Dodaj do ulubionych

Wyjazd ze Stanów

14.09.13, 21:51
Cześć wszystkim, mam pytanie odnośnie pobytu w USA. Byłem w Stanach po raz pierwszy i zastanawiam się, jak urzędnicy są o tym informowani? Nie mam przecież wbitej w paszport żadnej informacji o tym, że wyjeżdżam ze Stanów, skąd zatem oni będą o tym wiedzieć? Chodzi o to, czy dostają oni jakieś informacje od lini lotniczych. Nie chce mieć problemów związanych z tym, że np. nie wpuszczą mnie ponownie na teren USA przez to że nie opuściłem kraju przez wygaśnięciem czasu pobytu.
Obserwuj wątek
    • Gość: know how Re: Wyjazd ze Stanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 12:14

Linie lotnicze maja obowiazek informowac DHS (Department of Homeland Security)
      o kazdej rezerwacji do/z Stanow Zjednoczonych. Praktycznie zanim wsiadziesz do
      samolotu i zapniesz pas DHS wie, ze lecisz. Listy pasazerow sa przegladane pod
      odpowiednim katem. Najpewniejszym sposobem miec otwarta droge do Stanow to
      wyleciec ze Stanow najpozniej w dniu wygasniecia wizy. I wrocic ponownie...
      • Gość: JANKA Re: Wyjazd ze Stanów IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.13, 17:42
        przy wyjeździe musisz przy odprawie zostawić druk, który dostałeś w samolocie lecąc do USA / nie pamiętam numeru/ gdyż jest on dowodem, że opuściłeś USA. Jest to podstawowy dokument świadczący o opuszczeniu Stanów. Gdybyś tego nie zrobił trzeba go koniecznie odesłać Pozdrawiam
        • konopkapiotr01 Re: Wyjazd ze Stanów 17.09.13, 20:41
          Ten druk który wypełniałem lecąc do USA po wypełnieniu zabrała stewardessa więc chyba coś się zmieniło. Nigdzie później też nie dostałem żadnego formularza ani nic takiego
        • Gość: smieszne Jedna baba drugiej babie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 08:27

Janka, pleciesz nonsensy. Druku I-94 nie wypelnia sie juz od dluzszego czasu.
          Opowiadasz bzdury matolku.
          • Gość: janka Re: Jedna baba drugiej babie... IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 09:25
            druk , o którym piszę wypełniała w samolocie w kwietniu tego roku i oddawałam go w momencie odbioru bilety przy wyjeździe maju /jaki nr miał druk nie pamiętam , ale w czasie odprawy paszportowj oficer przyczepił go do paszportu/
            • Gość: . Re: Jedna baba drugiej babie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 12:08
              thebcscoop.tumblr.com/post/49878720560/i-94-arrival-cards-to-be-discontinued-how-it-affects
              • Gość: Janka Re: Jedna baba drugiej babie... IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 17:18
                Dziękuję za informację, ale ja lecia 25 kwietnia i tego dnia lądowałam w NY /LOT/ i w samolocie otrzymaliśmy druki do wypełnienia, przy odprawie odebrano jeden a drugi jak napisałam poprzednio. Widocznie odpowiednie służby nie były poinformowane - więć nie mów, że piszę bzdury.
                • Gość: . Re: Jedna baba drugiej babie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 18:59

Janka, belkoczesz bez sensu. Data wpisu pytajacego nic Tobie nie mowi.
                  I nikt nie pyta o Twoja pieprzona I-94 z kwietnia. Pisz, jezeli potrafisz, na temat.
                  Ogarnij sie ciotko.
    • Gość: Wiese Re: Wyjazd ze Stanów IP: *.dynamic.mm.pl 17.09.13, 13:56

Warto wymieniać dolary przez kantor internetowy. Polecam www.viakantor.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka