy juz byliscie jak tak to czy moglabym prosic o
                              zdjecia z wycieczki na sahare, czy warto na nia jechac i ile kosztuje od osoby..
                              pozdrawiam moj e-mail : madzionkowski86@inteia.pl
                  • Gość: doris Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 00:28
                    witam,
                    poczytałam troszkę o tym hotelu i chyba całkiem nieźe wybraliśmy:) ana! ja wylatuje 1.05-15.05:) także pewnie się spotkamy:) tyle, że ja wylatuje z Warszawy:)) z moją friends i bratem:))
                    jak ktoś jeszcze będzie w tym terminie to podaje gg to się zgadamy:) 7717821 doris
                    • Gość: Kaasiaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:11
                      Hej widze że opinie są ogólnie dobre.. mam nadzieje że szczere:P
                      kto leci do Medi Sea 30 lipca 09?? :)
                    • maciejcc22 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 02.04.09, 16:40
                      my zżoną wylatujemy 1.05 zKrakowana tydzień
                      • Gość: dorcia Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.gprs.plus.pl 02.04.09, 20:23
                        no to pewnie się spotkamy:) tylko, że my wylatujemy z wawy;)
                      • Gość: maciej cc22 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:07
                        jak tyle osób nas tam jedzie na wekend majowy to musimy zrobić na
                        miejscu niezłą imprezkę < COWY NATO> wita KRAKÓW
                        • Gość: dorcia Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.gprs.plus.pl 14.04.09, 21:22
                          no jaha maciejc22:)) imprezka będzie;D jak nie będzie,jak będzie;))
                          • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 14.04.09, 22:40
                            my też piszemy się na tą imprezkę ;)
                            • Gość: Jini Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 21:06

No to ladnie sie zapowiada:P)
                    • Gość: bary1 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.domainunused.net 20.04.09, 20:26
                      Witam my wylatujemy 08.05 z KTW wiec pewnie sie spotkamy na miejscu Bedziecie
                      juz tydz więc wszystko obcykacie co i jak więc prosze się nami zaopiekowac jak
                      cos to gg 10913235 pozdr T&J
      • Gość: Marta Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:49
        Czy ktoś wie ile kosztuje strój arabski dla 8-letniej dziewczynki.Chcę takie coś kupić mojej córci w ramach pamiątki.
    • Gość: dzida Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 23.03.09, 20:39
      Czy ktoś orientuje się czy dojadę pociągiem ze stacji w borj cedria
      do hammametu i ile trwa podróż?
    • Gość: anka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 89.108.213.* 01.04.09, 15:19
      a prosze mi powiedzic czy jedzenie bylo urozmaicone?czy sniadania
      byly ine od obiadow itp i czy za cos trzebabylo dodatkowo placic?
      • Gość: Jinikao Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 10:11
        WItam. Wybieram sie z kolega do tego hotelu 30 kwietnia na 7 dni, 7 maja mamy
        byc w Katowicach, Jedziemy z biura Oasis za 969 zl Jak cos to moje gg 1020525
        • aneta25_0 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 14.04.09, 12:30
          Witam ja wylatuje z Poznania 3.07.09 na 14 dni z oassis moje gg 1120685
          pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Tomasz Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:53
            Witam !

Ja wylatuje 1/07/09 z dziewczyną na 14 dni z Katowic.

Pozdrawiam

Tomek
            • Gość: Łukasz Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 23:01
              Cześć, lecimy 10.07-24.07. z Katowic. Jeśli ktoś również leci w tym terminie
              zapraszam do rozmowy ;)
              Ja 25l, dziewczyna 20l. gg 3899472
    • Gość: Kasia Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 22:52
      Cześć wszystkim! Kto leci w terminie 30.07.09??:)ja lecę z Krakowa z
      chłopakiem. Jeśli ktos jedzie w tym samym czasie piszcie na gg
      5599008:) pzdr:)
      • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 20.04.09, 11:29
        ja jade z chlopakiem 28 maja na tydzien z poznania, Betinka i
        fajny.beata odezwijcie sie do mnie na gg: 2632497 nawet jak bede
        niedostepna :) im wiecej osob tym razniej, chcecie wybrac sie na
        wycieczki fakultatywne?np Sahare?
        i jeszcze jedno pytanie Tunis przeciez jest stolica Tunezji to czemu
        kazdy mowi ze to male miasteczko?
        • Gość: sebastian Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:54
          Ja też lecę do Medi Sea tylko że 21 maja i z Krakowa na 2 tyg z dziewczyną. Tez mamy w planach wypad na Sahare;D A do Tunisu to wyczytałem że jest podobno 30 minut pociągiem:D
          • Gość: T&J Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.171.152.18.static.crowley.pl 21.04.09, 15:12
            Witam szukam wybierających sie do MEDI SEA w terminie 08.05-15.05
            pozdr
            • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 21.04.09, 16:18
              Sebastian - to sie pewnie tam zobaczymy :)) czekajcie na nas z
              wycieczka:P
              • Gość: sebastian Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:34
                Myślę że wytrzymamy do waszego przyjazdu z wycieczką:D Ale jak to zawsze bywa wszystko się okaże na miejscu!! Do zobaczenia
            • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 21.04.09, 16:19
              Sebastian - to sie pewnie tam zobaczymy :) czekajcie na nas z
              wycieczka :P
              • Gość: gosia Re: Medi Sea Solo- do Agnieszki i Sebastiana IP: 77.79.255.* 23.04.09, 21:56
                Ja też zamierzam wybrac się na Saharę w 2 tyg. więc na miejscu możemy się
                spotkac i wszystko uzgodnic!
                • Gość: sebastian Re: Medi Sea Solo- do Agnieszki i Sebastiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 11:06
                  Nie ma żadnego problemu z mojej strony:)
                  Będzie raźniej w większej grupie.
                  Mój wylot wstępnie potwierdzili na około godz. 24 (21.05) z Krakowa!!
    • Gość: riki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.chello.pl 12.05.09, 20:13
      Czy ostatecznie potwierdzona jest godzina odlotu z Katowic do Monastiru(Medi)na 14 maja? Oasis mi odpowiadał dziś ze jeszcze nie wiedzą dokładnie:/
      • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 13.05.09, 13:05
        Witam, ja już po wakacjach:)

Ogólnie wycieczka zaliczana do udanych, trochę zawiodłam się pogodą bo mimo
        ciepła wiatr czasem dokuczał, no ale to przecież był początek maja :) Dwa
        ostatnie dni były naprawdę ciepłe.

Co do Hotelu, to standard pokojów naprawdę super, czysto i schludnie. Nie dałam
        napiwku za lepszy pokój ponieważ opóźnił nam się lot i przylecieliśmy bardzo
        późno, nie miała gdzie rozmienić kasy, więc nie dałam napiwku i dostałam bardzo
        ładny pokój.

Jedzenie - trochę dziwne w smaku ale w sumie ok, były między innymi jajka i
        płatki na śniadanie, konfitury, ziemniaczki... do obiadu i kolacji zawsze
        ciasto... naprawdę jedzenie super i tak dużo że szok.

Zostawiałam napiwki tylko sprzątaczce i obsłudze (nie kelnerom do kolacji) tylko
        takim co zbierali szklanki, a to dla tego iż zobaczyłam jak kelnerzy i
        animatorzy wyśmiewają się z nich... bo są biedniejsi, gorzej ubrani itd... i
        dlatego ci zuchwalcy nie dostali ani dinara!!!

Co do wycieczek w Hotelu to strasznie drogo ja zamówiłam sobie z pewną parą
        taxi, zawiózł nas do Tunisu na Medinę, do Kartaginy i na Sidi Bou Said a to
        wszystko za 90 dinarów czyli 45 na parę, a w Hotelu chcieli 65 dinarów za osobę
        Polecam do zwiedzenia targu Medina,można tak kupić wszystko buty torebki,
        pamiątki, ciuchy.... to co tam się działo ta atmosfera tego nie da się opisać to
        trzeba przeżyć :)

Obok naszego Hotelu, plażom można wejść do hotelu obok tam na jego terenie są
        też sklepy.

Jak macie jakieś pytania to piszcie chętnie odpiszę :)

Pozdrawiam Anastazjaaa
        • Gość: ania Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 89.174.163.* 13.05.09, 17:58
          czesc my lecimy 24 06 . napisz ile musimy miec pieniazkow na 7 dni
        • Gość: kuki Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:06
          anastazjaaa.
          możesz podac e-maila lub gg bo bym chciał więcej pytań zadac a na gg
          lepiej pozdrawiam i serdecznie dziękuję moje gg10531827 jak coś
          Z GORY DZIĘKI
        • Gość: Iza46-76 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:20
          chciałam spytać ile dolarów musiałabym mieć na tydzień?na dwie osoby i czy są
          tam jakieś atrakcje dla dzieci?dzięki:)
        • Gość: mario Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: 77.79.255.* 13.05.09, 23:24
          cześć czy w hotelu jest internet?czy jeżeli zabiore laptopa to jest jakieś
          łącze?i jaki jest dopuszczalna waga bagażu?pozdr
        • Gość: Tomek Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 06:33
          Możesz pokazać jakieś zdjęcia hotelu ? Lecę tam 2 lipca i bardzo mnie interesuje jak tam wygląda :)

Pozdrawiam

Tomek
        • Gość: iza46-76 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:52
          Ja mam kilka,ale nie wiem czy mogę?moje gg 7304626
          • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 14.05.09, 15:15
            No więc tak kasy trochę trzeba mieć ja miałam 300 euro i 50 przywiozłam z powrotem

Na miejscu jest kantor więc nie ma problemów
            Ogólnie wszystko tam jest drogie
            za jazdę na wielbłądach płaciłam 60 dinarów za parę
            Tunis-Medina i Kartagina - 45 za parę taxi
            na pamiątki wydałam mniej więcej 50-70 dinarów
            pokupowałam sobie torebki, okulary, ciuszki na Medinie ok 100-120 DT
            no i jeszcze kasa na napiwki....

Dla dzieci jest mini placyk zabaw jakaś drabinka itd no i oczywiście dzieciaczki
            mogą korzystać z basenu krytego w chłodniejsze dni gdyż woda jest podgrzewana

Co do internetu to w pokojach są jakieś gniazdka ale nie patrzałam na co to jest
            czy na neta czy na tv,
            Natomiast jest kafejka ale strasznie droga 5 DT za 30 minut

Dopuszczalna waga bagażu 20kg i bagażu podręcznego 5 kg
            W samolocie dostajecie karteczki do wypełnienia, musicie zostawić jedną przy
            wejściu na lotnisku i drugą przy odprawie powrotnej
            Umieszcza się tam informacje o was i gdzie jedziecie

Co do zdjęć to zapytania na maila anastazjaaa@wp.pl prześlę kilka dla
            zainteresowanych osób :)
            • Gość: Agnieszka Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.aster.pl 17.05.09, 13:49
              20kg a nie 15? a mam pytanie czy ktos wie czy krem do opalania 30
              wystarczy? na koncowke i poczatek czerwca?
              • anastazjaaa Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta 17.05.09, 20:16

Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> 20kg a nie 15? a mam pytanie czy ktos wie czy krem do opalania 30
                > wystarczy? na koncowke i poczatek czerwca?

Nie 15 na pewno 20 ja miałam 19,5 i było wszystko ok

Co do kremu to 30 moim zdaniem stanowczo za dużo 20-25 na pewno wystarczy
      • Gość: sylka_79 Re: Medi Sea Solo Fun Club - Siesta &Fiesta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:12
        witam
        ja mam potwierdzone 14 maja o 8.30 z Katowic pozdrawiam
    • makler666 urlopy.pl-najlepsze biuo pod słońcem 17.05.09, 14:23
      Urlopy.pl-polecam te biuro fajne ceny i dobra obsługa

Prezesem jest mariusz patrowicz
      • b.jedral