Dodaj do ulubionych

praktyki po J1

IP: *.it-net.pl 23.01.05, 14:05
moje pytanie jest takie, mam zamiar wyjechac na W&T na wakacje ,chcialabym po skonczeniu programu odbyc praktyki zawodowe ( 1mc) w konsulacie RP w Chicago, i teraz pojaiwa sie pytanie,w jaki sposob moge przedluzyc pobyt tak aby odbyc te praktyki w listopadzie , dodam ze jest to scisle zwiazane z moimi studiami, wiem tez ze bywaja sytuacje ze jesli ktos przedluzy wize to potem moze sie pozegnac z wiza na dluzszy czas,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Eve77 Re: praktyki po J1 IP: *.ph.ph.cox.net 23.01.05, 19:48
      Na J-1 mozesz pracowac tylko i wylacznie do 15 pazdziernika (tylko do tego
      okresu masz pozwolenie na prace, i nie jest wazne czy wyjechalas 1 czerwca czy
      1-go sierpnia),plus miesiac na podtrozowanie - oznacza to , ze na J-1 (W&T)
      mozesz byc maxymanie do 15 listopada.
      • Gość: zuza Re: praktyki po J1 IP: *.it-net.pl 23.01.05, 20:07
        to wszystko wiem:) dzieki za odpowiedz ale bylam juz dwa razy na J1, pytalam o przedluzenie takiego pobytu,czy jest to mozliwe legalnie bez pozniejszych komplikacji,
        • Gość: Chomik Re: praktyki po J1 IP: *.toya.net.pl 23.01.05, 20:09
          Nie jest mozliwe PRZEDLUZENIE wizy J1 w Twoim przypadku...
          • Gość: zuza Re: praktyki po J1 IP: *.it-net.pl 23.01.05, 20:19
            chcesz mi powiedziec ze nie mam szans na odbycie tych praktyk? wiec czy w ogle sa jakies wizy umozliwiajace odbycie praktyk w USA nie mowie tu o stazach
            • Gość: Eve77 Re: praktyki po J1 IP: *.ph.ph.cox.net 23.01.05, 20:23
              Jest mozliwe....jesli odbedziesz je w okresie, w ktorym Ci napisalam. Oznacza
              to w praktyce posiadanie 2 prac. Co na W&T jest mozliwe. Mozesz sprobowac odbyc
              ta praktyke w okesie od 15 pazdziernika do 15 listopada....ale o to sie
              zorientuj u pracodawcy, u ktorego chcesz odbyc taka praktyke.
    • Gość: zuza Re: praktyki po J1 IP: *.it-net.pl 24.01.05, 14:35
      moze ktos ma jeszcze jakis pomysl?
      a moze poprostu ubiegac sie o turystyczna ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka