Dodaj do ulubionych

Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie biuro?

27.12.11, 12:07
Witam, jesteśmy zainteresowani majowo/czerwcową 2-osobową wycieczką 14 dniową do USA. Chcielibyśmy w pierwszej kolejności zwiedzić:

1. Las Vegas 3-4 dni (Zapora Hoovera, Wielki Kanion, Jezioro Mead ewentualnie jak czasu wystarczy Park Zion) a następnie
2. Los Angeles 3-4 dni (Santa Monica, Hollywood, Beverly Hills, Universal Studio ewentualnie San Diego)
3. 6-7 dni odpoczynku i leżakowania tutaj jesteśmy otwarci na propozycje organizatora.

Czy znacie jakieś sprawdzone biuro/osobę które może zorganizować nam taki wyjazd? Będę wdzięczna za wszelką pomoc czy sugestię.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • starypierdola 'Jestesmy' ....? Kto 'my'?? n/t 27.12.11, 17:20
    • Gość: frequentflyer Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.public.twinsnet.pl 27.12.11, 19:38
      sama zorganizujesz najlepiej. chyba że nie władasz angielskim, nie masz prawa jazdy, nie masz karty kredytowej (te trzy warunki łącznie spełnia chyba jedynie prezes jednej z partii) tylko dużo gotówki podejrzanego pochodzenia.
      I moim zdaniem, z którym się zgadzam, LA nie warte ani dnia, Hollywood to stolica kiczu, jeśli już Santa to szybciej Barbara niż Monica, i jeżeli odpuścisz LA to o wiele ciekawsze i przyjaźniejsze turystom San Diego jest po drodze do nikąd.
      tak jak Stary P., nie wiem o co chodzi z siedmiodniowym leżakowaniem - do oceanu w kalifornii bez pianki raczej nie wejdziesz, chyba żeś z klubu morsów. dużo wolnych leżaków widziałem na górnym pokładzie wycieczkowców - o tej porze roku są niezłe siedmiodniowe trasy z Vancouver do Hubbard Glacier i z powrotem, ale ponieważ to jednak Alaska, trudno byłoby sie owych leżakach wygrzewać. mimo wszystko rejsik polecam - testowany na własnej skórze.
      • Gość: zyta2003 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.nyc.res.rr.com 28.12.11, 01:27
        Mysle, ze wiele osob doradzi jak najlepiej spedzic dwa tygodnie na Zachodzie Ameryki. Ja tez mam swoj "sprawdzony" przepis, a nawet trzy, ale moze inni maja lepszy. Na pewno tez wczesniej wielokrotnie byly tu watki opisujace takie wycieczki. Radze poszukac.
        Slusznie ktos zauwazyl, ze latwo i wygodnie w USA jest zorganizowac sobie samemu taka wycieczke. Jesli nie ma sie na to odwagi z takich, czy innych wzgledow, to na pewno najlatwiej znalezc cos stosownego w polskich biurach podrozy w Polsce.
        Do zorganizowania sobie wyjazdu samemu wystarczy angielski komunikatywny, przeciez internetowo hotel nie zalatwia sie pisaniem podania, tylko wpisujac daty i ilosci, podobnie z wypozyczeniem auta, czy zamowieniem wycieczek, czy biletow. Na pewno dobrze jest miec zamowiony pierwszy hotel, dla poczucia spokoju, ale nastepne juz niekoniecznie.
        Ruch samochodowy moze wydawac sie na poczatku przerazajacy, ale to w miejskich skupiskach. Poza nimi, w tamtych stronach to naogol pustki. Poza tym po kilkunastu minutach mozna sie zorientowac, ze tu sie jezdzi latwiej niz w Polsce. Planujac wycieczke nalezy zaopatrzyc sie w mape samochodowa tych obszarow, najlepiej znalezc jakies amerykanskie, gdzie odleglosci sa podane w milach, a przede wszystkiem w czasie, w jakim nalezy pokonac jakis dystans. No i dokladnie ja przestudiowac ustalajac plan. Ameryka, to wielki kraj, i nie jest tak latwo skoczyc tu czy tam - jak to moze wygladac z polskiej peryspektywy.
        Tez uwazam, ze LA, czy Hollywood mozna sobie spokojnie odpuscic, jak tez uwazam, ze siedzenie 7 dni na plazy, nawet jesli Pacyfik bylby cieply, to marnowanie czasu!!!
        Przeciez z Polski na plazowanie mozna pojechac na Chorwacje, czy do Hiszpanii... A jesli juz plaza koniecznie na drugiej polkuli, to na Floryde, czy do Meksyku, Karaiby.
    • saturn5 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi 28.12.11, 08:22
      Zacznij od konca - co sobie wobrazasz w postaci tego lezakowania - chcesz byc kolo cieplej wody czy niekoniecznie? Czy lezakowanie na pustyni pod kaktusem wystarczy? Czy przy basenie w Las Vegas da rade? Bo powiem ci ze jak ktos pisze o lezakowaniu to zwykle ma cos konkretnego na mysli, dopoki nie zastanowicie sie czego oczekujecie to trudno cokolwiek radzic.
      • nikita1983 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi 28.12.11, 10:45
        Dziękuje za rady i chyba faktycznie usiądziemy nad organizacją podróży sami. Zwłaszcza, że jak już robiłam rozeznanie w lotach w Lufthansie można sobie ucelować przelot A380 :) To będzie mój pierwszy wylot do USA, o którym zawsze marzyłam a ze względu na fakt, że od 2 lat niestety nie byliśmy na dłuższym urlopie chcieliśmy połączyć zwiedzanie i odpoczynek tj miałam tutaj na myśli właśnie leżakowanie w ciepłym klimacie tak aby nabrać sił i opalenizny ;). Wiem, że 14 - 16 dni to strasznie krótko a tyle fajnych miejsc do zobaczenia dlatego liczę właśnie na wasze doświadczenie rady co i jak sensownie poukładać - Las Vegas, tama Hoovera, Wielki Kanion zostają jako żelazny punkt obowiązkowy co do reszty to tutaj zdaje się na wasze opinie. Kiedyś marzył mi się właśnie 7 dniowy rejs po Karaibach ale czy w naszym przypadku z czasowego i logistycznego punktu widzenia to ma sens?

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i rady :)

• Gość: frequentflyer Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 12:55
          karaiby lepiej się łączą z florydą, nowym jorkiem, waszyngtonem. Kalifornia/Newada/Arizona z Hawajami, alaską. tyle że w maju/czerwcu rejsów po karaibach nie ma już prawie wcale, tam sezon to grudzień-kwiecień, potem statki płyną na Alaskę i Morze Śródziemne/Bałtyk/Fiordy na całe lato.
        • Gość: Kasia Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: 195.187.14.* 28.12.11, 13:00
          od siebie dołożę San Francisco:)
    • Gość: Kitka, też 83 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.starnettelecom.pl 28.12.11, 15:30
      Nikita co Ty;)) jakie biuro. Jedzcie sami ! Samolot do LAX i wynajętym samochodem wszystko zwiedzajcie to jest najprzyjmniejsze.........te widoki, pustkowia Arizony, te male stacje benzynowe i przydrozne bary na route 66;) Mowię Ci, przysiadz na forach, z mapą i ogarniesz temat. A moze daj maila to Ci wysle pare zdjec na zachete?::)

pozdr

A.
      • Gość: Kitka, te 83 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.starnettelecom.pl 28.12.11, 15:35
        San Franciso koniecznie tez, jak ktos wspomniał. W ogole my bylimy 17 dni, przejechalismy poand 5 000 km (prowadzil tylko maz) a na koniec siedzielismy w LA z 5 dni w outletach.

nasza trasa tak wygladala w wieeeelkim skrocie, bo po drodze jeszcze mnostwo rzeczy typu ZION national PARK (koniecznie!!!!!!!!!) czy Horseshoe Bend
        LA- San Francisco- Yosemite National Park - mialo byc Death Valley ale byla zamkn droga - LAs Vegas (hotel stratoshpere z wieza) - Monument Valley - Grand Canyon - LA
        • starypierdola SF na 'lezakowanie" i wygrzewanie sie? 28.12.11, 15:51
          To chyba porada tylko dla Eskimosow? Myslisz ze autorka watku to Eskimos?

Zainteresowany tematem SP
    • 11angela11 odpowiadajcie na pytania........ 28.12.11, 19:09
      Krótko mówiąc.... jak ktoś zadaje pytanie " z jakim biurem podróży" to nie zaśmiecajcie forum odpowiedziami "najlepiej jedż na własną rękę" bo skoro ktoś pyta o biuro podróży, tzn. że na własną rękę nie chce jechać :) pozdrawiam wszystkich "mądrych ":) ps. tez byłam w Stanach "na własną rękę " i mimo to nie zmuszam nikogo do tego samego bo tak jest fajniej :)
      • Gość: gosc Re: odpowiadajcie na pytania....Hi Andzelko IP: *.187-72.tampabay.res.rr.com 28.12.11, 20:16
        ...typowa filozofia tych od strony Lubartowa..."nikt nie zmusza nikogo etc" - bredzisz babo, chyba masz goraczke ...
        ...A poza tym tego rodzaju rozmowki o "dupie maryni" sa bardzo naiwne, plytkie i do tego bardziej niz glupawe....
        ......Czekam na ciekawy czyli tez glupawy odpis zwany riposta od Kitki,Kasi, Angeli (Andzeli) lub samego "chruszczowa"...obojetnie kto, pisac, pisac i jeszcze raz pisac...
        ................zalaczam przysiady...LOL
        • Gość: naucz sie czytac Re: odpowiadajcie na pytania....Hi Andzelko IP: *.starnettelecom.pl 29.12.11, 16:28
          Autorka watku napisała wyraźnie :

" Dziękuje za rady i chyba faktycznie usiądziemy nad organizacją podróży sami"

pozdrawiam, zachęcam do uczestnictwa w kursie czytania ze zrozumieniem, lub ogólnie - czytania

"LOL" ? masz 10 lat?
      • Gość: nastepna Re: odpowiadajcie na pytania........ IP: *.starnettelecom.pl 29.12.11, 16:37
        "Dziękuje za rady i chyba faktycznie usiądziemy nad organizacją podróży sami" tak napisała autorka wątku więc nie zasmiecaj wątku głupimi, nic nie wnoszącymi do wątku wypowiedziami trollu forumowy

• starypierdola Crossreference 29.12.11, 02:08
      forum.gazeta.pl/forum/w,193,131848138,131848138,Las_Vegas_L_A_7_7_dni_lezakowania_jakie_biuro_.html
      Zorganizowany SP
    • Gość: busiol Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.11, 09:55
      wynajmuje dom w Las Vegas jako dom wakacyjny /centrum/
      bezposrednie loty do Vegas
      Virgin Atlantic z Londynu i Menchesteru
      British Airways z Londynu
      Condor z Frankfurtu
      Air Berlin od maja2012 z Duselrdorfu
      dadcia@gmail.com

• hirondelle74 Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi 04.01.12, 14:37
      Witam serdecznie , mam idealną propozycję dla Pani, mogę wysłać propozycję na adres mailowy,jeśli jest Pani zainteresowana proszę o kontakt na dovegas@hotmail.com
    • Gość: Dadcia Las Vegas Re: Las Vegas & L.A. 7+7 dni leżakowania jakie bi IP: *.lv.lv.cox.net 07.02.12, 06:52
      Hey,
      mieszkam w Vegas od lat, chetnie pomoge jesli myslisz ze sobie nie radzisz.

Daga
    • Gość: Joe Blisko bedziecie Hawaii ... IP: *.cable.mindspring.com 13.02.12, 16:40
      na lezakowanie i zmaine klimatow proponuje wypad na Hawaii - wszystko oprocz wyspy Oahu ktora jest zawalona turystami ... Maui jest fajne na pierwszy raz duzo lini ma promocje z wynajmem samochodu - ktory jest naprade super sprawa. Co do wypadow w poblizy Las Vegas to juz na miejscu bedzie mnostwo ofert w samym hotelu - gdzie w taki sposob wezma i przywiaza pod sam wasz hotel.
      • Gość: gosc Re: Blisko bedziecie Hawaii ... IP: *.187-72.tampabay.res.rr.com 13.02.12, 18:36
        ...a w drodze powrotnej na Maldives...mamo ja kuku...
        • Gość: einstein Teoria wzglednosci IP: *.phil.east.verizon.net 13.02.12, 20:31

Bliskosc Hawaii z Las Vegas:
          www.kayak.com/#flights/LAS-HNL/2012-03-14/2012-03-21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka