candy13 09.03.06, 21:13 no wlasnie jak bylo?? prosimy o jakas relacje.! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropikey Re: mauritius 10.03.06, 11:30 witajcie, pracuję nad nią, choć mamy w domu pewne zawirowania zawodowe, no i ciąglę nie mogę się za to zabrać na poważnie. Tytułem substratu zamieściłem ostatnio tylko zeległą (mocno) relację z Dominikany. Moje wrażenia na gorąco są tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=193&w=36020055&a=36957283 Pozdrawiam i proszę o jeszcze trochę cierpliwości Bartek Odpowiedz Link
tropikey Re: mauritius 10.03.06, 11:31 ups, coś się stało z linkiem, oto prawidłowy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=36020055&a=36957283 Bartek Odpowiedz Link
leikadia Re: mauritius 10.03.06, 11:35 no rzeczywiscie nie za goraca ta twoja relacja ;-) ale mam nadzieje, ze mimo wszystko dobrze sie bawiliscie. pozdrowienia Odpowiedz Link
tropikey Re: mauritius 10.03.06, 13:25 w zasadzie wakacje były bardzo udane, ale myślę, że wiele osób, które udają się na Mauritius z wizją opartą tylko na zdjęciach z katalogów jest po prostu zawiedzionych, bo to - w mojej opinii - żaden raj, a w każdym razie nie aż taki, żeby płacić za niego tak słono. Nie będę wnikał w szczegóły, bo jest dużo do napisania na ten temat, a poza tym wkrótce będzie nasza relacja na stronie, do której lektury oczywiście zapraszam :-) Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link
bejbiko Re: mauritius 29.03.06, 14:23 nie polecam. byłam dwa tygodnie i w sumie żałowałam ze dałam się skusić...Hotel faktycznie piekny i pogoda super ale poza tym...... nic. Pojechaliśmy na cztery wycieczki i bylismy bardzo zawiedzeni..... wodospad jak nasza fontanna w ogrodzie (ten drugi to faktycznie jest olbrzymi ale poza widoczkiem w około nic ciekawego), kolorowe wzgórza ogrodzone i przereklamowane, światynia brudna, zaniedbana i w sumie nie daje zadnego wyobrażenia o kulturze..... no nic ciekawego na tej wyspie, nic...... szkoda pieniędzy, naprawde... Sama osobiście polecam DUBAJ do którego jedziemy już trzeci raz. Odpowiedz Link
tropikey Re: mauritius 31.03.06, 12:12 witaj bejbiko, z jednej strony współczuję rozczarownia, a drugiej strony trochę się cieszę, że nie pojechałem do Chamarel i tamtejszych "kolorowych ziem", bo i ty potwierdzasz częstą opinię, że jest to miejsce przereklamowane. W przewodniku Lonely Planet przeczytałem nawet, że te 7 kolorów, to raczej 7 odcieni szarości:-) Parę dni temu rozmiawiałem ze studiującym w Polsce chłopakiem, który od urodzenia miszkał na Mauritiusie i powiedział mi jedną ważną rzecz - dwa tygodnie to za mało, by poznać prawdziwe uroki wyspy. Niewykluczone, że tak jest (no bo musi być jakiś powód, dlaczego tak wielu turystów wraca tam co roku, np. ci, którzy wypowiadają się na wwww.info-mauritius.com), ale śmiem wątpić, czy dłuższy pobyt dałby mi rzeczywiście okazję do stwierdzenia, że Mauritius to piękna wyspa. Im więcej człowiek widział miejsc, które uznał za piękne, tym trudniej będzie mu powiedzieć to samo o Mauritiusie... Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link