Dodaj do ulubionych

Magnez dla dzieci

18.10.13, 02:24
Czy podajecie dzieciom magnez? Jesli tak to gdzie kupujecie suplementy? Nie moge nic znalezc oprocz mieszanek witaminowych, w ktorych sklad wchodzi magnez, ale szukam samego magnezu, ewentualnie z wit. B6 lub wapniem. Nie chodzi mi tez o magnez dla przedszkolakow, a dla starszych dzieci. Chyba ze moge jedenastolatce podac juz taki dla doroslych?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Magnez dla dzieci 18.10.13, 02:29
      Na razie podaje corce ten www.aptekadziecka.pl/product-pol-7637-NeoMag-Young-Magnez-x-30-tabletek.html ale juz mi sie konczy a sciaganie z PL jest uciazliwe, dlatego potrzebuje cos co moge nabyc tutaj.
      • edytais Re: Magnez dla dzieci 17.03.14, 01:09
        Ja daje CALM
        • edytkus Re: Magnez dla dzieci 17.03.14, 23:44
          Dzieki, zapamietam na przyszlosc, poszukam w wersji nierozpuszczalnej. Na razie mam zapas innego - a jednak 11 letnie dziecko moze juz przyjmowac magnez dla doroslych.
          • kaludyna Re: Magnez dla dzieci 14.06.14, 21:09
            Zarowno NeoMag Young jak i Calm to węglany magnezu, najslabszy rodzaj, najgorzej przyswajalny.
            Najlepiej przyswajalny jest cytrynian magnezu, tj. Magnesium Citrate. Znajdz taki magnez ktory ma go w skladzie i juz. Mzna go kupic w tabletkach albo i w proszku i dodac do napoju, ale za smaczne to nie jest, zwlaszcza dla dziecka, wiec moze w tabletkah lepiej o ile polnie.

ta zasada z weglanmi i cytrynianami tyczy sie rowniez wapnia.
            • edytais Re: Magnez dla dzieci 20.09.14, 20:39
              Calm ma na liscie skladnikow, ze to magnesium citrate: Other Ingredients: A highly absorbable proprietary blend of magnesium carbonate and citric acid - which, in combination with water, creates ionic magnesium citrate.
    • mamadorci Re: Magnez dla dzieci 29.11.16, 18:51
      Nasze dzieci nie chciały łykać tabletek. Chyba z 10 lat temu kolega z Niemiec przywiózł nam butelkę FLORADIX dla dzieci i z magnezem i wit. D i jeszcze innymi składnikami. Drogie to było jak jasna ... No ale czego się nie robi dla dzieci :). A teraz patrzę w aptece obok, a tam nasz Floradix i po polsku napisane. Polecam. i co najważniejsze w jakiejś normalnej cenie. Swiat się trochę zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka